De 5 beste Beauty and the Beast films

Er zijn door de jaren heen een flink aantal Beauty and the Beast films gemaakt. Het bekende liefdesverhaal van Belle en het Beest is duidelijk een inspiratie geweest voor veel filmmakers en dit is ook erg goed te begrijpen, want wij kunnen er ook geen genoeg van krijgen. Maar niet alle films behoren natuurlijk tot de beste Beauty and the Beast films. Maar hou jij ook zo van het tijdloze sprookje en heb jij wel zin in een filmavondje met je vriend(inn)en? Dan hebben we hier voor jou de beste Beauty and the Beast films op een rijtje staan.

1. Beauty and the Beast (1991)

Natuurlijk mag de Disney animatiefilm uit 1991 niet ontbreken in ons lijstje van de beste Beauty and the Beast films. Wie houdt er nou niet van een mooie Disney klassieker? En natuurlijk heeft deze film alle bekende liedjes die we zo langzamerhand kunnen dromen, zoals Be Our Guest en Gaston. Disney weet van hun animatiefilms altijd een spektakel te maken en daarom kan het ook niet anders dan dat deze film behoort tot de beste Beauty and the Beast films.

2. Beauty and the Beast (2017)

Deze film is de meest recente en is zeker ook één van de beste Beauty and the Beast films. In de live-action film kunnen we, net als in de animatiefilm, genieten van de geweldige liedjes, maar dan wel in een nieuw jasje. Zo zien we Josh Gad en Luke Evans op de tafels dansen tijdens Gaston en pinken we een traantje weg als Dan Stevens zingt over zijn "lonely tower" in Evermore. Deze film staat dan ook met recht op de tweede plaast van ons lijstje met de beste Beauty and the Beast films!

3. La belle et la bête (1946)

La belle et la bête is zoals de titel al verklapt een Franse film. Je moet wel een beetje houden van klassieke zwart-witfilms, maar dan is deze film ook echt de moeite waard! Het verhaal is ongeveer hetzelfde zoals wij het kennen. De vader van Belle wordt gevangen genomen door het beest en Belle neemt zijn plaats in. Dan bloeit de liefde tussen Belle en het beest op. La belle et la bête is zeker een topper in het rijtje van de beste Beauty and the Beast films.

4. La belle et la bête (2014)

Deze film komt uit 2014 en vertelt hetzelfde verhaal als de film uit 1946, maar is natuurlijk een stukje moderner gemaakt. Het prachtige liefdesverhaal van Belle en het beest vertelt in de taal in de liefde. Dit is zeker één van de beste Beauty and the Beast films en is absoluut een aanrader voor liefhebbers van het adembenemende sprookje.

5. Beastly (2011)

Beastly, met Alex Pettyfer en Vanessa Hudgens, is een moderne hervertelling van het sprookje. De arrogante Kyle Kingson pest zijn gothic klasgenoot en zij verandert hem in een "afzichtelijk monster". Om deze vloek te verbreken moet Kyle iemand vinden die van hem houdt zoals hij nu is. Het is interessant om het originele verhaal te zien in een moderne setting, daarom is deze film echt een aanrader en behoort hij met recht tot de beste Beauty and the Beast films!

Heb jij de beste Beauty and the Beast films al gezien?

Bron: Moviemeter

Lees ook: 7 redenen waarom Disney films niet alleen leuk zijn voor kinderen

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • Harry Potter referentie in Beauty and the Beast

  • Deze volwassen grappen heb je gemist in Disney films

  • 13 verschillen tussen de tekenfilm en de live-action versie van Beauty and the Beast

Zoek in artikelen