9 x moderne fashion films

Houd jij van films èn van fashion? Dan is dit echt iets voor jou! Je kunt bij deze films je hart ophalen met de mooiste kleding en interessantste verhalen uit de modewereld. Bovendien vind je er ladingen inspiratie, voor als je nog geen idee hebt wat je met kerst aan moet...
 
1. Zoolander (2001)
 
Maak plaats voor Derek Zoolander (Ben Stiller), VH1's drievoudig model van het jaar. Hij verliest zijn gezicht als de hippie-hunk Hansel (Owen Wilson) een flinke stok steekt voor zijn titelprolongatie van dit jaar. De gemene mode-goeroe Mugatu (Will Ferrell) ziet mogelijkheid om Derek in een 'killing machine' te veranderen. Het gaat om een weldoordacht complot en alleen met de hulp van uitgerekend Hansel en een aantal uitgekiende accessoires zoals Matilda (Christine Taylor) kan Derek de wereld veiligstellen voor modellen over de hele wereld.
 
 
 
2. Dior and I (2014)
 
Regisseur Frédéric Tchengpresenteerteen nieuw meesterwerk over een legendarisch mode-instituut. In Dior And I krijgen we een uniek inkijkje in de doorgaans gesloten wereld van Modehuis Christian Dior. Tcheng volgt de Belgische ontwerper Raf Simons die als de nieuwe artistiek directeur van Dior zijn eerste haute couture-collectie creëert. De verwachtingen van de buitenwereld zijn hooggespannen. Van de eerste ideeën tot de uiteindelijke modeshow zien we hoe de onverstoorbare Simons en zijn toegewijde, charmante en vaak humoristische medewerkers energiek en liefdevol te werk gaan.
 
 
3. Confessions of a shopaholic (2009)
 
Confessions of a Shopaholic is gebaseerd op de bestseller van Sophie Kinsella. Rebecca Bloomwood - Becky voor intimi (gespeeld door Isla Fisher) - is 25 jaar oud. Ze is een doorsnee, single en onafhankelijk meisje, die hoger op de carrièreladder wil en moet komen. Ze droomt ervan om een echt New Yorks meisje te zijn– werkzaam bij een modeblad en te genieten van het leven in New York- en daarbij gaat ze van top tot teen gekleed in designerkleding. Becky houdt van een luxe levensstijl en begeeft zich daar ook in, maar de werkelijkheid zit helaas toch iets anders in elkaar. Haar huidige financiële situatie is daar namelijk helemaal niet naar.
 
4. Yves Saint Laurent (2014)
 
Yves Saint Laurent vertelt het meeslepende verhaal van één van de grootste iconen van de 21ste eeuw. De legendarische modeontwerper staat nog aan het begin van zijn carrière wanneer hij zijn grote liefde en zakenpartner Pierre Bergé ontmoet. Na een korte carrière bij Christian Dior, richt hij zijn eigen couturehuis op waarmee hij uitgroeit tot een mode-icoon. Maar dankzij drugs, feesten en een turbulent liefdesleven is zijn privéleven een stuk minder stabiel…
 
 
 
 
5. The Devil Wears Prada (2006)
 
Als assistente van de gevreesde en veeleisende New Yorkse mode- redactrice Miranda Priestly heeft Andy Sachs een baan waar "een miljoen vrouwen een moord voor zouden doen". Helaas blijkt deze baan als Miranda's voetveeg voor Andy minder hemels dan gedacht.
 
 
 
 
 
 
 
6. Sex And The City (2008)
 
Sarah Jessica Parker keert terug naar haar glansrol als Carrie Bradshaw in Sex and the city: the movie. Met haar unieke stijl en humor vertelt ze opnieuw haar eigen verhaal over liefde, seks en de modeverslaafde vrouw in New York. De film begint vier jaar na het einde van de serie. Carrie's leven is erg veranderd. Ze schrijft geen columns meer voor de krant, maar werkt aan haar vierde boek. Na het grote succes van de vorige drie boeken, is ze meer volwassen geworden. Ze heeft eindelijk wat geld kunnen sparen en zit in een stabiele relatie met Mr. Big.
 
7. Coco Before Chanel (2009)
 
Het indrukwekkende levensverhaal van het belangrijkste mode-icoon ter wereld. In haar veelgeprezen hoofdrol geeft Audrey Tautou gestalte aan het legendarische stijlicoon Coco Chanel. Vanaf haar armoedige jeugd in een weeshuis op het Franse platteland klom ze op tot de hoogste kringen in het chique Parijs. Ze was zangeres, maîtresse, kleermaakster, rebel en werd uiteindelijk hét grote mode-icoon voor moderne vrouwen over de hele wereld.
 
 
 
 
8. A single man
 
In het Los Angeles van 1962 heeft George (Colin Firth), een Britse professor van 52 jaar, moeite zijn leven weer op de rails te krijgen na de dood van zijn partner (Matthew Goode). George leeft in het verleden zonder oog te hebben voor de toekomst.

Bijgestaan door zijn beste vriendin Charley (Julianne Moore) probeert hij zich staande te houden. De 48 jarige Charley heeft echter haar eigen problemen met de toekomst en het verval van haar schoonheid.
De jonge Kenny (Nicholas Hoult) is een student van George die worstelt met zijn identiteit. Hij bemerkt in George een gelijkgestemde, en achtervolgt hem.
 
 
9. The September Issue (2009)
 
De Vogue van september 2007, ook de 'Fashion Bible' genoemd, woog meer dan twee kilo. Voor THE SEPTEMBER ISSUE kreeg filmmaker R.J. Cutler als eerste en enige de toestemming om hoofdredactrice en modepaus Anna Wintour te volgen achter de schermen. Met haar beruchte bikkelharde leiderschap bestuurt zij het magazine, en bij uitbreiding de hele modewereld.
 
 
 
 
 
 

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • De gebroeders Maxilari - David Pefko

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen