10x de beste Romeo and Juliet films

De verhalen van Shakespeare zijn legendarisch en dan hebben we het vooral over Romeo and Juliet. Wat een prachtig, maar ook heel tragisch liefdesverhaal is dat. We kunnen er tegenwoordig nog steeds volop van genieten. Er zijn namelijk heel veel fims gebaseerd op het oorspronkelijke verhaal van Shakespeare Wij hebben de beste Romeo and Juliet films voor jullie op een rijtje gezet!

1. Romeo and Juliet (1936)

Dit is één van de eerste films die er over Romeo en Juliet is gemaakt. De film is zelfs al zo oud dat hij alleen in zwart-wit te zien is. Maar dat maakt de film niet minder leuk om een keer te zien als je van Romeo en Juliet houdt. In deze film wordt het klassieke verhaal over de twee geliefde verteld.

2. West Side Story (1961)

West Side Story is een musicalfilm die gebaseerd is op het verhaal van Romeo en Juliet. In New York concurreren de twee rivaliserende straatbendes, de Jets en de Sharks tegen elkaar en ze strijden beiden voor hun territorium en respect. Maar dan worden Jets-leider, Tony, en het zusje van de Sharks-leider, Maria, verliefd op elkaar. Hun liefde is dus gedoemd om te mislukken.

3. Romeo and Juliet (1968)

De Italiaanse regisseur Franco Zeffirelli heeft een grote gok genomen met de productie van deze film. Hij had namelijk erg jonge en onbekende acteurs gecast voor de rollen van Romeo & Juliet. Maar het pakte allemaal erg goed uit. Shakespeare's klassieke roman wordt schitterend mooi op het scherm gebracht in een frisse, moderne interpretatie, waarmee nieuwe vitaliteit en inzicht wordt gegeven aan het bekendste liefdesverhaal ooit.

4. Romeo + Juliet (1996)

Ook in deze film is het klassieke verhaal over Romeo en Juliet in een modern jasje gestoken. De Capulet en de Montague families zijn eeuwige rivalen. Romeo Montague en Juliet Capulet worden ondanks deze rivaliteit verliefd op elkaar, maar hun liefde is gedoemd een tragisch einde te hebben. En het is natuurlijk ook geen straf om 120 minuten naar een jonge Leonardo DiCaprio te kijken!

5. Shakespeare in Love (1998)

De jonge schrijver William Shakespeare heeft problemen met zijn laatste werk "Romeo en Ethal de Piratendochter". De jonge en rijke Viola is een groot fan van Shakespeare, en droomt ervan om actrice te worden. Vrouwen zijn echter niet toegestaan op het toneel, dus verkleedt ze zich als jongen, en krijgt ze de rol van Romeo. Wanneer zij en William verliefd worden heeft hij eindelijk de inspiratie om zijn toneelstuk verder uit te werken.

6. Romeo Must Die (2000)

De Aziatische familie Sing en de Afro-Amerikaanse familie O'Day zijn al jaren in een strijd verwikkeld om de haven van Oakland. Po Sing, de zoon van de Aziatische 'warlord' is het eerste slachtoffer en deze moord betekent het begin van een nog gevaarlijkere oorlog. Zijn broer, ex-politieagent Han (Jet Li), zit in de gevangenis in Hong Kong. Wanneer Han verneemt dat Po is vermoord, zint hij dan ook op wraak. Na zijn ontsnapping uit de gevangenis reist hij af naar Amerika, waar hij al snel de mooie Trish O'Day (Aaliyah) tegen het lijf loopt. Trish is de dochter van Isaak O'Day, de rivaal van Han's vader Ch'u Sing. Samen met Trish, die ook een eind wil maken aan de familievete, zet hij zichzelf als wapen in om het bloedvergieten een halt toe te roepen.

7. Letters to Juliet (2010)

De jonge Amerikaanse Sophie geniet van een vakantie in het Italiaanse Verona, de stad van Romeo and Juliet. Hier stuit ze op een vijftig jaar oude “letter to Juliet”, een onbeantwoorde brief aan een onbeantwoorde liefde. Ze gaat op zoek naar de geliefden uit de brief. Maar ze kon niet vermoeden wat de zoektocht naar romantiek haar en de overige betrokkenen zou brengen…

8. Gnomeo and Juliet (2011

Wanneer de mensen (bewoners) van hun huizen weg zijn, is het voor twee rivaliserende kaboutergroepen elke keer weer een kans om tegen elkaar te strijden. Twee geliefden, genaamd Gnomeo en Juliet durven de liefde voor elkaar niet uit te dragen uit angst voor wat er met de eeuwig rivaliserende kaboutergroepen gebeurt.

9. Romeo and Juliet (2013)

Deze film vertolkt het klassieke Shakespeare-verhaal over Romeo en Juliet, twee jongeren die hun liefde trachten te bezegelen temidden van hun tegen elkaar strijdende families, de Capulets en Montagues.

10. Warm Bodies (2013)

Zombies houden van mensen, en dan met name van hun hersenen. Maar R (Nicholas Hoult) is anders. In tegenstelling tot de anderen is hij van binnen echter wel levend. De zombies zijn allen slachtoffer geworden van een recente plaag die de overlevenden in een zwaar bewaakte stad hebben gedreven. De zombies lopen rond op een vliegveld, op zoek naar mensenvlees. Ondertussen leven ze ook in angst voor de kwaadaardige Boneys, een nieuwe reeks van geïncarneerde vampieren.

Welke Romeo and Juliet film vind jij het leukste?

Lees ook: De 20 beste films die gebaseerd zijn op een tv-serie

Nieuwste artikelen

  • Recensie: Dear White People seizoen 4

  • Hartritme - Bart Chabot

  • 10x kick-ass vrouwenfilms

  • Recensie: Mare of Easttown

  • Sadie - Courtney Summers

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen