Vijf kerstfilms die gebaseerd zijn op boeken

Kerst is voor veel mensen de leukste tijd van het jaar. Hier horen natuurlijk onze favoriete feel-good kerstfilms bij! Elk jaar zijn op televisie weer de populaire kerstfilms te zien zoals Home Alone, A Christmas Carol en Love Actually. Wat je misschien nog niet wist, is dat sommige kerstfilms gebaseerd zijn op boeken! Een paar van deze kerstfilms zetten we hier op een rijtje.

1. A Christmas Carol

A Christmas Carol vertelt het verhaal over de chagrijnige vrek Ebenezer Scrooge, die zelfs met kerst niet te genieten is. Dan krijgt hij bezoek van drie geesten, namelijk de geesten van het verleden, het heden en de toekomst. Deze geesten laten hem zijn lot zien en vertellen hem dat hij zijn hart weer moet openstellen. Dit is de enige manier om zijn lot nog te veranderen. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Charles Dickens.

A Christmas Carol

2. The Polar Express 

The Polar Express gaat over een jongetje die niet in Kerst gelooft. Dan komt 's nachts 'The Polar Express' langs zijn huis, een trein die naar de Noordpool gaat met een groep kinderen om daar de Kerstman te ontmoeten. Het jongetje besluit ondanks dat hij niet in de Kerstman gelooft toch mee te gaan met de trein en wordt meegenomen op het grootste avontuur van zijn leven. The Polar Express is gebaseerd op het gelijknamige boek van Chris van Allsburg.

The Polar Express

3. A Christmas Story

In deze film zien we het jongetje Ralphie, die heel graag een Red Ryder BB geweer wil hebben. Hij probeert iedereen ervan te overtuigen dat dit het perfecte kerstcadeautje zou zijn. Zijn ouders, leraar en zelfs de kerstman zijn het hier echter niet mee eens. A Christmas Story is gebaseerd op de anekdotes uit het boek In God We Trust: All Others Pay Cash van Jean Shepherd. 

A Christmas Story

4. The Grinch

In het magische land van de Who's, wat ligt in een sneeuwvlok, houdt men heel erg van Kerst en feest vieren. Maar bovenop de berg woont de 'Grinch', een oude chagrijn die Kerst haat en alleen maar wraak wil nemen op iedereen die hem kwaad heeft gedaan. Als het Kerst is besluit hij zich te verkleden als Kerstman en af te dalen naar het dorpje om alle kerstcadeautjes en -versieringen te stelen. De kleine Cindy Lou Who begrijpt niet waarom iemand zo gemeen kan zijn en probeert in contact te komen met de Grinch. Deze film is gebaseerd op het boek How the Grinch Stole Christmas van Dr. Seuss.

The Grinch

5. Rudolph the Red-Nosed Reindeer: The Movie

Rudolph is een rendier met een hele rode neus, waardoor hij door andere rendieren uitgelachen wordt en op school wordt gepest. Vanwege zijn neus wordt hij zelfs beschuldigd van valsspelen tijdens een wedstrijd, waarna hij vlucht naar de Noordpool. Hier ontmoet hij Slyly de vos en Leonard de ijsbeer. Als zijn rendiervriendinnetje Zoey gevangen wordt genomen door de slechte ijskoningin Stormella, probeert Rudolph haar te bevrijden met de hulp van zijn nieuwe vrienden. Deze film is gebaseerd op het boek Rudolph the Red-Nosed Reindeer van Robert L. May.

Rudolph the Red-Nosed Reindeer: The Movie

Wist jij dat deze kerstfilms gebaseerd zijn op boeken?

Lees ook: Vier dit jaar Kerst in Zweinstein!

Nieuwste artikelen

  • Sleutel tot de wijsheid - Nora Roberts

  • Recensie: De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene steen I 4 hartjes

  • Johanna Mo - Het donkere woud

  • Niki - Christos Chomenidis

  • Chicklit.nl Feelgood boek van het jaar 2023: dit is de top 3

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • Dit zijn de aankomende Hallmark kerstfilms

  • 25 feiten over populaire kerstfilms die je nog niet wist

  • Alle nieuwe kerstfilms van 2020

  • De 10 beste Hallmark kerstfilms

Zoek in artikelen