16 x gezellige Halloween films

Houd jij ook van Halloween maar heb je geen zin in die enge horrorfilms? Wij komen tot je redding! Want Chicklit heeft 16 superleuke en gezellige Halloweenfilms op een rijtje gezet. Van grappige horror tot superleuke Halloween themed films, wij hebben ze allemaal voor je...

 

1. A Nightmare Before Christmas

Of het nu Kertmis is of Halloween deze film blijft een favoriet!

Deze bijzondere kerstfantasie opent de deur naar een meeslepende nieuwe wereld, waar het hele gezin kan genieten van een unieke film met pakkende muziek die is genomineerd voor een Grammy. Ga mee op een fenomenaal avontuur met de onberekenbare Pompoenkoning, Jack Skellington en lappenpop Sally. Jack ontdekt op een dag Kerststad, waar de lichten fonkelen. Jack wordt erdoor betoverd en als hij deze ervaring met zijn ' lugubere' vrienden deelt, krijgt het verhaal een andere wending en wordt het lachen geblazen.

Is A Nightmare Before Christmas een kerst- of Halloween film? 

 

 

 

 

 

2. Hocus Pocus

Eén van de ultieme Halloweenfilms. De film speelt zich af tijdens Halloween.

 

Bette Midler, Sarah Jessica Parker en Kathy Najimy zijn drie heksen uit de 17de eeuw. Op Halloween avond worden ze terug gebracht door drie kinderen. Om hun jeugd terug te krijgen moeten ze een kind vinden voor hun toverdrank.

 

 

 

 

 

 

 
 

 

3. Halloween town

Een klassieker!

Marnie, Sophie en Dylan Piper zijn jonge kinderen. Ze schrikken als blijkt dat ze toverkrachten hebben. Ook hun moeder en grootmoeder zijn heksen. Voordat ze hier mee om kunnen gaan, belanden ze onmiddellijk in een gevaarlijke situatie waarbij deze krachten moet worden toegepast.

 

 

 

 

 

 

 

4. Casper

Casper het vriendelijke spookje. Hij wil gewoon vrienden maken en met Kate op het Halloween feestje verschijnen.

Casper is het allerliefste spookje dat er bestaat! Het enige dat hij wil, is vriendjes maken met iedereen die hij tegenkomt. Alleen... iedereen is veel te bang voor hem! En de andere spoken vinden Casper maar saai omdat hij altijd zo aardig is.

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

 

5. Haunted Mansion

Gebaseerd op een Disney attractie is dit een gezellige familiefilm! 

Makelaar Jim Evers strandt met zijn gezin in het griezelige verwaarloosde landhuis Gracey Manor, waar ze gezelschap krijgen van 999 onheilspellend grijnzende spoken! Met behulp van de bovennatuurlijk begaafde helderziende Madame Leota probeert het gezin Evers te overleven in een huis vol geesten en vreemde gebeurtenissen, in een dolkomische strijd om de vloek op het landhuis te verbreken!

 

 

 

 

 

 

 

6. The Addams Family

Een familie die geniet van alles wat met horror te maken heeft. Zowel deel 1 als deel 2 zijn erg vermakelijk.

Oom Fester wordt al 25 jaar vermist. Een geruïneerde advocaat ontdekt dit en stelt een nep-oom voor als de lang vermiste Fester om zo in het bezit te komen van het vermogen van de familie. Deze nep-oom past zich al snel aan aan het macabere leventje van de familie Addams, maar het dochtertje van de familie vertrouwt het niet helemaal.  

 

 

 

 

 

 

 

7. Scary Movie

Een parodie op alle bekende horrorfilms die rond die tijd uitkwamen. En je hebt genoeg keuze ze hebben er meerdere gemaakt.

Hier kan je ondertussen al kiezen uit vijf verschillende films. Alle films zijn gebaseerd op verschillende horrorfilms maar dan met een komische twist. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

8. ParaNorman

Een leuke animatie film over een jongetje die het helemaal niet eng vindt om geesten te zien. Leuk voor jong en oud!

Norman is een paranormale tiener, die met de doden kan praten. Wanneer het stadje waarin hij woont wordt aangevallen door zombies, is hij de enige die iets kan doen. Om de bewoners te redden moet hij niet alleen zombies zien te verslaan, maar ook geesten, heksen en idiote volwassenen!
 

 

 

 

 

 

 

 

9. Monster House

Een tekenfilm over kinderen die per ongeluk terecht komen in een huis. Maar dat huis blijkt één groot monster te zijn. De film is ook stiekem leuk voor volwassenen.

Een enge buurman, speelgoed dat verdwijnt en dan ook nog eens niet geloofd worden door je vrienden. Een nachtmerriescenario dat zelfs nog erger wordt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. The Frighteners

Michael J. Fox is in deze film paranormaal begaafd. De film is grappig en spannend met een goed mysterie om op te lossen.

Michael J. Fox is Frank Bannister, een oplichter die in een auto-ongeluk zijn echtgenote verloor, maar er wel een zesde zintuig aan overhield: hij kan namelijk communiceren met de doden. Met deze gave en met de hulp van drie bevriende geesten probeert Frank een fortuin bij elkaar te sprokkelen als nep spokenjager. Zij komen echter flink in de problemem wanneer Magere Hein zelf opduikt en er echte doden vallen.

 

 

 

 

 

 

 

11. Frankenweenie

Gebaseerd op het klassieke verhaal Frankenstein is dit een ontroerende tekenfilm.

Nadat de jonge Victor zijn geliefde hond Sparky heeft verloren, wekt hij zijn beste vriend met behulp van de wetenschap weer tot leven... met slechts een paar kleine aanpassingen. Hij probeert zijn zelf-gefabriceerde schepsel te verbergen, maar als Sparky ontsnapt, ontdekken Victors medestudenten, leraren en de hele stad hoe monsterlijk en "honds" een tweede leven kan zijn

 

 

 

 

 

 

 

12. Corpse Bride

Tim Burton staat natuurlijk bekend als de meester van ‘semi enge’ films. Corpse Bride is mooi vormgegeven en past perfect bij Halloween.

De animatiefilm, die volledig is opgenomen met de stop-motiontechniek, speelt zich af in een 19e-eeuws Europees dorpje en vertelt het bizarre verhaal van Victor. Aan de vooravond van zijn gearrangeerde huwelijk neemt de jonge man per ongeluk de mysterieuze Corpse Bride tot zijn vrouw en wordt hij afgevoerd naar de onderwereld. Zijn echte bruid, Victoria, blijft troosteloos achter in het land van de levenden. Hoewel het er in het Land van de Doden heel wat kleurrijker aan toe gaat dan hij met zijn strenge opvoeding ooit voor mogelijk had gehouden, ontdekt Victor dat niets in deze wereld, of de volgende, hem van zijn enige, echte liefde kan weghouden. 

 

 

 

 

14. Hotel Transylvania

Deze tekenfilm bevat alle klassieke horror karakters maar hier zijn ze lang niet zo eng!

Welkom in Hotel Transsylvanië, het vijf-sterren complex van Dracula, waar monsters en hun families zich kunnen uitleven en mensen niet mogen komen. Om de 118e verjaardag van zijn dochter Mavis te vieren, heeft Dracula zijn beste vrienden uitgenodigd, waaronder Frankenstein en diens vrouw, de Mummie, de Onzichtbare Man en de familie Weerwolf. Voor Dracula is het geen probleem om deze legendarische griezels te entertainen, maar als een gewone jongen het hotel binnenkomt, wordt het pas echt feest.

 

 

 

 

 

13. Sleepy Hollow

Wij merken het niet aan als een horror film maar de film is wel heel spannend en mysterieus!  Voor iedereen die wel wat engers wil zien.

Het jaar is 1799 en we maken kennis met het buitenbeentje Ichabod Crane . Hij kijkt volop uit naar de nieuwe eeuw en probeert zijn werk als New Yorks agent objectief en wetenschappelijk uit te voeren op een manier die Dana Scully trots zou maken. De 'moderne' middelen die hij gebruikt, vallen echter niet in goede aarde bij de rechter Burgomaster. Om van hem verlost te zijn, stuurt die Crane naar Sleepy Hollow, een vreemd stadje dat vooral door ingeweken Nederlanders bevolkt wordt, en de laatste tijd geplaagd wordt door een schijnbaar onoverwinbare ruiter zonder hoofd. Die laat zijn zwaard duchtig in het rond slingeren en heeft bij Cranes aankomst als drie mensen onthoofd. Crane ontdekt al gauw dat de ruiter de onthoofde geest is van een op wraak beluste ridder. De vraag is alleen: wie heeft hem tot leven gewekt? Om daar een antwoord op te vinden, krijgt Crane onder andere de hulp van Katrina Van Tassel, de schone dochter van plaatselijk grootgrondbezitter Baltus Van Tassel.
 
 
 
 
 
15. Beetlejuice

Een wat oudere film maar echt een aanrader! Vooral het liedje op het einde gaat je hoofd niet meer uit.

Wat moet een stel yuppiespoken aanvangen wanneer hun 'aparte' optrekje in New England onder de voet gelopen wordt door trendy New Yorkers? Ze huren een freelance 'bio-exorcist' in om de indringers af te schrikken! En iedereen krijgt veel meer dan hij, zij of het hadden durven hopen! 

 

 

 

 

 

 

 

16. Coraline

Een film gebaseerd op een boek en wat een prachtige tekenfilm/ animatie film is het geworden!

Coraline Jones verveelt zich stierlijk tot ze op een geheime deur stuit en aan de andere kant een alternatieve, betere versie van haar eigen leven ontdekt. In dit ogenschijnlijk volmaakte wereldje is lang niet alles wat het lijkt. Haar Andere Ouders - en met name haar Andere Moeder - willen haar nooit meer laten gaan. De pientere Coraline moet al haar moed bijeenschrapen om aan deze gevaarlijke plek te ontsnappen en haar enige echte familie te redden.
 
 
 
 

 

 

 

 

Lees je liever een boek?! 12 x boeken voor Halloween

Nieuwste artikelen

  • Een snufje magie - Lucas Eden

  • Het gebak – Claudia Allemeersch en Roger van Damme

  • Door73 – Eric Ivanidis en Marcelo Ballardin

  • Appleby Farm – Cathy Bramley

  • De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen - Andy Griffiths & Terry Denton

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen