15 x grappige series

Grappige series zijn ontzettend populair en ze zijn dan ook in groten getale te vinden. Binnen de grappige series zijn er ook nog heel veel verschillende programma's. Sitcoms, animatieseries, praatprogramma's... noem het maar op en het is er. Omdat wij wel houden van een avondje bankhangen met een heerlijke grappige serie zetten wij hier de 15 leukste grappige series op een rijtje.

1. The Graham Norton Show

Nummer één in het rijtje van grappige series is het Britse praatprogramma, The Graham Norton Show. Dit programma wordt gepresenteerd door de Ierse komiek Graham Norton. Hij ontvangt de grootste sterren en heeft met hun de leukste gesprekken. In het programma doen zich regelmatig hilarische taferelen voor wat het een genot maakt om naar te kijken.

The Graham Norton ShowBron: Giphy

2. South Park

In South Park zien we het leven van de vier jongetjes Cartman, Stan, Kyle en Kenny, die wonen in het dorpje South Park. In dit dorpje gebeuren regelmatig bizarre dingen zoals een invasie van aliens, of Michael Jackson die naar het dorpje verhuist. De humor in de serie is  vrij hard, daar moet je wel van houden. Voor veel mensen maakt deze harde humor South Park juist tot een van de meest grappige series.

South Park​Bron: Giphy

3. Saturday Night Live

Saturday Night Live is een Amerikaans live televisieprogramma dat altijd door een andere beroemdheid wordt gepresenteerd. Er komen grappige sketches in voor met verschillende beroemdheden en er is altijd een muzikale gast die optredens doet gedurende de avond. Deze serie verdient zeker een plekje in het rijtje grappige series, want Saturday Night Live heeft de meeste Emmy Awards ooit voor een "primetime" televisieprogramma!

Saturday Night Live​Bron: Giphy

4. The Simpsons

Deze serie gaat over de bijzondere en lichtelijk disfunctionele familie The Simpsons die in het stadje Springfield wonen. De familie bestaat uit vader Homer, moeder Marge, en kinderen Bart, Lisa en Maggie. Allemaal hebben ze hun eigen karaktereigenschappen die ze zo bijzonder en grappig maken. De dynamiek van de familie en de bizarre taferelen die zich afspelen in het dorp zorgen ervoor dat deze serie een plekje verdient in ons rijtje van grappige series.

The Simpsons​Bron: Giphy

5. The Big Bang Theory

Deze serie gaat over de twee vrienden Leonard en Sheldon, die ontzettend slim zijn en allebei werken op het California Institute of Technology. Als het op sociale vaardigheden aankomt kunnen ze echter nog heel wat leren. Dan komt Penny, een vrouw die actrice wil worden maar nu als serveerster werkt. Zij besluit Leonard en Sheldon meer te leren over het sociale leven buiten het laboratorium. 

The Big Bang Theory​Bron: Giphy

6. Bob's Burgers

Deze serie gaat over de familie Belcher, bestaande uit Bob, Linda, Tina, Gene en Louise. Samen runnen zij het hamburgerrestaurant genaamd Bob's Burgers, zoals de titel al verklapt. Net als de bijvoorbeeld The Simpsons gaat het over een aparte familie die altijd bijzondere, of beter gezegd bizarre dingen meemaakt, wat het een hilarische ervaring maakt voor de kijker. Dit bezorgt ook Bob's Burgers een plekje in het rijtje grappige series.

Bob's Burgers​Bron: Giphy

7. The Office US

Nummer zeven in ons lijstje grappige series is The Office US, een serie die de spot drijft met "typische" kantoormedewerkers. De serie volgt de medewerkers en hun manager, wiens dagen met name bestaan uit botsende ego's, ongepast gedrag en verveling. The Office US is gebaseerd op de originele Britse serie genaamd The Office UK.

The Office​Bron: Giphy

8. Friends

Friends is ongetwijfeld een van de meest populaire grappige series ooit. De serie laat het leven zien van zes vrienden in New York: Rachel, Monica, Phoebe, Chandler, Joey en Ross. Ze zijn bijna altijd bij elkaar over de vloer en beleven alles samen zoals relaties die komen en gaan en nieuwe carrières. De vrienden maken regelmatig bizarre dingen mee en hebben allemaal persoonlijke trekjes die ervoor zorgen dat de dynamiek in de groep heel grappig is.

Friends​Bron: Giphy

9. How I Met Your Mother

Net als Friends gaat ook How I Met Your Mother over een vriendengroep in New York: Ted, Robin, Barney, Lily en Marshall. Ted vertelt het verhaal van hoe hij hun moeder heeft ontmoet, waarbij elke aflevering een gebeurtenis uit het leven van Ted en de vriendengroep laat zien die er uiteindelijk toe leiden dat hij de moeder ontmoet. De gebeurtenissen die hij vertelt zijn meestal hilarisch om te zien wat ook deze serie een plekje bezorgt in ons lijstje van grappige series.

How I Met Your Mother​Bron: Giphy

10. Futurama

Deze futuristische serie gaat over de pizzabezorger Phillip Fry, die zich in 1999 per ongeluk invriest. 1000 jaar later wordt hij wakker en gaat hij werken bij de Planet Express Corporation, een bedrijf dat pakketjes bezorgt naar alle vijf delen van het universum. Twee van zijn collega's zijn een mooie alien met één oog en een robot met menselijke gebreken.

Futurama​Bron: Giphy

11. Modern Family

Nummer elf in ons lijstje van grappige series is Modern Family, een mix van een sitcom en een "mockumentary". In deze serie vormen drie gezinnen één grote familie. Natuurlijk heeft deze familie al zijn gekke kenmerken zoals het geval is in veel grappige series. Dit zorgt voor hilarische situaties tussen de familieleden.

Modern Family​Bron: Giphy

12. The Fresh Prince of Bel Air

Een arme tiener uit Philadelphia wordt door zijn moeder naar Bel-Air gestuurd om bij zijn oom en tante in hun enorme huis te gaan wonen. Dit zorgt voor verrassingen aan beide kanten, want beïnvloeding komt van beide kanten! Deze tegenovergestelde achtergronden die elkaar beïnvloeden zorgen ook voor hilarische situaties die deze serie doen toebehoren in ons lijstje van grappige series.

The Fresh Prince of Bel Air​Bron: Giphy

13. Mr. Bean

Deze serie over Mr Bean, een volwassen man die moeite lijkt te hebben met de meest simpele dingen, is misschien wel een van de meest grappige series ooit. Gelukkig heeft hij een goed doorzettingsvermogen wat er in de meeste gevallen voor zorgt dat hij het probleem toch weet op te lossen. Dit zorgt altijd voor bizarre en hilarische gebeurtenissen waar je als kijker ontzettend om kunt lachen.

Mr Bean​Bron: Giphy

14. The Daily Show

The Daily Show is een satirisch nieuwsprogramma dat gepresenteerd wordt door Trevor Noah. Het programma is erg kritisch op de "serieuze" nieuwszenders. Het is dus een programma voor vermaak, maar er zit ook zeker een maatschappelijke boodschap aan verbonden. Nieuws, politiek en popcultuur worden in The Daily Show op een komische, vaak spottende manier besproken.

The Daily Show​Bron: Giphy

15. Parks and Recreation

De laatste in ons lijstje van grappige series is Parks and Recreation. Leslie Knope, een ambtenaar in de afdeling parken en recreatie, wil de stad mooier maken door van een verlaten bouwterrein een stadspark te maken. Dit lijkt op het eerste gezicht een simpele taak, maar ze loopt tegen verschillende moeilijkheden aan en van haar collega's hoeft ze ook geen hulp te verwachten.

Parks and Recreation​Bron: Giphy

Welk van deze grappige series is jouw favoriet?

Bron: GIPHY, IMDB

Lees ook: De leukste musical afleveringen in tv-series!

Nieuwste artikelen

  • Thuiskomst - Reina Crispijn

  • Waar we gaan is nacht - Tracey Rose Peyton

  • De moord in inkt - Helen Cox

  • De boom die een wereld was - Yorick Goldewijk

  • Tussen twee kwaden - Laura Diane

Gerelateerde artikelen

  • Zo verborgen deze acteurs hun zwangerschap op tv

  • 9 tv-koppels die in het echt beste vrienden zijn

  • Friends fouten die je waarschijnlijk nooit zijn opgevallen

  • Deze acteurs werden tijdens de opnames vervangen

  • De 18 leukste sitcoms op een rijtje

Zoek in artikelen