10 x grappige animatieseries

Je kent ze vast wel: de grappige animatieseries zoals The Simpsons en Family Guy. Veel van deze series zijn al sinds jaar en dag te zien en worden nog steeds door mensen over de hele wereld gekeken. Dit kan maar één ding betekenen: deze series zijn gewoon ontzettend grappig! En zoals het bekende spreekwoord luidt: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Daarom zetten wij hier 12 grappige animatieseries op een rijtje.

1. South Park

In South Park zien we het leven van de vier jongetjes Cartman, Stan, Kyle en Kenny, die wonen in het dorpje South Park. In dit dorpje gebeuren uiteenlopende, bizarre dingen zoals een invasie van aliens, of Michael Jackson die naar het dorpje verhuist. De humor in de serie is op bepaalde momenten vrij hard, daar moet je wel van houden. Voor veel mensen maakt deze harde humor South Park juist tot een van de meest grappige animatieseries.

Bron: Giphy.com

2. The Simpsons

Deze serie gaat over de bijzondere familie The Simpsons die in het stadje Springfield wonen. Tussen deze twee grappige animatieseries is ook een crossover geweest genaamd The Simpsons Guy. De familie bestaat uit vader Homer, moeder Marge, en kinderen Bart, Lisa en Maggie. Allemaal hebben ze hun persoonlijke trekjes die ze zo bijzonder en grappig maken. De dynamiek van de familie en de gekke dingen die ze meemaken in het dorp zorgen ervoor dat deze serie een plekje verdient in ons rijtje van grappige animatieseries.

Bron: Giphy.com

3. Family Guy

Net als The Simpsons gaat ook deze serie over een lichtelijk disfunctionele familie die omgaat met het dagelijks leven in een dorpje. De familie bestaat uit de ouders Peter en Lois, de tieners Meg en Chris, de geniale baby die zijn moeder wil vermoorden en de wereld wil overnemen, en de pratende hond Brian die slimmer is dan iedereen. Deze bijzondere familiesamenstelling zorgt voor bizarre taferelen wat deze serie een van de meeste grappige animatieseries maakt.

Bron: Giphy.com

4. Bob's Burgers

Deze serie gaat over de familie Belcher, bestaande uit Bob, Linda, Tina, Gene en Louise. Samen runnen zij een hamburgerrestaurant genaamd Bob's Burgers. Net als de meeste van deze grappige animatieseries is het een aparte familie die altijd bijzondere, of beter gezegd bizarre dingen meemaakt, wat het een hilarische ervaring maakt voor de kijker.

Bron: Giphy.com

5. American Dad

Net als de voorgaande grappige animatieseries gaat American Dad over een bijzondere familie en in het bijzonder de vader van deze familie, een conservatieve CIA agent. De rest van de familie bestaat uit moeder Francine, kinderen Hayley en Steve, de sarcastische alien Roger en de Duits sprekende goudvis Klaus. Deze bijzondere gezinssamenstelling maakt American Dad tot een bizarre, maar hilarische serie.

Bron: Giphy.com

6. The Flinstones

The Flintstones is een echte klassieker in de grappige animatieseries. Het gaat over twee families in het stenen tijdperk, The Flintstones en The Rubbles. In deze serie zie je alle gemakken van de moderne tijd, aangepast op de "technologie" van het stenen tijdperk. Zo hebben ze bijvoorbeeld auto's zonder onderkant, zodat ze de auto met hun voeten kunnen voortbewegen.

Bron: Giphy.com

7. Futurama

Deze futuristische serie gaat over de pizzabezorger Phillip Fry, die zich in 1999 per ongeluk invriest en 1000 jaar later wakker wordt. Hij gaat werken bij de Planet Express Corporation, een bedrijf dat pakketjes bezorgt naar alle vijf delen van het universum. Twee van zijn collega's zijn een mooie alien met één oog en een robot met menselijke gebreken. 

Bron: Giphy.com

8. Scooby-Doo, Where Are You!

Nog een klassieker in het rijtje grappige animatieseries! Scooby-Doo, Where Are You! gaat over een groep tieners en een Duitse dog die, terwijl ze onderweg zijn naar of van doodgewone tienerbezigheden, allerlei mysteries oplossen. Aan het eind komt de slechterik altijd in de gevangenis, na een uitspraak gedaan te hebben als: "And I would have gotten away with it too, if it weren't for you meddling kids!"

Bron: Giphy.com

9. Archer

Archer gaat over Sterling Archer, de meest dodelijke spion van de wereld, ook wel bekend onder de niet zo mannelijke bijnaam "Duchess". Hij en zijn collega's zijn eigenlijk alleen maar bezig met het saboteren van elkaars missies, wat zorgt voor bijzondere taferelen die deze serie een plekje bezorgen in ons rijtje van grappige animatieseries.

Bron: Giphy.com

10. Bojack Horseman

De laatste in ons rijtje van grappige animatieseries is de Netflix Original Bojack Horseman. In de jaren 90 was dit paard de ster van de sitcom "Horsin' Around" en nu, 20 jaar later, woont hij in Hollywood, zeurt hij over alles en draagt hij kleurrijke truien. Deze serie zit vol met heerlijk flauwe humor en herkenbare situaties.

Bron: Giphy.com

Heb jij deze grappige animatieseries gezien?

Bron: GIPHY, IMDB

Lees ook: De 10 beste crossovers in series

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Brave (DVD)

  • Animefilms die je een keer gezien moet hebben

  • De 10 beste crossovers in series

  • 15 x grappige series

  • How to Train Your Dragon 3 trailer

Zoek in artikelen