8 films met female power

"Wat een dom blondje... Zij is zeker met een rijke man getrouwd... Ze weet vast niet eens wat buitenspel is..." HO STOP! Deze uitspraken slaan natuurlijk helemaal nergens op, maar hoe vaak hebben we ze al niet voorbij horen komen? We moeten er maar voor eens en voor altijd mee afrekenen. Op zoek naar inspiratie? Het onderstaande lijstje zit er boordenvol mee!

Legally blonde
Als we iets van Elle Woods hebben geleerd, dan is het wel dat je nooit over je heen moet laten lopen als blondine!

Bron: 20th Century Fox

Erin Brockovich
Erin Brockovich is gebaseerd op de waargebeurde geschiedenis van de echt Brockovich. Ook vrouwen staan hun mannetje als het gaat om gerechtigheid.

Bron: Sony Pictures Home Entertainment

Eat Pray Love
Soms moet je als vrouw de ballen hebben om een knoop door te hakken. Na een zware scheiding vertrekt Liz voor een jaar de wijde wereld in om op zoek te gaan naar zichzelf. Lees HIER onze recensie van Eat Pray Love. 

Bron: Sony Pictures Home Entertainment

The Devil Wears Prada
Killer heels, designertas en een grote diva-zonnebril, drie elementen waarmee vrouwen de hele wereld aan kunnen.

Bron: 20th Century Fox

Black Widow
In Black Widow haalt het verleden van Natasha Romanoff (aka Black Widow) haar in. Achtervolgd door een kracht die voor niets zal stoppen om haar neer te halen, moet Natasha haar verleden als spion onder ogen zien. En dan laat ze pas echt female power zien! Lees HIER onze recensie van Black Widow. 


Bron: Walt Disney

Sex and the City
De dames van Sex and the City zijn misschien wel het perfecte voorbeeld van onafhankelijke vrouwen. Een topcarrière, een feilloos gevoel voor stijl en de nodige ervaring met mannen, maakt de vriendinnengroep onbreekbaar.

Enola Holmes
Als Enola op onderzoek uitgaat nadat haar moeder plotseling verdwijnt laat ze zien dat ze net zo goed in staat is om een zaak op te lossen als haar broer. Lees HIER onze recensie van Enola Holmes. 


Bron: Netflix

The Woman King
In deze film volgen we het verhaal van Nanisca, generaal van de vrouwelijke militaire eenheid (ook wel bekend als de Amazones), en haar dochter Nawi (Lupita Nyong’o) die samen vechten tegen de andere stammen die hun eer beschamen en hun volk tot slaven willen maken! Need we say more? 

Bron: Sony Pictures Home Entertainment

Hoe boost jij je zelfvertrouwen?

Bron: imdb.com

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • Aca-believe it: Pitch Perfect 3 is in de maak!

  • 21 x 'guilty pleasure' films

  • Meest gestoorde Disney theorieën

Zoek in artikelen