De beste romantische films van Julia Roberts

Stiekem zijn wij eigenlijk wel een beetje verliefd op Julia Roberts, en jullie? Niet alleen is ze een prachtige vrouw om te zien, maar ze is ook nog eens een heel getalanteerd actrice. Velen kennen haar vooral vanwege haar rol in Pretty Woman naast Richard Gere, maar ze heeft natuurlijk nog veel meer super leuke films op haar naam staan! Speciaal voor degenen onder jullie die ook een beetje een crush hebben op Julia hebben we een overzichtje van de beste romantische films met Julia Roberts.

 

Pretty Woman

De film Pretty Woman kwam uit in 1990 en was direct een enorm succes. Het is een romantische komedie geregisseerd door Gary Marshall. De film gaat over prostituee Vivian Ward (Julia Roberts) die wordt ingehuurd door een rijke zakenman (Richard Gere) om hem een week lang te vergezellen naar zakelijke en sociale afspraken. Gedurende de week leren Vivian en Edward elkaar steeds beter kennen, en allebei merken ze dat ze romantische gevoelens voor elkaar ontwikkelen. De uiteindelijke vraag is natuurlijk of de liefde tussen Edward en Vivian sterk genoeg is om de sociale verschillen tussen hen te overbruggen..?

 

 

Mystic Pizza

Mystic Pizza – tja, beetje een aparte filmtitel, don’t you think? – is een film uit 1988. De film gaat over de zusjes Kat Ajuro en Daisy Ajuro (Annabeth Gish en Julia Roberts) die samen met hun vriendin Jojo Barbosa (Lili Taylor) bij de pizzeria in Mystic, Conneticut werken. Tussen de pizza’s delen de drie meiden lief en leed met elkaar en fantaseren ze hoe het zou zijn om hun levens in het kleine stadje voor eens en altijd achter zich te laten. Helaas maken ze er alle drie een beetje een rommeltje van op het gebied van romantiek. Kat staat op het punt om naar Yale te gaan, maar wanneer ze verliefd wordt op een getrouwde man komt haar hele toekomst in gevaar. Tegelijkertijd blijkt de rijke beau van Daisy niet de persoon te zijn die hij leek te zijn, en moet Jojo beslissen of ze wel of niet in het huwlijksbootje wil stappen met haar vriend. Laat je niet afschrikken door het feit dat deze film niet heel recent is, want hij is zeker het bekijken waard!  

 

 

Nothing Hill

Nothing Hill is een Britse romantische komedie uit 1999 geschreven door Richard Curtis – die we ook kennen van Love Actually en Bridget Jones’s Diary – en geregisseerd door Roger Michell. Het verhaal gaat over de beroemde Amerikaanse filmster Anna Scott (Julia Roberts) en winkeleigenaar William Thacker (Hugh grant). Wanneer Anna op een dag het reisboekwinkeltje van William in Notting Hill binnenloopt, is romantiek wel het laatste waar ze aan denken. Anna is de constante druk van het filmsterrenleven beu, en William heeft zich sinds zijn scheiding eigenlijk niet meer aan de liefde gewaagd. Maar liefde is onvoorspelbaar, en hun ontmoeting is het begin van een rollercoaster aan gevoelens waar ze wellicht niet naar op zoek waren, maar die ze zeker niet kunnen negeren!

 

 

Runaway bride

Voor de film Runaway bride kwamen Julia Roberts en Richard Gere – die ook al samen speelden in Pretty Woman – weer even bij elkaar. De film kwam uit in 1999 en is geregisseerd door Garry Marshall. Runaway bride gaat over Maggie Carpenter (Julia Roberts), een vrouw die de gewoonte heeft om haar verloofden voor het altaar te laten staan en de benen te nemen. Columnist Ike Graham (Richard Gere) besluit een artikel te schrijven over Maggie, maar omdat het een kwetsend en slecht onderbouwd artikel is wordt hij door zijn baas ontslagen. Vervolgens besluit Ike het dan maar goed aan te pakken en een degelijk, goed onderbouwd artikel over Maggie te schrijven, maar Maggie zelf is daar eigenlijk helemaal niet blij mee. Liefhebbers van Pretty Woman zullen ook deze film zeker waarderen!

