7x heerlijke dansfilms

Soms hebben we even zin om een avondje te swingen, maar wint onze luiheid het van ons enthousiasme. Dan verkiezen we een avondje bankhangen boven de discotheek. Toch kunnen we nog wel wat maken van Club Dekentje. Met deze dansfilms vermaak jij je prima! 

Dansen is niet voor iedereen weggelegd. We krijgen het wel voor elkaar een beetje te bewegen op de dansvloer, maar echt vette moves maken we niet. In welke films wel toffe danspasjes te zien zijn? Wat dacht je van deze dansfilms? 

Flashdance
Een dansfilm waarin niet een meisjesmeisje centraal staat, maar de jonge Alexandra die in een staalfabriek werkt. Ze doet er alles aan om binnen te komen bij de prestigieuze dansschool, maar dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Save the last dance
Sara is een getalenteerde balletdanseres die haar uiterste best doet om binnen te komen bij Juilliard, een conservatorium voor uitgevoerde kunst. Sara gaat auditie doen voor deze dansschool, maar haar moeder komt te overlijden tijdens een auto-ongeluk wanneer zij zich haast om bij de auditie te zijn. Zij verhuist naar haar vader en komt terecht in de zwarte getto waar ze wordt geïntroduceerd in het lokale hiphopwereldje. Step Up
De probleemjongen Tyler heeft zijn zaakjes niet altijd even goed voor elkaar en wanneer hij in een opstandige bui de Maryland School of the Arts molesteert, krijgt hij een taakstraf opgelegd die hij ook moet uitvoeren op MSA. Al snel krijgt hij een oogje op danseres Nora. Zij wil echter niets van hem weten tot haar huidige danspartner uitvalt en Tyler voor hem invalt. 

Footloose 
Na de dood van zijn moeder, vertrekt Ren naar Bomont. Ren is een jongeman die geen genoeg kan krijgen van dansen en muziek, maar in het stadje waar hij naartoe verhuist, is dit verboden. De dominee stond erop dat dit verboden werd nadat zijn zoon omkwam na een nacht feesten. Ren gaat met de dominee in gesprek en probeert hem over te halen toch een feest te organiseren. 

Make it Happen
Lauryn werkt als boekhoudster voor de garage waar haar broer werkt als monteur. Het is niet haar passie, maar ze doet het toch omdat het veel betekende voor haar overleden vader. Ze danst wanneer ze kan en besluit toch om auditie te doen voor Chicago School of Music and Dance. Alleen haar auditie verloopt niet goed en de jury vraagt haar het podium te verlaten. Ze is teleurgesteld, maar al snel biedt zich een andere mogelijkheid aan… Bring it On
Cheerleaders hebben we niet echt in Nederland, maar we vinden het wel een feestje om naar dit gehups te kijken. Torrance is de aanvoerster van haar team, The Toros. Ze zijn vastbesloten om een cheerleader competition te winnen, maar wanneer blijkt dat hun routine gestolen is, moeten ze ontzettend snel iets nieuws bedenken. Maar gaan ze het redden voor de wedstrijd? 

Burlesque 
Burlesque is een heerlijke dans- én zangfilm. Ali komt uit een klein dorpje en vertrekt richting de grote stad waar ze hoopt door te breken. Ze komt als achtergrond danseresje en zangeres terecht in neo-burlesque club. Wanneer een situatie helemaal mis dreigt te gaan, grijpt ze in en kan ze haar talent voor het eerst echt laten zien. En met succes.Welke film is jouw favoriete dansfilm?
Lees ook: 9 zangfilms die je gezien wilt hebben

Nieuwste artikelen

  • 40 Hallmark kerstfilms die we kunnen verwachten!

  • Dromen aan zee - Sherryl Woods

  • De onbekende man - Chantal van Mierlo

  • Het reservaat - Barbara Jurgens

  • De Gorgeltjes trakteren de dieren - Jochem Myjer

Gerelateerde artikelen

  • Pikante films op Netflix

  • De ergste film clichés 

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

Zoek in artikelen