Alles wat je wil weten over Jurassic World 2

Jurassic World was een wereldwijd succes en het was bijna wel zeker dat er een sequel zou komen. En nu is het moment daar. Alles komt langzaam in beweging en Jurassic World 2 komt nu steeds meer in zicht. Er is zelfs al een foto gereleased die ons zeker doet verlangen naar meer! 

Hoewel de aanwijzingen voor Jurassic World 2 nog schaars zijn is er wel een foto gepost op Instagram. Dit is de eerste officiële keer dat de makers ons iets van de aankomende Jurassic World 2 laten zien. En ze maken ons wel nieuwsgierig, want wie is dat kleine meisje op de foto? En waar is het adembenemende skelet van de T-rex? We zien alleen maar de botjes van een paar Triceratops en misschien een paar Raptors. Maar wij weten natuurlijk nog wel iets meer van Jurassic World 2, dus lees snel verder!

 

 

Walking in giant footsteps. #JW2

Een bericht gedeeld door Jurassic World (@jurassicworld) op

Colin Trevorrow is (een soort van) terug

Hoewel hij de film niet gaat regisseren blijft hij wel betrokken bij Jurassic World 2. Colin Trevorrow en co-writer Derek Connoly zullen samen weer het verhaal gaan schrijven. Ook Steven Spielberg werkt mee aan Jurassic World 2 als executive producer. “Ik heb het idee dat dit verhaal niet per se gebonden zit aan één park”, zegt hij. Trevorrow heeft daar nog een toegevoegd dat ‘dino tech’ een onderdeel zal worden van Jurassic World 2. “Wat als er 15 verschillende entiteiten zijn die een dinosaurus kunnen maken?” We weten niet precies wat hij hiermee bedoeld, maar hij heeft onze nieuwsgierigheid hiermee wel gewekt!

Bron: Getty, foto door: Kevin Winter

Het plot van Jurassic World 2

In Jurassic World zagen we helaas de droom van John Hammond om een dinosaurus pretpark te maken in duigen vallen. Het is dus moeilijk om te zeggen wat er in Jurassic World 2 staat te gebeuren. Maar Digitalspy denkt dat we een Jurassic War zullen gaan zien. Het karakter Vic Hoskins (Vincent D’Onofrio) probeerde namelijk in Jurassic World zijn plan om van raptors wapens te maken erdoor te duwen. En als we af mogen gaan op wat Colin Trevorrow te zeggen had, lijkt het erop dat dit verder uitgewerkt zal worden in de volgende film. Hij zei namelijk: “Het zal niet een film worden waarin mensen op een eiland achtervolgd zullen worden door dinosaurussen, dat gaat snel vervelen.”

Daarnaast denkt J.A. Bayona, de nieuwe regisseur, dat mensen niet per se op zoek zijn naar grotere en betere dinosaurussen of naar epischere actiescènes. Volgens Trevorrow wordt Jurassic World 2 gewoon nog spannender en enger. Dat komt door hoe de film ontworpen is en hoe het verhaal zich zal gaan afspelen. Hij wist dat Bayona de film wilde regisseren, allang voordat het ook maar een mogelijkheid was. Dus eigenlijk is alles om zijn vaardigheden heen gebouwd.

Maar misschien draait Jurassic World 2 ook wel om dierenrechten. De makers van Jurassic World maken zich namelijk zorgen over hoe de mensheid op dit moment met dieren omgaat. De behandeling van dinosaurussen lijkt namelijk op die van de dieren om ons heen: het misbruik van dieren, het experimenten op dieren, het houden van huisdieren, militair gebruik  van dieren en het in gevangenschap houden van dieren in de dierentuinen.

Bron: Universal Pictures

Het wordt het tweede deel in een trilogie

Donna Langley van Universal Pictures heeft onthuld dat de fans minstens nog twee Jurassic films kunnen verwachten. Colin Trevorrow en Steven Spielberg zijn druk bezig met een schets van deze films. Met het tweede deel zijn ze natuurlijk al zo goed als klaar en voor de derde film hebben ze ook al een idee! Het is buiten het medeweten van Universal Pictures ontworpen als een trilogie. Wij zijn in ieder geval blij ermee, dan kunnen we gelukkig van nog meer actie en dinosaurussen genieten!

Bron: Universal Pictures

Chris Pratt keert terug als Owen Grady

We kunnen het er allemaal over eens zijn dat Chris Pratt een geweldige acteur is. Het is dan ook heel goed nieuws dat Chris Pratt de rol van Owen Grady weer op zich zal nemen in Jurassic World 2. In Jurassic World wist Owen zichzelf de alpha te maken van zijn groep raptors. Een grote kans dus dat we de raptors ook terug zullen zien in Jurassic World 2. Wij willen natuurlijk meer van Blue zien! Maar wie weet gaat hij wel een hele nieuwe soort dinosaurussen trainen in Jurassic World 2.

Bron: Universal Pictures

Bryce Dallas Howard keert terug als Claire Dearing

Bryce Dallas Howard speelde in Jurassic World Claire Dearing, de voormalige baas van het pretpark. Ook zij zal in Jurassic World 2 te zien zijn. Alleen deze keer zal zij gelukkig niet op hoge hakken rondrennen! Het was natuurlijk wel een beetje ongeloofwaardig dat zij, op haar hakken, sneller was dan een T-rex. De makers hebben dus wel geleerd van de kritiek!

Bron: Universal Pictures

Geraldine Chapman vult de cast aan

Op Twitter heeft Bayona aangekondigd dat Geraldine Chapman ook tot de cast van Jurassic World 2 zal toetreden. We kennen haar van Bayona’s eerdere films The Orphanage, The Impossible en A Monster Calls. Welke rol ze in Jurassic World 2 zal gaan vervullen is nog niet bekend. En op dit moment lijkt het er ook niet op dat Jeff Goldblum (Ian Malcolm) en Jake Johnson (Lowery) terug zullen keren in deze film.

De actie zal weer plaatsvinden op Hawaii

Colin Trevorrow heeft gezegd dat Jurassic World 2 niet alleen zal draaien om dinosaurussen die mensen achterna zitten op een eiland. Maar dat wil natuurlijk niet automatisch zeggen dat de film niet zal gaan over een pretpark met heel veel dinosaurussen die hier rond rennen! Het lijkt er dus op dat we toch wel een beetje originele Jurassic Park actie zullen zien in Jurassic World 2. Uit de rapporten blijkt namelijk dat een gedeelte van de film in Hawaii zal worden opgenomen! Net als de vorige film dus.

Bron: Universal Pictures

Het filmen van Jurassic World begint in 2017

Een gedeelte van Jurassic World 2 zal dus worden gefilmd op Hawaii, maar een ander deel zal in de Londense Pinewood Studios gefilmd gaan worden. Dankzij Jurassic Outpost en producer Frank Marshell weten we dat de productie van de film al in het begin van 2017, om precies te zijn op 27 februari, is begonnen. Ze gebruiken hiervoor de codenaam Ancient Futures. Het is alleen niet duidelijk of het filmen ook al is begonnen. Marshall zei, in een interview met de Collider,  namelijk dat het filmen pas in het begin van de lente zal gaan plaatsvinden. Maar we hebben natuurlijk wel al de foto van het kleine meisje gezien, grote kans dus dat ze al zijn begonnen met het filmen van Jurassic World 2.

Jurassic World 2 release datum

Jurassic World 2 zal in de zomer van 2018 gereleaset worden. Om precies te zijn op 22 juni. Er is geen directe concurrent voor Jurassic World 2 die rond dezelfde tijd gereleaset zullen worden. Maar Godzilla 2 (8 juni) en Marvel’s Black Panther (6 juli) liggen wel dicht in de buurt! In Engeland zal Jurassic World 2 waarschijnlijk al twee weken eerder te zien zijn. Dus als je niet kan wachten kan je een tripje naar Engeland maken om Jurassic World eerder te zien!

 

Welk verhaal denk jij dat er in Jurassic World 2 verteld zal worden?

Born: digitalspy.com, filmtotaal.nl, movieweb.com

Lees ook:

Wat we tot nu toe weten over de live-action versie van The Lion King

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Jurassic World 2 wordt nog enger, spannender én echter

  • Dit is wat we weten over Jurassic World: Fallen Kingdom

  • Er komt een Jurassic World 2!

  • Volgens Jurasic World ster Chris Pratt is Dominion het laatste deel

Zoek in artikelen