Dit wil je weten over de Happy Valley serie

We zijn altijd op zoek naar nieuwe series om helemaal verslaafd aan te raken. Naast de grote bekende series zijn er ook een hoop kleinere die de moeite zeker waard zijn. Daarom lichten we de Happy Valley serie voor je uit! Happy Valley is een perfecte mix tussen crime & drama, en dé bingeserie van jouw volgende weekend. Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel dit artikel voor meer informatie over Happy Valley. Pas op!: als je dit gelezen hebt wil je meteen Happy Valley kijken!

Door het bekijken van de trailers van seizoen 1 en 2 verwacht je eigenlijk een echte crimeserie. Maar niets is minder waar. Bij Happy Valley gaat het vooral over de personages (zeker Catherine Cawood, gespeeld doorSarah Lancashire, staat in de spotlight) en niet zozeer over de misdaden die gepleegd worden. Er wordt dus meer gefocust op hoe de personages omgaan met heftige gebeurtenissen. De ontvoeringszaak die Catherine oplost komt dus op de tweede plaats. De Happy Valley serie won een BAFTA-award voor Best Drama Series in 2015, dus dat belooft een goede serie te zijn!

Bron: BBC, Red Productions

In Happy Valley is Catherine Cawood het hoofd van een politiekorps in de valleien van Yorkshire: Calder Valley. Alleen zo ‘happy’ is het allemaal niet. Catherine heeft een zwaar leven. Haar dochter heeft zichzelf opgehangen door een verkrachting, ze leeft samen met haar ex-drugsverslaafde zus, ze is gescheiden, haar zoon praat niet meer met haar en ze moet voor haar kleinkind zorgen. Daarnaast komt de verkrachter van haar dochter ook nog vrij en wordt de dochter van een bekende zakenman ontvoerd. Catherine komt stap voor stap steeds dichter bij de waarheid en wordt persoonlijk deze zaak in getrokken. Mentaal takelt ze hierdoor nog verder af, zeker wanneer haar kleinzoon Ryan voor problemen zorgt en er een collega wordt vermoord.

Ken jij de Happy Valley serie al en ben je ook fan? Goed nieuws! Er komt waarschijnlijk een derde seizoen! Happy Valley wordt oorspronkelijk uitgezonden op BBC, maar zij hebben nog niet bekendgemaakt wanneer het derde en laatste seizoen uitkomt. 

Hier kan je de trailers van seizoen 1 en 2 van Happy Valley kijken:

Seizoen 1:

Seizoen 2:

Klinkt de Happy Valley serie je als muziek in de oren en wil je nu ook lekker veel Happy Valley kijken? Dat kan! De twee seizoenen van Happy Valley staan allebei op Netflix en elk seizoen bevat zes afleveringen van zestig minuten. Dus dat kan je zeker gaan bingen op je vrije dag.

Ga jij Happy Valley kijken?

Bron: BBC

Lees ook: Deze Netflix serie is nu al de hit van 2018

Nieuwste artikelen

  • Mystery guest - Maren Stoffels

  • Het schoolplein - Michelle Frances

  • Toen ik jou zag - Mary Schoon

  • Morisaki's boekwinkel - Satoshi Yagisawa

  • Spiegeldagen - Mark H. Stokmans

Gerelateerde artikelen

  • De complete vrouw & andere columns

  • Recensie: Mijn zusje

  • Zie hier Kate Winslet haar Titanic screentest!

Zoek in artikelen