 

 

My best friend’s wedding

In My best friend’s wedding uit 1997 spreken Julianne Potter (Julia Roberts) en Michael O’Neal (Dermot Mulroney) af dat ze, indien ze op hun 28e nog steeds niet getrouwd zijn, met elkaar in het huwlijksbootje stappen. Een paar weken voor Julianne’s 28e verjaardag blijkt echter dat Michael verloofd is (met Cameron Diaz nog wel), en stiekem moet Julianne aan zichzelf toegeven dat ze dat helemaal niet zo leuk vind...

 

 

I love trouble

I love trouble is een romantische komedie uit 1994 geregisseerd door Charles Shyer. De film gaat over Peter Brackett (Nick Nolte) en Sabrina Peterson (Julia Roberts), twee concurrerende journalisten die onderzoek doen naar een treinongeluk. In het begin kunnen ze elkaar niet uitstaan en proberen ze elk afzonderlijk zo veel mogelijk nieuws en feiten te verzamelen over het ongeluk. Maar wanneer ze verontrustende feiten over het ongeluk ontdekken besluiten ze samen te werken om zo de waarheid te achterhalen.

 

 

America’s sweethearts

America’s sweethearts is een romantische komedie uit 2001 geregisseerd door Joe Roth. De film gaat over Gwen (Catherine Zeta-Jones) en Eddie (John Cusack). Gwen en Eddie waren een bekend acteurskoppel, maar inmiddels is de liefde voorbij. Gwen heeft een nieuwe liefde, en Eddie heeft zijn toevlucht gezocht in een inrichting om zijn liefdesverdriet te verwerken. Het enige probleem is dat er nog een première op de planning staat voor een film waar beide acteurs in spelen, en om die reden moeten ze voorlopig nog even doen alsof ze nog bij elkaar zijn. Om te zorgen dat hun toneelstukje goed overkomt komen PR-man Lee Philips (Billy Crystal) en Gwen’s zus Kiki (Julia Roberts) in actie, maar het blijkt nog een hele klus om het hele plan in goede banen te leiden...

 

 

Eat, pray, Love

Het romantische drama Eat, pray, love gaat over Liz Gilbert (Julia Roberts), een vrouw die op papier het perfecte leven lijkt te hebben, maar eigenlijk helemaal niet gelukkig is. Na een pijnlijke scheiding besluit ze op zoek te gaan naar geluk, en begint aan een lange reis om uit te vinden wie ze is en wat haar gelukkig maakt in het leven. Eerst reist ze naar Italië, waar ze kennismaakt met la dolce vita en intens geniet van de Italiaanse keuken. Vervolgens reist ze naar India, waar ze middels meditatie leert hoe het is om vrede te hebben met jezelf. Tot slot reist ze naar Bali, een plek waar alles samen lijkt te komen en waar ze haar grote liefde tegen het lijf loopt...

 

 

Wat is jouw favoriete film met Julia Roberts?

Lees ook: http://www.chicklit.nl/chickstyle/161773/beste-televisieserie-vriendschappen

Nieuwste artikelen

  • The Mummy ster Brendan Fraser maakt graag nog een vervolg

  • Dit is waar de kinderen uit kerstfilms nu zijn

  • Dit is de release datum van Shadow and Bone seizoen 2 + eerste beelden

  • Genoeg gezegd – Karen Rose

  • Nee! Kerstklassieker The Holiday krijgt toch geen vervolg

Gerelateerde artikelen

  • De 10 populairste chicklit schrijfsters

  • 9 beroemde broers en zussen die niet op elkaar lijken

  • 10 romantische films op Netflix

  • De ergste film clichés 

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

Zoek in artikelen