Paasfilms

Met Pasen in het vooruitzicht kunnen wij niet wachten om in de sfeer te komen. Natuurlijk kan een paasontbijt of zoektocht naar paaseitjes niet ontbreken op deze feestdag, maar het is ook heerlijk om samen op de bank naar paasfilms te kijken. Dus wil je een leuke, grappige of juist een dramatische paasfilm kijken? Wij hebben voor jou de beste paasfilms op een rijtje gezet om te kijken met Pasen. 

Jesus Christ Superstar

Deze adembenemende interpretatie van de legendarische rockopera van Tim Rice - Andrew Lloyd Webber vetelt over de laatste weken van het leven van Christus. Geheel opgenomen op locatie in Israël, waarin producent-regisseur Norman Jewison een briljant staaltje modern en grensverleggend filmwerk levert met de onvergetelijke liedjes van Rice en Webber. Genomineerd voor diverse Golden Globe Awards waaronder beste film, beste acteur en beste actrice.

 

The Passion of the Christ (2004)

In deze paasfilm volgen wij het paasdrama, The Passion of The Christ. Hierin zien we de twaalf laatste uren van het leven van Jezus van Nazareth. In het bijzonder zijn lijdensweg. De film begint op de plek waar Jezus naartoe gaat om te bidden na het Laatste Avondmaal. Vlak hierna wordt hij verraden door Judas. Jezus wordt gearresteerd en meegenomen. Binnen de stadsmuren van Jeruzalem wordt hij beschuldigd en geconfronteerd met zijn veroordeling. Hij krijgt de doodstraf opgelegd. De film is best pittig en controversieel, maar een geschikte paasfilm is het zeker wel. Het kijken van The Passion of The Christ  is het waard!

Winnie the Pooh: Springtime with Roo

Roo besluit, samen met Poeh, Knorretje, Teigetje en Iejoor, Konijn te bezoeken om Pasen te vieren. Maar Roo raakt van streek als Konijn het feest afzegt en in plaats daarvan 'Lenteschoonmaakdag' afkondigt.

 

Risen (2016)

Een verhaal dat vaak verfilmd wordt is de kruisiging en opstanding van Jezus! En met de drama film Risen kunnen we weer een film aan het rijtje met paasfilms toevoegen. Echter, we zien dit keer het verhaal vanuit een hele andere hoek. Clavius is een machtige aanvoerder in het Romeinse leger. Hij krijgt samen met Lucius de opdracht om bij de kruisiging van Jezus aanwezig te zijn en het lichaam daarna te bewaken. Dagen hierna onstaat er onrust. Het lichaam is verdwenen en het gerucht in Jeruzalem gaat dat Jezus is opgestaan uit de dood. Hierdoor dreigt er een groot protest tegen de Romeinse macht. Om dit te voorkomen moeten ze koste wat het kost het lichaam terugvinden. Risen geeft een hele nieuwe kijk op het oude verhaal. Risen is een paasfilm die je gezien moet hebben!

Hop (2011)

In de hilarische, schattige animatiefilm Hop gaat de paashaas met pensioen. Zijn zoon E.B (afkorting van Easter Bunny) is de volgende in het rijtje. Hij krijgt de verantwoordelijkheid over de chocoladeproductie op het Paaseiland. Maar E.B. wilt veel liever een rockster worden en vlucht daarom naar de mensenwereld. In Hollywood hoopt hij zijn dromen uit te laten komen. Hij wordt bevriend met Fred en ze beleven samen allemaal avonturen. Intussen gaat het op het eiland iets minder soepel. Hier onstaat een strijd tussen de kuikens en de konijnenhulpjes van de Paashaas. Hop is de perfecte film om met het hele gezin te kijken en staat daarom in ons rijtje met paasfilms. 

Ben-Hur (2016)

In de Romeinse film Ben-Hur volgen we Judah Ben-Hur, een Joodse prins die onterecht beschuldigd wordt door zijn geadopteerde broer Messala. Hij verliest niet alleen zijn familie, maar hij moet ook jarenlang verblijven op een Romeins slavenschip. Wanneer hij de kans krijgt om te ontsnappen, pakt hij deze. Vervolgens gaat hij de strijd aan tegen het Rijk, en de man die hem verraden heeft, in een grote strijdwagenrace. Ben-Hur is een film met veel actie, drama en chaos. In de film loopt de verhaallijn van Jezus er losjes doorheen. Deze paasfilm is dus net even anders dan de rest!

Son of God (2014)

In Son of God volgen wij het levensverhaal van Jezus. Door de jaren heen is Jezus een zeer gewaardeerde leermeester geworden. Hij predikte over zijn Vader (God) in de hemel. Hierbij genas hij de zieke mensen van hun kwalen en bracht hij de doden weer tot leven. Op oudere leeftijd liet hij, voor veel mensen overwachte, predikingen in vervulling gaan. Hierdoor ontstond er een protest. De Amerikaanse dramafilm Son of God had in 2014 miljoenen bezoekers in de bioscoop, en wij snappen waarom! Bij de meeste paasfilms staat het verhaal van Jezus natuurlijk centraal!

The Greatest Story Ever Told (1965)

The Greatest Story Ever Told is dan misschien wel een oude film, maar hij blijft leuk om naar te kijken. In deze paasfilm zien we de geboorte, het leven en werk, de kruisiging en de wederopstanding van Jezus Christus. Na de geboorte in een stal, vluchten Jozef en Maria naar Egypte. Hiermee proberen ze te ontsnappen aan de wraak van koning Herodes en ze willen hun baby beschermen. Als Jezus jaren later uit Egypte terugkeert, ziet hij dat zijn volk onderdrukt wordt door de Romeinen. The Greatest Story Ever Told is prachtig om naar te kijken, vooral omdat het echt een hele oude film is. Een prachtige film die niet kan ontbreken in deze lijst met paasfilms. 

Rise of the Guardians (2012)

Rise of the Guardians is niet alleen een leuke animatiefilm voor kinderen, maar eigenlijk voor iedereen die ervan houdt. Het is niet per se een paasfilm, maar brengt in ieder geval de sfeer met zich mee door de stoere Paashaas, die één van de Legendes is! In Rise of the Guardians volgen wij het verhaal van een groep helden, de Paashaas, Kerstman, Tandenfee en het Zandmannetje (de kabouter). Wanneer een boosaardige geest de aarde bedreigt, moeten de Legendes voor het eerst met elkaar samenwerken om deze schurk te verslaan. Samen moeten ze de fantasie en dromen van kinderen over de hele wereld beschermen. Rise of the Guardians is een heerlijke paasfilm om lekker op de bank met paaseitjes erbij! 

Easter Parade (1948)

Easter Parade is nog zo'n leuke oude paasfilm om met het hele gezin te kijken. Ditmaal is het een musical. Don (48) moet op het laatste moment invallen voor iemand die zijn enkel gebroken heeft bij een dansvoorstelling. Don is ondanks zijn leeftijd een zeer getalenteerde danser uit New York. Hij verwent zijn danspartner ontzettend, helaas heeft zij niet dezelfde gevoelens voor hem en gaat zij ervandoor met een beter aanbod. Wanneer hij dronken is ontmoet hij een danseresje en geeft haar de kans om haar vervanger te worden. Om te bewijzen dat hij de drijfkracht is achter het succes zal hij haar naar de top coachen. Easter Parade is voor de liefhebbers van musicals, paasfilms en oude films een aanrader! 

The Last Temptation of Christ (1988)

The Last Temptation of Christ is gebaseerd op een roman. In deze paasfilm zien we de timmerman Jezus van Nazareth, de gekweld wordt door schuldgevoel. Hij probeert uit te vinden wat God van hem wil. Maar als zijn missie bijna compleet is staat hij voor de grootste verleiding van allemaal: het normale leven van een goed mens. Het is wederom een oude film, maar The Last Temptation of Christ is een prachtige film. Daarom staat ook deze in ons lijstje van paasfilms.

Peter Rabbit (2018)

We sluiten de lijst van paasfilms af met de leuke film Peter Rabbit! Peter Rabbit, oftewel Pieter Konijn zoals de film in het Nederlands is uitgekomen,  gaat over de eigenwijze en ondeugende Pieter Konijn. Hij is al een hele tijd in strijd met meneer Verhoef om zijn moestuin, maar deze strijd lijkt voorbij als de arme oude man dood neervalt. Niks is minder waar, want niet veel later staat zijn neefje voor de deur en die blijkt net zo weinig van konijnen te houden als zijn oom. Als hij ook nog de lieve buurvrouw Bea van Pieter Konijn probeert af te pakken barst de strijd opnieuw los!

Naar welke paasfilms ga jij dit jaar kijken?

Bron: Wikipedia 

Lees ook: 10x eierdopjes voor een Vrolijk Paasontbijt

Nieuwste artikelen

  • Wie schrijft die blijft - Tamara Haagmans

  • Het smalle pad van verlangen - Patrick Rothfuss

  • De prinses - Wendy Holden

  • De vrouwen van het wijndomein - Linda Winterberg

  • Liefs van mij – Jessica Saunders

Gerelateerde artikelen

  • Divergent Allegiant part 2 officieel stop gezet

  • Pikante films op Netflix

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • Volwassen acteurs die tieners speelden

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

Zoek in artikelen