Heksenfilms, de leukste films over heksen

Heksenfilms: er zijn er ontzettend veel. Heksen zie je terug in Disneyfilms, horrorfilms, dramafilms en zelfs in romantische comedy's… je kunt het zo gek niet bedenken. In al die films worden heksen op verschillende manieren bekeken. Heksen zijn lang niet altijd meer de slechterik in een film! Juist omdat heksenfilms zo verschillend kunnen zijn, zijn ze zo leuk om naar te kijken. Daarom hebben we hieronder de allerleukste op een rijtje gezet.

Hocus Pocus (1993)

Deze film over de drie heksenzusters Winifred, Sarah en Mary Sanderson speelt zich af tijdens Halloween, waardoor deze vooral in die periode erg populair is. Hocus Pocus gaat over de drie heksenzusters, die in 1693 ter dood veroordeeld zijn en nu na 300 jaar door een vloek weer terug zijn op aarde om te proberen onsterfelijk te worden. De jongen die de vloek in werking heeft gebracht door een magische kaars aan te steken, Max, wordt nu het doelwit van de heksen, samen met zijn zusje Dani en vriendin Allison. Met de hulp van een onsterfelijke kat nemen zij het op tegen de drie heksenzusters. 

The Witches of Eastwick (1987)

Deze film speelt zich af in het Amerikaanse dorpje Eastwick. Drie jonge singles, Alex, Jane en Sukie, spelen op een avond een spelletje waarbij ze alledrie hun perfecte man te omschrijven. Door dat ze heksen blijken te zijn komt deze man door bovennatuurlijke krachten op hun pad komen. Deze man blijkt Daryl van Horne (Jack Nicholson) te zijn, en hij begint met alle drie de vrouwen tegelijk een relatie. Maar Daryl is niet zomaar een aantrekkelijke man... 

Pratical Magic (1998)

Practical Magic gaat over twee zussen, Sally en Gillian Owens. Nadat hun ouders gestorven waren zijn zij bij hun tantes, Bridget en Frances, gaan wonen. Van hun tantes, die heksen waren, hebben zij ook toverkunsten geleerd. Wat hun tantes echter niet hebben verteld is dat er een vloek rust op de vrouwen van de Owens-familie. Alle mannen op wie ze verliefd worden, zullen sterven. Nu moeten Sally en Gillian hun krachten gebruiken om deze vloek te verbreken.

Hansel and Gretel, Witch Hunters (2012)

In deze moderne twist van het originele sprookje zijn Hans en Grietje volwassen en bestrijden ze heksen als heksenjagers. Dit is voor hen niet heel lastig, want toverspreuken hebben om een onbekende reden geen effect op hen. Als elf kinderen vermist raken in een klein dorpje, schakelt de burgemeester de hulp van Hans en Grietje in om de kinderen te redden. Ze komen erachter dat de heks Muriel hierachter zit en proberen haar te stoppen, terwijl ze geheimen uit hun verleden ontdekken. 

The Blair Witch Project (1999)

Deze horrorfilm gaat over drie studenten die een bos in Maryland intrekken om een documentaire te maken over de Blair Witch legende. Echter keren deze studenten niet meer terug en een jaar later worden de beelden die zij hebben opgenomen gevonden in het bos. Deze worden samengevoegd tot The Blair Witch Project. Van deze film is ook een remake gemaakt, namelijk Blair Witch (2016).

The Wizard of Oz (1939)

In deze klassieker raken Dorothy en haar hondje Toto verstrikt in een tornado en belanden in het Land van Oz. Hier krijgt ze de hulp van de Good Witch of the North en gaat ze op pad naar Emerald City om de tovenaar, The Wizard of Oz, te bezoeken zodat ze weer terug naar huis kan. Onderweg maakt ze nieuwe vrienden die ook de hulp van de tovenaar nodig hebben. Samen gaan zij op pad en ontmoeten ze de tovenaar. De tovenaar wil hen echter niet voor niets helpen; hij vraagt de groep om hem de bezem van de Wicked Witch of the West te brengen. Zo gaat de groep op weg om de Wicked Witch of the West te verslaan en de hulp van de tovenaar te kunnen krijgen. 

Harry Potter (2001-2011)

In deze populaire filmreeks gebaseerd op de boeken van J.K. Rowling word je meegenomen naar de magische wereld van Harry Potter. De films gaan (zoals de titel al verklapt) over Harry Potter, een jongen die op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus zit. Je volgt het leven van Harry Potter en zijn beste vrienden Ron en Hermelien op Zweinstein en ziet hoe Harry het met hun hulp opneemt tegen Voldemort, een kwade tovenaar die het op hem gemunt heeft. Ondertussen zie je hoe het eraan toe gaat op Zweinstein, leer je de leerlingen en leraren kennen en zie je hun relaties ontwikkelen.

The Witch (2015)

Deze horrorfilm speelt zich af in de zeventiende eeuw in New England. Een christelijke familie wordt uit hun pelgrimsgemeenschap verbannen en verhuist naar een klein boerderijtje aan de buitenkant van een donker bos. Al snel wordt hun baby vermist en dat is nog maar het begin van de verschrikkelijke dingen die de familie meemaken. De moeder van de familie geeft de oudste dochter overal de schuld van en de spanningen lopen steeds hoger op. De familie raakt slachtoffer van hekserij, zwarte magie en bezetenheid.

Bedknobs and Broomsticks (1971)

Net als The Witches of Eastwick en The Wizard of Oz is deze film al wat ouder. Bedknobs en Broomsticks is een klassieke Disneyfilm die zich afspeelt tijdens de Tweede wereldoorlog. De drie kinderen Charlie, Carrie en Paul trekken tijdelijk in bij Miss Price, een heksenleerling. Door middel van een magische bedpost reizen ze met haar naar een straat in Londen waar ze Emilius Browne ontmoeten. Samen gaat het gezelschap op zoek naar de magische woorden van de Substitutiary Locomotion spreuk. Hierdoor kunnen animatiefiguren tot leven gebracht worden en deze figuren wil Miss Price inzetten om een magisch leger te vormen om de oorlog te winnen.

The Craft (1996)

Sarah, een meisje van zestien, is nieuw op een katholieke middelbare school. Hier wordt ze vrienden met Nancy, Bonnie en Rochelle, drie buitenbeentjes. De drie meiden doen aan hekserij en nemen nu ook Sarah op in hun groep. Ze komen erachter dat ze met zijn vieren heel sterk zijn en ook spreuken kunnen doen die zij met zijn drieën niet konden. Het viertal gebruikt hun magie om hun problemen op te lossen, maar na een tijdje kennen ze hun eigen kracht niet meer.

The Witches (1990)

Deze verfilming van het boek van Roald Dahl (De Heksen) gaat over het jongetje Luke, die met zijn oma in een hotel aan zee verblijft. Hij bespioneert per ongeluk een groep vrouwen die een conferentie houden in het hotel. Hij komt erachter dat het eigenlijk heksen zijn die alle kinderen in Engeland in muizen willen veranderen. Ze worden betrapt en de opperheks verandert Luke in een muis, maar dit houdt Luke niet tegen en hij en zijn oma proberen alles om de heksen tegen te houden.

Season of the Witch (2011)

Een groepje veertiende-eeuwse ridders krijgt van de kerk de opdracht een meisje dat wordt verdacht van hekserij te vervoeren naar een verlaten steeg. Hier zullen monniken een ritueel op haar uitvoeren omdat ze denken dat haar hekserij de oorzaak is van de Zwarte Pest.

Beautiful Creatures (2013)

De tiener Ethan wordt verliefd op het nieuwe meisje op school, Lena. Als ze samen iets krijgen komt hij erachter dat ze een mysterieuze familie heeft. Ze hebben namelijk allemaal bovennatuurlijke krachten. Samen vormen ze een team en proberen ze een vloek te breken.

Sleepy Hollow (1999) 

De jonge politieman Ichabod Crane (Johnny Depp) wordt naar het dorpje Sleepy Hollow gestuurd om drie moorden te onderzoeken. De moorden blijken te maken te hebben met de legende van de Headless Horseman. Ichabod moet nu deze legende tot de bodem uitzoeken om de moorden te stoppen.

Bewitched (2005)

De heks Isabel Bigelow verhuist naar California om daar een normaal leven zonder hekserij te leven. Hier ontmoet ze de acteur Jack Wyatt en hij vraagt haar om Samantha te spelen in een remake van de sitcom Bewitched. Hij heeft echter slechte intenties en als Isabel hierachter komt is ze van streek. Hierdoor komt er een vloek op Jack te rusten die Isabel's tante heeft uitgesproken.

Stardust (2007)

De tiener Tristan reist door een gat in de muur in zijn dorpje naar het magische land Stormhold om een gevallen ster te halen voor het meisje waar hij verliefd op is. De ster is echter niet zoals hij had verwacht, een stuk steen, maar een mooie vrouw genaamd Yvaine. In Stormhold lopen ze veel gevaren tegen het lijf en zo wordt het een avontuur dat Tristan nooit had verwacht.

Snow White and the Huntsman (2012)

In deze twist op de klassieke Disneyfilm Sneeuwwitje is de Boze Koningin een heks die het koninkrijk met geweld en hekserij heeft overgenomen. Ze heeft Sneeuwwitje opgesloten in een toren maar als zij ontsnapt stuurt ze de jager achter haar aan, Maar de jager keert zich tegen de Boze Koningin. Hij beschermt Sneeuwwitje en helpt haar de Boze Koningin te verslaan.

 

Nieuwste artikelen

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

  • Sensation Island - Thysia Huisman

  • Alle weetjes over Taylor Swift - Arie Kaplan

  • Harteloos - Elsie Silver

  • Dochter van twee werelden – Sarah Lark

Gerelateerde artikelen

  • 12 x grappen voor de echte Harry Potter fans

  • Er komt een nieuwe, échte Harry Potter-film!

  • 100 dingen die je nog niet wist over Harry Potter

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 30 cadeaus voor Harry Potter fans

Zoek in artikelen