10 x series om samen met je vriend te kijken

Series kijken is de trend van het moment. Heerlijk: lekker op de bank onder een dekentje liggen, genieten van een  aflevering van je favoriete serie. Nog een aflevering dan? Voor je het weet lig je de halve dag te genieten en ben je zo een seizoen verder. Het is natuurlijk nóg leuker om dit samen met je vriend te doen. Wij geven je wat tips over series die jullie samen kunnen kijken!

Mijn vriend en ik zijn inmiddels bezig met de vijfde serie die we samen kijken. Super fijn om na een lange werkdag of voor het slapen gaan samen nog even op de bank te ploffen en een serie aan te zetten. Ik had gedacht dat het misschien lastig was om een serie te vinden die we allebei leuk vinden, maar dat valt reuze mee! Ik ga jullie een aantal tips geven in willekeurige volgorde op basis van mijn eigen ervaringen, maar er zijn natuurlijk nog veel meer series die leuk zijn om samen te kijken. Mocht je nog andere leuke series weten, dan zijn we erg benieuwd!
 
1. Lost (6 seizoenen)
De 48 overlevenden van een vliegtuigcrash moeten samenwerken om te overleven op een verlaten, tropisch eiland. In iedere aflevering volg je het achtergrondverhaal van één persoon, voordat deze personen op het vliegtuig stapten. Het eiland blijkt toch niet zo verlaten te zijn. Ik vond Lost een leuke serie, maar na het eerste seizoen werd het wel iets minder leuk en geloofwaardig. Toch is het echt een aanrader, leuke personages met veel humor worden afgewisseld met spannende en mysterieuze scenes.
 
2. Prison Break (4 seizoenen)
Lincoln Burrows zit onterecht in de gevangenis en zal binnenkort worden geëxecuteerd. Zijn broer, Michael Scofield, pleegt een gewapende overval en moet naar dezelfde gevangenis als zijn broer. Hij heeft de blauwdrukken van de gevangenis op zijn lichaam laten tatoeëren, zodat hij zijn broer kan laten ontsnappen uit de gevangenis. Prison Break is echt een leuke en spannende serie. Ook hier vond ik het eerste seizoen het leukst, maar deze serie is echt de moeite waard om te kijken.
 
3. Suits (5 seizoenen)
In deze serie volg je Mike Ross, een briljante student die werd geschorst. Terwijl hij een aktetas met marihuana af moet geven, loopt hij per ongeluk binnen bij Harvey Specter, die sollicitaties afneemt voor een nieuwe advocaat-stagiaire. Harvey is onder de indruk van Mike en neemt hem aan. Ik ben zelf pas bij seizoen drie, maar deze serie is echt leuk! Het klinkt misschien saai omdat het over een advocatenkantoor gaat, maar ook deze serie is erg verslavend.
 
4. Dexter (8 seizoenen)
De hoofdpersoon van deze serie is Dexter Morgan, een bloedspatpatroononderzoeker bij de afdeling moordzaken. Daarnaast is hij zelf een seriemoordenaar. Om zijn beperking in goede banen te leiden, heeft hij van zijn vader geleerd om alleen de mensen te vermoorden die het ‘verdienen’. Het klinkt misschien heel serieus, maar er wordt veel humor gebruikt. Vooral het personage Masuka vond ik altijd erg grappig. Het zijn veel seizoenen, maar zeker de moeite waard.
 
5. Orange is the new black (3 seizoenen)
Deze serie is gebaseerd op de autobiografie van Piper Kerman. In de serie volg je Piper Chapman, die wordt veroordeeld tot vijftien maanden gevangenis. In de vrouwengevangenis vindt ze strijd en kameraadschap bij haar opmerkelijke groep medegevangenen. In het begin moest ik er echt even in komen bij deze serie, maar hij is zo leuk! De verschillende gevangenen zijn erg grappig, vooral Crazy Eyes is me bijgebleven. Dit is wellicht meer een vrouwenserie, maar wie weet vind je vriend het wel leuk om mee te kijken.


 
6. How I Met Your Mother (9 seizoenen)
Deze serie draait om Ted, die aan zijn kinderen verteld hoe hij hun moeder heeft ontmoet. Tijdens zijn zoektocht naar de ware wordt hij bijgestaan door zijn vriendengroep. We zijn deze serie op dit moment aan het volgen en zijn aan het begin van seizoen 6. Dit is echt één van de leukste series die we samen hebben gekeken! Sommige afleveringen zijn wat minder, maar over het algemeen is iedere aflevering echt grappig. Vooral het personage Barney is bij ons favoriet. Het voordeel van deze serie is dat iedere aflevering maar twintig minuten duurt.
 
7. Breaking Bad (5 seizoenen)
Walter White is scheikundeleraar. Hij heeft longkanker en heeft niet lang meer te leven. Om er voor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in de financiële problemen zit, besluit hij om met een leerling uit zijn klas crystal meth te gaan maken en verkopen. Mijn vriend heeft deze serie zelf gekeken, maar ik hoor er ook van vrouwen veel positieve verhalen over. Ik ben er zelf ook wel benieuwd naar geworden!
 
8. Game Of Thrones (6 seizoenen)
Deze serie, gebaseerd op de populaire boekenreeks, bevat meerdere verhaallijnen. Enkele adellijke families strijden om de macht in het rijk Westeros. Ook de strijd tussen de Nachtwacht en de gevaren achter de Muur komen aan bod. We hebben deze serie allebei nog niet gezien, maar dat is wel de bedoeling als mijn vriend alle boeken uit heeft gelezen. Ik weet niet of de serie ook leuk is voor vrouwen, maar ik heb er wel positieve verhalen over gehoord! De serie blijkt erg goed te zijn.
 
9. New Girl (4 seizoenen)
Jess is op zoek naar een nieuwe woning en komt te wonen bij drie vrijgezelle mannen. Ik heb zelf het eerste seizoen gezien en vond het echt hilarisch. Deze serie heeft hele droge humor en daar hou ik van. Ook dit is misschien meer een vrouwenserie, maar ik heb mijn vriend er weleens op betrapt dat hij ook zat te lachen. Hier zijn de afleveringen ook ongeveer twintig minuten, en dat vind ik vaak toch fijner kijken. 
 
10. Mad Men (7 seizoenen)
We zijn ooit aan deze serie begonnen, maar hebben hem nog niet afgekeken omdat ik afhaakte. Deze serie speelt zich af in de vroege jaren ’60 en draait om de medewerkers van een reclamebureau. Het is een wereld waar iedereen de hele dag drinkt, rookt en vreemdgaat. Ik kon er zelf niet zo goed in komen, maar mijn vriend vond het wel een leuke serie. Misschien dat we hem ooit nog af gaan kijken.


 
Mijn favorieten van de series die we hebben gezien zijn New Girl, Suits en How I Met Your Mother. De favorieten van mijn vriend zijn Suits, Breaking Bad en Dexter. Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke series en ik ben dan ook heel benieuwd naar jullie tips!

Door Anouk Hoefmans

 

Nieuwste artikelen

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

  • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Deze Nederlandse acteurs bemachtigden allemaal een rol in Game of Thrones

  • 21 romantische series die je wil zien

  • 12 acteurs die veranderingen eisten in bekende films

Zoek in artikelen