De leukste tv-series voor Young Adult liefhebbers

Het tijdperk van Young Adult series is aangebroken. Met Netflix als dagelijkse bezigheid van jongeren, moet er wel meer bij komen om ons bezig te houden. En ja, gelukkig zijn er genoeg succesvolle series, waar we niet mee kunnen stoppen met kijken. Alles wat we willen zien komt erin voor: liefde, leugens, bedrog, geheimen. En dat terwijl het zelf nog jongeren zijn. En toegegeven: zo’n boeiend leven als de personages hebben wij niet na schooltijd. Wij hebben voor jullie de leukste Young Adult series op een rijtje gezet, en natuurlijk hoef je niet een "young adult" te zijn om er verslaafd aan te raken.

1. 13 reasons why
Het kan niet zo zijn dat je er nog niet van hebt gehoord. Deze nieuwe Netflix serie is razend populair onder alle wereldwijde jongeren en volwassenen. En ja, ook wij zijn grote fans! Voor iedereen die het nieuws de afgelopen tijd niet gevolgd heeft, leggen we even uit waar het over gaat. Hannah Baker laat na haar zelfmoord een doos achter met cassettetapes waarop ze uitlegt waarom ze het heeft gedaan. In elke tape komt een nieuw persoon aan bod. Je ervaart de serie door de schattige, onschuldige Clay, die nog steeds niet over Hanna’s dood heen is. Een serie die ingaat op al onze middelbare school problemen. Kijk ernaar en leer ervan, want deze serie grijpt je bij je strot.


2. Pretty Little Liars
Als Young Adult liefhebber kan je niet om deze serie heen. Zeven seizoenen lang worden we meegezogen in alle geheimen van de vriendinnen in Rosewood. De herkenbare situaties spreken ons als YA’er zeker aan. De meiden zitten op school en houden slaapfeestjes, alleen komt A soms even opduiken. We hopen dat sommige dingen wel en niet zullen gebeuren terwijl wij op school zitten. Zo zouden wij het helemaal niet erg vinden als Caleb in onze kelder wilt slapen. Wij kunnen niet zonder de heerlijke geheimen.

3. Gossip Girl
Het lijstje zou niet compleet zijn zonder deze geweldige serie. Jarenlang hebben we kunnen genieten van alle drama at the Upper East Side. De heerlijke vriendschaps- en liefdesproblemen van onze favoriete New Yorkers. Wij zijn dan ook nooit over het verdriet heen gekomen dat deze lievelingsserie stopte, maar gelukkig kunnen we hem nog vaak genoeg opnieuw bekijken en schreeuwen we elke keer opnieuw dat Chair (Chuck + Blair) eerder bij elkaar moet komen.

4. The Shannara Chronicles
Een voor sommige misschien nieuwe serie, maar zeker niet te missen in dit rijtje. The Shannara Chronicles bevat alle ingrediënten voor een heerlijke Young Adult serie: knappe mannen, geheimen en een hoop fantasy. Anders dan de meeste series die we net hebben benoemd is The Shannara Chronicles magisch en dan heb ik het niet over Wil (als is hij om op te eten; zo leuk), maar over de wereld waar het zich in bevindt. Deze serie nog niet gekeken? Zet hem dan nu in je lijst en wacht met smart op het nieuwe seizoen.

5. Vampire Diaries
Hadden wij maar zulke knappe vampiers, weerwolven en jagers op onze school rondlopen. Wanneer je de Vampire Diaries kijkt kan je alleen maar hopen dat je op een dag net als Elena zulke knappe jongens voor je neus hebt staan. Een super serie die gaat over het bovennatuurlijke in een mix met heel veel knappe acteurs, zwijmel zwijmel. Het speelt zich dan wel allemaal af op High school en college, maar ze laten het van een kant zien waar wij nooit mee te maken krijgen op onze schooldagen.

6. Shadowhunters
We dromen er allemaal van, Jace die op een dag voor onze neus staat en vertelt dat je een shadowhunter bent. Helaas, we wachten nog steeds. Gelukkig kunnen we wel genieten van de avonturen in de shadowhunterwereld. Een heerlijke serie naar de fantastische YA boeken van Cassandra Clare. Je ziet hoe Clary na de kidnapping van haar moeder erachter komt dat dat ze een shadowhunter is. En oh wauw, laten Jace en Alec jullie hart ook altijd sneller kloppen?

7. Scream Queens
Horror series trekken niet vaak de aandacht van Young Adult liefhebbers, maar Scream Queens deed dat zeker wel. Het is hilarisch en vaak nogal gek, maar kijkt heerlijk weg. Het speelt zich af in een sorority house, waar wraak wordt genomen op een moord van jaren terug. Dit in combinatie met een sterrencast met veel bekenden, zoals Nick Jonas en Ariana Grande, is een topserie. Het doet ons dan ook pijn dat er geen derde seizoen komt en we het zonder onze gekke studenten moeten doen.

8. Riverdale
Nog zo’n heerlijke nieuwe serie. Gelukkig is seizoen twee op komst, want wij zijn verslaafd! In het stadje Riverdale barst het van de geheimen, waar de knappe Archie een grote rol in speelt. Deze roodharige High School hunk draagt een groot geheim met zich mee, wat steeds erger wordt als er iemand wordt vermoord. Riverdale weet duidelijk over te brengen wat er speelt onder jongeren en scheert niet om heftige onderwerpen aan te snijden, zoals racisme en aanranding. En de knappe hoofdrolspelers zijn ook zeker een pluspunt.

9. The 100
Nog een serie gebaseerd op een geweldige YA boek! Ja, het zijn slapeloze nachten met al deze te gekke series tegenwoordig. The 100 brengt een heel populair onderwerp aan bod; hoe zal het met deze aarde zijn in de toekomt? Wij bereiden je vast voor, want het is niet al te best. Daarom sturen ze een groep tieners naar de aarde om uit te testen of het weer bewoonbaar is. Veel jongeren bij elkaar, daar ontstaat chaos, maar voor ons een heerlijke chaos om naar te kijken. Een fantastische stoere en knappe cast, waar wij niet van af kunnen blijven.

10. Teen wolf
Wat een heerlijke serie is het toch en wat kunnen we er al lang van genieten, vooral van de mannen. Zaten Scott en Stiles maar bij ons in de kantine. Ook in deze serie bevindt het bovennatuurlijke zich onder de studenten. Zo gaat het over Scott die erachter komt dat hij een weerwolf is. En ja, stiekem hopen wij ook dat er bij een van onze jongens in de klas een weerwolf schuilt. Zelfs na zes seizoenen is Teen Wolf nog steeds een verslaving, laat er nog meer komen please..

Wat is jouw favoriete Young Adult serie? 

Bron: Netflix, Giphy

Lees ook: Spoiler Alert! Wij hebben details over het tweede seizoen van 13 Reasons Why!

Nieuwste artikelen

  • 13 dingen die alle book lovers graag zouden willen horen

  • 11 keer beroemde ouders met beroemde kinderen

  • Column van de "eerlijke" recensie: Recensie Archer's Voice

  • Onze aanraders voor Netflix in juni

  • 21 Engelse boeken gebaseerd op een sprookje

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

  • 13 series die je kan kijken als je The Vampire Diaries mist

Zoek in artikelen