De mooiste real-life Disney sprookjes

Met een sprookje kan je even helemaal wegdromen van de echte wereld en al je zorgen vergeten. Dit heeft iedereen zo af en toe wel is nodig. En hoe kan je dit beter doen dan met het kijken van een real-life sprookje! Gelukkig zijn er de laatste tijd meer dan genoeg hele mooie real-life sprookjes uitgekomen, zoals Alice in Wonderland of Cinderella. Dat komt dus helemaal goed! Wij hebben hieronder de mooiste real-life sprookjes van Disney op een rijtje gezet.

Natuurlijk zijn wij gek op de tekenfilms van Disney. Maar het is nog leuker als de films verfilmd worden met echte acteurs en actrices. Dit geeft het verhaal net een beetje extra magie. Vooral de laatste jaren zijn veel real-life sprookjes van Disney verfilmd. Wij hebben de mooiste voor jullie op een rijtje gezet.

Ever After (1998)

Deze film is gebaseerd op het mooie sprookje van Assepoester. Barbarac voedt, na het overlijden van zijn vrouw, zijn dochter Danielle, gespeeld door Drew Barrymore, helemaal alleen op. Hij trouwt met Rodmilla die twee dochters heeft. Niet veel later overlijdt hij en Danielle wordt een dienstmeid. Jaren later ontmoet zij toevallig Prins Henry, die gevlucht is voor zijn huwelijk met een Spaanse prinses. Hij denkt dat Danielle van adel is en ze leren elkaar beter kennen. Natuurlijk wordt er ook een gekostumeerd bal georganiseerd, maar dit verloopt niet zoals Danielle zou willen. Haar stiefmoeder doet er namelijk alles aan om ervoor te zorgen dat Prins Henry met één van haar dochters gaat trouwen.

Bron: 20th Century Fox

Peter Pan (2003)

Dit is de eerste live-action versie van het sprookje Peter Pan. Deze film is gebaseerd op de verhalen van J.M. Barrie. Peter Pan bezoekt zo af en toe zijn geboortestad, Londen. Hij luistert dan vaak naar de verhalen die Wendy Darling aan haar jongere broertjes verteld. Op een dag besluit hij haar te vragen om mee te gaan naar Neverland om daar een soort moeder te zijn voor de Slimme Jongens. Ze vraagt of haar jongere broertjes ook mee mogen, waarop Peter Pan ze alle drie leert vliegen. In Neverland beleven ze avonturen met zeemeerminnen, piraten en indianen. Als Tinkerbell bijna sterft gaat Peter Pan de strijd aan met Kapitein Haak op de Jolly Roger.

Bron: Universal Pictures

Alice in Wonderland (2010)

Dit mooie sprookje gaat over de 19-jarige Alice (Mia Wasikowsk), die op het punt staat om een gedwongen verloving aan te gaan. Ze kan hier aan ontsnappen door met het witte konijn mee te gaan naar Wonderland. Dertien jaar geleden is ze hier al geweest, maar ze dacht dat dit dromen waren. Toen regeerde de White Queen (Anne Hathaway) maar nu heeft de Red Queen (Helena Bonham Carter) het roer overgenomen. Samen met de Mad Hatter (Johnny Depp) en Cheshire Cat (Stephen Fry) probeert ze de macht van de White Queen te herstellen. Ondertussen beleeft ze allemaal ongelooflijke avonturen.

real-life sprookjesBron: Disney

Red Riding Hood (2011)

Bij deze film kunnen we zeggen dat het sprookje een nogal luguber tintje heeft gekregen. Valerie, gespeeld door Amanda Seyfried, woont in een plaatsje dat al twee generaties geteisterd wordt door een weerwolf. Op een dag wordt het zusje van Valerie, Lucie, door de wolf vermoord. De mannen van het dorp gaan op jacht. Als zij terugkeren denken zij de wolf te hebben gedood, maar niks blijkt minder waar. Vader Solomon zegt dat de weerwolf iemand uit hun midden is. Niemand mag het dorp nog in of uit. Ondertussen zit Valerie er ook nog mee dat ze verliefd is op de houthakker Peter, terwijl haar ouders willen dat zij met Henry trouwt.

Bron: Warner Bros.

