Fantasy series

In Fantasie series word je meegenomen naar een andere wereld ver hier vandaan! Heerlijk om naar te kijken als je even aan alle dagelijkse activiteiten wilt ontsnappen! Wij zijn er helemaal gek van en kunnen er maar geen genoeg van krijgen. Daarom hebben wij voor jullie fantasie series op een rijtje gezet. En wie weet ken je ze nog niet allemaal. De series staan in willekeurige volgorde!

1. Emerald City

Het verhaal in Emerald City is gebaseerd op Het Land of Oz van L. Frank Baum. Dorothy Gale (Adria Arjona) wordt opgezogen door een tornado en verplaatst naar een andere wereld. In deze wereld regeert een almachtige heerser (Vincent D’Onofrio) over zijn koninkrijk. Hij heeft magie verboden, maar heeft te maken met een groeiend aantal heksen. Dorothy moet haar ware kracht en eigen identiteit zien te vinden. Ondertussen vecht ze om de verdeelde wereld bij elkaar te brengen…

fantasie seriesBron: NBC

2. Grimm

De serie gaat over een politierechercheur, Nick Burkhardt (David Giuntoli), die tevens een zogenaamde Grimm is. Een Grimm is iemand die strijdt tegen allemaal verschillende mythische wezens. Deze wezens, die ook wel Wesen worden genoemd, zien eruit als doodgewone mensen, maar een Grimm kan zien wat ze in werkelijkheid zijn. De Wesen zijn vooral geïnspireerd op de mythische wezens die voorkomen in de sprookjes van de gebroeders Grimm.

fantasie seriesBron: NBC

3. Being Human

John Mitchell (Aidan Turener) is een vampier en wil stoppen met het drinken van bloed. Hij gaat in Boston samenwonen met weerwolf George Sands (Rusell Tovey), die maar moeilijk kan omgaan met zijn lycantropie. Daar blijft het echter niet bij, in het huis blijkt ook nog een geest, genaamd Annie Sawyer (Lenora Crichlow), te wonen. De drie proberen zich samen zoveel mogelijk als normale mensen te gedragen.

fantasie seriesBron: BBC

4. Shadowhunters

Shadowhunters is gebaseerd op de boekenserie: De Kronieken van de Dood, geschreven door Cassandra Clare. Shadowhunters volgt de achttienjarige Clary Fray, die er op haar 18de verjaardag achter komt dat ze niet is wie ze dacht dat ze was. Ze komt namelijk uit een lange lijn van Shadowhunters (mens-engel hybride) die op demonen jagen. Haar wereld staat op zijn kop! De serie is eigenlijk slecht vooral in vergelijking met de boeken maar toch vermakkelijk voor de fans.

fantasie seriesBron: Freeform

5. Buffy the Vampire Slayer

Deze serie draait om, hoe kan het ook anders, Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar) die tot haar ontsteltenis ontdekt dat ze begiftigd is met een bijzondere gave. De zestienjarige Buffy, schattig, blond en klein, blijkt een zeer zeldzame vampierdoder. Ze moet de wereld behoeden van de ondergang door zoveel mogelijk demonen en vooral vampiers te doden. En ondertussen moet ze ook nog naar school! Gelukkig is ze omringd door goede vrienden die altijd voor haar klaar staan!

fantasie seriesBron: United Paramount Network

6. The Secret Circle

Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van L.J. Smith. Na de dood van haar moeder verhuist Cassie Blake (Britt Robertson) naar Chance Harbor, Washington, om daar te leven met haar grootmoeder. Haar pogingen om zich aan te passen aan de nieuwe stad worden een halt toegeroepen als vijf van haar klasgenoten aan Cassie bekendmaken dat ze uit een lange lijn van heksen komt en het laatste lid van hun coven vormt. Met haar zijn ze in staat om de volle omvang van hun mogelijkheden te verkrijgen. Aanvankelijk weigert Cassie te geloven dat ze een heks is, zelfs nadat Adam haar helpt om haar krachten te ontgrendelen. Het is pas nadat ze een oud in-leer-gebonden boek met spreuken vindt dat Cassie haar macht begint te accepteren.

