De 8 fijnste back to school-films

De zomervakantie zit er alweer bijna op en dat betekent dat we binnenkort weer naar de schoolbanken vertrekken. Heb je nog helemaal geen zin in het nieuwe schooljaar? Kijk dan deze leuke back to school-films om in de stemming te komen! 

Grease
Danny Zuko is de jongen die elke vrouw wilde en voor wie iedereen wel weer terug naar school wilde. Sandy leerde hem kennen als nette rustige jongen, maar wanneer ze verhuist en erachter komt bij hem op school te zitten, is Danny een compleet andere jongen. Maar volgens ons nog net zo leuk. Grease is de film die je al tig keer hebt gezien, maar die ene keer voordat je weer naar school gaat moet er echt bij! 

John Tucker must Die
John Tucker is de mooiboy die wij ook wel zien staan. Inclusief de hele school. Hij verslindt vrouwen bij de vleet tot drie van die vrouwen samenspannen en wraak willen nemen. Met behulp van de vierde vrouw, Kate, zijn ze vastbesloten zijn hart te breken zodat hij weet hoe het voelt. Klinkt gemeen. Is het ook. Maar het is wel een heerlijke film! 

The Duff
The Duff, oftewel: the Designated Ugly Fat Friend. Bianca zit in het laatste jaar van high school en komt erachter dat zij de ‘lelijke dikke vriendin’ is. Een Duff is niet per se een lelijk, dik persoon, maar wel de persoon die minder populair is binnen een groepje vriendinnen. In de film zie je hoe Bianca van dit ‘label’ af probeert te komen met behulp van een goede vriend van haar. De film The Duff is erg vermakelijk om naar te kijken en hierdoor krijg je zelf ook weer zin om door de schoolgangen te dwalen.

Paper Towns
Quentin heeft altijd al een zwak gehad voor zijn buurmeisje Margo, maar zij lijkt hem niet te zien staan. Tot ze op een avond opduikt en ze een leuke nacht samen hebben. De volgende ochtend is ze echter verdwenen, maar ze heeft kleine hints achtergelaten. Samen met zijn vrienden gaat Quentin op een roadtrip met zijn vrienden om haar te vinden. Hoewel deze film zich niet per se op school afspeelt, krijg je hierdoor wel weer zin om met je schoolvrienden nieuwe avonturen tegemoet te gaan! 

She’s All That
De meest populaire jongen op school, Zack, wordt gedumpt. Auw. Zijn reputatie is geruïneerd. Om zijn mannelijkheid terug te winnen, sluit hij een weddenschap af: hij kan de verlegen Laney omtoveren tot de koningin van het eindbal.  Laney is een rustig meisje dat niets geeft om jongens of hoe ze eruit ziet. Hoewel Zach eerst alleen maar oog heeft voor de weddenschap, blijkt hij toch ook een oogje op Laney te krijgen. 

Step Up
Tyler heeft zijn zaken niet altijd op orde en moet een werkstraf uitvoeren op de Maryland School of Arts. Hier laat hij zijn oog al snel op Nora vallen, een danseres die wel wat hulp kan gebruiken wanneer haar huidige danspartner niet meer kan dansen. Tyler valt voor hem in en de twee vallen als een blok voor elkaar. Niet alleen een vermakelijke film, maar het is ook zeker fijn om naar acteur Channing Tatums moves te kijken! 

Bring It On
De Toro-cheerleaders weten elk jaar weer het Amerikanse Cheerleading kampioenschap te winnen. Dit jaar lijkt dat weer te gebeuren tot de nieuwe teamcaptain Torrance erachter komt dat hun act is gestolen van het concurrerende team. Binnen enkele dagen moet er een nieuwe routine worden bedacht dat hun weer gaat helpen naar die prijs. Een echte aanrader om te kijken als je geen motivatie hebt om weer naar school te gaan. Ook leuk: een Bring it on-marathon! 

Mean Girls 
Regina George is niet meer een naam maar een begrip. De gemene leidster van The Plastics die Cady samen met haar vrienden van haar troon wil stoten. Maar de Queen Bee blijkt een leuke ex te hebben op wie Cady verliefd wordt. Maar wanneer Regina hier achter komt, probeert zij andersom Cady ten gronde te richten. Wat is jouw favoriete back to school-film?
Beeld: giphy

Lees ook: Mannen uit series met wie je wilt trouwen

Nieuwste artikelen

  • De monsterdokter 2: De beestachtige bedreiging - John Kelly

  • De grote race - Ruby Coene 

  • Het Zwarte Koninkrijk - Szczepan Twardoch 

  • Deze Young Adult boeken worden regelmatig verbannen 

  • Luna, Schaduw van de Maan - Lies Vervloet

Gerelateerde artikelen

  • Back to School

Zoek in artikelen