De beste Disneyfilms voor boekenliefhebbers

Disneyfilms: wij houden er van. Of het nu een animatiefilm is, of dat er "echte" acteurs in spelen maakt ons niet uit, wij kijken het allemaal. Waar wij nog blijer van worden, zijn Disneyfilms waarin boeken een grote rol spelen. Want wat is er nou leuker dan kijken naar een film waarin personages zich verliezen in een goed boek, of waar er een verhaal verteld wordt in de vorm van een boek? Wij zouden het niet weten, en hebben daarom de beste Disneyfilms voor boekenliefhebbers op een rijtje gezet.

1. Beauty and the Beast.
Beauty and the Beast is toch echt wel dé film die niet mag ontbreken in het rijtje van de beste Disneyfilms voor boekenliefhebbers. Deze Disneyfilm doet ons al vanaf het moment dat hij begint smelten. Belle houdt van boeken en heeft er dan ook altijd een in haar hand, maar wanneer zij bij het Beest in het kasteel is en hij haar zijn prachtige bibliotheek laat zien is er geen twijfel meer over mogelijk: Beauty and the Beast is de perfecte film om te kijken voor boekenliefhebbers. 

Beauty and the Beast

2. Treasure Planet.
Treasure Planet, de animatiefilm over het kleine jongetje dat zich verliest in de verhalen over het mysterieuze eiland, hoort ook zeker in dit rijtje thuis. Niet alleen omdat hij verliefd werd op een verhaal en dit super herkenbaar is voor ons boekenliefhebbers, maar ook omdat er 3D boeken in voorkomen waar het verhaal zich voor je neus afspeelt en echt tot leven komt.
Treasure Planet

3. The Jungle Book
Deze hoeven we eigenlijk niet meer uit te leggen: het zit hem al in de naam. The Jungle Book vertelt het verhaal van Mowgli, die is opgegroeid in de Jungle maar moet vluchten voor de tijger Shere Khan. Hierdoor komt hij terecht bij Baloo de beer en de rest is geschiedenis. In 2016 is er een live-action versie gemaakt van de animatiefilm, die het verhaal nóg meer tot leven deed komen! 

The Jungle Book

4. Bedknobs and Broomsticks
Deze film is al een hele tijd oud, hij kwam namelijk uit in 1971, maar is er een om niet te vergeten in het lijstje. In de film gaan een heks, 3 kinderen en een man letterlijk een boek in, om zo het missende component van een spreuk te vinden. Wat natuurlijk weer leidt tot een hoop avonturen!

Bedknobs and Broomsticks

5. Hocus Pocus

Op het eerste gezicht zie je hier misschien niet wat de film met boeken te maken heeft, maar hier is toch zeker sprake van! In de Halloweenfilm Hocus Pocus komt namelijk een spreukenboek voor. En dit is niet zomaar een boek, maar een boek dat kan praten! Hocus Pocus is een film waarin alles mis gaat, en dat maakt het extra leuk om naar te kijken.

Hocus Pocus

6. National Treasure: Book of secrets

Uit een missende pagina van het dagboek van John Wilkes Booth, de moordenaar van Abraham Lincoln, blijkt dat de betovergrootvader van Ben Gates betrokken was bij de moord. Om de onschuld van zijn voorvader te bewijzen gaat Ben Gates op zoek naar het "Book of Secrets", een boek dat alleen voor de ogen van de president bestemd is. 

National Treasure: Book of Secrets

7. Bedtime Stories

De titel verklapt het al, deze film gaat over verhalen voor het slapengaan. Er gebeurt echter wel iets heel bijzonders in Bedtime Stories: de verhalen die worden verteld worden werkelijkheid! In het begin is dit nog leuk, maar na een tijdje wordt het wel heel bizar en soms zelfs gevaarlijk. Deze film is leuk voor de hele familie en verdient zeker een plekje in ons rijtje van de beste Disneyfilms voor boekenliefhebbers.

Bedtime Stories

Heb jij deze films gezien?

Bron: GIPHY, Moviemeter

Lees ook: 19 Disney Channel films die op boeken zijn gebaseerd

Nieuwste artikelen

  • Dromen in Bretagne - Marcella Kleine

  • De prins van Trots (Koninkrijk der Zonden 2) - Kerri Manisalco

  • Juice - Heleen van Royen

  • De Hawthorne-broers - Jennifer Lynn Barnes

  • Eiland van de verloren meisjes - Alex Marwood

Gerelateerde artikelen

  • Winnen: 3 maanden gratis Storytel

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

Zoek in artikelen