10 x grappige animatieseries

Je kent ze vast wel: de grappige animatieseries zoals The Simpsons en Family Guy. Veel van deze series zijn al sinds jaar en dag te zien en worden nog steeds door mensen over de hele wereld gekeken. Dit kan maar één ding betekenen: deze series zijn gewoon ontzettend grappig! En zoals het bekende spreekwoord luidt: een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Daarom zetten wij hier 10 grappige animatieseries op een rijtje.

1. South Park
In South Park zien we het leven van de vier jongetjes Cartman, Stan, Kyle en Kenny, die wonen in het dorpje South Park. In dit dorpje gebeuren uiteenlopende, bizarre dingen zoals een invasie van aliens, of Michael Jackson die naar het dorpje verhuist. De humor in de serie is op bepaalde momenten vrij hard, daar moet je wel van houden. Voor veel mensen maakt deze harde humor South Park juist tot een van de meest grappige animatieseries.

Bron: Giphy.com

2. The Simpsons
Een klassieker in het rijtje grappige animatieseries! Deze serie gaat over de bijzondere familie The Simpsons die in het stadje Springfield wonen. Tussen deze twee grappige animatieseries is ook een crossover geweest genaamd The Simpsons Guy. De familie bestaat uit vader Homer, moeder Marge, en kinderen Bart, Lisa en Maggie. Allemaal hebben ze hun persoonlijke trekjes die ze zo bijzonder en grappig maken. De dynamiek van de familie en de gekke dingen die ze meemaken in het dorp zorgen ervoor dat deze serie een plekje verdient in ons rijtje van grappige animatieseries.

Bron: Giphy.com

3. Family Guy
Net als The Simpsons gaat ook deze serie over een lichtelijk disfunctionele familie die omgaat met het dagelijks leven in een dorpje. De familie bestaat uit de ouders Peter en Lois, de tieners Meg en Chris, de geniale baby die zijn moeder wil vermoorden en de wereld wil overnemen, en de pratende hond Brian die slimmer is dan iedereen. Deze bijzondere familiesamenstelling zorgt voor bizarre taferelen wat deze serie een van de meeste grappige animatieseries maakt.

Bron: Giphy.com

4. Bob's Burgers
Deze serie gaat over de familie Belcher, bestaande uit Bob, Linda, Tina, Gene en Louise. Samen runnen zij een hamburgerrestaurant genaamd Bob's Burgers. Net als de meeste van deze grappige animatieseries is het een aparte familie die altijd bijzondere, of beter gezegd bizarre dingen meemaakt, wat het een hilarische ervaring maakt voor de kijker.

Bron: Giphy.com

5. Star Wars: The Clone Wars
Oorlog is schering en inslag in het universum en daarom vechten de heldhaftige Jedi, inclusief Yoda, Anakin Skywalker, Obi-Wan Kenobi en nieuweling Ahsoka Tano, om de orde te handhaven en de vrede te herstellen. Intussen zijn de Separatisten, onder aanvoering van Graaf Dooku, zijn moordenares Asajj Ventress en de boosaardige Generaal Grievous, van plan om de Republiek te verslaan en de macht over te nemen. Elke aflevering neemt je dieper mee het heelal in, waar je kennis maakt met nieuwe personages en onderweg nieuwe planeten ontdekt. Lees HIER onze recensie van het eerste seizoen van Star Wars: The Clone Wars. 

Bron: Giphy.com

6. Rick and Morty
Rick and Morty is een animatieserie over een briljante maar gestoorde wetenschapper (Rick) en zijn naïeve dommige kleinzoon (Morty). Samen gaan ze op krankzinnige avonturen in parallelle werelden en andere universums.

Bron: Giphy.com

7. Futurama
Deze futuristische serie gaat over de pizzabezorger Phillip Fry, die zich in 1999 per ongeluk invriest en 1000 jaar later wakker wordt. Hij gaat werken bij de Planet Express Corporation, een bedrijf dat pakketjes bezorgt naar alle vijf delen van het universum. Twee van zijn collega's zijn een mooie alien met één oog en een robot met menselijke gebreken. 

Bron: Giphy.com

8. Love, Death & Robots
Love, Death & Robots is een anthologie. Dit betekent dat de reeks bestaat uit een aaneenschakeling van uiteenlopende losse verhalen. Iedere aflevering speelt zich af op een andere locatie (of zelfs in een andere realiteit of periode), met steeds weer nieuwe personages in de hoofdrol. Iedere aflevering vertelt een verhaal uit het sciencefiction, fantasy of horror genre. Terugkerende thema's in alle afleveringen zijn (zoals de naam van de serie al aangeeft) de dood, liefde en robots.


Bron: Giphy.com

9. The Legend of Vox Machina
Een groep van zeven tweederangs avonturiers brengt meer tijd door in de bar dan op reis. In een wanhoopspoging om een duizelingwekkend hoge schuld aan een barman af te lossen, belandt de groep uiteindelijk op een queeste met als doel het rijk van Exandria van afschrikwekkende monsters en boze magische krachten te redden. Terwijl ze deze reis ondernemen, groeien de groepsleden steeds dichter naar elkaar toe.

Bron: Giphy.com

10. Attack on Titan
De laatste in ons rijtje van grappige animatieseries is een Japanse anime. Attack on Titan is gebaseerd op de manga van Hajime Isayama. Het verhaal speelt zich af in een donkere fantasie wereld waar de mens bijna tot uitsterven is bedreigt. Hun laatste middel om te overleven is een gigantische muur van zo'n 60 meter die hun beschermd van de dingen buitenaf.


Bron: Giphy.com

Heb jij deze grappige animatieseries gezien?

Bron: GIPHY, IMDB

Lees ook: De 10 beste crossovers in series

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Six More Months of June

  • Ollie de Viking - Adam Stower

  • Hart te huur – Diverse auteurs

  • Het Park – Magnus Weightman

  • De dochter die goed wilde doen - Corine Hartman

Gerelateerde artikelen

  • Zo zouden dieren uit Disneyfilms eruit zien als ze mens waren

  • De beste volwassen tekenfilms

  • 15 x grappige series

  • De 10 beste crossovers in series

  • Animefilms die je een keer gezien moet hebben

Zoek in artikelen