Dit zijn alle Nicholas Sparks boekverfilmingen 

Dat die Nicholas Sparks de kunst van het roman schrijven onder de knie heeft, weet je misschien al als je zijn boeken hebt gelezen. Voel jij er alleen niet zoveel voor om al zijn zoetsappige boeken te lezen? Dan heb je geluk, veel van zijn werk is namelijk ook vertaald naar het witte doek. Hier een overzicht met alle boekverfilmingen. 

Hij schreef 22 boeken waarvan er 11 zijn verfilmd. 

Message in a Bottle (1999) 

De eerste verfilming was van zijn tweede boek Message in a Bottle. Wanneer Therasa op het strand een fles met daarin een liefdesbrief vindt, is ze vastbesloten om de schrijver van deze brief te vinden. 

A Walk to Remember (2002)

De rebelse Landon Carter heeft de hulp van brave Jamie nodig om het schooltoneelstuk onder de knie te krijgen. Tegen al zijn verwachtingen in wordt Landon verliefd op Jamie en Jamie op hem. Echter blijkt Jamie leukemie te hebben. Landon besluit daarom alles met zijn vriendin te doen wat ze nog graag een keer wil doen in haar leven.  

The Notebook (2004)

De rijke Allie en de arme Noah worden ondanks hun verschillende afkomst verliefd op elkaar. Ze beleven een zomer vol passie, maar worden toch uiteen gedreven. Wanneer Allie op het punt staat om te trouwen met een man die volgens haar ouders wel goed is, twijfelt ze. Wil ze niet liever herenigd worden met haar jeugdliefde Noah? Nights in Rodanthe (2008)

Om even aan haar eigen leven te ontsnappen, spreekt Adrienne Willis af dat zij een weekend lang de herberg van haar vriendin runt. Er is dit weekend enkel één gast: Dr. Paul Flanner. Samen beleven de twee een magisch weekend. 

Dear John (2010) 

Wanneer soldaat John Tyree tijdens zijn verlof naar huis keert, ontmoet hij studente Savannah Lynn Curtis. De twee zijn op slag verliefd en beleven samen een paar passievolle weken tot John weer terug moet naar het conflictgebied. Om hun relatie een kans te geven, beloven ze elkaar brieven te schrijven. Maar is dat genoeg om een relatie te onderhouden? The Last Song (2010)

De gescheiden ouders van Ronnie vinden dat zij en haar broertje de zomer bij haar vader moeten doorbrengen. De opstandige Ronnie heeft daar helemaal geen zin in en doet kortaf tegen haar vader. Maar wanneer ze de charmante Will ontmoet, warmt haar hart langzaam op. The Lucky One (2012) 

Tijdens zijn dienst in Irak vindt marinier Logan een foto van een jonge vrouw. Wanneer Logan een explosie overleeft, noemt een van zijn collega’s de vrouw op de foto zijn beschermengel. De marinier besluit daarom de vrouw op de foto op te sporen. Hij vindt haar, maar weet niet hoe hij moet uitleggen wie hij is. Beth, de vrouw uit de foto, denkt daarom dat hij komt solliciteren voor een baan. Hij wordt aangenomen, maar aanvankelijk irriteert Beth zich alleen maar aan haar nieuwe werknemer. 

Safe Haven (2013) 

Na een akelig voorval vlucht Katie van Boston naar het kleine dorpje Southport. Hier weet ze een klein huisje te vinden en bemachtigt ze een baan als serveerster. Ze probeert zich gedeisd te houden, maar valt toch voor de aantrekkelijke alleenstaande vader Alex. The Best of Me (2014) 

Dawson en Amanda waren elkaars jeugdliefde, maar een noodlottig voorval drijft de jonge tortelduifjes uit elkaar. Meer dan twintig jaar later zien ze elkaar weer wanneer hen dezelfde erfenis is nagelaten. Tijdens hun ontmoeting komen ze erachter dat ze beiden toch nog gevoelens voor elkaar hebben. 

The Longest Ride (2015) 

Wanneer Ira Levinson na een auto-ongeluk in de berm belandt, wordt hij hieruit gevist door Luke en Sophia. De twee waren op date, maar die leek op niets uit te draaien. Wanneer ze elkaar beiden in het ziekenhuis tegenkomen om te checken hoe het met Ira gaat, slaat er toch een vonk over.  

The Choice (2016)

Gaby, die net is verhuist, kan haar nieuwe buurman Travis niet uitstaan. Toch heeft ze zijn hulp wanneer haar hond aan het bevallen is en hij de dichtstbijzijnde dierenarts is. Ze komt erachter dat haar buurman toch niet zo verkeerd is als ze eerst dacht. Welke verfilming lijkt jou het leukst? 

Lees ook: We kunnen niet wachten tot deze films uitkomen 

Nieuwste artikelen

  • Een gevoelige snaar - Julia Quinn

  • Licht in de vlam - Jennifer L. Armentrout

  • Liefde en dood in de rode stad - Rindert Kromhout

  • Het jaar rond - Cathy Bramley

  • Onze aanraders voor Netflix in maart 2024

Gerelateerde artikelen

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • Deze boeken worden nu verfilmd

  • Disney-prinsessen en hun prinsen doen scènes uit The Notebook na

  • Young Adult boekverfilmingen

  • 8 boekverfilmingen die je niet wilt missen

Zoek in artikelen