9 x de leukste Disneyfilms voor de winterse kou

Het is dat de sneeuw nog niet gevallen is, maar zodra het buiten kouder wordt, is het tijd om de oude Disneyfilms weer uit de kast te halen en op repeat te zetten. Heerlijk op de bank, flinke bak popcorn erbij en marathons houden tot we erbij neervallen is deze in de winter een echte must. De onderstaande Disneyfilms zijn zeker perfect voor de winterse kou.

1.  A Christmas Carol

Een heerlijk kerstverhaal dat al het goede van de winter - want dit koude seizoen is niet altijd een pretje - naar bovenhaalt. Heerlijk warm binnenzitten bijvoorbeeld, en lekker vaak bij je familie zijn. En misschien nog wel het belangrijkste van allemaal: al dat lekkere eten! Met deze film voel je je instant happy. 

2. Brave

Ten eerste, hadden wij dat wilde haar maar. Ten tweede, waren wij ook maar in Schotland in de wintertijd. Waar we warme mantels kunnen dragen en kunnn galloperen op ons paard terwijl ons haar wappert in de wind. Oké, misschien niet helemaal werkelijkheid. Maar met het kijken van deze film bij de kachel kom je al heel ver. 

3. Belle en het beest

Lekker cozy met een enorm groot beest in een nog groter kasteel vertoeven terwijl het buiten belachelijk hard sneeuwt. Mogen wij ook, alsjeblieft? En dan hebben we het nog niet eens over die gigantische bibliotheek van Belle gehad. Welke boeken zou zij bij het haardvuur lezen? 

4. The Nightmare Before Christmas

Een tikkeltje anders dan de films die we gewend zijn in de wintertijd en tijdens Kerstmis, en daarom juist zo leuk. Maak je huiskamer lekker donker, pak er een grote bak popcorn bij en geniet van The Nightmare Before Christmas. Wil je het helemaal goed doen? Dan kijk je hem geheel in stijl op kerstavond, de avond voor Kerstmis. 

5. The Ice princes

Kennen jullie 'm nog? De film die je vroeger hoogstwaarschijnlijk grijs hebt gedraaid, en die je zonder twijfel deze wintertijd weer eens op moet zetten. Die prachtige dansjes op het ijs geven ons het wintergevoel, terwijl we van het verhaal helemaal warm worden. En van die prachtige pakjes krijgen wiij ook wel zin om een rondje te doen op het ijs. Perfect!

6. The Cronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe

Als je al een film in de winter moet kijken, dan is het The Cronicles of Narnia wel. Er is geen mooiere film van Disney die zich in de sneeuw afspeelt - oké, behalve Frozen - en is perfect om te kijken met de hele familie. Roept wel dat wintervoel op, toch? En als het verhaal dat niet doet, doen die tientallen bontjassen dat wel. 

7. Fantasia

Als we het even over een throwback hebben, Fantasia zit in ons geheugen gegrift! En laat de winter nou net dat gevoel van nostalgie naar boven halen. Haal Disney en dat heerlijke wintergevoel in huis met deze film tijdens een heuse Disney Marathon en herleef je jeugd. Sort of. 

8. Snow Dogs

Dit hoeven we niet uit te leggen, toch? Een roedel schattige en bloedmooie honden, een prachtig winterlandschap en een verwarmend liefdesverhaal. Dat Disney's Snow Dogs een heerlijke winterfilm is, staat als een paal boven water. Met een hele dikke jas en minstens drie sjaals zouden wij ook wel in zo'n blokhut willen zitten. 

9. Frozen

Maar de échte ultieme winterfilm van Disney? Dat is met 100% zekerheid Frozen. Een film met een prachtige ijsprinses, een pratende sneeuwpop en een hilarische eland. Deze film laat zien dat familie het meest belangrijk is. We love! 

 

Welke Disneyfilm ga jij kijken? 

Bron: Disney

Lees ook: 

12 x series van vroeger die we missen

14 x fantastische series

 

Nieuwste artikelen

  • De jacht op de groene diamant - Barbara Laban

  • De bloemist – C.L. Pattison

  • De mooiste tijd van je leven - Esther Verhoef

  • A Touch of Ruin - Scarlett St. Clair

  • De vrouw in het blauw - Elly Griffiths

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Pikante films op Netflix

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

Zoek in artikelen