10 x de mooiste filmbruiloften

Everybody loves a good wedding, en wij bij Chicklit zijn geen uitzondering. Het is toch een beetje de grote dag waar je als klein meisje van droomt en waarop je je voor één dag een prinses voelt! Wij hebben speciaal voor jullie een overzichtje gemaakt van de mooiste filmbruiloften om heerlijk bij weg te dromen. Wellicht doe je nog wat inspiratie op voor je eigen bruiloft..?

Twilight Breaking Dawn: Part One
We moesten er even op wachten, maar in Twilight Breaking Dawn: part one was het dan ein-de-lijk zover en mochten we de verbintenis tussen hunky vampier Edward en zijn Bella aanschouwen! En het was het wachten zeker waard, want de bruiloft was niet alleen super romantisch maar ook sprookjesachtig mooi! Hoewel het ‘tot de dood ons scheid’ stukje, wat traditioneel onderdeel is van de ceremonie, wellicht een beetje overbodig was, gezien Edward’s status als vampier... 

The Princess Diaries 2: Royal Engagement
Vrijwel elke vrouw wil zich graag een prinsesje voelen op haar bruiloft, maar voor prinses Mia hoeft dat niet zo nodig, want zij vindt het prinsessenleven eigenlijk alleen maar ingewikkeld. De bruiloft in The Princess Diaries 2: Royal Engagement is een beetje geforceerd, aangezien Mia in deze film verplicht een man moet vinden omdat ze anders niet in aanmerking komt om koninging te worden. Desalniettemin is het heerlijk wegdromen bij deze film en alle voorbereidingen voor Mia’s bruiloft!

Mamma Mia!
Een prachtige omgeving; een zwoele zomeravond; een klein kerkje en een heleboel warmte en muziek, al deze onderdelen bij elkaar maken dat de bruiloft van Sophie en Sky, gespeeld door Amanda Seyfried en Dominic Cooper, wat ons betreft zeker in dit lijstje thuis hoort. En het maakt ons niks uit dat ze uiteindelijk er niet meer door gingen. Mooi was het wel!

Bride Wars
Het is misschien niet heel erg aardig om plezier te beleven aan andermans ellende, maar de streken die voormalig BFF’s Liv en Emma, gespeeld door Kate Hudson en Anne Hathaway, elkaar leveren zijn stiekem wel heel erg grappig! Het is echt een battle of the brides, en beide bruiden doen er alles aan om de bruiloft van de ander te saboteren.

Sex and the City 2
De bruiloft van Stanford en Anthony in Sex and the City 2 is wellicht niet iedereen’s persoonlijke smaak, maar spectaculair en over the top is hij zeker! Hoogtepunt was toch wel het optreden van Liza Minelli die met Beyoncé’s nummer ‘Single Ladies’ alle bruiloftsgasten aan het dansen kreeg.

My Big Fat Greek Wedding
Het nadeel van trouwen is dat je er niet alleen een echtgenoot of echtgenote bij krijgt, maar ook zijn of haar hele familie. Dit is ook het probleem van bruidegom Ian in My Big Fat Greek Wedding, wanneer hij in het huwlijksbootje stapt met zijn Griekse vriendin Toula. Toula’s familie is namelijk door en door Grieks, en de cultuurverschillen zorgen voor nogal wat ongemakkelijke situaties en maken het plannen van de bruiloft bijna onmogelijk. Gelukkig loopt het allemaal goed af en is de liefde tussen Toula en Ian bestand tegen de bemoeizucht van Toula’s familie.

Love Actually
Love Actually draait in z’n geheel natuurlijk om liefde en romantiek, maar een van de meest romantische momenten uit de film was toch wel de trouwerij van Juliet en Peter, gespeeld door Keira Knightley en Chiwetel Ejiofor. Het moment dat de gordijnen bij het orgel opengaan en er vervolgens een heel orkest opstaat uit de aanwezigen tovert bij ons elke keer weer een enorme glimlach op ons gezicht!

The Wedding Planner
Het lijkt natuurlijk een heel romantisch beroep; wedding planner, maar voor Mary, gespeeld door Jennifer Lopez, is het niet allemaal rozegeur en maneschijn. Ze is een ster in het organiseren van glamoureuze en romantische bruiloften voor haar klanten, maar in haar eigen leven is de romantiek ver te zoeken. Maar zoals elke romantische komedie met J-Lo betaamt is er ook voor Mary een happy end met de man van haar dromen.

My Best Friend's Wedding
My Best Friend’s Wedding is toch wel één van de beste romantische rom-com’s die we kennen. Julianne en Michael, gespeeld door Julia Roberts en Dermot Mulroney, spreken af dat ze, indien ze op hun 28e nog steeds niet getrouwd zijn, met elkaar in het huwelijksbootje zullen stappen. Maar enkele weken voor Julianne’s 28e verjaardag verteld Michael haar dat hij verloofd is, en dat roept een heleboel verwarrende gevoelens op bij Julianne. Het is wellicht niet de meest recente film, maar desalniettemin een echte klassieker en zeer zeker het bekijken waard!

The Sound of Music
Tja, ook al is het niet echt een recente film, The Sound of Music mocht natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Op zich zijn de liedjes al reden genoeg om deze film te kijken, maar het super romantische liefdesverhaal en de bruiloft van Maria en kapitein Von Trapp dragen ook zeker bij aan de iconische status van deze film!

Wat is jouw all-time favourite filmbruiloft?

Lees ook:
9 zangfilms die je gezien wilt hebben
21 films om je klaar te stomen voor wedding season!

Nieuwste artikelen

  • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

  • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

  • Liefde en dood in de rode stad - Rindert Kromhout

  • Het jaar rond - Cathy Bramley

  • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • Pikante films op Netflix

  • Dit kunnen we verwachten van 365 dni 2

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

Zoek in artikelen