Snow White and the Huntsman (2012)

Het is even wennen om Kirsten Stewart als iemand anders te zien dan Bella Swan, maar ze speelt haar rol als Sneeuwwitje erg goed in Snow White and the Huntsman. Het prachtige land Tabor wordt geregeerd door koning Magnus en zijn vrouw Eleanor. Ze krijgen een dochtertje en noemen haar Sneeuwwitje. Niet veel later overlijdt Eleanor. De koning is in rouw, maar moet ondertussen zijn rijk verdedigen. Als hij het leger verslaat vindt hij een gevangene: Ravenna. Magnus trouwt met haar, wat hij niet weet is dat zij een heks is. Tijdens de huwelijksnacht vermoordt Ravenna Magnus. Hierna wordt Sneeuwwitje opgesloten in de hoge toren. Als zij volwassen is moet zij samen met de jager, gespeeld door Chris Hemsworth, het koninkrijk zien te redden van de meedogenloze heerschappij van Ravenna.

real-life sprookjesBron: Universal Pictures

Mirror Mirror (2012)

Ook deze live-action film is gebaseerd op het sprookje van Sneeuwwitje. Toch is deze film heel erg anders dan Snow White and the Huntsman. Tien jaar lang zit Sneeuwwitje, gespeeld door Lilly Collins, opgesloten in het paleis. Maar dan wil zij graag haar koninkrijk gaan ontdekken. Ze negeert haar stiefmoeder Clementianna, gespeeld door Julia Roberts, en verlaat toch het paleis. In het bos ontmoet zij prins Andrew Alcott, die beroofd is door de dwergen. Ze worden verliefd, maar gaan beiden hun eigen weg. Als Sneeuwwitje in de stad arriveert komt ze achter de hebzucht van Clementianna. Vastberaden om haar volk te redden vraagt ze op het bal prins Andrew om hulp. Maar Clementianna heeft haar oog al op hem laten vallen.

Bron: Goldman Pictures

Into the Woods (2014)

Het speelt zich allemaal af in een klein dorpje aan de rand van het bos waar een mooie jongedame (Assepoester), een zorgeloze jongen (Jaap en de Bonenstaak), een hongerig meisje (Roodkapje) en een bakker en zijn vrouw wonen. De bakker heeft een hele grote kinderwens die niet uit kan komen door de vloek van een heks. De enige manier om deze vloek te verbreken is door middel van een drankje. Maar dit drankje bevat wel hele bijzondere ingrediënten, namelijk een kapmantel zo rood als bloed, een koe zo wit als melk, haar zo geel als koren en een muiltje zo puur als goud. Als zij op zoek gaan naar de ingrediënten komen zij in contact met verschillende sprookjesfiguren.

real-life sprookjesBron: Disney

Maleficent (2014)

Maleficent is de boosaardige heks uit het sprookje Doornroosje. In deze film komen we erachter waarom zij boosaardig is geworden. Ze is namelijk niet altijd al zo geweest. Maleficent, gespeeld door Angelina Jolie, is een machtige fee en de beschermvrouw van de Moors. Op een dag ontmoet zij een jongen, genaamd Stefan. Ze worden verliefd op elkaar. Maar dan kiest Stefan voor zijn ambities en laat hij Maleficent keihard vallen. Koning Henry bepaalt namelijk dat degene die Maleficent dood zijn troonopvolger zal worden. Stefan heeft echter het hart niet om haar te doden en snijdt haar vleugels af. Hierna verandert Maleficent de Moors in een duister rijk. Zal zij ooit nog goed kunnen worden na dit verraad?

real-life sprookjesBron: Disney

Cinderella (2015)

Ook deze film is gebaseerd op het sprookje van Assepoester en is zeker een must-see! Op een paar kleine wijzigingen na verloopt het verhaal precies hetzelfde als in de gelijknamige tekenfilm. Ella, gespeeld door Lily James, leert van haar moeder om in magie te geloven. Hierdoor raakt ze bevriend met de dieren in en rondom het huis, vooral met de muisjes. Maar dan overlijdt haar moeder en krijgt ze te maken met haar slechte stiefmoeder, gespeeld door Cate Blanchett. Ella wordt naar de zolder verbannen en moet alles in huis schoonmaken. Als ze het niet meer aankan vlucht ze op een paard het bos in en ontmoet prins Kit. Hierna wordt er een bal georganiseerd voor prins Kit om een prinses te vinden. Door de magie van een fee kan Ella daarbij aanwezig zijn!

real-life sprookjesBron: Disney

Pan (2015)

Deze film is niet precies zoals de tekenfilm van Peter Pan en dat maakt de film ook zo leuk om naar te kijken. Peter, gespeeld door Levi Miller, woont in een weeshuis als hij op een nacht wordt ontvoerd door piraten. Hij wordt meegenomen op een vliegend schip naar Neverland. Hier zal hij in opdracht van Blackbeard, gespeeld door Hugh Jackman, als een slaaf in de mijn moeten werken om naar Pixum te zoeken. Blackbeard gebruikt de Pixum om niet ouder te worden. Ondertussen raakt Peter bevriend met een andere mijnwerker James Hook, gespeeld door Garett Hedlund. Nadat hij Blackbeards mannen heeft beledigd moet hij van de plank springen, maar dit overleeft hij omdat hij kan vliegen! Samen met Hook probeert hij te ontsnappen aan Blackbeard en zijn mannen.

Bron: Warner Bros.

The Jungle Book (2016)

Dit is natuurlijk wel een geweldig sprookje om een live-action film van te maken. Alle dieren van de jungle komen er namelijk in voor! Mowgli is een mensenkind die door een wolvenfamilie is opgevoed. Toch lukt het de wolven niet om alle menselijke trekjes uit hem te krijgen. Wanneer de gevaarlijke tijger Shere Khan terugkeert naar de jungli, ontdekt Mowgli dat hij niet langer welkom is in de jungle. Deze is namelijk verboden voor mensen. Samen met Bagheera gaat hij op zoek naar de mensenwereld zodat hij daar een leven kan opbouwen. Onderweg raakt hij Bagheera kwijt en ontmoet Baloo. Ze worden vrienden en maken de gekste dingen mee. Ondertussen merkt Mowgli dat er nog meer dieren uit de jungle het op hem voorzien hebben.

real-life sprookjesBron: Disney

Alice Trough The Looking Glass (2016)

Zes jaar hebben we op het vervolg van Alice in Wonderland moeten wachten, maar dat was het meer dan waard. Nadat Alice is teruggekeerd uit Wonderland gaat zij drie jaar op zee werken voor haar vader. Bij terugkomst komt ze in aanraking met een magische spiegel die haar weer naar Wonderland brengt. Haar terugkeer heeft te maken met de toestand waarin de Mad Hatter zich bevindt. Het gaat namelijk helemaal niet goed met hem. Hij wordt achtervolgd door een hartbrekende gebeurtenis uit het verleden. Om hem te kunnen helpen zal zij in een race tegen de tijd het verleden moeten veranderen. Als het haar niet lukt, zal de Mad Hatter het niet redden!

real-life sprookjesBron: Disney

De GVR (2016)

Sofie woont in een weeshuis in Londen. Op een avond wordt zij wakker en kan niet meer in slaap komen. Ze denkt namelijk dat het spookuur is en kijkt stiekem naar buiten, Eigenlijk mag ze  helemaal niet uit haar bed mag komen. Wanneer ze het raam dicht wil doen ziet ze opeens een reus sraan. Hij ziet haar ook, hoort haar hart kloppen en besluit om haar te ontvoeren. Het is verboden om een reus te zien en dat ze bestaan moet te allen tijde geheim blijven! Anders komt de hele wereld op zijn kop te staan en dat moet worden voorkomen. Als zij in zijn grot in Reuzenland zijn maken ze samen heel veel avonturen mee. De reus blijkt eigenlijk veel aardiger te zijn dan Sofie eerst dacht.

real-life sprookjesBron: Amblin Entertainment

The Legend of Tarzan (2016)

In deze film zijn er jaren verstreken sinds Tarzan zijn leven in de Afrikaanse jungle heeft opgegeven. Hij besloot om een burgerlijk leven te leiden met Jane Porter als Lord Greystoke. Na een tijd wordt hij uitgenodigd om een missie in Congo te leiden, niet wetend dat Rom dit heeft verzonnen om hem naar Afrika te lokken. Samen met Jane en George Washington Williams reizen ze af naar Afrika. Als zij terugkeren naar hun thuisdorp in Congo worden ze gevangengenomen door Com. Tarzan kan ontsnappen en moet Jane zien te redden!

real-life sprookjesBron: Warner Bros.

Beauty and the Beast (2017)

Volg de avonturen van Belle, een vrolijke jonge vrouw die in het kasteel belandt van een prins die in een mysterieus beest is veranderd. Met de hulp van het betoverde personeel van het kasteel leert Belle al snel de belangrijkste les die er is: ware schoonheid zit van binnen. 

Bron: Disney

The Nutcracker and the Four Realms (2018)

Alles wat Clara wil is een sleutel - een unieke sleutel die een doos ontgrendelt dat een onbetaalbaar geschenk van haar overleden moeder bevat. Een gouden draad, gegeven op het jaarlijkse feest van peetvader Drosselmeyer, leidt haar naar de felbegeerde sleutel.

real-life sprookjesBron: Disney

Aladdin (2019)

Aladdin is een straatschoffie dat steelt om te overleven en verliefd is op een prinses, de dochter van de Sultan. Vervolgens vindt hij een magische lamp, waaruit een Geest verschijnt die in staat is wensen te vervullen. Met hulp van deze Geest probeert Aladdin vervolgens het hart van de prinses te veroveren.

real-life sprookjesBron: Disney

Welk real-life sprookje is jouw favoriet?

Lees ook: De leukste winterfilms

Nieuwste artikelen

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

  • Sensation Island - Thysia Huisman

Gerelateerde artikelen

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Top 10 ergste Disney slechteriken

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

Zoek in artikelen