Wat we tot nu toe weten over Mary Poppins Returns

Het duurt nog even voordat we Mary Poppins Returns kunnen bewonderen. Maar gelukkig is er wel al het een en ander bekend over deze langverwachte film. Zo heeft het een ware sterrencast en een aangrijpend verhaal. Wij hebben alles wat we tot nu toe weten op een rijtje gezet.

Een nieuwe musicalfilm in de handen van Rob Marshall

Ook in dit vervolg zal Mary Poppins zingen en dansen, een echte musicalfilm dus. Het is dan ook niet gek dat hij wordt geregisseerd door Rob Marshall, bekend van Into the Woods, Annie en natuurlijk Pirates of the Caribbean. Hij heeft al eerder gewerkt met meerdere castleden en we hebben hoge verwachtingen van hem.

Bron: Walt Disney Pictures

De cast zonder Julie Andrews

Het is al even bekend dat de inmiddels 81-jarige actrice niet terugkeert in dit vervolg. Haar opvolgerster is Emily Blunt en hier is ze zelf erg blij mee. Regisseur Rob Marshell vertelde aan Entertainment Weekly dat ze haar handen juichend in de lucht gooide, toen ze vertelde dat ze Emily wilden casten. Andrews zal ook geen kleinere rol in de film vervullen. Zo vertelt Marshall dat ze vindt dat het nu Emily’s tijd is om te schijnen.

Al zal Andrews altijd onze Mary Poppins blijven, wij zijn heel blij met haar opvolgster Emily Blunt. De foto’s van haar in kostuum zien er prachtig uit en wij geloven (net als Andrews) dat ze de rol perfect zal vertolken.

De verdere sterrencast

Blunt is niet de enige ster in deze film. Meer acteurs en actrices grepen deze kans om in deze nieuwe Mary Poppins te spelen. De wel bekende musical acteur en schrijver Lin-Manual Miranda, gaat de nieuwe versie van Poppins beste vriend Bert spelen. Meryl Streep wist ook een rol te bemachtigen als de nicht van Poppins. Zij leeft in een magische wereld waar Poppins de kinderen mee naar toe neemt en laat daar haar prachtige stem horen. Verder zijn er rollen voor Angela Lansbury, Colin Firth en zal Dick Van Dyke (Bert) in zijn oorspronkelijke rol terugkeren.

Bron: Walt Disney Pictures

Mary Poppins is opnieuw nodig

Het verhaal gaat over de volwassen Micheal (Ben Whishaw). Hij woont gelukkig in zijn ouderlijk huis met zijn vrouw en hun drie kinderen. Dan gebeurt er iets vreselijks, zijn vrouw overlijdt. Micheal staat er alleen voor met zijn kinderen en Mary Poppins is hard nodig. Zijn zus Jane (Emily Mortimer) is een feministische vrouw die opkomt voor de rechten van de mens. Whishaw verteld aan Entertainment Weekly dat de film gaat over het opgroeien van de kinderen van Micheal en dat ze voor hun vader zorgen, al heeft hij dat zelf niet door.  

De Mary Poppins uit de boeken

Zoals veel waarschijnlijk wel weten is het verhaal van Mary Poppins gebaseerd op het gelijknamige boek. Wij vertelden al eerder dat ze in deze film meer op dat oorspronkelijke karakter in willen gaan. Het wordt dus niet de lieve Mary Poppins die we gewend zijn, maar de iets gemenere versie.

Een kerstcadeautje

Mary Poppins wordt onze eigen kerstfilm in 2018. Het plan is hem die december uit te brengen. Dat betekent nog even geduld, maar we kijken uit naar de trailer.

Micheal en Jane Banks, bron: Walt Disney Pictures

Wat denk jij dat er verder in Mary Poppins Returns gaat gebeuren?

Bron: ew.com, giphy.com, Walt Disney Pictures

Lees ook: Er komen nog minstens 21 live-action Disney films

Nieuwste artikelen

  • Alles wat beweegt - Susan Smit

  • De terugkeer - Tina van Dijk

  • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

  • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

  • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

  • 17 sappige details die je nog niet wist over The Devil Wears Prada

  • Waarom is Julie Andrews niet te zien in Mary Poppins Returns?

  • Pierce Brosnan geeft een Mamma Mia 3 update!

  • Biostip: Saving Mr. Banks

  • Alles wat we weten over The Princess Diaries 3

Zoek in artikelen