De beste romantische kostuumfilms

Denk jij meteen aan een kostuumdrama als het woord kostuumfilm valt? Dan kunnen we je vertellen dat dat drama best meevalt. Sommige kostuumfilms zijn inderdaad een beetje zwaar, daarom sommen wij fijne kostuumdrama's voor je op met een happy ending.

The Young Victoria

De film gaat over het leven van de jonge Britse koningin Victoria. In beeld wordt gebracht hoe ze struggelt met de strenge etiquette en hoe ze haar vrijheid mist.

Pride and Prejudice (1995 en 2005)

De Bennets kunnen niet wachten om Mr. Bingley, die in het landgoed naast hen is gaan wonen, te ontmoeten. Het is meteen liefde op het eerste gezicht tussen Bingley en de oudste dochter van de Bennets. Echter kan zus Lizzy de beste vriend van Bingley, Mr. Darcy, niet luchten of zien.

Casanova (2005)

De intelligente Francesca Bruni moet niets van de enorme flirt Casanova weten. Het is de eerste keer dat Casanova wordt afgewezen en dat is hij niet gewend. Hij haalt daarom alles uit de kast om toch de aandacht van Francesca te trekken.

Emma (1996, 2009 en 2020)
Emma is een mooie rijke vrouw die graag haar neus in het liefdesleven van anderen steekt. Emma’s koppelpogingen zijn vaak succesvol tot ze Harriet Smith probeert te koppelen aan dorpspredikant Mr. Elton. Hij ziet Harriet namelijk niet zitten, maar Emma wel. 

Titanic (1997)

Rose is een jonge, welgestelde vrouw die gevangen zit in een verstikkende wereld met een arrogante echtgenoot. Jack, een charmante, ruimdenkende artiest, steelt het hart van Rose tijdens een cruise op het schip R.M.S. Titanic. Wanneer het schip een ijsberg raakt, verandert de reis van de geliefden in een race om te overleven.

Sense and Sensibility (1995)

Elinor Dashwood moet het landgoed van haar vader na zijn dood verlaten. Het lukt haar om samen met haar moeder en zusjes elders een bestaan op te bouwen en al snel krijgen de zussen gevoelens voor de mannen om hen heen.

Gone with the Wind (1939)

Scarlett is een knappe vrouw, maar Ashley, de man op wie ze al jaren verliefd is, gaat trouwen met zijn nicht, Melanie. Mammy waarschuwt Scarlett zich te gedragen op het feest in Twelve Oaks. Er is daar die dag een onbekende man, genaamd Rhet Butler, de dag dat de burgeroorlog begint. Hij biedt haar een uitweg en een nieuw leven. Scarlett is eigenzinnig, gepassioneerd en vooral vastberaden, zelfs de oorlog kan Scarlett niet in de weg staan; niettemin is liefde delicaat en ongrijpbaar, en op de een of andere manier is ze haar altijd een stap voor. Is Scarletts nobele streven naar een betere toekomst met de wind verdwenen?

The Abduction Club (2002)

Familierijkdommen zijn alleen bestemd voor de oudste broer. Om hun financiële toekomst veilig te stellen, ontvoeren de jongere broers jonge erfgenames om ze zo te strikken voor het huwelijk. Byrne en Strang ontvoeren de Kenndyzusjes maar komen er al snel achter dat deze dames niet zomaar te strikken zijn.The Adventures of Robin Hood (1938)

Wanneer prins John en de Normandische heren de Saksische mensen beginnen te onderdrukken tijdens de afwezigheid van koning Richard, vecht een Saksische heer terug als de outlaw-leider van een rebellenguerrillaleger.

A Room With a View (1985)

Samen met haar chaperonne Charlotte bezoekt de Britse Lucy Florence. Hier ontmoeten ze meneer Emerson en zijn zoon George. Wanneer George Lucy een paar dagen later zomaar kust, is ze overstuur. Toch ontwikkelt ze hierna gevoelens voor George. Echter moet Lucy zich met iemand anders verloven wanneer ze terugkeert naar Engeland.

North & South (2004)

Margaret Hale verhuist uit een dorpje in het zuiden van Engeland naar het noordelijke industriestadje Milton. Daar ontmoet ze John Thornton, de charismatische eigenaar van een textielfabriek. Hij is minstens zo vastberaden en gedreven als zij trots en eigenwijs is. Op een dag gaan de arbeiders van Milton staken. Margaret kiest hun kant, waardoor zij en Thornton tegenover elkaar komen te staan. Maar naarmate het conflict verder escaleert, ontdekt Margaret tot haar verbazing dat ze verliefd begint te worden op haar opponent...

Elizabeth (1998)

In deze film zien we hoe Elizabeth de Eerste de troon bestijgt en zien we het vroege bewind van de koningin koningin. Centraal staan ​​de eindeloze pogingen van haar raad om haar uit te huwelijken, de katholieke haat tegen haar en haar romance met Lord Robert Dudley.

Ever After (1998)

Na de dood van haar vader wordt Daniëlle door haar stiefmoeder en stiefzussen gebruikt als slaafje. Op een gegeven moment is ze hier helemaal klaar mee en gaat ze stiekem naar het bal van de kroonprins. Hier worden de twee verliefd op elkaar, maar stiefmoeder Rodmilla had andere ideeën voor de kroonprins en probeert het verliefde stel uit elkaar te houden.

Jane Eyre (2011)

De jonge wees Jane wordt door haar tante naar een kostschool gestuurd. Naarmate ze opgroeit wordt ze gouvernante en gaat ze op zoek naar werk. Werk vindt ze op het landgoed van Mr. Rochester en al snel ontwikkelen de twee gevoelens voor elkaar.

Dangerous Beauty (1998)

De jonge, onschuldige Veronica wordt verliefd op de knappe aristocraat Marco Venier. Maar gezien haar status weet Veronica dat ze nooit met Marco zal kunnen trouwen. Veronica's moeder wijst haar op de mogelijkheid om een leven als courtisane te leiden. Dan komt Veronica terecht in een wereld van sensualiteit en luxe en betreedt ze het centrum van de Venetiaanse cultuur, een plek, waar maar weinig vrouwen worden toegelaten. Door haar schoonheid, intelligentie en overtuigingskracht wordt zij één van de meest geliefde en gehate vrouwen van Venetië. Maar wanneer de Inquisitie, de oorlog en de pest hun intrede doen in de stad moet Veronica voor een gerecht van mannen verschijnen van wie een groot aantal het bed met haar deelde.

Mansfield Park (1999)

Fanny Price komt uit een simpele familie maar groeit op tussen rijke familieleden. Haar familie is alleen niet bepaald goed voor haar en blijft haar herinneren aan haar verleden. De enige die lief voor haar is, is haar neef Edmund.

Northanger Abbey (2007)

De 17-jarige ietwat naïeve Catherine deelt samen met haar vriendin Isabella een passie voor oude kastellen en romantische heldinnen. In Bath raakt ze gefascineerd door Isabella’s broer John en zijn escapades. 

Persuasion (2007)

De destijds 19-jarige Anne Elliot wordt verliefd op marineofficier Frederick Wentworth. Hij werd echter niet goedgekeurd door haar familie en onder druk maakte ze een einde aan de relatie. Op haar 27ste heeft ze hier spijt van. Wanneer hij terugkomt van zee is hij rijk en heeft hij een aanzienlijke reputatie opgebouwd. Elliot kan alleen maar toekijken hoe alle ongetrouwde vrouwen hem voor zich willen winnen.

 

Welke kostuumfilm is jouw favoriet?

Lees ook: Colin Firth snapt niet waarom mensen Mr. Darcy aantrekkelijk vinden

Nieuwste artikelen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Young adult top 6: december 2023

  • Fictie top 6: december 2023

  • Koffers vol liefde - Marli Elisa

  • De affaire - Yvonne Doorduyn

Gerelateerde artikelen

  • Bridgerton seizoen 2: wat kunnen we ervan verwachten?

  • Wat te kijken na Bridgerton

  • Alle Jane Austen films op een rijtje

  • Top 10 vrouwen series op Videoland

  • Series om te kijken als je Bridgerton mist

Zoek in artikelen