11 x de leukste film series

Wie houdt er nou niet van een heerlijke film serie? Wij in ieder geval wel. Je kan je helemaal verliezen in de wereld die gecreëerd wordt in de films. En daarnaast heb je gewoon lekker iets te doen als de verveling toeslaat. Maar natuurlijk zijn niet alle film series het waard om naar te kijken. Daarom hebben wij voor jullie de 11 leukste filmseries op een rijtje gezet. Deze films moet je gewoon gezien hebben!

1. Men in Black

Deze film serie bestaat uit drie films. Het zijn Amerikaanse sciencefiction films en de eerste komt uit 1997. Dat is alweer 20 jaar geleden, de tijd vliegt echt voorbij. De film serie draait om een geheime overheidsorganisatie, MIB, die tot doel heeft om de buitenaardsen, die in het geheim op aarde leven, in de gaten te houden. MIB zorgt ervoor dat niemand het bestaan van de buitenaardsen ontdekt. Zolang de buitenaardsen zich goed gedragen laat MIB ze met rust, maar de criminelen worden gearresteerd. De agenten van MIB hebben geen identiteit en bestaan dus niet voor de wereld. Op een nacht achtervolgt Agent James Edwards (Will Smith) een buitenaardse in vermomming. Agent K van MIB ziet dat en is hier erg van onder de indruk. James Edwards slaagt als enige voor de training en wordt lid van de MIB als agent J.

Men in Black film serie:

Men in Black I (1997)

Men in Black II (2002)

Men in Black III (2012)

Bron: Columbia Pictures Corporation

2. Ghostbusters

Eigenlijk bestaat deze film serie uit Ghostbusters I & II, uit 1984 en 1989. Het zijn dus al echte oudjes! Maar in 2016 is er een reboot van de film uitgekomen! En die is minstens zo leuk als zijn voorgangers. In Ghostbusters I is te zien hoe het Ghostbustersteam, bestaande uit mannen, wordt gevormd. Hierna nemen ze het op tegen de demi-god Gozer. In Ghostbusters II is het team uit elkaar gevallen, maar komt toch weer bij één als New York wordt bedreigd door de geest van een oude Moldavische tovenaar en zijn speciale slijm dat zich voedt met negatieve emoties. In de reboot van Ghostbusters bestaat het nieuwe team uit alleen maar vrouwen! Ditmaal wordt New York bedreigd door een invasie van geesten.

Ghostbusters film serie:

Ghostbusters I (1984)

Ghostbusters II (1989)

Remake:

Ghostbusters III (2016)

Bron: Columbia Pictures Corporation

3. Star Wars

Dit is misschien wel één van de grootste film series die er bestaat. Het bestaat tot nu toe uit twee afgeronde trilogieën, de eerste film van een geplande trilogie en een losstaande film. Het verhaal speelt zich af in een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan. De Jedi zijn de goede en de Sith zijn de slechterikken! Iedereen kent vooral Luke Skywalker en prinses Leia Organa, zij komen uit de oorspronkelijke trilogie. De prequel-trilogie gaat vooral over de vader van Luke Skywalker, genaamd Anakin Skywalker. Helaas zijn de films niet in chronologische volgorde uitgebracht, dus wij hebben ze hier even voor je op een rijtje gezet!

De prequel-trilogie:

Star Wars: Episode I: The Phantom Menace (1999)

Star Wars: Episode II: Attack of the Clones (2002)

Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith (2005)

Losstaande film:

Rogue One: A Star Wars Story (2016)

De oorspronkelijke trilogie:

Star Wars: Episode IV: A New Hope (1977)

Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back (1980)

Star Wars: Episode VI: The Return of the Jedi (1983)

De (geplande) derde trilogie:

Star Wars: Episode VII: The Force Awakens (2015)

Star Wars: Episode VIII: The Last Jedi (2017)

Star Wars: Episode IX (2019)

Bron: Lucasfilm, Twentieth Century Fox Film Corporation

4. Indiana jones

De film serie over Indiana Jones bestaat nu uit vier films en er staat nog een vijfde film gepland voor 2020. Voor nu wordt deze film gewoon Indiana Jones 5 genoemd, maar de echte titel moet nog bekend worden gemaakt. In de films volgen we de avonturen van archeoloog Indiana Jones, gespeeld door Harrison Ford. Samen met de anderen gaat hij op zoek naar verschillende archeologische dingen en zij worden hierbij regelmatig op de hielen gezeten door de slechteriken!

Indiana Jones film serie:

Indiana Jones and the Temple of Doom  (1984)

Raiders of the Lost Ark (1981)

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

Indiana Jones 5 (2020)

Bron: Paramount Pictures

5. Jurassic Park

Tot nu toe zijn er vier films uitgekomen in deze film serie, maar als het goed is komen er nog twee films aan! Dus het worden eigenlijk twee trilogieën. De tweede film van de trilogie is onderweg en hier kan je alles lezen over de nieuwe Jurassic World film. Jurassic Park begint allemaal met een miljardair die erin slaagt om op een eiland dinosaurussen te herscheppen ui hun DNA. De dinosaurussen worden in een themapark gebruikt als attractie en dat kan natuurlijk nooit goed gaan. De gevaarlijke dinosaurussen ontsnappen voordat het park officieel geopend wordt.

Jurrasic Park trilogie:

Jurassic Park (1993)

The Lost World: Jurassic Park (1997)

Jurassic Park III (2001)

Jurassic World trilogie:

Jurassic World (2015)

Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Jurassic World 3 (onbekend)

Bron: Universal Pictures

6. Harry Potter

Harry Potter is gewoon een algemeen bekend begrip en mag daarom zeker niet in dit rijtje ontbreken! Er zijn namelijk maar weinig mensen die deze film serie niet kennen. Er zijn maar liefst acht films uitgekomen. De films zijn gebaseerd op de gelijknamige boeken van J. K. Rowling. In deze film serie volgen we het verhaal van een 11-jarig jongetje, Harry, die door Perkamentus wordt uitgenodigd om naar Zweinstein te komen. Hier leert alles wat met tovenarij te maken heeft. Hij wordt al meteen vrienden met Ron en Hermelien en ze belanden in Griffoendor. Samen maken ze van alles mee en nemen het samen op tegen de slechte tovenaar Voldemort.

Harry Potter film serie:

Harry Potter en de Steen der Wijzen (2001)

Harry Potter en de Geheime Kamer (2002)

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban (2004)

Harry Potter en de Vuurbeker (2005)

Harry Potter en de Orde van de Feniks (2007)

Harry Potter en de Halfbloedprins (2009)

Harry Potter en de Relieken van de Dood part 1 (2010)

Harry Potter en de Relieken van de Dood part 2 (2011)

Bron: Warner Bros.

7. The Lord of the Rings & The Hobbit

Deze twee trilogieën moet je gewoon gezien hebben! De films zijn gebaseerd op de gelijknamige boeken van J. R. R. Tolkien. In The Lord of the Rings volgen we de Hobbit Frodo Balings. Hij krijgt van zijn oom Bilbo Balings een gouden ring. Dit blijkt een magische ring te zijn die grote macht in zich draagt. De Ring is gesmeed door Sauron, degene die al het kwade in Midden-aarde vertegenwoordigt. Sauron kan alleen verslagen worden als de Ring wordt vernietigd. Dit laatste kan enkel gebeuren in het vuur van de Doemberg, waar de Ring ook door Sauron gesmeed werd.

In The Hobbit zien we het verhaal dat vooraf ging aan The Lord of the Rings trilogie. Hierin volgen we het verhaal van de Hobbit Bilbo Balings die op reis gaat om een schat te zoeken, die bewaakt wordt door de draak Smaug. Bilbo's zoektocht brengt hem meerdere keren in gevaar, maar hij wordt gelukkig bijgestaan door de tovenaar Gandalf en een paar dwergen.

The Hobbit trilogie:

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

The Lord of the Rings trilogie:

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

Bron: New Line Cinema

8. The Mummy

De eerste twee films van The Mummy trilogie draaien om de Egyptische mummie: Imhotep. Hij herrijst uit de dood en het is van levensbelang dat hij wordt tegengehouden! En de taak om de wereld te beschermen is voorbehouden aan Rick O’Connell, Evelyn Carnahan en Jonathan Carnahan. In de derde film draait het om de Chinese mummie van keizer Han (de drakenkeizer) en hierin zien we ook de opgegroeide zoon van Rick O’Connell en Evelyn Carnahan.

