8 boekverfilmingen die je niet wilt missen

Boeken en films, een betere combinatie bestaat er niet. Daarom zijn we ook altijd ontzettend blij met boekverfilmingen! Het verhaal komt zo op een andere manier tot leven en eindelijk krijgen we dan ook een echt beeld bij de personages, in plaats van onze eigen verbeeldingen. Van verschillende boeken zijn ook weer een aantal boekverfilmingen aangekondigd. Wij hebben al deze boekverfilmingen voor jou op een rijtje gezet en misschien zit er wel een nieuwe favoriet tussen. Deze boekverfilmingen mag jij dus gewoon niet missen!

boekverfilmingen1. Lincoln in de Bardo – George Saunders

Het eerste boek in het rijtje van boekverfilmingen is Lincoln in de Bardo. George Saunders heeft met zijn debuutroman de Man Booker Prize gewonnen. Lincoln in de Bardo gaat over Abraham Lincoln die zijn overleden zoon bezoekt op een begraafplaats waar nog steeds geesten zijn. Die geesten hopen dat Lincoln het leven weer terug kan brengen. Het audioboek was een groot succes, met o.a. de stemmen van Julianne Moore, Don Cheadle en Susan Sarandon. De filmrechten zijn verkocht aan het koppel Megan Mulally en Nick Offerman. Misschien behoort deze straks wel tot jouw favoriete boekverfilmingen! Het verhaal klinkt natuurlijk wel al ontzettend goed en we kunnen niet wachten op de bekendmaking van de cast.

Boekverfilmingen2. Ik ben Eleanor Oliphant – Gail Honeyman

Nog een boek dat tussen de aankomende boekverfilmingen staat is Ik ben Eleanor Oliphant. Dit boek gaat over een Schotse vrouw met pleinvrees. Deze vrouw is eigenlijk heel grappig, maar heeft helemaal geen vrienden of familie. Ze zit meestal in haar eentje voor de tv en gaat alleen naar haar werk. Haar leven is wel oke, maar haar leven kan natuurlijk ook veel beter zijn dan dat. Reese Witherspoon zou een optie zijn om de hoofdrol van Eleanor te gaan vertolken. Reese’s bedrijf Hello Sunshine heeft ook de filmrechten gekocht. Als alles goed loopt kunnen we haar weer in een nieuwe film bewonderen en dat wordt zeker genieten! Ben jij overgehaald om Ik ben Eleanor Oliphant welkom te heten in jouw boekenkast? 

boekverfilmingen3. Priestdaddy – Patricia Lockwood

Dit ongewone verhaal zal misschien wel snel in jouw lijstje met favoriete boekverfilmingen komen te staan. Priestdaddy laat je verbluffend in je stoel achter. Daarnaast is de kaft ook heel erg sprekend en bepalend voor het verhaal. Priestdaddy gaat over een Patricia Lockwood die na een zware tijd weer gaat intrekken bij haar ouders. Ze moet ontzettend wennen en moet zich aanpassen aan de leefstijl van haar ouders. Haar vader is een katholieke priester. Met haar onconventionele vertelling vertelt Lockwood dit ongewone verhaal. De filmrechten zijn gekocht door Imagine Television. Wij zijn dus erg benieuwd naar de film van dit boek en denken dat Priestdaddy misschien wel tot onze favoriete boekverfilmingen gaat behoren, maar dat is natuurlijk nog even afwachten!

Boekverfilmingen4. De maand van de bloemendoder – David Grann

In De maand van de bloemendoder wordt het waargebeurde verhaal over de Indianen in Osage County, Oklahoma verteld. Zij slaan olie in en worden daardoor ontzettend rijk. Niet veel later worden zij het slachtoffer van gewelddadige misdaden en komt de FBI naar de stad om uit te zoeken wat er precies aan de hand is. Dit klinkt als een goed verhaal en het is daardoor ook niet zo gek dat het verfilmd wordt. Eric Roth is de schrijver van het script. Hem kennen we van Forrest Gump en The Curious Case of Benjamin Button. Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese gaan misschien een rol in de film vertolken. Met deze bekende acteurs zal de film wel net zo goed als het boek worden. Wij kijken er al naar uit en hopen dat De maand van de bloemendoder tot onze favoriete boekverfilmingen gaat behoren.

Boekverfilmingen5. Genuine Fraud – E. Lockhart

Genuine Fraud van E. Lockhart is anders dan andere boeken. Het begint bij hoofdstuk 18 en gaat daarna terug in de tijd. Zou dat in de film dan ook zo zijn? Intense vriendschappen, een verdwijning, een moord, verschillende romances, spionnen, bloed en chocola passeren de revue in dit verhaal. Dit zijn natuurlijk de ideale elementen voor een goede film. In Genuine Fraud besluit een meisje dat ze niet meer de persoon wil zijn die ze vroeger was. Lena Dunham en Jenni Konner werken samen met Lionsgate voor de scriptaanpassing en producering. Ook dit boek staat dus met recht in het rijtje met boekverfilmingen waar wij niet op kunnen wachten!

boekverfilmingen6. The Deal of a Lifetime – Fredrik Backman

In The Deal of a Liftime herenigt een man zich met zijn zoon tijdens de kerstdagen. Maar er is een duister geheim aan de orde tijdens deze Kerst. Hij vertelt zijn zoon namelijk dat hij iemand vermoord heeft, maar hij zegt nog niet wie diegene precies is. Wij weten wel bijna zeker dat deze spannende film in jouw rijtje met favoriete boekverfilmingen moet staan. De maatschappij No Trace Camping heeft de filmrechten van The Deal of a Lifetime gekocht. De auteur Fredrik Backman is aangesteld als de uitvoerend producent. Om die reden mag The Deal of a Lifetime dan ook niet missen tussen de aankomende boekverfilmingen!

Boekverfilmingen7. Hof van Doorns en Rozen- Sarah J. Maas

Onlangs is bekend geworden dat de Hof van Doorns en Rozen film eraan komt! Hier kijken wij nu al ontzettend naar uit, het is namelijk één van onze favoriete boeken. In Hof van Doorns en Rozen volgen we het verhaal van Feyre die mee wordt genomen naar het feeënrijk Prythian. Hier gaat ze wonen bij de Hoge Fae van het Lenthof, Tamlin. Hij is één van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens die ze ooit gekend heeft. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie. Ze wordt verliefd en niks kan haar tegenhouden om samen met hem te zijn! Het is wel duidelijk dat deze film echt thuis hoort in ons rijtje met boekverfilmingen, deze willen wij niet missen!

8. Het eeuwige leven – Matt Haig

De laatste in het rijtje van boekverfilmingen is Het eeuwige leven. Tom Harzard heeft een gevaarlijk geheim. Hij ziet eruit als een 41-jarige maar door een aandoening leeft hij al eeuwenlang. Hij heeft veel gezien en wil nu een beetje een normaal leven leiden. Hij wordt geschiedenisleraar en alles gaat goed met hem. Het enige wat hij niet moet doen is verliefd worden. Benedict Cumberbatch heeft de filmrechten gekocht en zijn SunnyMarch productiemaatschappij aan de film gekoppeld. Ook Het eeuwige leven behoort tot de boekverfilmingen die je niet mag missen!

 

Wij kijken nu al met smart uit naar alle boekverfilmingen die de komende tijd zullen verschijnen. En we hopen met heel ons hart dat de film natuurlijk net zo goed is als het boek.

Naar welke boekverfilmingen kijk jij het meeste uit?

Bron: VanityFair

Lees ook: 20 boekverfilmingen die in 2018 uitkomen

Nieuwste artikelen

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Als ik je weer zie

  • Mijn grote flapjesboek van alle dieren - Carrie Love

  • Argylle - Elly Conway

  • Weekend weg wandelgids - Claudia Straatmans

  • De thuishaven aan de Westerschelde - Marja Visscher

Gerelateerde artikelen

  • Deze boeken worden nu verfilmd

  • Dit zijn alle Nicholas Sparks boekverfilmingen 

  • YA fantasy boeken series

  • Complete Young Adult series die je achter elkaar wil lezen

  • Boeken zoals Throne of Glass

Zoek in artikelen