18 x de leukste filmseries

Wie houdt er nou niet van een heerlijke filmserie? Wij in ieder geval wel. Je kan je helemaal verliezen in de wereld die gecreëerd wordt in de films. En daarnaast heb je gewoon lekker iets te doen als de verveling toeslaat. Maar natuurlijk zijn niet alle film series het waard om naar te kijken. Daarom hebben wij voor jullie de 18 leukste filmseries op een rijtje gezet. Deze films moet je gewoon gezien hebben!

1. Men in Black

Deze filmserie bestaat uit drie films en binnenkort verschijnt Men in Black: International. Het zijn Amerikaanse sciencefiction films en de eerste komt uit 1997. Dat is alweer 20 jaar geleden, de tijd vliegt echt voorbij. De filmserie draait om een geheime overheidsorganisatie, MIB, die tot doel heeft om de buitenaardsen, die in het geheim op aarde leven, in de gaten te houden. MIB zorgt ervoor dat niemand het bestaan van de buitenaardsen ontdekt. Zolang de buitenaardsen zich goed gedragen laat MIB ze met rust, maar de criminelen worden gearresteerd. De agenten van MIB hebben geen identiteit en bestaan dus niet voor de wereld. Op een nacht achtervolgt Agent James Edwards (Will Smith) een buitenaardse in vermomming. Agent K van MIB ziet dat en is hier erg van onder de indruk. James Edwards slaagt als enige voor de training en wordt lid van de MIB als agent J.

Men in Black filmserie:

Men in Black I (1997)

Men in Black II (2002)

Men in Black III (2012)

Men in Black: International (2019)

de leukste filmseriesBron: Columbia Pictures Corporation

2. Ghostbusters

Eigenlijk bestaat deze filmserie uit Ghostbusters I & II, uit 1984 en 1989. Het zijn dus al echte oudjes! Maar in 2016 is er een reboot van de film uitgekomen! En die is minstens zo leuk als zijn voorgangers. In Ghostbusters I is te zien hoe het Ghostbustersteam, bestaande uit mannen, wordt gevormd. Hierna nemen ze het op tegen de demi-god Gozer. In Ghostbusters II is het team uit elkaar gevallen, maar komt toch weer bij één als New York wordt bedreigd door de geest van een oude Moldavische tovenaar en zijn speciale slijm dat zich voedt met negatieve emoties. In de reboot van Ghostbusters bestaat het nieuwe team uit alleen maar vrouwen! Ditmaal wordt New York bedreigd door een invasie van geesten.

Ghostbusters filmserie:

Ghostbusters I (1984)

Ghostbusters II (1989)

Ghostbusters III (2020)

Remake:

Ghostbusters (2016)

de leukste filmseriesBron: Columbia Pictures Corporation

3. Star Wars

Dit is misschien wel één van de grootste filmseries die er bestaat. Het bestaat tot nu toe uit twee afgeronde trilogieën, de eerste film van een geplande trilogie en een losstaande film. Het verhaal speelt zich af in een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan. De Jedi zijn de goede en de Sith zijn de slechterikken! Iedereen kent vooral Luke Skywalker en prinses Leia Organa, zij komen uit de oorspronkelijke trilogie. De prequel-trilogie gaat vooral over de vader van Luke Skywalker, genaamd Anakin Skywalker. Helaas zijn de films niet in chronologische volgorde uitgebracht, dus wij hebben ze hier even voor je op een rijtje gezet!

De prequel trilogie:

Star Wars: Episode I: The Phantom Menace (1999)

Star Wars: Episode II: Attack of the Clones (2002)

Star Wars: Episode III: Revenge of the Sith (2005)

Losstaande film:

Rogue One: A Star Wars Story (2016)

De oorspronkelijke trilogie:

Star Wars: Episode IV: A New Hope (1977)

Star Wars: Episode V: The Empire Strikes Back (1980)

Star Wars: Episode VI: The Return of the Jedi (1983)

De derde trilogie:

Star Wars: Episode VII: The Force Awakens (2015)

Star Wars: Episode VIII: The Last Jedi (2017)

Star Wars: Episode IX: The Rise of Skywalker (2019)

de leukste filmseriesBron: Lucasfilm, Twentieth Century Fox Film Corporation

4. Indiana jones

De filmserie over Indiana Jones bestaat nu uit vier films en er staat nog een vijfde film gepland voor 2020. Voor nu wordt deze film gewoon Indiana Jones 5 genoemd, maar de echte titel moet nog bekend worden gemaakt. In de films volgen we de avonturen van archeoloog Indiana Jones, gespeeld door Harrison Ford. Samen met de anderen gaat hij op zoek naar verschillende archeologische dingen en zij worden hierbij regelmatig op de hielen gezeten door de slechteriken!

Indiana Jones filmserie:

Indiana Jones and the Temple of Doom (1984)

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark (1981)

Indiana Jones and the Last Crusade (1989)

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

Indiana Jones 5 (2020)

de leukste filmseriesBron: Paramount Pictures

5. Jurassic Park

Tot nu toe zijn er vijf films uitgekomen in de Jurassic Park filmserie, maar als het goed is verschijnt er in 2021 nog een film! Dus eigenlijk zijn het twee trilogieën. Jurassic Park begint allemaal met een miljardair die erin slaagt om op een eiland dinosaurussen te herscheppen ui hun DNA. De dinosaurussen worden in een themapark gebruikt als attractie en dat kan natuurlijk nooit goed gaan. De gevaarlijke dinosaurussen ontsnappen voordat het park officieel geopend wordt.

Jurrasic Park-trilogie:

Jurassic Park (1993)

The Lost World: Jurassic Park (1997)

Jurassic Park III (2001)

Jurassic World-trilogie:

Jurassic World (2015)

Jurassic World: Fallen Kingdom (2018)

Jurassic World 3 (2021)

de leukste filmseriesBron: Universal Pictures

6. Harry Potter

Harry Potter is gewoon een algemeen bekend begrip en mag daarom zeker niet in dit rijtje met de leukste filmseries ontbreken! Er zijn maar liefst acht films van Harry Potter verschenen. De films zijn gebaseerd op de gelijknamige boeken van J. K. Rowling. In deze filmserie volgen we het verhaal van een 11-jarig jongetje, Harry, die door Perkamentus wordt uitgenodigd om naar Zweinstein te komen. Hier leert alles wat met tovenarij te maken heeft. Hij wordt al meteen vrienden met Ron en Hermelien en ze belanden in Griffoendor. Samen maken ze van alles mee en nemen het samen op tegen de slechte tovenaar Voldemort.

Harry Potter filmserie:

Harry Potter en de Steen der Wijzen (2001)

Harry Potter en de Geheime Kamer (2002)

Harry Potter en de Gevangene van Azkaban (2004)

Harry Potter en de Vuurbeker (2005)

Harry Potter en de Orde van de Feniks (2007)

Harry Potter en de Halfbloedprins (2009)

Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 1 (2010)

Harry Potter en de Relieken van de Dood deel 2 (2011)

de leukste filmseriesBron: Warner Bros.

7. The Lord of the Rings & The Hobbit

Deze twee trilogieën moet je gewoon gezien hebben! De films zijn gebaseerd op de gelijknamige boeken van J. R. R. Tolkien. In The Lord of the Rings volgen we de Hobbit Frodo Balings. Hij krijgt van zijn oom Bilbo Balings een gouden ring. Dit blijkt een magische ring te zijn die erg krachtig is. De Ring is gesmeed door Sauron, degene die al het kwaad in Midden-Aarde vertegenwoordigt. Sauron kan alleen verslagen worden als de Ring wordt vernietigd. Dit laatste kan enkel gebeuren in het vuur van de Doemberg, waar de Ring ook door Sauron gesmeed werd.

In The Hobbit zien we het verhaal dat vooraf ging aan The Lord of the Rings-trilogie. Hierin volgen we het verhaal van de Hobbit Bilbo Balings die op reis gaat om een schat te zoeken. Deze wordt bewaakt door de draak Smaug. Bilbo's zoektocht brengt hem meerdere keren in gevaar, maar hij wordt gelukkig bijgestaan door de tovenaar Gandalf en een paar dwergen.

The Hobbit-trilogie:

The Hobbit: An Unexpected Journey (2012)

The Hobbit: The Desolation of Smaug (2013)

The Hobbit: The Battle of the Five Armies (2014)

The Lord of the Rings-trilogie:

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (2001)

The Lord of the Rings: The Two Towers (2002)

The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)

de leukste filmseriesBron: New Line Cinema

8. The Mummy

De eerste twee films van The Mummy-trilogie draaien om de Egyptische mummie: Imhotep. Hij herrijst uit de dood en het is van levensbelang dat hij wordt tegengehouden! En de taak om de wereld te beschermen is voorbehouden aan Rick O’Connell, Evelyn Carnahan en Jonathan Carnahan. In de derde film draait het om de Chinese mummie van keizer Han (de drakenkeizer) en hierin zien we ook de opgegroeide zoon van Rick O’Connell en Evelyn Carnahan.

Door het grote succes van de films is er een spin-off filmserie (The Scorpion King) uitgebracht, die vier films telt. Memnon is de slechte heerser over de beruchte stad Gomorrah. Hij is vastberaden om alle nomaden uit te roeien. De overgebleven stammen moeten nu samen zien te werken. Ze huren een ervaren moordenaar in, Mathayus, om het vijandige kamp te infiltreren, en de slechte heerser uit te schakelen. Hij wordt later The Scorpion King.

In 2017 is er ook nog een remake van The Mummy in de bioscoop verschenen, waarin Tom Cruise de hoofdrol speelt. Een oeroude prinses ontwaakt in haar crypte in de woestijn. Haar wraaklust is over de millennia gegroeid en nu is ze klaar om de mensheid ten onder te brengen. Het is aan Nick Morton (die door haar uitverkoren is) om haar te stoppen.

The Mummy-trilogie:

The Mummy (1999)

The Mummy Returns (2001)

The Mummy: Tomb of the Dragin Emperor (2008)

Spin-off filmserie:

The Scorpion King (2002)

Prequel: The Scorpion King 2: Rise of a Warrior (2008)

The Scorpion King 3: Battle for Redemption (2012)

The Scorpion King 4: Quest for Power (2015)

Remake:

The Mummy (2017)

de leukste filmseriesBron: Universal Studios

9. The Hunger Games

“May the odds be ever in your favor”. Deze zin komt natuurlijk als eerste in je op als het over The Hunger Games gaat. Op dit moment bestaat de filmserie uit vier films, maar mogelijk komen er nog meer aan. In The Hunger Games gaat het allemaal om Katniss Everdeen. Zij treedt op als vrijwilleger om deel te nemen aan de Hongerspelen als haar zusje wordt uitgekozen. Nu moet ze het spel zien te overleven, maar dat wil natuurlijk iedereen. In een strijd op leven en dood probeert ze samen met Peeta de anderen te verslaan!

The Hunger Games filmserie:

The Hunger Games (2012)

The Hunger Games: Catching Fire (2013)

The Hunger Games: Mocking Jay Part 1 (2014)

The Hunger Games: Mocking Jay Part 2 (2015)

de leukste filmseriesBron: Lionsgate

10. Twilight

Romantiek, weerwolven en vampiers zijn natuurlijk de ideale combinatie om een succesvolle filmserie te maken! Twilight is gebaseerd op de gelijknamige boeken van Stephenie Meyer. Op dit moment bestaat de filmserie nog uit vijf films, maar dat worden er waarschijnlijk nog meer! Bella Swan verhuist naar het kleine stadje, Forks. Hier ontmoet ze de knappe vampier Edward waar ze hopeloos verliefd op wordt. Langzaamaan komt ze achter zijn geheim en ondertussen staan haar ook nog een aantal tegenslagen te wachten.

Twilight filmserie:

Twilight (2008)

The Twilight Saga: New Moon (2009)

The Twilight Saga: Eclipse (2010)

The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 1 (2011)

The Twilight Saga: Breaking Dawn Part 2 (2012)

de leukste filmseriesBron: Summit Entertainment

11. Pirates of the Caribbean

In dit rijtje mogen de films van Pirates of the Caribbean, met Johnny Depp, natuurlijk niet ontbreken! De eerste film is gebaseerd op de gelijknamige Disney-attractie. Dit was zo een groot succes dat er nog vier sequels zijn uitgekomen! Samen met Jack Sparrow, Will Turner en Elizabeth Swann ontdekken we alle gruwelijke legendes van piraten.

Pirates of the Caribbean filmserie:

The Curse of the Black Pearl (2003)

Dead Man’s Chest (2006)

At World’s End (2007)

On Stranger Tides (2011)

Salazar's Revenge (2017)

de leukste filmseriesBron: Walt Disney Pictures

12. The Fast and the Furious 

Op dit moment bestaat The Fast and the Furious filmserie uit 8 films en is er een spin-off over Hobbs & Shaw onderweg. In de filmserie volgen we een groep straatracers, onder leiding van Dominic Toretto (Dom). Zij worden verdacht van het stelen van waardevolle ladingen uit vrachtwagens. In de eerste film moet undercover agent Brian O'Conner uitzoeken wie hier daadwerkelijk achter zit. Brian raakt al snel bevriend met Dom en wordt verliefd op zijn jongere zus Mia. Brian wordt hiermee voor een moeilijke keuze gesteld, zijn vriend verraden of geen carrière maken.

The Fast and the Furious filmserie:

The Fast and the Furious (2001)

2 Fast 2 Furious (2003)

The Fast and the Furious: Tokyo Drift (2006)

Fast & Furious (2009)

Fast Five (2011)

Fast & Furious 6 (2013)

Furious 7 (2015)

The Fate of the Furious (2017)

Spin-off:

Hobbs & Shaw (2019)

de leukste filmseriesBron: Universal Studios

13. The Maze Runner

The Maze Runner filmserie is gebaseerd op de gelijknamige boeken van James Dashner en bestaat uit 3 films. In de eerste film wordt Thomas wakker in een gigantisch labyrint. Van de buitenwereld weet hij niets meer, behalve de vreemde dromen over een mysterieuze organisatie genaamd W.C.K.D. Alleen door fragmenten van zijn verleden te verzamelen met aanwijzingen die hij in het labyrint vindt, kan Thomas zijn ware doel en een manier om te ontsnappen zien te vinden.

The Maze Runner filmserie:

The Maze Runner (2014)

The Maze Runner: The Scorch Trials (2015)

The Maze Runner: The Death Cure (2018)

de leukste filmseriesBron: 20th Century Fox

14. The Terminator

The Terminator is een kwaadaardige en meedogenloze moord-machine, die de ondergang van de mensheid moet forceren. In 2029 wordt de Aarde gedomineerd door supercomputers, die vastbesloten zijn om het menselijk ras uit te roeien! Om de toekomst van de mensheid te vernietigen zijn de sluwe machines van plan het verleden te veranderen. Een onverwoestbare cyborg -een Terminator- wordt naar het verleden gezonden om Sarah Conner te vermoorden, aangezien zij de vrouw is die het leven zal schenken aan een toekomstige rebellenleider. Is Sarah in staat om zichzelf en haar ongeboren kind te beschermen tegen de onstuitbare vijand?

The Terminator filmserie:

The Terminator (1984)

Terminator 2: Judgment Day (1991)

Terminator 3: Rise of the Machines (2003)

Terminator Salvation (2009)

Terminator Genisys (2015)

Terminator: Dark Fate (2019)

de leukste filmseriesBron: Orion Pictures

15. Back to the Future

Eén van de leukste filmseries is toch ook wel Back to the Future. Het is 1985, maar niet voor lang. Want Marty McFly staat op het punt om terug te reizen naar 1955 aan boord van de met plutonium aangedreven DeLorean, een uitvinding van het excentrieke genie Doc Emmett Brown. Maar als Marty er per ongeluk de oorzaak van is dat zijn toekomstige ouders niet verliefd op elkaar worden, wordt er een tijdschokkende kettingreactie in gang gezet waardoor zijn toekomst in het niets zal verdwijnen en hij voor eeuwig vast zal zitten in het verleden! Marty's enige hoop is de loop van de geschiedenis te veranderen, voordat de tijd om is en zijn enige kans om weer terug te gaan naar de toekomst verkeken is!

Back to the Future filmserie:

Back to the Future (1985)

Back to the Future Part II (1989)

Back to the Future Part III (1990)

de leukste filmseriesBron: Universal pictures

16. Shrek

In 2001 verscheen de eerste film uit de Shrek filmserie. Hierin heeft de slechte heerser van Duloc (de kleine Lord Farquaad) alle sprookjesfiguren uit zijn land verbannen. De figuren, inclusief een praatgrage ezel, vluchten naar het moerasland van de oger Shrek, die erg op z'n privacy gesteld is. Farquaad maakt een deal met Shrek: als hij de mooie prinses Fiona redt uit een kasteel dat bewaakt wordt door een draak, krijgt Shrek z'n land terug. 

In 2011 verscheen er ook nog een spin-off, namelijk Puss in Boots. Deze film gaat over de hilarische en moedige avonturen van Puss wanneer hij samen met het meesterbrein Humpty Dumpty en de straatkat Kitty op zoek gaat naar de befaamde Gans met de Gouden Eieren.

Shrek filmserie: 

Shrek (2001)

Shrek 2 (2004)

Shrek the Third (2007)

Shrek Forever After (2010)

Spin-off:

Puss in Boots (2011)

de leukste filmseriesBron: Dreamworks

17. X-Men

Natuurlijk mag de filmserie over de X-Men niet ontbreken ons rijtje met de leukste filmseries! In deze films beschikken mutanten over zeer bijzondere krachten. Sommige mensen zien het als een geschenk uit de hemel, anderen als een vloek. Professor Charles Xavier en zijn team behoren tot die eerste groep en hebben een speciale school opgericht waar zij jonge mutanten helpen met hun speciale krachten. Maar niet iedere mutant gebruikt zijn krachten voor goede doeleinden...

X-Men filmserie:

X-Men (2000)

X2 (2003)

X-Men: The Last Stand (2006)

X-Men Origins: Wolverine (2009)

X-Men: First Class (2011)

The Wolverine (2013) 

X-Men: Days of Future Past (2014)

Deadpool (2016)

X-Men: Apocalypse (2016)

Logan (2017)

Deadpool (2018)

X-Men: Dark Phoenix (2019)

The New Mutants (2020)

de leukste filmseriesBron: Fox

18. Lethal Weapon

We eindigen het rijtje met de leukste filmseries met Lethal Weapon. In de films hebben Riggs en Murtaugh grondig de pest aan elkaar. Riggs is een keiharde, blanke moordmachine... Murtaugh een bezadigd huisvader, die zichzelf voortdurend 'te oud' vindt. Ondertussen knokt het duo zich een weg door Los Angeles, waar een moderne jungle-oorlog woedt...

Hoewel iedereen dacht dat Lethal Weapen 4 de laatste film zou zijn is er toch nog een vijfde films onderweg. Lethal Finale zal als het goed is in 2021 gereleased worden.

Lethal Weapon filmserie:

Lethal Weapon (1987)

Lethal Weapon 2 (1989)

Lethal Weapon 3 (1992)

Lethal Weapon 4 (1998)

Lethal Finale (2021)

de leukste filmseriesBron: Warner Bros.

Naar welke filmserie ga jij binnenkort kijken?

Lees ook: De 15 populairste films die zijn omgetoverd tot een musical

Nieuwste artikelen

  • Een snufje magie - Lucas Eden

  • Het gebak – Claudia Allemeersch en Roger van Damme

  • Door73 – Eric Ivanidis en Marcelo Ballardin

  • Appleby Farm – Cathy Bramley

  • De waanzinnige boomhut van 169 verdiepingen - Andy Griffiths & Terry Denton

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen