12 x series van vroeger die we missen

De meeste 80's en 90's kids zullen opgegroeid zijn met deze series. En wij kunnen nog steeds genieten van de herhalingen op tv of op Netflix. Er is zelfs een dvd-box van een aantal series bij ons thuis te vinden. Wij hebben de leukste series van vroeger op een rijtje gezet...

1. Gilmore Girls

Welkom in het pittoreske Stars Hollow, Connecticut. Het dorp is gesticht in 1779 en heeft een inwonertal van 9973. Verder is het de thuisbasis van Lorelai, in de dertig, en haar tienerdochter Rory – de Gilmore Girls. Lauren Graham speelt de gevatte Lorelai, de manager van de historische Independence Inn en de moeder van Rory (Alexis Bledel). Ze is de beste vriendin, vertrouwelinge en mentor van haar dochter en is vastbesloten om haar te helpen niet de fouten te maken die Lorelai op die leeftijd van het juiste pad af brachten.

fashionstyle.com

En wist je ook dat Gilmore girls een reboot krijgt?

2. Buffy The Vampire Slayer

De serie die humor met opwinding en actie combineert, draait om Buffy Summers die tot haar ontsteltenis ontdekt dat ze begiftigd is met een bijzondere gave. De zestienjarige Buffy, schattig, blond en petite, blijkt een zeer zeldzame vampierdoder. Ze moet de wereld behoeden van de ondergang door zoveel mogelijk demonen en vooral vampiers te doden...

buffy.wikia.com

 

3. Charmed

Maak kennis met de knappe en behekste Halliwel zussen – de kwetsbare Prue, zij kan op magische wijze objecten verplaatsen; de verlegen Piper, zij kan de tijd stoppen; en de ongeremde Phoebe, zij kan in de toekomst kijken. Deze hedendaagse heksen zijn onafhankelijk, maar wanneer ze al hun problemen aan de kant zetten en samen komen als de Charmed Ones kunnen zijn hun krachten bundelen en de “Power of Three” oproepen om al het kwaad te overwinnen en de onschuldigen te beschermen.

charmed.wikia.com

 

4. Angel

De eeuwenoude vampier Angel heeft door een vloek een menselijke ziel gekregen, maar in het verleden heeft hij verschrikkelijke misdaden gepleegd. Belast met zijn geweten gaat hij de strijd aan tegen het kwaad. In Los Angeles, waar hij naartoe verhuisde nadat zijn relatie met Buffy is beëindigd, ontmoet hij Cordelia Chase en Doyle. Samen beginnen ze L.A. Angel Investigations en bestrijden ze de bovennatuurlijke misdaad.


buffy.wikia.com

 

5. Sex and the City

Sex and the City is gebaseerd op de spannende bestseller van Candace Bushnell. Sarah Jessica Parker speelt Carrie Bradshaw, een zelf-beschreven "seksuele antropoloog," die 'Sex and the City' schrijft, een column in de krant over de (liefdes)beslommeringen van Manhattanites. Haar vriendengroep, inclusief lief meisje Charlotte (Kristin Davis), scherpe Miranda (Cynthia Nixon) en partyanimal Samantha (Kim Cattrall), geeft Carrie genoeg inspiratie voor haar verhalen.

manrepeller.com

 

6. Fullhouse

Wat krijg je als je drie kleine meisjes, hun pas weduwnaar geworden vader en zijn twee beste vrienden onder één dak samenbrengt? Het hilarische, hartverwarmende huishouden dat we allemaal kennen als Full House! John Stamos is hun hippe rock&roll-oom Jesse. Dave Coulier is Joey, een komiek in spé. De drie Tanner-zusjes, tot slot, worden vertolkt door Candace Cameron, Jodie Sweetin en Mary-Kate en Ashley Olsen, die samen de rol van de negen maanden oude publiekslieveling Michelle voor hun rekening nemen. Welkom, allemaal, in het leukste huis op de buis!

wetpaint.com

 

7. Sabrina, The teenage witch

Sabrina Spellman, een hele normale 16-jarige, krijgt te horen van haar tantes, Hilda en Zelda, dat zij (en zij, en haar hele familie aan haar vader's kant) heksen zijn. Ze woont met haar tantes in Massachusetts terwijl ze zich voorbereidt op het behalen van haar heksenexamen. Ondertussen overkomen haar de gekste dingen terwijl ze verschillende toverformules en spreuken uitprobeert. Ook moet ze dit geheim zien te houden van haar vriend, Harvey, en haar vriendinnen Jenny en later Valerie, arrogante aardsvijand Libby, en haar altijd achterdochtige vice-conrector, Mr. Kraft.

influenster.com

 

8. Friends

De zes twintigers wonen en werken in Manhattan, New York. Als het verhaal begint, heeft Rachel net haar verloofde Barry voor het altaar achtergelaten en is ze samen gaan wonen met haar beste vriendin uit haar kindertijd, Monica. Het tweetal woont in een appartement tegenover dat van Chandler en Joey en ze trekken veel op met Monica's broer, Ross - die recent gescheiden is van zijn lesbische echtgenote. Daarnaast is er Phoebe, Monica's ex-kamergenote. Het verhaal speelt zich af in verschillende appartementen. Vooral in dat van Monica wordt veel beleefd, maar ook in dat van Ross en dat van Chandler en Joey. Daarnaast brengen ze ook veel tijd door in het koffiehuis om de hoek van hun appartementen, 'Central Perk'.

playbuzz.com

 

9. Will & Grace

Will & Grace is een komedie die zich afspeelt rond 2 vrienden, Will Truman & Grace Adler. Grace is een zelfstandige binnenhuisarchitecte en Will is een succesvolle advocaat. Will is homosexueel en Grace is hetero. Beide zijn echter op zoek naar de ideale partner. Het leven wordt Grace niet gemakkelijk gemaakt door haar rijke assistente, Karen, die alleen op het werk verschijnt omdat het haar "met beide voeten op de grond houdt" en omdat zij Grace graag alles vertelt over haar welvarende leventje. Will heeft nog een andere goede vriend, Jack McFarland, een jongen met veel emotionele bagage.

theguardian.com

 

10. Dawson's Creek

Dawson's Creek speelt zich af in een klein dorpje genaamd Capeside. In dit dorpje wonen 3 vrienden: Dawson, Joey en Pacey. Ze zijn al vanaf hun vijfde de beste vrienden. De vriendschap verandert als er een nieuw meisje in het dorp komt wonen, de mooie Jen Lindly. Ze ontdekken dat de kindertijd voorbij is en dat ze moeten leren omgaan met de problemen van de pubertijd... Hun leven wordt er niet makkelijker op!

photos.toofab.com

 

11. The Fresh Prince of Bel Air

Will Smith woont in Philadelphia met zijn moeder en wordt na wat problemen naar zijn tante gestuurd in Californië met de hoop dat Will wat aan zijn houding doet. Zijn tante woont in de dure wijk Bel-Air, wat Will helemaal ziet zitten. Ze probeert Will wat normen en waarden te leren maar daar heeft hij wel wat moeite mee.

independent.co.uk

 

12. Roswell

Wanneer een groep hybride tieners (half mens, half alien) in Roswell terecht komt, doen de jongeren hun uiterste best om in deze wereld te overleven en hun geheim te bewaren. Intussen proberen ze meer over hun bijzondere kracht te ontdekken... en een weg naar huis te vinden.

dvdbash.com

 

Lees ook:

Cruel Intentions wordt een tv serie

en

21 x 'guilty pleasure' films

Bron: bol.com, wikipedia.org

 

Welke serie was jouw favoriet?

 

 

Nieuwste artikelen

  • Water - Lara Reims

  • HIldes geluk - Marie Lamballe

  • De 21 allerbeste Netflix Original series ooit

  • Recensie: Twee zomers

  • Authentiek Japans thuis - Maori Murota

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Series met de mooiste mannen

Zoek in artikelen