fantasie seriesBron: The CW Television Network

7. Charmed

In Charmed volgen we het verhaal van de Halliwel zusjes, Phoebe (Alyssa Milano), Piper (Holly Marie Combs), Prue (Shannon Doherty) en later Paige (Rose McGowan). De zusjes blijken heksen te zijn en hebben ieder zo een eigen gave. Ze moeten het opnemen tegen allemaal demonen, die gestuurd worden door de Bron!

fantasie seriesBron: The WB Television Network

8. Ash vs. Evil Dead

Ash heeft de afgelopen 30 jaar doorgebracht met het vermijden van zijn verantwoordelijkheid. Hij was daar erg goed in geworden. Maar nu dreigt de hele mensheid verloren te gaan en is Ash de enige hoop om de mensheid te redden. Zal hij dan eindelijk zijn verantwoordelijkheid nemen?

fantasie seriesBron: Renaissance Pictures

9. Preacher

Jesse Custer (Agent Carter's Dominic Cooper) komt er achter dat God de Hemel heeft verlaten en zijn taken niet langer uitvoert. Jesse is de enige die in staat is om God op te sporen en hem verantwoordelijk te houden voor zijn troonsafstand. Tulip O'Hare (Ruth Negga), Jesse's ex en bier zuipende vampier, vergezeld hem op zijn zoektocht naar antwoorden. Maar het verhaal eindigt daar niet: The Saint of Killers, een onsterfelijke moordmachine en Western lone gunman types, zetten de achtervolging in en hebben hun zinnen gezet op Jesse.

fantasie seriesBron: AMC

10. The Vampire Diaries

Ook deze serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van L. J. Smith. Als het schooljaar begint, zijn Elena Gilbert (Nina Dobrev) en haar vriendinnen gefascineerd door de nieuwe mysterieuze student Stefan Salvatore (Paul Wesley). Stefan en Elena voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken. Wat ze niet weet is dat Stefan een vampier is. In en rond Mystic Falls worden opeens verschillende mensen dood aangetroffen na een aanval van een wild beest. Stefan weet dat dit niet waar is. Als hij thuis komt treft hij zijn oudere broer Damon (Ian Somerhalder) aan die hij al jaren niet heeft gezien. Ze gaan met elkaar de strijd aan om de ziel van Elena, van haar vrienden, familie en alle mensen in het kleine dorpje Mystic Falls.

fantasie seriesBron: The CW Television Network

11. Dominion

Dominion is gebaseerd op de film Legion uit 2010. In deze serie draait het om de oorlog tussen een leger van engelen, die opgeroepen zijn door aartsengel Gabriel en de oorlog hebben verklaard aan de mensheid. Michael, een andere aartsengel, vecht aan de kant van de mens tegen Gabriel en zijn leger. In een nieuw opgerichte stad, Vega (hiervoor Las Vegas), strijden diverse facties om de macht. De strijd escaleert en een jonge soldaat is de enige hoop van de mensheid! 

fantasie seriesBron: Sony Pictures Television

12. Lucifer

Lucifer is een spannende fantasie- en misdaadserie, met een beetje drama! De ontevreden heerser van de hel, Lucifer, doet afstand van zijn titel en verlaat zijn koninkrijk voor de drukte van Los Angeles. Daar vindt hij al gauw de spanning die hij zocht door de politie van Los Angeles bij te staan in het straffen van criminelen.

fantasie seriesBron: Fox Broadcasting Company

13. From Dusk Till Dawn: The Series

Een Texas Ranger zit de broers Seth en Richie Gecko (D.J. Cotrona & Zane Holtz) op de hielen. Ze vluchten samen richting Mexico en gijzelen een voormalig pastor en zijn familie, terwijl ze met hun camper naar de grens racen. Onderweg stoppen de broers bij een stripclub. Het verhaal neemt hierdoor een onverwachte wending.

fantasie seriesBron: El Rey Network

14. American Horror Story

Deze serie heeft elk seizoen een ander verhaal. Zo gaat het over een psychiatrische inrichting, heksen, een reizende freakshow en over een horrorhotel! Maak je geen zorgen dat je elke keer aan nieuwe gezichten moet wennen, de meeste acteurs keren ieder seizoen weer terug!

fantasie seriesBron: FX Networks

15. True Blood

In True Blood wordt de wereld in de nabije toekomst getoond. Een Japans bedrijf is erin geslaagd om synthetisch bloed te maken dat voor vampieren dezelfde voedingswaarde heeft als menselijk bloed. Hierdoor hoeven ze niet meer op mensen te jagen en kunnen ze gewoon met mensen samenleven, al gaat dit nog niet altijd even goed. De serie draait om de levens van de telepathische serveerster Sookie Stackhouse (Anna Paquin) en de vampier Bill Compton (Stephen Moyer) in het fictieve stadje Bon Temps, Louisiana.

fantasie seriesBron: HBO

16. The Originals

The Originals is een spin-off van de serie The Vampire Diaries en het draait allemaal om de eerste vampierfamilie. Klaus keert terug naar New Orleans. Een stad welke Klaus eeuwen geleden heeft helpen bouwen en waar hij herenigd wordt met zijn duivelse protegé Marcel.

fantasie seriesBron: The CW Television Network

17. Lost Girl

De serie Lost Girl gaat over Bo. Ze ontdekt dat ze een Succubus is, een mythisch wezen die de leven van haar seks partners afvoert. Ze moet haar krachten controleren en zoekt naar de waarheid over haar mysterieuze verleden. 

fantasie seriesBron: Showcase

18. Game of Thrones

Game of Thrones is gebaseerd op de boeken van George R. R. Martin, genaamd Een Lied van Ijs en Vuur. Zeven adellijke families strijden op het continent Westeros om de ijzeren troon. Robert Baratheon is koning van Westeros, maar zijn troon is niet veilig. Het wordt nog erger als in het Noorden het oude kwaad opstaat.

fantasie seriesBron: HBO

19. Hemlock Grove

Hemlock Grove is een bovennatuurlijke en spannende serie waarin de vreemde voorvallen in een klein stadje in Pennsylvania worden onderzocht. De serie richt zich op de onwaarschijnlijke vriendschap tussen Roman Godfrey, de jonge erfgenaam van de familie die het stadje heeft opgericht, en Peter Rumancek, een nieuwe zigeuner en buitenstaander. Beiden hebben een monsterlijk geheim dat wordt onthuld.

fantasie seriesBron: Netflix

20. Jonathan Strange & Mr. Norell

De serie laat een alternatief stuk geschiedenis van Engeland, tijdens industriële revolutie aan het begin van de 19e eeuw, zien waarin magie een grote rol speelt. In het boerse noorden woont Mr. Norrel (Eddie Marsan) of Hurtfew Abbey. Hij heeft de mogelijkheid om de beelden van het Yorkse Kathedraal te laten praten en bewegen.

fantasie seriesBron: BBC

21. Teen Wolf

Wanneer Scott McCall (Tyler Posey) wordt gebeten door een weerwolf kan hij opeens veel beter horen en ruiken en is hij veel sneller dan een normaal mens. Zijn menselijke beste vriend Stiles Stilinski (Dylan O'Brien) helpt hem om zijn leven weer onder controle te krijgen. Dit gaat minder goed wanneer er een nieuw meisje op school komt, genaamd Allison Argent (Crystal Reed). Scott en Allison beginnen te daten, maar dan ontdekt Scott dat de Argents jagers zijn. De Argents jagen op weerwolven en proberen ze uit te roeien. Daarom heeft Scott de hulp van Derek Hale (Tyler Hoechlin) nodig: om zichzelf te blijven tijdens een volle maan.

fantasie seriesBron: MTV

22. Merlin

Merlin is een jonge tovenaar die door zijn moeder naar Camelot wordt gezonden, om bij de hofarts, Gaius, te gaan wonen. Hij ontdekt dat de koning, Uther Pendragon het gebruik van magie verafschuwt, en heeft verboden door het hele koninkrijk. Merlin moet zijn magie dan ook verborgen houden om niet het risico te lopen geëxecuteerd te worden.

fantasie seriesBron: BBC

23. Sleepy Hollow

In 1781 sneuvelt Ichabod Crane op het slagveld nadat hij zelf een Brits ruiter onthoofd heeft. Die ruiter blijkt echter de Dood te zijn, een van de vier ruiters van de Apocalyps. Het bloed van de twee lijken vermengt zich, waardoor ook hun lot aan elkaar verbonden wordt. Een coven van goede heksen, waaronder ook Crane's vrouw Katrina, gooit de Dood in een ijzeren kist in een rivier, terwijl Crane in een onderaardse grot nabij Sleepy Hollow wordt begraven. Het hoofd van de Dood wordt op het kerkhof begraven in een graf op naam van Katrina zelf.In 2013 is de Dood weer opgestaan uit zijn graf, waardoor ook Crane weer tot leven komt. 

fantasie seriesBron: Fox Broadcasting Company

24. Supernatural

Supernatural gaat over de broers Winchester die het bovennatuurlijke kwaad bestrijden. Ze nemen hierbij de taak van hun vader John over, die hiermee begonnen is om de dood van zijn vrouw te wreken. Dankzij hun vader groeien Sam en Dean op als "jagers". In elke aflevering lossen Dean en Sam een mysterie op door met een bovennatuurlijke tegenstander af te rekenen. Mysteries draaien meestal om kwaadaardige geesten, maar ook vampiers, weerwolven en andere demonen moeten worden verslagen.

fantasie seriesBron: The CW Television Network

25. Once Upon a Time

Emma Swan is van beroep bounty hunter en is goed in het opsporen van mensen die liever niet gevonden willen worden. Op haar 28ste verjaardag wordt zij zelf gevonden door een 10-jarige jongetje die zegt haar zoon te zijn. Hij woont in Storybrooke, waar volgens hem alle sprookjesfiguren door de boze heks (zijn stiefmoeder) naartoe zijn verbannen. Emma is de enige die deze vloek ongedaan kan maken. Doordat alle bewoners uit Storybrooke hun geheugen zijn verloren weten ze niet meer wel sprookjesfiguur ze zijn. 

fantasie seriesBron: ABC

26. The Shannara Chronicles

Deze serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Terry Brooks. De serie begint als demonen beginnen terug te keren in de vier landen, nadat ze jaren geleden verbannen waren naar het land van de voorboden. Dit land werd op slot gehouden door de eeuwen oude boom de 'Ellcrys'. De serie volgt dan de tocht van Wil, Amberle en Eretria, die met de hulp van de druïde Allanon de eeuwenoude boom 'Ellcrys' moeten beschermen van uitsterven en de terugkerend demonen opnieuw uit hun land moeten zien te verjagen.

fantasie seriesBron: MTV

27. Penny Dreadful

Ethan Chandler is een man die houdt van actie en uitdagingen en die niet bang is voor een beetje geweld. Toch komt hij charmant en aangenaam over, maar achter zijn ogen bevinden zich zijn ware demonen. Hij is dan ook een stuk gecompliceerder dan hij eigenlijk wilt toegeven. Vanessa is de heldin van de serie. Ze heeft betoverende ogen waar zeker rekening mee gehouden moet worden.

fantasie seriesBron: Showtime

28. The Magicians

Deze serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lev Grossman. The Magicians vertelt het verhaal van Quentin Coldwater. Hij gata studeren aan de Brakebills College voor Magical Pedagogy, een geheime universiteit in New York. Hij en zijn vrienden ontdekken al snel dat de magische fantasiewereld waar ze als kinderen over lazen reëel is en een ernstig gevaar vormt voor de mensheid.

fantasie seriesBron: Syfy

29. Constantine

Constantine gaat over het personage John Constantine, een demonenjager en meester van het occulte. Constantine gebruikt zijn kennis om het op te nemen tegen het bovennatuurlijke kwaad, maar wanneer zijn ziel tot de hel veroordeeld wordt geeft hij zijn strijd op. Maar wanneer Constantine erachter komt dat Liv,de dochter van één van zijn oudste vrienden, wordt opgejaagd door demonen keert hij terug. Liv en Constantine gaan samen een team vormen om deze demonen voor altijd te verslaan.

fantasie seriesBron: NBC

30. The Returned 

The Returned staat in het teken van de geheimzinnige terugkeer van overleden inwoners naar een klein bergstadje. Dit heeft uiteraard consequenties voor de gemeenschap en er dreigen geheimen uit het verleden opgerakeld te worden.

