De Chicklit bioscoopagenda van 2015

Het einde van het jaar nadert... en het begin van het nieuwe jaar is in zicht! Wij zochten alvast de leukste films uit die je in 2015 in de bioscoop kunt gaan bekijken, zodat jij iedere maand kan genieten van een nieuwe film. 

Januari


Into the Woods
Deze film is een moderne twist tussen de populaire Grimm-sprookjes van Assepoester, Roodkapje en Rapunzel.

Februari

Paddington
Paddington reist naar Londen, op zoek naar een nieuw thuis. Paddington realiseert zich al gauw dat het leven in de stad niet zo romantisch is als hij zich had voorgesteld.

Mortdecai
Johnny Depp, Gwyneth Paltrow en Ewan Mcgregor spelen in een komedie over Charles Mortdecai een kunstdealer die opzoek gaat naar een verloren schilderij. 
 
Jupiter Ascending
Jupiter Jones werd geboren onder een sterrenhemel, met tekenen dat hij geboren was om grote dingen te bereiken.
 
Fifty Shades of Grey
Het leven van de studente Ana Steele komt compleet op z'n kop te staan als ze in contact komt met de 27-jarige miljardair Christian Grey. 

Big Hero 6
In deze film ontstaat er een speciale band tussen de opblaasbare robot Baymax en het wonderkind Hiro Hamada.

Night at the Museum: Secret Of The Tomb
Larry en zijn museumvriendjes belanden in het Egyptische deel van een bekend Londens museum. Ze zijn genoodzaakt een mysterie op te lossen.


Maart
 
Cinderella
Het klassieke sprookje in een modern jasje.
 
Insurgent
Insurgent legt de balk nog hoger voor Tris, als ze in de ruïnes van het futuristische Chicago op zoek gaat naar antwoorden. Tris en Four zijn nu vluchtelingen, opgejaagd door de leider van de machtswellustige Eruditie-factie. 

April
 
The Longest Ride
Deze film gaat over de liefde tussen Luke en Sophie. Terwijl hun relatie wordt getest door onverwachte conflicten, ontmoeten ze Ira. Zijn herinneringen aan zijn decennia lange romance met zijn geliefde vrouw inspireren het jonge koppel.

The Second Best Exotic Marigold Hotel
The Best Exotic Marigold Hotel 2 toont de uitbreidingsdrang van Sonny. Dat eist meer van zijn tijd dan hij beschikbaar heeft, vooral als je zijn aanstaande huwelijk met Sunaina in het achterhoofd houdt. 

Avengers: Age of Ultron
Als Tony Stark met behulp van een nieuw programma wereldvrede probeert te bewerkstelligen, gaan de zaken mis en is het aan de machtigste helden om in een ultieme test voor de planeet te vechten.

Strange Magic
Een sprookje over kabouters, elfjes en dwergen die elkaar voor het eerst ontmoeten.

Mei
 
Pitch Perfect 2
De a-capella groep The Barden Bellas beginnen aan een internationale competitie dat nog nooit is gewonnen door een Amerikaans team.

Juni
 
Ted 2
Het vervolg op het hilarische eerste deel!

She's Funny That Way
Een getrouwde Broadway regisseur wordt verliefd op een actrice die ooit prostituee was en probeert haar te helpen bij haar carrière. 

Jurassic World
Op Isla Nublar zijn er elementen van een natuurreservaat, safari, een dierentuin en een pretpark, een luxe resort met hotels, restaurants, een levendig nachtleven en een golfbaan. En uiteraard zijn er de nodige dinosaurussen. 



Juli
 
The Minions
De Minions hebben geen meester meer om te dienen en worden depressief, maar Kevin heeft een plan. Samen met Stuart en Bob reist hij de wereld over om een nieuwe baas te vinden om te dienen. 
 
Magic Mike XXL
Drie jaar zijn verstreken sinds Mike de stripperwereld vaarwel zei. De overgebleven 'Kings of Tampa' staan nu ook op het punt om de handdoek in de ring te gooien. Maar ze willen niet in stilte afscheid nemen en plannen een groots optreden in Myrtle Beach.
 
Pan
Het verhaal van een wees die op weg is naar Neverland. Daar vindt hij leuke en gevaarlijke dingen, en uiteindelijk ontdekt hij wat zijn lot is: de held worden die herinnerd zal worden als Peter Pan. 

Augustus

The Fantastic Four
Deze film draait om vier jonge buitenstaanders die teleporteren naar een alternatief en gevaarlijk universum. Hun fysieke vorm verandert op een schokkende manier waardoor ook hun leven onherroepelijk verandert. 

September
 
Maze Runner: Scorch Trials
De Gladers zijn ontsnapt uit het doolhof, maar nu worden ze geconfronteerd met een nieuwe reeks van uitdagingen.

The Intern
Een komedie over een modewebsite die een oudere stagiaire aanneemt. 

Oktober

Hotel Transylvania 2
De ouderwetse vampier Vlad komt aan bij het hotel voor een geïmproviseerde familiebijeenkomst. 

The Jungle Book
Een weesjongen wordt opgevoed in de jungle, met behulp van wolven, een beer en een zwarte panter.

November
 
The hunger games - Mockingjay part 2
Nadat Katniss Everdeen wordt gesymboliseerd als de ''Mockingjay'', start ze met District 13 een revolutie tegen het autocratische Capitool.

December
 
Inferno
Nadat hij wakker wordt in een ziekenhuis in Venetië, merkt Robert Langdon dat hij het doelwit is van een klopjacht. Verfilmd naar aanleiding van het populaire boek, geschreven door Dan Brown.

Star Wars: Epsiode VII - The Force Awakens
Een voorzetting van de saga, gemaakt door George Lucas.



Welke films ga jij zeker bezoeken in 2015?

Nieuwste artikelen

  • Halloween films die niet eng zijn

  • De ergste film clichés 

  • De leukste Disney samenzweringstheorieën

  • De 12 beste LGBTQ+ boeken

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen