9 Disney films waardoor je extra veel zin krijgt in de zomer!

Nu het grillige weer van april achter ons ligt en de zomer langzaam in zicht komt, voelen wij dat er alweer wat begint te kriebelen in onze buikjes! Wij hebben zin i de zomer! Lekker genieten van het warme weer, de zon op je gezicht, een ijsje eten of verkoelende duik nemen in het zwembad, heerlijk! Allemaal dingen om naar uit te kijken! Mocht jij nog een beetje hulp nodig hebben om in de zomerstemming te komen, dan kun je wellicht één – of meerdere, it’s up to you – van de volgende Disney films kijken. Het zijn namelijk stuk voor stuk echte feelgood films met een flinke dosis zonneschijn en positiviteit, dus genoeg elementen om je zomerkriebels aan te wakkeren!

1. Moana (2016)

Moana – in Nederland en veel andere Europese landen uitgebracht als Vaiana – gaat over de dappere dochter van een opperhoofd die op zoek gaat naar de halfgod Maui. Hiervoor moet ze een gevaarlijke reis over de oceaan maken, om uiteindelijk het eiland Te Fiti te bereiken en haar volk te redden van de ondergang. De tropische, kleurrijke omgeving waarin het verhaal zich afspeelt en de vrolijke, grappige personages maken dit een echte zomerfilm!

Bron: Disney

2. Sneeuwwitje (1937)

Een echte golden-oldie, Sneeuwwitje, maar daarom niet minder leuk! Waarom wij dit zo’n fijne zomerfilm vinden? Nou, vooral door alle vrolijke liedjes en de lieve bosdiertjes die Sneeuwwitje helpen met schoonmaken – op deze manier is de grote voorjaarsschoonmaak geen vervelend klusje, maar juist een  feestje! Kijken dus, deze film, en wellicht dat je ook gelijk zin krijgt om je kamer of huis een uitgebreide schoonmaakbeurt te geven? Zo kun je helemaal opgeruimd de zomer tegemoet gaan!

Bron: Disney

3. Pirates of the Caribbean (2003)

Bij zomer denken wij aan het strand, en bij het strand denken wij aan de zee, waarbij we ook weer aan Pirates of the Caribbean moeten denken. Door alle scènes op schepen en op tropische eilanden krijgen wij spontaan zin om een reis naar een exotische bestemming te boeken. Palmbomen, zandstrand, uitgeholde kokosnoot met een lekker drankje; wij zien het helemaal zitten! En als Johnny Depp en Orlando Bloom dan ook nog aanschuiven is de vakantie helemaal compleet!

Bron: Disney/Jerry Bruckheimer, Inc.

4. The Jungle Book (2016)

Voor degenen die in de zomer liever op ontdekkingsreis gaan in plaats van een relax vakantie te boeken, is The Jungle Book wellicht een inspirerende film. De animatieversie is natuurlijk leuk, maar ook de live action versie uit 2016 is een pareltje om naar te kijken! Een aanrader voor avontuurlijke chicks die, net als Mowgli, wel in zijn voor een ontdekkingstocht door de jungle.  

Bron: Disney

5. Tangled (2010)

Alleen door de vrolijke liedjes, geweldige personages en humor zou deze film al een plekje verdienen in dit overzicht, maar daar komt ook nog eens bij dat het een hele kleurrijke film is vol met lente en zomer elementen. Bloemen en bloeiende planten sieren het beeld in bijna elke scène, en ook Rapunzel’s vriendje Pascal – een kleine kameleon – is een leuke exotische noot in de film.

Bron: Disney

6. The Princess and the Frog (2009)

Eigenlijk is deze film op zich al een ontdekkingsreis, want de setting – New Orleans in de jaren ’20 – was voor veel kijkers een nieuwe, onbekende wereld. Wij werden in ieder geval erg nieuwsgierig naar de cultuur van New Orleans door deze film; de muziek, de mensen, de feesten en het eten, alles is nét even anders dan we gewend waren van Disney, en dat maakt deze film zo speciaal. Kijken dus, en wellicht dat je daarna gelijk achter je computer kruipt om een ticket te boeken om het Mardi Gras festival in Louisiana bij te wonen!

Bron: Disney

7. Bambi (1942)

Misschien dat we deze even uit moeten leggen. Ja, Bambi is natuurlijk een beetje een zielige film omdat Bambi’s moeder het niet overleefd. Maar het is ook een optimistische film, want wanneer de strenge winter voorbij is en de bloemetjes weer tevoorschijn komen, gaat het met Bambi ook een stuk beter! En er zijn bloempjes – zowel de variant met bontgekleurde blaadjes als ‘Bloempje’ het stinkdier-vriendje van Bambi – en vogeltjes en een heleboel andere elementen die je doen verlangen naar de zomer. Al met al lijkt het er op dat de ontluikende natuur een positief effect heeft op Bambi’s gemoedstoestand, en dat is natuurlijk ook wat de zomer – als het goed is – voor ons doet!

Bron: Disney

8. The Lion King (1994)

Ja, duidelijk toch? Afrika, natuur, wilde dieren, vrolijke liedjes; The Lion King heeft het allemaal en wij vinden het allemaal heerlijk om naar te kijken! Kijken op eigen risico, want het zou zomaar kunnen dat je na het zien van deze film de neiging krijgt om een heleboel geld neer te tellen voor een safari in Afrika; wie wil er nou geen real-life Simba, Timon of Pumba zien?

Bron: Disney

9. Aladdin (1992)

Tot de live-action versie uitkomt moeten we het nog even met de geanimeerde versie uit 1992 doen, maar ook deze versie is en blijft natuurlijk een heerlijke film. Maar wat maakt Aladdin nou een typische zomerfilm? Nou, wat dacht je van het duizend-en-één-nacht gevoel wat in deze film overheerst? Net als bij The Lion King en Moana, krijgen wij van deze film toch wel een beetje last van reiskriebels! En dan nog de zwoele avonden met een leuke man! Wij zouden ook wel met eigen ogen de mysterieuze wonderen van het verre oosten willen zien, zeker als daar ook vliegende tapijten en felblauwe, goedgemutste geesten bij horen!

Bron: Disney

Welke Disney film(s) mis jij nog in dit overzicht?

Lees ook: Er komen nog minstens 21 live-action Disney films

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • Er komen nog minstens 21 live-action Disney films

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Dit is hoe Disney-prinsen er in het echt uitzien!

  • Alle aankomende Disney films

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen