5 x Sinterklaas films voor volwassenen

Er zijn natuurlijk ontzettend veel films over Sinterklaas. De Club van Sinterklaas, Het Paard van Sinterklaas, Sinterklaas en de Verdwenen Pakjesboot… en zo kunnen we er nog wel een paar opnoemen. Wat al deze films gemeen hebben: het zijn kinderfilms! Voor volwassenen zijn deze films helaas wat minder leuk om te kijken. Daarom hebben we hier een paar Sinterklaasfilms voor volwassenen!

Alles is liefde

Zoals de titel al verklapt draait in deze film alles om één onderwerp: de liefde. In de film volgen we zes koppels die allemaal moeilijkheden meemaken in de liefde. Daarnaast is de man die altijd Sinterklaas speelt overleden en de nieuwe Sinterklaas heeft er eigenlijk helemaal geen zin in. Deze feel-good comedy over de liefde en het Sinterklaasfeest is een echte aanrader!

Bennie Stout

Deze film speelt zich af in de jaren dertig. Benjamin 'Bennie' Stout is inderdaad vaak zo stout als zijn naam doet vermoeden. Met zijn zelfgemaakte trapauto maakt hij de stad onveilig. Voor Sinterklaas wil hij heel graag de nieuwe trapauto die hij in de etalage van de speelgoedwinkel heeft gezien. Het is echter een tijd van crisis en Bennie's vader besluit in Spanje te blijven om extra geld te verdienen. Bennie wil natuurlijk niets liever dan met de hele familie pakjesavond vieren, dus schrijft hij zijn naam bij de 'Stoute Kinderen' in Het Grote Boek van Sinterklaas. Dat betekent namelijk dat hij mee in de zak moet naar Spanje.

Eigenlijk is dit een kinderfilm, maar het niveau van Bennie Stout ligt een stuk hoger dan de meeste Sinterklaasfilms, waardoor hij voor volwassenen ook erg leuk is. 

Sint

Dat deze film voor volwassenen is, is een ding dat zeker is. Dit is namelijk niet zoals de meeste Sinterklaasfilms een familiefilm of romantische komedie, maar een horrorfilm! Sint gaat over de overleden bisschop St. Niklas, die in de middeleeuwen plunderend over het platteland trok met zijn bende. Als de dorpsbewoners St. Niklas en zijn bende uiteindelijk vermoorden, zweert St. Niklas dat hij wraak zal nemen. Elke 5 december als het volle maan is, staan St. Niklas en zijn bende op uit de dood om zich te wreken. Nu is het 5 december en raken Frank en zijn vrienden in gevaar als ze worden geconfronteerd met St. Niklas en zijn bende.

Pak van mijn hart

De broers Tom en Niek runnen een kledingverhuur winkel en een Sinterklaascentrale. Wanneer ze beginnen met de voorbereidingen op de feestmaand komt de knappe Julia hun bedrijf binnenlopen met een apart aanbod dat alles zal veranderen. Dit aanbod brengt de broers in moeilijkheden op het gebied van de liefde, familie, tradities, zaken en vertrouwen. Zo komt er voor Tom en Niek veel op het spel te staan tijdens de feestmaand... 

Zot van A

Alles is Liefde was in Nederland natuurlijk erg populair. Maar wat blijkt: in België vonden ze deze film ook heel leuk! Zo leuk zelfs dat ze de Vlaamse versie ervan hebben gemaakt, genaamd Zot van A. Dit is precies hetzelfde verhaal als Alles is Liefde, zelfs de quotes die erin voorkomen zul je herkennen uit de Nederlandse versie. Het enige verschil is dat de rollen in deze film worden gespeeld door Vlaamse acteurs.

Welk van deze films ga jij kijken?

Lees ook: De 10 beste Hallmark kerstfilms

Nieuwste artikelen

  • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

  • Argylle - Elly Conway

  • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

  • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

  • De Sneeuwkoningin - Bette Westera & Aida de Jong

Gerelateerde artikelen

  • 7 redenen waarom Disney films niet alleen leuk zijn voor kinderen

  • Tony’s Chocolonely: in iedere schoen past wel een letter

  • Shoptip: Sinterklaascadeautjes onder de 10 euro

  • De zak van Sinterklaas: trek een lootje en krijg gegarandeerd een cadeautje!

  • Top 10 Nederlandse romcoms

Zoek in artikelen