Deze 10 films worden 10 jaar in 2018

Wat gaat de tijd toch snel, deze films blazen dit jaar alweer 10 kaarsjes uit! De kans is groot dat jullie ze al gezien hebben, maar ook na 10 jaar zijn ze nog steeds net zo leuk. Dus pak je doos met herinneringen er maar bij en bereid je voor om je oud maar gelukkig te voelen na het lezen van dit artikel, want deze 10 films worden 10 jaar in 2018.

1.     Twilight

Kunnen jullie het geloven? Het is alweer 10 jaar geleden dat we verslaafd raakten aan de vampierenfilms. In Twilight wordt Bella verliefd op Edward de vampier. Edward doet zijn best om de verleiding om haar leeg te zuigen te weerstaan en probeert haar te beschermen tegen de andere vampiers.

2.     Mamma Mia!

De film met onze altijd elegante Meryl Streep wordt ook 10 jaar in 2018. Dit vieren ze met de sequel Mamma Mia! Here we go again, die in 2018 uitkomt. In Mamma Mia! gaat Donna’s dochter Sophie trouwen en zij heeft in het geheim drie mannen opgespoord die haar vader zouden kunnen zijn.

3.     High School Musical 3

Let op, de derde film van High School Musical wordt 10 jaar in 2018. Bedenk dan even dat de eerste en tweede High School Musical nog ouder zijn. Het lijkt nog net vorige maand dat we, voor het eerst, verliefd werden op Zac Efron. Gabriella is in High School Musical 3 ook nog steeds tot over haar oren verliefd op Troy, en ze zullen van elkaar gescheiden worden na de middelbare school. Samen met de andere Wildcats maken ze een musical om het af te sluiten.

4.     Wall-E

Deze robotfilm viert in 2018 ook zijn tiende verjaardag. Het kleine robotje stal onze harten op zijn ruimteavontuur in de toekomst. In het jaar 2815 heeft de mensheid de aarde verlaten en is Wall-E alleen over. Dan wordt robot Eve naar de aarde gestuurd om te kijken of leven op aarde weer mogelijk is.

5.     Iron Man

Het is ook een decennium geleden dat de Marvel actiefilm met Robert Downey Jr. uitkwam. Tony Stark construeerde in de film een ingenieus ijzeren pak waarbij hij kan ontsnappen bij zijn ontvoerders. Hij moest van hen een verschrikkelijk wapen maken en dat wilde hij niet. Terug in Amerika ontdekt hij dat een complot dat de wereld bedreigt. Onder zijn alias Iron Man probeert hij het te redden.

6.     Step Brothers

Om deze komedie hebben we hard gelachen 10 jaar geleden. Brennan Huff en Dale Doback zijn twee volwassen mannen die allebei nog thuis wonen. Hier komt verandering in als hun alleenstaande ouders verliefd op elkaar worden en ze stiefbroers worden.

7.     The Dark Knight

Batman probeerde samen met Lt. James Gordon en Harvey Dent de chaos die Gotham teistert tegen te gaan. Die wordt veroorzaakt door Batman’s grootste vijand: the Joker. The vertolker van de rol Heath Ledger heeft hiervoor veel prijzen gewonnen en dat is volgens ons volkomen terecht! Na 10 jaar is het nog steeds een favoriet personage van velen.

8.     Slumdog Millionaire

Deze bijzondere film zullen we ook over nog 10 jaar niet vergeten zijn. In Slumdog Millionaire doet Jamal Malik mee aan de Hindi versie van Who wants to be a millionaire. Hij is maar één vraag verwijderd van de hoofdprijs maar dan wordt hij gearresteerd omdat een straatjongen als hij nooit zoveel zou kunnen weten. Om zijn onschuld te bewijzen vertelt hij verhalen over zijn jeugd en elke vraag heeft een eigen verhaal.

9.     Forgetting Sarah Marshall

10 jaar geleden was dit al een goede film maar nu kunnen we er ook nog steeds van genieten. Peter Bretter (Jason Segel) en zijn vriendin Sarah Marshall (Kristen Bell) zijn uit elkaar. Peter is er kapot van en besluit op vakantie te gaan naar Hawaii. Sarah blijkt echter naar dezelfde bestemming te gaan, alleen heeft zij haar nieuwe vriend meegenomen.

10.  Sex and the City

Hoe gek waren we op deze film. De vier vriendinnen uit Manhattan, New York waren erg geïnteresseerd in elkaars levens, maar wij wilden ook elk detail weten en er lekker over roddelen met onze eigen vriendinnen.

Welke van de films die 10 jaar worden in 2018 is jullie favoriet?

Bron: BuzzFeed

Lees ook: 20 boekverfilmingen die in 2018 uitkomen

Nieuwste artikelen

  • Schemergeesten - Angie Sage

  • Het medaillon van Chagall - Reina Crispijn

  • Soep. Bouillon. Brood.- Rachel Allen

  • Eerste hoofdstukken Blade Breaker van Victoria Aveyard nu te lezen

  • De meest standaard dingen in boeken die boekenwurmen irritant vinden

Gerelateerde artikelen

  • Co-acteurs die elkaar haten

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • 10 jaar Chicklit.nl: dat is FEEST!

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

Zoek in artikelen