9 films met female power

"Wat een dom blondje... Zij is zeker met een rijke man getrouwd... Ze weet vast niet eens wat buitenspel is..." HO STOP! Deze uitspraken slaan natuurlijk helemaal nergens op, maar hoe vaak hebben we ze al niet voorbij horen komen? We moeten er maar voor eens en voor altijd mee afrekenen. Op zoek naar inspiratie? Het onderstaande lijstje zit er boordenvol mee!

Legally blonde
Als we iets van Elle Woods hebben geleerd, dan is het wel dat je nooit over je heen moet laten lopen als blondine!

Erin Brockovich
Erin Brockovich is gebaseerd op de waargebeurde geschiedenis van de echt Brockovich. Ook vrouwen staan hun mannetje als het gaat om gerechtigheid.

Eat pray love
Soms moet je als vrouw de ballen hebben om een knoop door te hakken. Na een zware scheiding vertrekt Liz voor een jaar de wijde wereld in om op zoek te gaan naar zichzelf.

The Devil wears Prada
Killer heels, designertas en een grote diva-zonnebril, drie elementen waarmee vrouwen de hele wereld aan kunnen.

Under the Tuscan sun
Wanneer je man je verlaat voor een jongere vrouw en je met torenhoge schulden achterlaat, stort je wereld in. Maar vrouwen zouden vrouwen niet zijn als ze hier weer bovenop komen, beter dan ooit tevoren.

Sex and the City
De dames van Sex and the City zijn misschien wel het perfecte voorbeeld van onafhankelijke vrouwen. Een topcarrière, een feilloos gevoel voor stijl en de nodige ervaring met mannen, maakt de vriendinnengroep onbreekbaar.

Brave
Er zijn altijd wel mensen die iets van je willen, daar weet Merida uit Brave alles van. Zij volgt haar eigen weg, ook al wordt dat eerst niet geaccepteerd...

The Help
In The Help volgen we een jong meisje dat zich niets aantrekt van wat haar omgeving vindt, maar opkomt voor de rechten van huishoudsters in een tijd vol van racisme.

Pitch Perfect
Een aantal vrouwen, met ieder een verschillend karakter, vormen een supergoede zanggroep. Zij nemen het op tegen hun mannelijke rivalen, want ook dames hebben pit!

 

Hoe boost jij je zelfvertrouwen?

Bron: imdb.com

Nieuwste artikelen

  • Deze titels verdwijnen binnenkort van Netflix

  • Young adult top 6: december 2021

  • Snelle Sam: De klapper - Olav Mol

  • Lekker gelukkig - Carolina van Dorenmalen

  • Zwarte zwaan - Gideon Samson

Gerelateerde artikelen

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • Aca-believe it: Pitch Perfect 3 is in de maak!

  • 21 x 'guilty pleasure' films

  • 5x Powervrouwen films voor een 'anti-Valentijn'

Zoek in artikelen