21 x 'guilty pleasure' films

Meidenavond! Trommel je vriendinnen op en ga er voor zitten. Want wij hebben 21 super leuke 'guilty pleasure' films voor je! Van die films die gewoon zo gezellig en leuk zijn. Romantiek, vriendinnen, humor en soms een beetje fout. Af en toe heb je het gewoon even nodig om één van deze films op te zetten!

1. Monte Carlo

De drie meiden Grace, Emma en Meg besluiten om een droomreis te gaan maken naar Parijs. Grace wordt hier echter per ongeluk aangezien voor een verwende Britse 'socialite'. Voordat het drietal de kans krijgt om hun ware identiteit te onthullen, raken ze verzeild in een avontuur van paparazzi, privé-vliegtuigen, haute couture kleding, sprookjesachtige romances en een vakantie in Monte Carlo die ze nooit meer zullen vergeten…
 

2. Princess Protection Program

Prinses Rosalinda woont in een klein koninkrijk, samen met haar vader en haar moeder en leidt een zorgeloos leventje als prinses. Dit alles verandert wanneer een dictator het land binnenvalt en Rosalinda wil ontvoeren. Voor haar veiligheid wordt ze geplaatst in het Princess Protection Program. Ze krijgt de naam 'Rosie Gonzales' toegewezen en moet leren als normale Amerikaanse tiener te leven. Ze kan zich maar moeilijk aanpassen aan haar nieuwe leven, maar weet vrienden te worden met Carter, de dochter in haar onderduikgezin. Carter helpt Rosie zich als normaal meisje voor te doen, terwijl Rosie de jongensachtige Carter leert de prinses in zichzelf te vinden en haar prins te veroveren. 

3. A Cinderella Story 

 
Sam schrobt vloeren in een eettent, ligt voortdurend overhoop met haar stiefmoeder en stiefzusters en droomt van studies aan Princeton, de gedroomde plaats om een prins aan de haak te slaan. Maar misschien heeft ze haar Droomprins al ontmoet: haar anonieme chatvriendje, met wie ze heeft afgesproken op een Halloweenfuif. Sam slaat echter in totale paniek wanneer de geheimzinnige man de coolste kerel van de hele campus blijkt te zijn. Kan hij van een meisje houden dat niet tot de incrowd behoort? Kunnen sprookjes werkelijkheid worden? Alleen als Sam haar mannetje staat en zij haar dromen een stevig handje helpt.
 
 
 
4. She's All That
 
Stoere highschool bink Zack heeft een probleem. Het populairste meisje van school heeft 'm gedumpt voor een ander. Wég reputatie! Dat gaat zomaar niet. Onder het motto 'er zijn meer vrouwen dan kerken, sluit hij een weddenschap af. Hij kan van elk willekeurig meisje de koniging van het eindbal maken. Dan redt hij z'n image, en voorkomt hij dat mevrouw de ex het felbegeerde kroontje op haar mooie hoofd zet. Zijn vriend Dean kiest het nietsvermoedende slachtoffer. De keuze valt op het verlegen buitenbeentje Laney. Zij schildert doeken, maar niet zichzelf: make-up draagt ze niet. Uiterlijk vertoon en jongens zullen haar een zorg zijn. Een flinke klus dus voor Zack, maar hij houdt vol en ze raken bevriend. Ondertussen begint hij echt voor haar te vallen, maar hoe reageert ze als ze zijn weddenschap ontdekt?
 
5. The other woman
 
Wanneer advocate Carly er per ongeluk achter komt dat haar ogenschijnlijk perfecte vriend Mark getrouwd is, is ze ontroostbaar. Het duurt echter niet lang voordat Carly en Marks vrouw Kate erachter komen dat hij er ook een derde vrouw op na houdt. Al gauw sluiten de drie bedrogen vrouwen een onwaarschijnlijk verbond en smeden ze een plan om de overspelige Mark een lesje te leren. Hoe meer de drie te weten komen over Mark, hoe meer plezier ze zonder hem hebben. 
 
6. White Chicks
 
De broers Marcus en Kevin Copeland zijn undercover agenten bij de FBI. Wanneer zij een belangrijke politie-inval verpesten, moeten ze voor straf een 'oppasopdracht' uitvoeren. De broers moeten twee verwende erfgenamen van een groot hotel-imperium, de Wilson-zusjes, beschermen tegen kidnappers. Ze bedenken een plan om zichzelf als lokaas te gebruiken. Maar de agenten zullen zich dan wel moeten vermommen als blanke high society meisjes. Een rol die ze niet echt op het lijf geschreven is... 
 
 
7. Pitch Perfect
 
De rebelse Beca wordt gevraagd voor de a capella zanggroep van haar nieuwe universiteit. De zanggroep bestaat uit een stel meiden dat elkaar af en toe in de haren vliegt, maar wanneer ze samen zingen klinkt het perfect. De zanggroep is gewend alleen traditionele a capella nummers te zingen, maar Beca krijgt het voor elkaar om totaal nieuwe mash-ups te verzinnen. Dit is een groot succes en de meiden maken ineens weer kans om hoog te eindigen in de nationale competitie.
 
8. Austenland
 
Jane Hayes' adoratie voor Jane Austen staat haar liefdesleven in de weg. Om voor één keer de heldin in haar eigen verhaal te zijn, geeft ze al haar spaargeld uit aan een trip naar Austenland, een excentriek resort waar de gasten worden ondergedompeld in de Regency-periode. Gewapend met bonnet, korset en borduurwerkje doet Jane haar uiterste best om geen oude vrijster te worden, maar ze voelt niet goed aan waar de fantasie ophoudt, en de werkelijkheid, en misschien wel de liefde, begint. 
 
9. Easy A
 
Olive is een onopvallende, gemiddelde high school- leerling. Om haar sociale leven een boost te geven, besluit ze gebruik te maken van het roddelcircuit. Na een klein leugentje over het verliezen van haar maagdelijkheid, ontdekt ze dat haar nieuwe reputatie van stoere meid op school een enorm voordeel heeft: eindelijk krijgt ze wat aandacht. Maar haar klasgenoten keren zich tegen haar en haar favoriete docent en mentor beginnen zich zorgen te maken. Met de hulp van hilarische ouders en haar grote liefde probeert Olive een eind te maken aan de roddels. 
 
 
10. Ella Enchanted
 
Ella leeft in een sprookjesachtige en magische wereld. Toen zij nog een baby was, is ze betoverd door een fee. Ella's gave -en vloek- is die van gehoorzaamheid: ze doet alles wat je zegt. Als gevolg daarvan is Ella niet in staat opdrachten te weigeren en is daardoor overgeleverd aan de grillen van allerlei vreemdsoortige personages. In een smeekbede om de controle over haar leven terug te krijgen, vertrekt Ella voor een missie. Ze komt terecht in een wereld van mensenetende reuzen en reuzinnen, gestoorde stiefzussen en sprekende boeken. Met een beetje geluk vindt ze daar ook nog de prins van haar dromen.
 
 11. So undercover
 
Molly Morris is een keiharde, jonge privédetective die door de FBI wordt benaderd voor een speciale missie. Wanneer zij undercover moet doorgaan voor een naïeve universiteitsstudente en in huis komt bij een meidendispuut, is dat voor haar een verschil van dag en nacht. Als opdracht moet ze daar de dochter van een belangrijke getuige beschermen. Maar al snel raakt ze verwikkeld in de normale dagelijkse tienerdillema’s. Want er gewoon bij horen en een knappe jongen daten is niet zo makkelijk als het lijkt. Terwijl de situatie steeds gevaarlijker wordt, komt Molly erachter dat niet iedereen is wie hij lijkt te zijn.
 
12. Miss Congeniality
 
Onthaarde benen. Glanzende lippen. Pistool in de aanslag. FBI agente Gracie Hart gaat undercover om de volgende Miss USA te worden. Maar Gracie, die boert, vreet en zuipt als een kerel, heeft niet bepaald de juiste instelling voor een miss-verkiezing. Sandra Bullock gaat op de lichamelijke toer in "Miss Congeniality" en bewijst wederom haar enorme talent voor komedie. De FBI agente doet zich voor als deelneemster aan een schoonheidswedstrijd om zo een terrorist te ontmaskeren die het op het evenement heeft gemunt. 
 
 
13. The House Bunny
 
Playboy Bunny Shelley leidt een zorgeloos leventje tot ze tot haar grote verbazing de Playboy Mansion moet verlaten. Ze is wanhopig op zoek naar een onderkomen als ze door het lot in het Zeta Alfa Zeta meisjesstudentenhuis belandt.Tenzij de zeven sociaal onbeholpen meisjes erin slagen nieuwe leden aan te trekken, dreigen ze hun huis te verliezen. Ze hebben dringend een dosis “vrouwelijkheid” nodig en Shelley is de uitgesproken persoon om hun alles bij te brengen op het gebied van kleding, make-up, mannen en de kunst van het verleiden!
 
14. Vamps
 
De twee vampiers Stacey en Goody, leiden een ongecompliceerd leven in New York. Daar komt echter verandering in, als de dames op mannenjacht gaan en allebei verliefd worden. De kans bestaat dat ze keuzes zullen moeten maken die hun onsterfelijkheid in gevaar brengen. Achtervolgd en opgejaagd door vampierenjagers moeten ze beslissen of ze hun onsterfelijkheid willen opgeven voor de liefde…
 
15. Legally Blonde
 
Elle Woods is een Californische blondine met designerskleren, geweldige vrienden en het gaafste vriendje van de campus. Dus als Warner Huntington III haar plotseling dumpt en aan Harvard rechten gaat studeren, neemt Elle het heft in haar eigen, perfect verzorgde, handen. Ze schrijft zich ook in! Het moet nu een lachertje zijn om Walter terug te krijgen, toch? Not! Elle staat op het punt de moeilijkste strijd van haar leven te voeren voor liefde, eer, rechtvaardigheid én respect voor blondjes, waar dan ook!
 
 
16. 10 Things I Hate About You
 
Op de eerste dag op zijn nieuwe school wordt Cameron plotsklaps verliefd op Bianca, het knappe meisje van zijn dromen! Het enige probleem is dat Bianca pas met een jongen uit mag gaan...totdat haar humeurige, volkomen onaantrekkelijke oudere zuster Kat ook door een jongen is uit gevraagd! In een poging zijn probleem op te lossen kiest Cameron de enige jongen die misschien Kats gelijke is: een mysterieuze kwajongen die zelf een slechte reputatie heeft! 
 
17. Sydney White
 
Het is niet makkelijk als student in het eerste jaar, maar er valt wel genoeg te beleven! Rachel is de leidster van de Kappa Phi sociëteit en de nr. 1 op de 'hottie' ranglijst van de universiteitswebsite. Haar status wordt echter bedreigd door nieuwelinge Sydney White, een vriendelijke brunette die bovendien bij Rachels vriendje Blaine in de smaak valt.
 
18. She's the Man
 
Het dames-voetbalteam op de school van de aantrekkelijke Viola wordt opgeheven. Om toch te kunnen spelen vermomt ze zich als haar tweelingbroer Sebastian. Niemand heeft iets in de gaten, maar zo makkelijk is dit niet vol te houden als je moet douchen met de -boys-, iedereen zich scheert en je staand moet plassen. Tot overmaat van ramp wordt ze verliefd op haar kamergenoot en valt het meest sexy meisje van de school als een blok voor haar/hem... Hoe gaat Viola dit in vredesnaam volhouden?
 
 
 
19. Mean Girls
 
Cady denkt dat ze wel weet hoe ze moet overleven. Ze is namelijk opgegroeid in de bush-bush van Afrika. Maar dit valt behoorlijk tegen als ze voor het eerst op een Amerikaanse highschool terechtkomt. Terwijl Cady haar plekje probeert te vinden tussen de sporters, de sukkels en andere groepjes op school, komt ze de engste en gevaarlijkste soort van allemaal tegen: De 'Queen Bee'. De zelfverzekerde en gemene Regina is de aanvoerster van het hipste en best geklede meidenclubje 'De Plastics'. Hartstikke leuk, maar dan wordt Cady verliefd op het ex-vriendje van Regina. De 'Queen Bee' is goed kwaad en zet alles op alles om het sociale leven van Cady te ruïneren. Cady laat dit natuurlijk niet op zich zitten en slaat terug met als gevolg een prachtige en hilarische meidenoorlog die de hele school op zijn kop zet! 
 
20. Confessions of a Teenage Drama Queen
 
Als Lola van New York naar een voorstad verhuist, raakt ze de glitter en glamour van de stad kwijt...maar haar droom om een ster te worden, zal ze nooit verliezen!
 
21. John Tucker must die
 
Wanneer drie knappe meiden ontdekken dat ze allemaal bedrogen zijn door de gladde praatjesmaker John Tucker, beramen ze een duivelse wraakactie om de rollen om te draaien. Nu moet Tucker zijn aanpak veranderen… anders zal de uitslover van de school snel het lachertje van de klas zijn! Kan het verleidelijke tienertrio deze "serie-versierder" veranderen in een monogame man? 
 
 
Wat is jullie favoriete 'guilty pleasure' film?
 

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen