8 x de leukste piratenfilms

Wij houden van piratenfilms! Al van jongs af aan werden wij ermee zoet gehouden en ook nu houden wij van de spannende avonturen in de films. Naast de spannende taferelen die zich afspelen hebben we in sommige films ook nog eens wat leuks om naar te kijken, als het om de knappe castleden en de romantische liefdesverhalen tussen hen gaat. Wij hebben de 8 leukste piratenfilms om te kijken voor jullie op een rijtje gezet!

1. Pirates of the Caribbean film 1 t/m 5
Wie aan piratenfilms denkt, denkt meestal direct aan Jack Sparrow, sorry, Captain Jack Sparrow en zijn vreemde capriolen met zijn even vreemde crew van piraten. We spelen een klein beetje vals, want inmiddels zijn er al vijf films gemaakt, waarvan de laatste "Pirates ot the Caribbean: Salazar's Revenge" is.

2. Treasure Planet
Deze Disney film zorgt voor de nodige nostalgie als wij hem weer bekijken. De geanimeerde Disneyfilm uit 2002 is een fantasy-piratenfilm en gaat over de planeet Montressor waar de jonge Jiim iedere avond de verhalen van Kapitein Flint en zijn verborgen schat op Treasure Island te horen krijgt. Wanneer hij opgroeit krijgt hij een kaart in handen die hem kan leiden naar het legendarichse eiland.

3. The Pirates! Band of Misfits
De film The Pirates! Band of Misfits gooide hoge ogen toen zij deze als eerste klei-animatie film in de bioscopen vertoonden. De film gaat over een groep onervaren zeerovers dat op pad gaat om schepen te plunderen. Dit zorgt natuurlijk voor de nodige humor en lachen is dan ook gegarandeerd!

4. Cuttroat Island
Deze piratenfilm uit 1995 gaat way back, maar hoort zeker in dit lijstje thuis! De romantische actiecomedy volgt de vrouweljke piraat Morgan Adams, die op een missie is haar vader te redden uit de handen van zijn gijzelaar en samen met haar crew op zoek gaat naar een verborgen eiland waar een legendarische schat te vinden is. 5. Hook
De fantasyfilm Hook van Steven Spielburg, over de legendarische Captain Hook, is inmiddels alweer 26 jaar oud! De film is gebaseerd op de animatiefilm die iedereen wel kent: Peter Pan. De rol van Peter Pan wordt in deze film vertolkt door Robin Williams, waarin hij inmiddels volwassen is geworden en een saai leven leeft als advocaat. Op een dag veranderd dit, wanneer hij wakker wordt op het schip van Captain Hook...

6. Treasure Island
Treasure Island is de "real life versie" van Treasure Planet en gebaseerd op het boek van Robert Louis Stevenson waarin we de avonturen van de jonge Jim Hawkins volgen. De film kwam uit in 1934, toen kwam er nog een versie in 1950 en vervolgens werd er nog een gemaakt in 1990. De film werd als laatst omgetoverd tot een serie in 2012! 

7. Muppet Treasure Island
Ook Muppet Treasure Island is gebaseerd op het populaire boek van Robert Louis Stevenson. De film is hier omgetoverd tot een musical comedy, dus het is heerlijk meezingen geblazen met deze vijfde Muppet film!

8. Sinbad: Legend of the Seven Seas
De piraat Sinbad is er een die veel piratenfilm-liefhebbers vast wel kennen. Een animatie-avonturen film waarin Sinbad op zoek gaat naar "the lost Book of Peace" van Eris, om zijn oude vriend Prins Proteus te redden van de dood. Dit gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot en Sinbad maakt steeds weer nieuwe avonturen mee. 

Welke piratenfilm is jouw favoriet?

Lees ook: 12 x epische fantasy films

Nieuwste artikelen

  • Schrikkeldag - Inge Spaan

  • Dwaalspoor - Colin Dexter

  • De terugkeer van Rachel Price - Holly Jackson

  • Het hart van een giraf is ongelooflijk groot - Sofia en Amanda Chanfreau

  • Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Gerelateerde artikelen

  • Orlando Bloom speelt mee in Pirates of the Caribbean 5

Zoek in artikelen