De 15 populairste films die zijn omgetoverd tot een musical

Je hebt soms van die films die je niet meer uit je geheugen kunt wissen. Ze zijn geweldig om naar te kijken en je blijft er dagenlang aan denken. Het is dan ook niet zo gek dat veel van deze films zijn omgetoverd naar een musical. Op die manier kan je ze nog een keertje opnieuw beleven. Wij hebben voor jullie de populairste films, waarvan later een musical is gemaakt, op een rijtje gezet.

1. Billy Elliot

Billy Elliot is een dramafilm uit het jaar 2000. Hierin volgen we het verhaal van een jongetje, genaamd Billy, die graag op balletles wil. Maar eigenlijk wil zijn vader dat hij gaat boksen. Uiteindelijk lukt het Billy toch om stiekem op dansles te gaan. Als zijn vader erachter komt verbiedt hij het. Terwijl het steeds beter en beter gaat!

Bron: stage-entertainment.nl

2. Grease

Wie kent deze film niet?! Sandy en Danny ontmoeten elkaar op vakantie. Ze worden verliefd en aan het eind van de vakantie kunnen ze moeilijk afscheid nemen. Later verhuist Sandy naar de plek waar Danny woont en gaat vervolgens ook naar dezelfde school, Rydell High School. Ze komen elkaar weer tegen, maar er lijkt toch iets veranderd. Sandy kent Danny als een romantische en lieve jongen, maar op school staat hij bekend als een stoere vrouwenverslinder.

3. Beauty and the Beast

Ook deze film is natuurlijk hartstikke populair! We kennen het verhaal allemaal. Belle wordt door het Beest gevangen gehouden in zijn kasteel. Het Beest blijkt eigenlijk een vervloekte prins te zijn. Deze vloek kan alleen worden opgeheven door ware liefde. De vraag is of Belle dat voor hem is?!

​Bron: stage-entertainment.nl

5. Sister act

Deloris Van Cartier (Whoopi Goldberg), een nachtclubzangeres in een club in Reno, is getuige van een moord van een werknemer door haar vriend Vince Larocco die een gangsterleider blijkt te zijn. Ze stapt met haar verhaal naar de politie. Omdat Vince haar nu zeker uit de weg zal willen ruimen, besluit de politie Deloris voor haar eigen veiligheid tot de hoorzitting onder te laten duiken in een klooster.

​Bron: stage-entertainment.nl

6. The Little Mermaid

Deze film komt alweer uit 1990 en is ook omgetoverd tot een prachtige musical. Op haar 15de mag Ariel eindelijk naar de oppervlakte zwemmen. Daar ziet ze een mooie prins op een schip en ze is op slag verliefd. Een heftige storm steekt op en de prins komt bijna om, maar ze weet hem te redden en brengt hem naar een strand vlakbij een tempel. Daar laat zij de bewusteloze prins achter. Haar verlangen naar de prins groeit, dus ze besluit haar stem op te geven om op het vaste land te kunnen lopen!

​Bron: stage-entertainment.nl

7. Saturday Night Fever

Ook dit is al een oudje uit 1977. We zullen de dansmoves van John Travolta nooit meer vergeten! Tony Manero is een medewerker in een verfwinkel in Brooklyn, New York, die alles zou doen om aan zijn uitzichtloze leven te ontsnappen. Deze ontsnapping vindt hij in de plaatselijke discotheek, waar hij, gehuld in een wit pak, de koning is van de dansvloer. In deze discotheek ontmoet hij Stephanie, en ze besluiten samen te dansen in een danswedstrijd.

Bron: stage-entertainment.nl

8. Mary Poppins

Dit is natuurlijk wel één van de leukste musicalfilms ooit. Geen wonder dus dat de film is omgetoverd tot een musical. Mary Poppings is een magische nanny die twee verwaarloosde kinderen helpt om weer dichter naar hun ouders te groeien. Ondertussen beleven de kinderen allemaal avonturen met Mary Poppins!

Bron: stage-entertainment.nl

9. Zorro

Ook heeft iedereen wel van de populaire Zorro gehoord. In het zwart gehuld en op zijn paard Tornado gaat hij de slechteriken te lijf! Hij is zeer bedreven in schermen en hij laat dan ook geregeld zijn merk op de plaats van actie achter. Maar ook voor het gebruik van een kleine dolk draait Zorro zijn hand niet om!

Bron: stage-entertainment.nl

10. High School Musical

Met zo een titel kan het bijna niet anders dan dat er een musical van de film wordt gemaakt. Wanneer Troy Bolton en Gabriella Montez tijdens een karaokewedstrijd met elkaar moeten zingen ontdekken ze dat ze beiden talent en een passie voor zingen hebben. Maar er wordt van beiden heel andere dingen verwacht op hun school. Als hun groepen erachter komen dat zij auditie hebben gedaan voor een wintermusical, dwarsbomen zij hun plannen. Bovendien zijn de sluwe Sharpay en broer Ryan ook van plan de hoofdrollen te krijgen en om dat voor elkaar te krijgen zijn ze tot alles in staat.

Bron: stage-entertainment.nl

11. Dirty Dancing

Ook van deze heerlijke zwijmelfilm is een musical gemaakt. Baby gaat met haar ouders en zus op vakantie. Hier besluit ze om Penny en Johnny te helpen, omdat Penny een abortus wil laten doen. Baby moet in een week de mambo leren en wordt verliefd op Johnny.

Bron: stage-entertainment.nl

12. Tarzan

Nadat zijn ouders zijn vermoord door de luipaard Sabor wordt Tarzan geadopteerd door de Gorilla Kala. Hij groeit samen op met Tuk en raakt bevriend met het olifantje Tantor. Op een dag arriveren er andere mensen in de jungle, waaronder de jonge vrouw Jane. Hij redt haar van een groep Bavianen en hij wordt erg nieuwsgierig naar de mensen die zo erg op hem lijken! Een geweldige musical waarin Tarzan door de zaal zweeft aan een liaan.

Bron: stage-entertainment.nl

13. Ciske de Rat

Ook van deze populaire film is er een musical gemaakt. Niet alleen wordt het verhaal van de kleine Amsterdamse Ciske de Rat verteld, maar ook het verhaal van de volwassen Cis de man, gespeeld door Danny de Munck, komt aan bod.

Bron: stage-entertainment.nl

14. The Lion King

We hebben deze geweldige Disneyfilm allemaal wel eens gezien en er is ook een spectaculaire musical van gemaakt! We volgen het verhaal van de kleine Simba, na de dood van zijn vader Mufasa. Hij maakt de leukste avonturen mee samen met Nale, Timon en Pumba!

Bron: stage-entertainment.nl

15. Titanic

En tot slot mag de Titanic niet in dit rijtje ontbreken. De iconische film, met Leonardo DiCaprio en Kate Winslett, staat in menig geheugen gegrift. Jack en Rose worden onverwacht stapelverliefd op elkaar, terwijl ze met de Titanic van Engeland naar Amerika, voeren. Maar dan slaat het noodlot toe als de Titanic een ijsberg raakt en op zinken staat!

Bron: stage-entertainment.nl

Welke musicals uit deze lijst heb jij in het theater bewonderd?

Bron: stage-entertainment.nl

Lees ook: Er komt een musical van Frozen

Nieuwste artikelen

  • Het genesisproject - Mascha Heijmans

  • De weesmeisjes - Gerda van Wageningen

  • Tot de dood ons scheidt - Malin Stehn

  • Stromend graf - Robert Galbraith

  • Get fit - Frederique Ypenburg & Wendy De Vries

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen