De perfecte film bij jouw beroep

Welk beroep je in welke sector ook uitvoert, bijna iedereen houdt er van om af en toe een goede film te kijken. Maar hoe leuk is het als je een film kijkt die ook nog eens past bij het beroep die je uitvoert? Wij hebben daarom voor jullie de leukste vrouwenfilms die bij jouw beroep passen op een rijtje gezet.

Stewardess - View from the top

Donna is opgegroeid in de provincie, maar haar grote droom is om stewardess te worden. Bij haar eerste sollcitatie wordt ze meteen aangenomen, maar het echte werk blijkt toch moeilijker dan gedacht. Tijdens haar eerste vlucht loopt de boel compleet in het honderd. Haar instructeur ziet niets in haar en veroordeelt haar tot lokale vluchten. Zal het haar lukken om toch stewardess te worden?

Bron: Miramax

Redactie - The Devil wears Prada

The Devil wears Prada, gebaseerd op het gelijknamige boek van Lauren Weisberger, gaat over Andrea Sachs die van een klein dorpje verhuist naar New York. Ze krijgt een baan als assistente van de veeleisende (en niet zo aardige) New Yorkse moderedactrice Miranda Priestly. Dit is natuurlijk een baan waar iedere vrouw van droomt. Helaas blijkt Andrea meer een voetveeg te zijn dan een assistente, maar toch zet Andrea alles op alles om deze baan vol te houden! 

Bron: Fox 2000 Pictures/ Twentieth Century Fox

Journalistiek - His Girl Friday

Walter Burns werkt bij de Chicago Morning Post en is verantwoordelijk voor de eindredactie. Hij staat op het punt de beste verslaggever ooit te worden, maar daar moet hij wel een hoge prijs voor betalen. De kans is namelijk redelijk groot dat hij zijn ex-vrouw Hildy gaat verliezen aan een saaie verzekeringsagent. Daarom besluit hij om iedere truc die hij kent te gebruiken om ervoor te zorgen dat Hildy uit de buurt van haar toekomstige man blijft. 

Bron: Columbia Pictures Corporation

Kok - Ratatouille

Remy is een klein ratje die er eigenlijk al zijn hele leven van droomt om een grote chefkok te worden. Na een heftige gebeurtenis belandt Remy toevallig bij het beroemde restaurant van Auguste Gusteaus. De jonge Linguini heeft hier pas net een baan in de keuken weten te scoren ondanks zijn gebrek aan talent voor koken. Gelukkig ontmoet hij Remy en samen proberen ze Gusteau's restaruant weer beroemd te maken.

Bron: Disney

Manager - Working Girl

Tess is een secretaresse die graag hogerop wil komen. Ze komt te werken voor de succesvolle zakenvrouw Katherine. Zij stelt Tess' zakelijke ideeën en inzicht zeer op prijs en daarom belooft ze Tess dat als ze zo doorgaat zij haar gaat helpen om carrière te maken. Maar tijdens een skivakantie breekt Katherine haar been, waardoor Tess erachter komt dat Katherine haar idee heeft ingepikt om zelf met de eer te gaan strijken. Tess besluit dan om zich voor te doen als collega van Katherine, die toch wel even uitgeschakeld is, en de keiharde zakenwereld binnen te dringen door een belangrijke deal te sluiten met de hulp van zakenman Jack Trainer.

Bron: Twentieth Century Fox

Foodtruck - Chef

Chefkok Carl Casper neemt plotseling ontslag bij een groot en bekend restaurant in Los Angeles. Hij laat alls achter en vertrekt naar Miami. Met de hulp van zijn ex-vrouw, beste vriend en zoontje knapt hij een oude foodtruck helemaal op en begint hij zijn eigen restaurantje. Maar dan op wielen. Tijdens dit prachtige culinaire avontuur herontdekt Carl zijn creativiteit en passie voor koken, leven en liefde.

Bron: Aldamisa Entertainment

Moeder - Bad Moms

Amy Mitchell doet alles voor haar prachtige gezinnetje en ze komen altijd op nummer één. Maar op een dag is ze er helemaal klaar mee. Ze is uitgeput door de energie die haar kinderen en man vreten. En dan heeft ze ook nog eens een baas die al haar overige tijd opslokt. Me-time zit er niet echt in. Amy besluit dat het genoeg is geweest en besluit samen met twee andere zwaar gestreste moeders hun verantwoordelijkheden te laten varen en helemaal los te gaan. Dit tot ongenoegen van drie keurige moeders op school, die Amy niet kan uitstaan.

Bron: STX Entertainment

Song Writer - Begin again

Gretta laat haar oude vertrouwde omgeving achter en verhuist met haar vriend naar New York. Ze willen het samen gaan maken in de muziekwereld. Helaas blijkt hun liefde niet bestand tegen een solo-contract en Gretta's vriend besluit de roem en het fortuin achterna te gaan. Gretta's wereld krijgt echter een bijzondere wending wanneer de platenproducer Dan haar ontdekt in een lokale bar. Ze besluiten samen te gaan werken om muziek te maken.

Bron: Exclusive Media Group

Chocolatrie - Chocolat

De tijd lijkt een beetje stil te staan in het Franse dorpje Lansquenet. De laatste eeuw is er niks veranderd, maar op een dag verhuist Vianne Rocher samen met haar dochter naar dit dorpje. Ze opent een chocolaterie en ze weet altijd voor iedere bewoner de juiste chocolade uit te kiezen. Hierdoor weet ze de harten van de bewoners te veroveren. Ze stellen zich steeds meer open voor Vianne. De conservatieve burgemeester ziet zijn macht verdwijnen en gaat de strijd aan met Vianne. En dan is daar ook ineens de knappe vreemdeling die bij Vianne zelf allerlei gevoelens losmaakt.

Bron: Miramax

Verkoper in boekenwinkel - You’ve Got Mail

Kathleen is de eigenaar van een klein, gezellig kinderboekenwinkeltje. Maar dan komt Joe om de hoek kijken en hij bezit een van de allergrootste boekwinkelketens in Manhattan. Door de hoge kortingen die hij op de boeken kan geven wordt hij Kathleens grootste concurrent. Geen wonder dus dat Joe en Kathleen elkaar niet mogen en vijanden van elkaar zijn. Wat ze niet weten is dat ze dagelijks contact hebben via de mail en dat ze verliefd op elkaar aan het worden zijn..

Bron: Warner Bros.

Wetenschapper - Hidden figures

Hidden Figures vertelt het prachtige verhaal van drie briljante Afro- Amerikaanse vrouwen die voor de NASA werkten. Ze waren vooruitstrevend en bedachten één van de grootste operaties in de geschiedenis: de lancering van astronaut John Glenn in de ruimte. Dit was een indrukwekkende prestatie die Amerika weer een beetje moed gaf. Daarnaast werden de verhoudingen in de ‘Space Race’ volledig op scherp gezet en dit veranderde de wereld. 

Bron: Fox 2000 Pictures

Leraar - Bad teacher

Elizabeth is niet de meest geschikte lerares die er rondloopt. Ze is meedogenloos en vloekt er op los. Ze kijkt regelmatig te diep in het glaasje en ook van een jointje is ze niet vies. Het liefst wil ze een rijke man aan de haak slaan zodat ze haar stomme baan gedag kan zeggen. Helaas wordt ze gedumpt door haar verloofde en dat betekent dat ze op zoek moet gaan naar een nieuwe, rijke man. Elizabeth vindt er eentje, maar zij is niet de enige die haar zinnen op deze man heeft gezet. Elizabeth gaat de strijd aan met haar collega Amy en gaat niet in op de avances van een sarcastische, maar erg leuke gymleraar

Bron: Columbia Pictures

Kantoorwerk - Office space

De kanoormedewerkers komen in opstand tegen hun hebberige baas. Niet in staat om weer zo'n geestdodende dag te doorstaan bij Initech Corporation, slaat "beeldschermslaaf" Peter Gibbons door... en besluit om z´n werk zó slecht te doen, dat hij wel ontslagen moet worden. Gewapend met een ontspannen houding en een nieuwe sexy vriendin, is hij al snel een meester in de kunst van het verwaarlozen van zijn werk.

Bron: Twentieth Century Fox

Zangeres - Dreamgirls

In Dreamgirls volgen we de talentvolle meidengroep: The Dreamettes. Curtis Taylor Jr. is een ambiteuze manager en ontdekt de meiden tijdens een talentenjacht. Hij doet ze een aanbod dat ze niet af kunnen slaan. Ze mogen als achtergrondzangeressen optreden bij James 'Thunder' Early. Al snel wordt Effie vervangen door de knappere Deena en uiteindelijk wordt ze zelfs helemal uit het trio gezet. Dit betekent ook dat hun naam moet veranderen en dat wordt The Dreams. Het geld en de beroemdheid brengen hen echter niet alleen maar geluk.

Bron: Dreamworks

Schilder - Frida

In 1925 raakt Frida Kahlo ernstig gewond bij een ongeluk met een bus. Hierna start een lange revalidatieperiode en Frida probeert de pijn een beetje te verwerken door te schilderen. Dit blijft niet onopgemerkt en al snel wordt ze ontdekt door een beroemde kustenaar, Diego Rivera. Ze besluit met hem te trouwen en ze veroveren samen een prominente plek in de Amerkaanse kunstkringen. Na 5 mooie jaren in de VS keren ze samen terug naar Mexico, waar Frida vandaan komt. Hier bieden ze onderdak aan de verbannen Russische leider Trotzky, met wie Frida een affaire krijgt. Frida's werk wordt ontdekt door de invloedrijke surrealistische Franse dichter André Breton, die haar laat doorbreken in Europa.

Bron: Handprint Entertainment

Landbouw - At Any Price

Dean Whipple is een echte rebel en droomt van een carrière als autocoureur. Het is alleen moeilijk om deze droom te verwezenlijken door de verplichtingen die hij heeft in het boerenbedrijf van zijn familie. Zijn vader Henry heeft jarenlang hard gewerkt om het bedrijf te laten groeien en is ervan overtuigd dat Dean zijn plaats moet in nemen. Wanneer er een groot onderzoek wordt ingesteld dat moet uitwijzen of het bedrijf volgens de regels handelt, komen vader en zoon in een onverwachte situatie terecht waarin de toekomst van het bedrijf en het leven van de familie op het spel staan.

Bron: Black Bear Pictures

Directeur - The proposal

Margaret heeft een geweldige baan in Amerika te pakken, maar kom oorspronkelijk uit Canada. Door een probleem met haar visum dreigt ze het land uitgezet te worden, maar Margaret bedenkt een plan. Om te mogen blijven moet ze met een Amerikaanse man trouwen en haar assistent Andrew is het perfecte slachtoffer. Hij gaat akkoord, maar daar zitten wel voorwaarden aan verbonden. Zo moet Margaret mee naar Alaska om de familie van Andrew te ontmoeten. Al snel voelt Margaret zich als een vis op het droge. Met een onvoorbereid huwelijk in het vooruitzicht en de vreemdelingenautoriteiten op de hielen, beloven Margaret en Andrew met enige aarzeling zich aan het plan te houden. Ongeacht de gevolgen...

Bron: Touchstone Pictures

Politie - Zootopia

In Zootropolis wonen alleen maar dieren. Je komt er allemaal verschillende soorten tegen die met elkaar proberen samen te leven. Het maakt niet uit wie of wat je bent, van de grootste olifant tot de kleinste spitsmuis. Judy Hopps droomt er van om zich aan te sluiten bij de politie. Het enige probleem is dat ze een konijn is en er is nog nooit een konijn benoemd tot politie officier. Toch gaat ze de uitdaging aan om zichzelf te bewijzen. Ze grijpt een grote kans aan om een zaak op te lossen. Zelfs als dat betekent dat ze moet samenwerken met de welbespraakte, sluwe vos Nick Wilde om het mysterie op te lossen.

Bron: Walt Disney Pictures

Nanny - The sound of music

De weduwnaar Kapitein Von Trapp leidt zijn huishouden nabij Salzburg zoals hij deed bij het schip dat hij ooit leidde. Dit verandert echter wanneer het nieuwe kindermeisje Maria, die mislukt is als non, arriveert. Ze danst door de heuvels en inspireert iedereen om te zingen en om schoonheid in de kleinste dingen te zien. Wanneer de kapitein een feestje organiseert om zijn nieuwe verloofde te introduceren weet Maria het zeker: een leven als non is niets voor haar.

Bron: Robert Wise Productions

Staat jouw beroep er niet bij? Dan zullen we ons best doen om jouw beroep in het volgende artikel wel te benoemen!

Welke film past bij jouw beroep?

Lees ook: Onbekendere series die het kijken waard zijn

Nieuwste artikelen

  • Alles wat beweegt - Susan Smit

  • De terugkeer - Tina van Dijk

  • Het Wilde Eiland 2: Vuurlicht - Karen Swan

  • Ze kwamen ons halen - Martine Letterie

  • 12 Nederlandse YA auteurs om te volgen

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen