De beste romantische kostuumfilms

Denk jij meteen aan een kostuumdrama als het woord kostuumfilm valt? Dan kunnen we je vertellen dat dat drama best meevalt. Sommige kostuumfilms zijn inderdaad een beetje zwaar, daarom sommen wij fijne kostuumdrama's voor je op met een happy ending.

The Young Victoria
De film gaat over het leven van de jonge Britse koningin Victoria. In beeld wordt gebracht hoe ze struggelt met de strenge etiquette en hoe ze haar vrijheid mist.

Pride and Prejudice (1995 en 2005)
De Bennets kunnen niet wachten om Mr. Bingley, die in het landgoed naast hen is gaan wonen, te ontmoeten. Het is meteen liefde op het eerste gezicht tussen Bingley en de oudste dochter van de Bennets. Echter kan zus Lizzy de beste vriend van Bingley, Mr. Darcy, niet luchten of zien.

Casanova (2005)
De intelligente Francesca Bruni moet niets van de enorme flirt Casanova weten. Het is de eerste keer dat Casanova wordt afgewezen en dat is hij niet gewend. Hij haalt daarom alles uit de kast om toch de aandacht van Francesca te trekken.

Emma (1996 en 2009)
Emma is een mooie rijke vrouw die graag haar neus in het liefdesleven van anderen steekt. Emma’s koppelpogingen zijn vaak succesvol tot ze Harriet Smith probeert te koppelen aan dorpspredikant Mr. Elton. Hij ziet Harriet namelijk niet zitten, maar Emma wel. 

Sense and Sensability 1995
Elinor Dashwood moet het landgoed van haar vader na zijn dood verlaten. Het lukt haar om samen met haar moeder en zusjes elders een bestaan op te bouwen en al snel krijgen de zussen gevoelens voor de mannen om hen heen.

The Abduction Club 2002
Familierijkdommen zijn alleen bestemd voor de oudste broer. Om hun financiële toekomst veilig te stellen, ontvoeren de jongere broers jonge erfgenames om ze zo te strikken voor het huwelijk. Byrne en Strang ontvoeren de Kenndyzusjes maar komen er al snel achter dat deze dames niet zomaar te strikken zijn.A Room With a View
Samen met haar chaperonne Charlotte bezoekt de Britse Lucy Florence. Hier ontmoeten ze meneer Emerson en zijn zoon George. Wanneer George Lucy een paar dagen later zomaar kust, is ze overstuur. Toch ontwikkelt ze hierna gevoelens voor George. Echter moet Lucy zich met iemand anders verloven wanneer ze terugkeert naar Engeland.

Ever After
Na de dood van haar vader wordt Daniëlle door haar stiefmoeder en stiefzussen gebruikt als slaafje. Op een gegeven moment is ze hier helemaal klaar mee en gaat ze stiekem naar het bal van de kroonprins. Hier worden de twee verliefd op elkaar, maar stiefmoeder Rodmilla had andere ideeën voor de kroonprins en probeert het verliefde stel uit elkaar te houden.

Jane Eyre
De jonge wees Jane wordt door haar tante naar een kostschool gestuurd. Naarmate ze opgroeit wordt ze gouvernante en gaat ze op zoek naar werk. Werk vindt ze op het landgoed van Mr. Rochester en al snel ontwikkelen de twee gevoelens voor elkaar.

Mansfield Park
Fanny Price komt uit een simpele familie maar groeit op tussen rijke familieleden. Haar familie is alleen niet bepaald goed voor haar en blijft haar herinneren aan haar verleden. De enige die lief voor haar is, is haar neef Edmund.

Northanger Abbey (2007)
De 17-jarige ietwat naïeve Catherine deelt samen met haar vriendin Isabella een passie voor oude kastellen en romantische heldinnen. In Bath raakt ze gefascineerd door Isabella’s broer John en zijn escapades. 

Persuasion (2007)
De destijds 19-jarige Anne Elliot wordt verliefd op marineofficier Frederick Wentworth. Hij werd echter niet goedgekeurd door haar familie en onder druk maakte ze een einde aan de relatie. Op haar 27ste heeft ze hier spijt van. Wanneer hij terugkomt van zee is hij rijk en heeft hij een aanzienlijke reputatie opgebouwd. Elliot kan alleen maar toekijken hoe alle ongetrouwde vrouwen hem voor zich willen winnen.

Welke kostuumfilm is jouw favoriet?
Lees ook: Colin Firth snapt niet waarom mensen Mr. Darcy aantrekkelijk vinden

Nieuwste artikelen

  • Fast & Furious 9: De powervrouwen aan het woord

  • 100% Coco Tokyo - Niki Smit

  • Recensie: Rose plays Julie 

  • Hitlers vrede - Philip Kerr

  • Help, ik val niet af! - Vivian Reijs

Gerelateerde artikelen

  • Bridgerton seizoen 2: wat kunnen we ervan verwachten?

  • Poldark seizoen 4 trailer

  • Hier zal Bridgerton seizoen 3 en 4 over gaan

  • Alle Pride and Prejudice films

  • Alle Jane Austen films op een rijtje

Zoek in artikelen