Door het grote succes van de films is er een spin-off filmserie (The Scorpion King) uitgebracht, die vier films telt. Memnon is de slechte heerser over de beruchte stad Gomorrah. Hij is vastberaden om alle nomaden uit te roeien. De overgebleven stammen moeten nu samen zien te werken. Ze huren een ervaren moordenaar in, Mathayus, om het vijandige kamp te infiltreren, en de slechte heerser uit te schakelen. Hij wordt later The Scorpion King.

Onlangs is er ook nog een remake van The Mummy in de bioscoop verschenen, waarin Tom Cruise de hoofdrol speelt. Een oeroude prinses ontwaakt in haar crypte in de woestijn. Haar wraaklust is over de millennia gegroeid en nu is ze klaar om de mensheid ten onder te brengen. Het is aan Nick Morton (die door haar uitverkoren is) om haar te stoppen.

The Mummy trilogie:

The Mummy (1999)

The Mummy Returns (2001)

The Mummy: Tomb of the Dragin Emperor (2008)

Spin-off filmserie:

The Scorpion King (2002)

Prequel: The Scorpion King 2: Rise of a Warrior (2008)

The Scorpion King 3: Battle for Redemption (2012)

The Scorpion King 4: Quest for Power (2015)

Remake:

The Mummy (2017)

Bron: Universal Studios

9. The Hunger Games

“May the odds be ever in your favor”. Deze zin komt natuurlijk als eerste in je op als het over The Hunger Games gaat. Op dit moment bestaat de film serie uit vier films, maar mogelijk komen er nog meer aan. In The Hunger Games gaat het allemaal om Katniss Everdeen. Zij treedt op als vrijwilleger om deel te nemen als haar zusje wordt uitgekozen. Nu moet ze het spel zien te overleven, maar dat wil natuurlijk iedereen. In een strijd op leven en dood probeert ze samen met Peeta de anderen te verslaan!

The Hunger Games film serie:

The Hunger Games (2012)

The Hunger Games: Catching Fire (2013)

The Hunger Games: Mocking Jay Part 1 (2014)

The Hunger Games: Mocking Jay Part 2 (2015)

Bron: Lionsgate

10. Twilight

Romantiek, weerwolven en vampiers zijn natuurlijk de ideale combinatie om een succesvolle film serie te maken! Twilight is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Stephenie Meyer. Op dit moment bestaat de film serie nog uit vijf films, maar dat worden er waarschijnlijk nog meer! Bella Swan verhuist naar het kleine stadje, Forks. Hier ontmoet ze de knappe vampier Edward waar ze hopeloos verliefd op wordt. Langzaamaan komt ze achter zijn geheim en ondertussen staan haar ook nog een aantal tegenslagen te wachten.

Twilight film serie:

Twilight (2008)

The Twilight Saga: New Moon (2009)

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 (2011)

The Twilight Saga: Breaking Dawn part 2 (2012)

Bron: Summit Entertainment

11. Pirates of the Caribbean

In dit rijtje mogen de films van Pirates of the Caribbean, met Johnny Depp, natuurlijk niet ontbreken! De eerste film is gebaseerd op de gelijknamige Disney-attractie. Dit was zo een groot succes dat er nog vier sequels zijn uitgekomen! Samen met Jack Sparrow, Will Turner en Elizabeth Swann ontdekken we alle gruwelijke legendes van piraten.

Pirates of the Caribbean film serie:

The Curse of the Black Pearl (2003)

Dead Man’s Chest (2006)

At World’s End (2007)

On Stranger Tides (2011)

Salazar’ Revenge (2017)

Bron: Walt Disney Pictures

Naar welke film serie ga jij binnenkort kijken?

Lees ook: De 15 populairste films die zijn omgetoverd tot een musical

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Deze Harry Potter referenties in Fantastic Beasts zijn jou waarschijnlijk nog niet opgevallen

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

  • Deze verwijderde beelden veranderen jouw blik op Draco voor altijd

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen