12 redenen waarom wij na 20 jaar nog steeds van Buffy The Vampire Slayer houden

Het is de 20ste verjaardag van Buffy The Vampire Slayer en dat moet gevierd worden! Kan je het geloven dat de eerste aflevering van Buffy The Vampire Slayer alweer 20 jaar geleden voor het eerst op de TV te zien was? Wij eigenlijk niet! De tijd gaat veel te snel en zelfs na 20 jaar zijn we nog steeds niet over deze geweldige serie heen! Daarom hebben wij voor jullie 12 redenen op een rijtje gezet waarom wij van Buffy The Vampire Slayer houden. En het dus perfect logisch is dat we de serie blijven herkijken...

1. Volop fantasie

Als er één ding altijd aanwezig is in Buffy The Vampire Slayer, dan is het wel fantasie. Als vampierdoder ligt het gevaar namelijk altijd om de hoek in de vorm van verschrikkelijke monsters. En zelfs de castleden zijn wel eens omgetoverd tot een eng en gemeen monster. Weet je nog toen Xander een soort van menselijke hyena was geworden? En zijn pack de directeur hadden opgegeten? Juist, niks is te gek in deze serie en alles is mogelijk!

Bron: Buffy The Vampire Slayer

2. Girl Power

De bedenker van Buffy The Vampire Slayer wilde het slachtoffer uit horrorfilms juist de heldin maken. De serie draait daarom om een sterke vrouw en niet om sterke mannen! En wat is Buffy sterk! Ze zou nog met één hand een vampier kunnen doden. Dat is nog eens Girl Power!

​Bron: Buffy The Vampire Slayer

3. Angel

We hebben maar één woord nodig om Angel uit Buffy The Vampire Slayer te beschrijven en dat is: wauw! Wat een lekkerding is hij. We kunnen wel uren naar zijn goddelijke lichaam kijken. Ook was hij natuurlijk super lief (tenzij hij geen ziel heeft natuurlijk) voor Buffy. Toch jammer dat het niks tussen hen is geworden in de serie!

​Bron: Buffy The Vampire Slayer

4. De mooie mannen

Natuurlijk is Angel niet de enige knappe man in Buffy The Vampire Slayer. We konden zeven seizoenen volop genieten van al die mooie mannen in de serie. Spike is, natuurlijk na Angel, een favoriet van vele! Kunnen jullie de hete scène tussen hem en Buffy nog herinneren? Die is bijna niet te vergeten natuurlijk! Maar we hebben natuurlijk ook nog Xander, Riley en Giles. Oké, tuurlijk is Giles al iets ouder, maar toch had hij dat hele 'sexy bibliothecaris' over zich heen.

​Bron: Buffy The Vampire Slayers

5. De spin-off serie Angel

Buffy The Vampire Slayer inspireerde de makers om een heuse spin-off serie te maken van niemand minder dan de knappe Angel. Hierdoor kregen we nog meer van hem te zien dan in Buffy The Vampire Slayer. De hele serie draaide namelijk om hem! Vijf seizoenen lang kan je genieten van de serie Angel. En wat hebben wij daarvan genoten zeg!

Bron: Angel

6. De vrienden van Buffy

We kunnen oprecht zeggen dat Buffy nergens geweest zou zijn zonder haar twee beste vrienden die haar altijd kwamen helpen. Dat zijn natuurlijk de grappige Willow die zich ontpopte tot heks en Xander het hart en de grappen van de operatie. Zij gaven haar kracht en Buffy had hen nodig in haar strijd tegen het kwaad als vampierdoder.

​Bron: Buffy The Vampire Slayer

7. Giles met al zijn kennis

Wat een lieverd was die Giles ook. Zelfs nadat hij al ontslagen was als de watcher van Buffy bleef hij haar helpen met alle kennis die hij bezat. Nooit liet hij haar in de steek en hij stond altijd voor haar klaar. Je kan niet anders dan van hem houden!

​Bron: Buffy The Vampire Slayer

8. De musical aflevering waarin iedereen zingt

De musical aflevering ‘Once More, With Feeling’ in seizoen 6 was natuurlijk wel helemaal geweldig! Het is altijd leuk om tussendoor even iets anders te zien! En het was natuurlijk wel heel leuk om Buffy, Willow en Xander een keertje te zien zingen! En Spike en Giles konden het nog echt goed ook!

​Bron: Buffy The Vampire Slayer

9. De vele twists en onverwachte gebeurtenissen

Buffy The Vampire Slayer werd nooit saai. Er waren altijd onverwachtte gebeurtenissen en nieuwe twists Je zag ze meestal ook echt niet aankomen. Zoals die keer dat Buffy doodgaat om Dawn en de wereld te redden. Of dat Spike opeens goed wordt of het plotselinge doodgaan van bepaalde karakters. Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

​Bron: Buffy The Vampire Slayer

10. De afwisselende cast

Dit was misschien wel de reden waarom Buffy The Vampire Diaries zo goed is. De cast bleef nooit lang hetzelfde en wisselde heel vaak. Veel karakters  werden geleidelijk uit de serie geschreven en dan kwamen er ook weer langzaam nieuwe karakters bij. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Cordelia, Dawn, Oz, Anya, Spike, Angel, Riley en Faith. Hierdoor bleef het verhaal verrassend. Maar de oorspronkelijke groep van Buffy, Willow, Giles en Xander blijft gelukkig wel bij elkaar.

​Bron: Buffy The Vampire Slayer

11. De serie bleef gedurende 7 seizoenen goed

Dat een serie 7 seizoenen zo goed en populair blijft, kan je niet bij heel erg veel series zeggen. Meestal wordt het verhaal na een paar seizoenen echt een stuk slechter. Maar bij Buffy The Vampire Slayers was dit zeker niet zo. Je bleef er van genieten! Vanaf het begin tot het eind was de serie echt heel erg goed. Dit kwam ook doordat de serie je continue bleef verassen.

​Bron: Buffy The Vampire Slayer

12. Het epische einde

Het einde van Buffy The Vampire Slayer... Hoe groots was dat?! De makers hebben het goed aangepakt en het einde deed alles, van de grootste gevechten ooit tot tranen en blijschap. Je zat het echt op het puntje van je stoel. Het was gewoonweg episch! 

Bron: UPN

Buffy wij houden van je! En we zullen je blijven herkijken..

​Bron: Buffy The Vampire Slayer

Wat vond jij het leukste aan Buffy The Vampire Slayer?

Lees ook:

Series van vroeger die we heel erg missen

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • Buffy the Vampire Slayer feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • Fantasy series

  • De beste fantasie series

  • De 11 beste serie finales

Zoek in artikelen