fantasie seriesBron: Netflix

31. Bitten

Bitten is gebaseerd op de romans van Kelley Armstrong. In deze serie volgen we de avonturen van de 28-jarige Elena Michaels, 's werelds enige vrouwelijke weerwolf. Elena is  een wees en dacht eindelijk haar ware liefde gevonden te hebben in Clayton, totdat haar leven voorgoed veranderde. Met een kleine beet, werd het normale leven waar ze zo naar hunkerde van haar afgenomen en moet ze overleven met de roedel.

fantasie seriesBron: Syfy

32. Angel

Angel is de spin-off serie van Buffy the Vampire Slayer. Hierin volgen we het verhaal van de vampier Angelus, die door een vloek zijn ziel heeft teruggekregen en sindsdien Angel wordt genoemd. Door de vloek heeft hij enorm veel schuldgevoelens over zijn daden als een medogenloze vampier. In de eerste vier seizoenen werkt Angel als een privédetective in Los Angeles, gespecialiseerd in occulte zaken. Tegenstanders zijn dan ook vaak demonen. Niet alle demonen zijn echter slecht, en sommige demonen werken zelfs samen met Angel (bijvoorbeeld Doyle en Lorne).

fantasie seriesBron: The WB Television Network

33. Dracula

Dracula komt aan in Londen en doet zich voor als een Amerikaanse entrepreneur die moderne wetenschap in de Victoriaanse maatschappij wil brengen. Maar dit is natuurlijk alleen maar een masker! Hij wil namelijk wraak nemen op de mensen die zijn leven eeuwen geleden hebben verpest. Er is maar één omstandigheid die hem in de weg kan staan: Dracula wordt hopeloos verliefd op een vrouw die de reïncarnatie van zijn overleden vrouw lijkt te zijn.

fantasie seriesBron: NBC

34. Legend of the Seeker

Het verhaal vindt plaats in de wereld die auteur Terry Goodkind heeft gecreëerd in de boeken van Het Zwaard van de Waarheid. De wereld is in drie stukken verdeeld: Westland, Het Middenland en D'Hara. Westland is gescheiden van Het Middenland door een magische grens, die was gemaakt om het Westland te beschermen tegen magie. Aan de andere kant van Het Middenland ligt D'Hara, een rijk dat wordt geregeerd door Darken Rahl, een machtig man.

fantasie seriesBron: ABC

35. Hercules: The Legendary Journeys

Het verhaal begint ermee dat Hercules het verlies van zijn eerste vrouw en kinderen te boven komt met de hulp van een jong meisje. De serie is losjes gebasseerd op de Griekse mythologische verhalen, maar bevat tevens tinten van verscheidene andere culturen.

fantasie seriesBron: USA Network

36. Xena: Warrior Princess

In Hercules: The Legendary Journeys wordt Xena geïntroduceerd als nietsontziende, manipulatieve en oorlogszuchtige leidster van een schurkenleger. Xena's leger heeft zich intussen tegen haar gekeerd, omdat zij weigerde een zuigeling te doden. Daarop besloot zij haar duistere leven achter zich te laten en haar vele talenten belangeloos aan te wenden voor het goede.

fantasie seriesBron: Syfy

37. Lost

Door een vliegtuigcrash stranden de overlevenden van vlucht 815 op een schijnbaar verlaten tropisch eiland. De schijn van verlatenheid verdwijnt al gauw. De overlevenden besluiten samen te werken om zo te overleven op het mysterieuze eiland, waar de zogenaamde "Anderen" (the Others) leven. Iedere aflevering vertelt iets over de achtergrond van één van de mensen op het eiland aan de hand van flashbacks, en toont waarom de verschillende personages zich op een bepaalde manier gedragen en hoe onderlinge relaties zich ontwikkelen, met deze mysterieuze verschijnselen op de achtergrond.

fantasie seriesBron: ABC

38. Witches of East End

Deze serie is gebaseerd op de bestseller van Melissa de la Cruz. We volgen het verhaal van Joanna Beauchamp. Ze leidt samen met haar dochters, Freya en Ingrid, een redelijk normaal leven in East Haven. Wat beide dochters echter niet weten is dat ze de volgende generatie heksen zijn. Wanneer Freya zich verloofd, dwingen een aantal voorvallen Joana ertoe haar dochters te bekennen dat zij inderdaad onsterfelijke heksen zijn met superkrachten.

fantasie seriesBron: Lifetime

39. Ghost Whisperer

Vanaf haar jeugd wist Melinda Gordon dat ze geesten kon zien en met ze kan praten.  Deze geesten vragen Melinda om hulp bij het doorgeven van boodschappen, omdat ze door hun plotselinge overlijden bijvoorbeeld geen afscheid konden nemen. Meestal op hele ongunstige tijdstippen. Zeker nu ze verhuisd en getrouwd is met Jim Clancy. Ook heeft ze een antiekwinkel waarmee ze druk is. Andrea Moreno, Melinda's zakenpartner in de antiek winkel en vriendin, is erg gefascineerd door Melinda's gave. Hoewel Melinda haar gave af en toe kan vervloeken helpt ze altijd diegene die om hulp vraagt.

fantasie seriesBron: CBS

40. Once Upon a Time in Wonderland

Once Upon a Time in Wonderland is een spin-off van de serie Once Upon a Time en wordt verteld vanuit het oogpunt van Alice! Ze heeft een groot hart, maar draagt de littekens van een zwaar leven. Ze wordt vergezeld door Cyrus, Alice's 'love interest', en door de boer van Harten, een sardonische avonturier. De serie is losjes gebaseerd op Alice in Wonderland en hoort zeker thuis in het rijtje met fantasie series.

fantasie seriesBron: ABC Studios

41. Stranger Things

In deze spectaculaire sciencefiction serie volgen we een spannend verhaal. In het eerste seizoen van Stranger Things krijgt het stadje Hawkins te maken met een vreemde verdwijning van een jongen, genaamd Will Byers. Zijn moeder Joyce Byers en zijn vrienden Mike, Lucas en Dustin geloven geen moment dat hij van huis is weggelopen en doen er alles aan om hem terug te vinden. Dan ontmoeten Mike, Lucas en Dustin een meisje genaamd Eleven. Ze blijkt bovennatuurlijke krachten te hebben en samen gaan ze op zoek om de waarheid met wat er met Will gebeurd is te achterhalen. 

Fantasie seriesBron: Netflix

42. The Walking Dead

In The Walking Dead volgen we het verhaal van Rick Crimes die wakker wordt in een verlaten ziekenhuis. Er blijkt een zombieplaag uitgebroken te zijn. Snel gaat hij op zoek naar zijn vrouw en zoontje, Carl. Eenmaal gevonden begint het verhaal pas echt. Vechtend tegen zombies gaan ze op reis. Niemand blijkt te vertrouwen!

fantasie seriesBron: ABC

43. Heroes

Heroes is gebaseerd op de verhalen uit de stripboeken. Net als in de stripboeken heeft Heroes een grote alles omvattende verhaallijn en aantal kleinere verhaallijnen binnen de hoofdverhaallijn. Ongeacht uit welke personages of gebeurtenissen een seizoen bestaat, alle seizoenen van Heroes gaan over gewone mensen die hun vaardigheden ontdekken en hun reactie op deze ontdekking. In het eerste seizoen draait het vooral om het voorkomen van een grote explosie! De personages Hiro Nakamura en Isaac Mendez spelen hierin een grote rol. Hiro zag de gebeurtenis in de toekomst en Isaac schilderde het naar een visioen.

fantasie seriesBron: NBC

44. The Strain

The Strain vertelt het verhaal van Dr. Ephraim Goodweather. Hij is het hoofd van het Center for Disease Control Canary Team in New York City. Hij en zijn team moeten de mysterieuze uitbraak van een virus dat vampirisme lijkt te veroorzaken, onderzoeken. Terwijl het virus zich verspreidt, moeten Eph en zijn team een oorlog uitvechten die het lot van de mensheid bepaalt.

fantasie seriesBron: Mirada

45. Bewitched

Bewitched is zeker de oudste uit het rijtje met fantasie series, maar is toch erg leuk! Samantha Stephens is een heks, maar heeft een relatie met een 'gewone' man. In deze romantische serie zien we wat voor lastige keuzes Samantha allemaal moet maken. Het leven als heks is helemaal niet zo makkelijk als gedacht!

Bron: ABC

46. Sabrina the Teenage Witch

Deze serie gaat over Sabrina the Teenage Witch. Ze is een tiener en alsof dat niet al erg genoeg is komt ze er ook nog eens achter dat ze een hheks is. Ze is de dochter van een tovenaar en een menselijke vrouw. Daardoor is ze een halve heks. Sabrina woont in bij haar tantes Hilda en Zelda en de pratende kat Salem Saberhagen in het plaatsje Westbridge in Massachusetts.

Bron: ABC

The Order

In The Order volgen we het verhaal van de student Jack Morton. Hij gaat studeren aan de Belgrave University waar zich het geheime genootschap ‘De Hermetische Orde van de Blauwe Roos’ zou bevinden. Volgens de verhalen is dit een geheim genootschap waarin tovenaars zwarte magie beoefenen om weerwolven te bevechten. Al snel ontmoet Jack de knappe Alyssa en zij zegt dat de orde niet bestaat. Niet veel later ontvangt hij een blauwe roos en sluit zich aan bij de orde.

Bron: Netflix

Legacies

In Legacies volgen we het verhaal van Hope. Zij is de dochter van Klaus Mikaelson en Hayley Marshall. Het is inmiddels twee jaar geleden sinds haar ouders dood zijn gegaan om haar te beschermen. Ze gaat nu naar de Salvatore School for the Young and Gifted, gelegen in Mystic Falls. Ze is natuurlijk niet de enige die hier naar school gaat, ook de tweeling van Alaric Saltzman hebben daar hun plek gevonden samen met nog meer jongeren die bovennatuurlijke krachten bezitten. Al deze jongeren zijn niet alleen maar goed en hebben ook een stukje duisternis in zich zitten. Deze duisternis kan op elk moment de overhand krijgen, maar toch proberen alle jongeren te vechten tegen de duisternis, om goed te zijn

Bron: Warner Bros. Television

Chilling Adventures of Sabrina

In de Netflix serie Chilling adventures of Sabrina leven we mee met de avonturen van Sabrina. Ze is half heks, half mens waardoor ze voor de lastige keuze staat om wel of niet gedoopt te worden tijdens de duistere doping op haar 16e verjaardag. Uiteindelijk heeft ze een compromis gesloten dat ze met haar sterfelijke vrienden om mag blijven gaan en gaat ze naar de school van de zwarte Kunsten. Kan ze beide levens naast elkaar blijven leiden? Sabrina wordt tegengewerkt maar door wie? En waarom? 

Bron: Warner Bros. Television

Carnival Row

Als een seriemoordenaar rondloopt op Carnival Row en de overheid de dood van burgers van de lagere klasse negeert, is Rycroft Philostrate, een door oorlog geharde detective,als enige bereid om de moorden te stoppen en de fragiele vrede te handhaven. Als Vignette Stonemoss, een feeënvluchteling, opduikt in de Burgue dwingt ze Philo echter rekening te houden met een verleden dat hij wilde vergeten.

Bron: Amazon studios/Jan Thijs

Charmed

In Charmed proberen de zussen Mel en Maggie na de dood van hun moeder de draad van hun leven weer op te pakken. Tot hun verbazing blijken ze een oudere zus te hebben in de persoon van de briljante genetica Macy. Terwijl de emoties hoog oplopen, merken de drie zussen dat ze een speciale band hebben en bovennatuurlijke vermogens beginnen te ontwikkelen. 

Bron: CBS Television Studios

Welke fantasie serie vind jij het beste?

Lees ook: De leukste musical afleveringen in tv-series!

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • 15 The Vampire Diaries feiten die je waarschijnlijk nog niet wist

  • De karakters van Once Upon a Time in vergelijking met hun geanimeerde tegenhangers

  • V-Wars: de nieuwe Netflix-vampierenserie met Ian Somerhalder

  • Winnen: The Vampire Diaries goodiepakket van Storytel

Zoek in artikelen