De top 11 van stripboekfilms met de meeste winst

Er komen steeds meer films bij die gebaseerd zijn op stripboeken. Denk maar aan The Avengers, Thor en Spider-man. Je ziet soms bijna door de bomen het bos niet meer. Welke moet je nou echt gezien hebben en welke niet? Wij zochten voor je uit welke stripboekfilms een wereldwijd succes zijn geweest en hierdoor de meeste winst hebben behaald. Bekijk hieronder snel de top 11!

11. Transformers: Dark of the Moon ($1,123,794,079)

n dit derde deel horen de Autobots van een Cybertronian ruimtevaartuig die verborgen is op de maan. Ze strijden tegen de Decepticons om het ruimtevaartuig als eerst te bereiken en de geheimen ervan te leren.

Bron: Paramount Pictures

10. Captain Marvel ($1,128,462,972)

Captain Marvel is een compleet nieuw avontuur dat zich afspeelt in 1990, een tot nu toe verborgen periode uit de geschiedenis van het Marvel Cinematic Universe. Carol Danvers' reis wordt gevolgd wanneer zij één van de machtigste superhelden van het universum wordt. Terwijl een galactische oorlog tussen twee buitenaardse rassen de aarde bereikt, bevindt Danvers zich samen met een groepje bondgenoten middenin deze draaikolk.

Bron: Marvel

9. Spider-Man: Far From Home ($1,131,927,996)

Na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame keert Peter Parker terug in Spider-Man: Far From Home. Peter besluit om samen met zijn beste vrienden Ned, MJ en anderen op vakantie naar Europa te gaan. Het plan van Peter om een paar weken geen superheld te zijn, moet hij echter snel schrappen wanneer hij met tegenzin instemt om Nick Fury te helpen het mysterie van verschillende elementaire aanvallen van wezens te ontrafelen. Spider-Man en Mysterio bundelen hun krachten om de chaos op het continent te bestrijden, maar niets is wat het lijkt.

Bron: Columbia Pictures

8. Aquaman ($1,148,485,886)

Ht vehaal gaat over Arthur Curry, erfgenaam van het onderwaterkoninkrijk van Atlantis. Arthur zal uit de schaduw moeten treden en zich een ware leider moeten tonen als Heerser van de 7 Zeeën. Dit moet hij doen tussen een wereld aan de oppervlakte die de zee vernietigt en de spanningen binnen zijn eigen onderwaterrijk.

Bron: Warner Bros.

7. Captain America: Civil War ($1,153,337,496)

Steve Rogers krijgt de leiding over een groep nieuwe Avengers. Na een groot internationaal incident willen de politieke leiders een systeem waarin de helden verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor hun daden. Er wordt een regeringsorgaan opgesteld om te kijken wanneer er gebruik gemaakt moet worden van de diensten van het team. Dit zorgt voor een breuk tussen de Avengers, terwijl ze de wereld proberen te beschermen tegen een nieuwe vijand.

Bron: Marvel

6. Iron Man 3 ($1,214,811,252)

Nadat Tony Stark New York heeft gered van de buitenaardse wezens heeft hij last van angstaanvallen en slaapt hij niet meer goed. Hij gaat meer aan zijn Iron Man pakken werken en probeert nieuwe dingen uit. Maar dan wordt de wereld opgeschrikt door een reeks aanslagen van Mandarin. Tony besluit om hem uit te dagen. Tony ontdekt dat niks is wat het lijkt en hij moet al zijn kracht en kennis gebruiken om de plannen van Mandarin te stoppen om zo zijn naasten te beschermen.

Bron: Marvel

5. Black Panther ($1,347,597,973)

Marvel’s Black Panther volgt het verhaal van T’Challa, die na de dood van zijn vader, de koning van Wakanda, terugkeert naar huis om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. Zijn moed als koning en - Black Panther – wordt op de proef gesteld door een heftig conflict met een oude vijand, dat niet alleen het lot van Wakanda, maar ook van de rest van de wereld in gevaar brengt. Geconfronteerd met verraad en gevaar moet de jonge koning zijn bondgenoten verenigen en zijn krachten inzetten om zijn vijanden te verslaan en de veiligheid van zijn volk te waarborgen.

Bron: Marvel

4. Avengers: Age of Ultron ($1,402,809,540)

The Avengers komen opnieuw samen om de strijd aan te gaan tegen Ultron, een intelligente robot. Ultron is een creatie van Tony Stark (Iron Man), die deze zelfbewuste robot samen met een legioen drones ontworpen heeft om het werk van The Avengers te vergemakkelijken. Wanneer Ultron echter het idee krijgt dat de men de grootste bedreiging voor vrede en geluk vormt, wordt hij zelf het gevaar!

Bron: Marvel Studios/Walt Disney Pictures

3. Marvels’ The Avengers ($1,518,815,515)

The Avengers zijn een buitengewoon team van superhelden. Dit team bestaat uit Iron Man, Incredible Hulk, Black Widow, Thor, Hawkeye en Captain America. Onder leiding van Nick Fury, directeur van S.H.I.E.L.D., moeten zij het opnemen tegen een onverwachte vijand om de wereld te redden van de ondergang.

Bron: Marvel Studios/Walt Disney Pictures

2. Avengers: Infinity War ($2,048,359,754)

Voor het eerst komen alle helden en hun bondgenoten uit alle voorgaande films bij elkaar om het op te nemen tegen de machtige Thanos die een bedreiging vormt die te groot is voor een enkele held. Onder meer Shuri, T’Challa, Okoye en M’Baku uit Black Panther spelen een rol in de film net als Rocket en Groot uit Guardians of the Galaxy. Ook de Avengers Thor, Loki, Iron Man, Spider-Man, Black Widow en Captain America zijn van de partij. De Avengers moeten bereid zijn alles op te geven in een poging om Thanos te verslaan, voordat zijn missie slaagt en zijn verwoesting een einde brengt aan alles.

Bron: Marvel

1. Avengers: Endgame ($2,797,501,328)

De vreselijke gebeurtenissen die door Thanos in gang werden gezet, roeiden de helft van het universum uit en verzwakten de Avengers. De overgebleven Avengers voelen zich genoodzaakt om nog één keer in actie te komen. De resterende Avengers met o.a. Iron Man, Captain America, Thor en The Hulk zullen een gezamenlijke laatste standpunt innemen.

Bron: Marvel
 

Welke stripboekfilm ga jij binnenkort kijken?

Bron: boxofficemojo.com

Lees ook: 25x de beste film franchises

Nieuwste artikelen

  • De enige dochter - A.B. Yehoshua

  • Het Ultimatum - John Grisham

  • 5 x Sinterklaas films voor volwassenen

  • Film & Serie top 6: december 2023

  • Koning - Mark Janssen & Suzanne Diederen

Gerelateerde artikelen

  • De 48 hoogst verwachte films van 2021

  • De leukste berichten over Spider-Man: No Way Home

  • Dit zijn de 33 films met de meeste winst ooit

  • 18x tijdreisfilms

  • 25x de beste film franchises

Zoek in artikelen