De top 11 van stripboekfilms met de meeste winst

Er komen steeds meer films bij die gebaseerd zijn op stripboeken. Denk maar aan The Avengers, Thor en Spider-man. Je ziet soms bijna door de bomen het bos niet meer. Welke moet je nou echt gezien hebben en welke niet? Wij zochten voor je uit welke stripboekfilms een wereldwijd succes zijn geweest en hierdoor de meeste winst hebben behaald. Bekijk hieronder snel de top 10!

1. Marvel’s The Avengers ($1,518.8 miljoen)
The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Dit team bestaat uit Iron Man, Incredible Hulk, Black Widow, Thor, Hawkeye en Captain America. Onder leiding van Nick Fury (Samuel L. Jackson), directeur van S.H.I.E.L.D., moeten zij het opnemen tegen een onverwachte vijand om de wereld te redden van de ondergang.

Bron: Marvel Studios/Walt Disney Pictures

2. Avengers: Age of Ultron ($1,405.4 miljoen)
The Avengers komen opnieuw samen om de strijd aan te gaan tegen Ultron, een intelligente robot. Ultron is een creatie van Tony Stark (Iron Man), die deze zelfbewuste robot samen met een legioen drones ontworpen heeft om het werk van The Avengers te vergemakkelijken. Wanneer Ultron echter het idee krijgt dat de men de grootste bedreiging voor vrede en geluk vormt, wordt hij zelf het gevaar!

Bron: Marvel Studios/Walt Disney Pictures

3. Iron Man 3 ($1,214.8 miljoen)
Nadat Tony Stark New York heeft gered van de buitenaardse wezens heeft hij last van angstaanvallen en slaapt hij niet meer goed. Hij gaat meer aan zijn Iron Man pakken werken en probeert nieuwe dingen uit. Maar dan wordt de wereld opgeschrikt door een reeks aanslagen van Mandarin. Tony besluit om hem uit te dagen. Tony ontdekt dat niks is wat het lijkt en hij moet al zijn kracht en kennis gebruiken om de plannen van Mandarin te stoppen om zo zijn naasten te beschermen.

Bron: Marvel Studios

4. Captain America: Civil War ($1,153.3 miljoen)
Steve Rogers krijgt de leiding over een groep nieuwe Avengers. Na een groot internationaal incident willen de politieke leiders een systeem waarin de helden verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor hun daden. Er wordt een regeringsorgaan opgesteld om te kijken wanneer er gebruik gemaakt moet worden van de diensten van het team. Dit zorgt voor een breuk tussen de Avengers, terwijl ze de wereld proberen te beschermen tegen een nieuwe vijand.

Bron: Marvel Studios

5. The Dark Knight Rises ($1,084.9 miljoen)
Het is acht jaar geleden dat Batman de schuld voor de moord op Harvey Dent op zich heeft genomen. Deze leugen heeft een hele tijd stand gehouden, want door de Dent Act, een antimisdaadwet, zijn de criminale activiteiten in Gotham sterk verminderd. Maar dit veranderd door een sluwe inbreekster met een geheime agenda. Veel gevaarlijker is de komst van Bane, een gemaskerde terrorist die meedogenloze plannen heeft voor Gotham en Bruce Wayne dwingt om uit zijn ballingschap terug te keren.

Bron: Warner Bros.

6. The Dark Knight ($1,004.6 miljoen)
Dit is de voorganger van The Dark Knight Rises. Bruce Wayne en Lt. James Gordon bundelen hun krachten met de nieuwe Officier van Justitie Harvey Dent. Samen proberen ze het kwaad in Gotham tegen te gaan, veroorzaakt door The Joker: een meedogenloze moordenaar met vreemde humor en een talent voor het verstoren van de algemene orde.

Bron: Warner Bros.

7. Spider-Man 3 ($890.9 miljoen)
Een buitenaardse symbiote geeft Peter Parker (Spider-Man) nieuwe krachten en een zwart pak die hij goed kan gebruiken om zijn nieuwe vijanden mee te bestrijden. Peters leven lijkt nu geweldig te zijn met zijn nieuwe pak, totdat hij en zijn geliefden merken dat er iets niet klopt met zijn gedrag.

Bron: Marvel Studios

8. Batman v Superman: Dawn of Justice ($873.3 miljoen)
Na een verwoestende actie in Metropolis maakt de mensheid zich zorgen over de ongecontroleerde handelswijze van Superman. Ook de mensen in Gotham City maken zich zorgen en dus besluit Batman naar Metropolis te reizen. De twee superhelden belanden al snel in een heftige strijd met elkaar. Maar deze zullen ze moeten staken om samen te werken tegen de schurk Lux Luthor om een ramp te voorkomen.

Bron: Warner Bros.

9. Spider-man ($821.7 miljoen)
Peter Parker is nogal een nerd. Maar als hij door een genetisch gemanipuleerde spin wordt gebeten verandert zijn lichaam. Hij kan tegen muren oplopen, web-vloeistof uit zijn polsen spuiten en hij ontwikkelt een spinnen-zintuig. Hij noemt zichzelf Spider-Man en gaat de criminaliteit bestrijden met zijn nieuwe krachten. Ondertussen probeert hij de aandacht te trekken van zijn klasgenootje Mary Jane Watson.

Bron: Marvel Studios

10. Spider-man 2 ($783.8 miljoen)
Nadat Peter Parker is geslaagd voor zijn high-school diploma heft behaald, besluit hij colleges te gaan volgen aan de New Yorkse Empire State Universiteit. Terwijl hij al genoeg persoonlijke problemen heeft wordt hij ook nog eens geconfronteerd met Dr. Otto Octavius, die door een wetenschappelijk ongeluk met enkele mechanische tentakels in de slechte Doctor Octopus veranderd.

Bron: Marvel Studios

11. Deadpool ($783.1 miljoen)
Wade Wilson is een speciale agent van de overheid die, nadat hij onderworpen is aan een behandeling die hem bovenmenselijke genezende krachten heeft gegeven, een alter-ego in de vorm van 'Deadpool' aanneemt. Gewapend met zijn nieuwe vaardigheden en een verwrongen gevoel voor humor jaagt hij op de man die bijna zijn hele leven verwoest heeft.

Bron: Marvel Entertainment

Welke stripboekfilm ga jij binnenkort kijken?

Bron: moviemeter.nl, boxofficemojo.com

Lees ook: Nieuwe trailer van Pirates of the Caribbean: Salazars Revenge

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Ik wil een man die toveren kan

  • Dag 21: Beantwoord de vraag & Win!

  • Het resultaat: week 7

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen