Waarom Thirteen Reasons Why je nieuwe favoriete serie wordt

Sinds 31 maart kunnen wij van de nieuwe serie Thirteen Reasons Why genieten op Netflix. Een heerlijke nieuwe serie, die fans van Pretty Little Liars zeker zullen gaan waarderen. Want nu dat Pretty Little Liars bijna op zijn eind loopt (vanaf 14 april worden de laatste 10 afleveringen uitgezonden) hebben wij natuurlijk ook wel echt vervanging nodig.

Thirteen Reasons Why is gebaseerd op het gelijknamige Young Adult boek van Jay Asher. In de serie pleegt het hoofdpersonage Hannah Baker, gespeeld door Kathrine Langford, zelfmoord. Ze werd al langere tijd gepest en dat had zo een grote impact op haar dat ze besloot om niet meer verder te willen leven. Na haar dood worden er dertien videoboodschappen bezorgd bij Clay Jensen, gespeeld door Dylan Minette. Clay was tot over zijn oren verliefd op Hannah en besluit na twee weken om de videobanden te gaan bekijken. Hij krijgt dertien redenen te zien waarom Hannah zelfmoord heeft gepleegd. Heel erg heftig dus.

In de eerste aflevering wordt er uitgelegd wat er met Hannah is gebeurd en worden de relaties tussen de verschillende karakters uitgelegd. Het begint dus nog vrij rustig. Maar volgens Selena Gomez zal hierna de serie alleen maar donkerder worden. Selena is de co-producer van de serie! Ze is dus erg nauw betrokken geweest bij de productie van de serie en daar is ze blij om. Ze heeft het vroeger namelijk ook niet altijd makkelijk gehad: “Ik moest met een hoop dealen op die leeftijd. Bij Disney Channel had ik niet alleen te maken met klasgenoten, maar ook met volwassenen die mij constant vertelden hoe ik mijn leven moest leiden. Dat was erg verwarrend.”  Bron: Netflix Nederland

Het is wel duidelijk dat Thirteen Reasons Why een stuk serieuzer is dan Pretty Little Liars. Zelfmoord plegen op zo een jonge leeftijd slaat namelijk in als een bom bij iedereen! Selena en haar moeder wilden daarom ook niet dat de serie ge-sugarcoated zou worden, maar dat de juiste snaar zou worden geraakt. Thirteen Reasons Why moet daarom ook reacties, verdriet en een spiegel oproepen bij de kijkers. Ze hoopt dat de kijkers zich hierdoor kunnen identificeren met de karakters van de serie en dat er iets goeds uit voortkomt!

Bron: Thirteen Reasons Why

Heb jij de eerste aflevering van Thirteen Reasons Why al gezien?

Bron: elle.nl, metronieuws.nl, netflix-nederland.nl

Lees ook:

Zo ziet de alternatieve opening van Sex and the City eruit

Nieuwste artikelen

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

  • Net goed – Tjibbe Veldkamp

  • Zusje van mij - Mikaela Bley

  • Toen de maskers kwamen - Jennifer Dugan

Gerelateerde artikelen

  • Dit is wat we weten over 13 Reasons Why seizoen 2

  • De beste realistische young adult boeken

  • 10 Netflix series voor YA liefhebbers

  • Nieuwe serie op Netflix voor de Pretty Little Liars fans: Thirteen Reasons Why

Zoek in artikelen