Onbekendere series die het kijken waard zijn

Er zijn ontzettend veel series en soms zie je door de bomen het bos niet meer. Hierdoor zijn er ontzettend veel series die je nog niet kent, maar deze onbekendere series zijn het echt wel waard om een keer te bingewatchen! Het zijn namelijk echte pareltjes. Wij hebben daarom een aantal onbekendere series op een rijtje gezet, die je gezien moet hebben. Daarom moet je van de onderstaande series meteen de dvdbox kopen, zodat je de serie kunt bingewatchen! 

Hart of Dixie

De allereerste serie die je echt moet kennen is Hart of Dixie. In deze serie volgen we het leven van Zoe Hart. Haar dromen vallen totaal in duigen en dus besluit ze om naar Bluebell in Alabama te verhuizen! Daar neemt ze de kliniek over van een vreemde, maar wanneer ze daar aankomt blijkt de man overleden te zijn en gaat het allemaal net wat anders dan ze had verwacht.

onbekendere seriesBron: The CW

Samantha Who?

Samantha Who? heeft maar twee seizoenen gekregen, maar het is toch echt wel één van de onbekendere series die het kijken waard is! Het gaat over Samantha Newly die in een coma raakt na een ongeval met de auto. Na acht dagen ontwaakt ze, maar ze heeft last van geheugenverlies: ze herinnert zich niets meer uit haar verleden. Ze herkent haar moeder niet meer, weet niet waar ze werkt en zelfs niet meer hoe ze met de auto moet rijden. Beetje bij beetje krijgt ze haar geheugen terug, en moet dan vaststellen dat de oude Samantha eigenlijk helemaal niet zo'n lieve en vriendelijke vrouw was: ze heeft heel wat mensen tegen haar in het harnas gejaagd en was een echte bitch. Ze ziet haar coma dan ook als dé kans om een nieuwe start te nemen en haar fouten uit het verleden weer goed te maken.

onbekendere seriesBron: ABC

Poldark

Poldark is een geweldig kostuumdrama dat je zeker een keertje moet bingewatchen, daar krijg je geen spijt van! Ross Poldark keert twee jaar na de Amerikaanse onafhankelijkheidsoorlog terug naar Engeland. Eenmaal thuis aangekomen ontdekt hij dat zijn grote liefde ondertussen verloofd is met zijn neef. Ross keert terug naar zijn huis om daar zijn bestaan opnieuw op te gaan bouwen. Hij start nieuwe zakelijke ondernemingen op en hij vindt ook de liefde weer terug. Maar niet alles gaat hem voor de wind en Poldark maakt niet alleen vrienden, maar ook een aantal vijanden...

onbekendere seriesBron: Just Bridge Entertainment

Younger

Younger is gebaseerd op het boek van Pamela Redmond Satran. In deze serie volgen we Liza. Zij is 40 jaar oud en wordt opeens een alleenstaande moeder. Zij probeert nu weer een weg terug te vinden in de werkende wereld, maar ze ontdekt dat het nagenoeg onmogelijk is om weer vanaf het begin te beginnen op haar leeftijd. Misschien gaat het beter als ze zichzelf jonger voordoet dan ze is?

onbekendere seriesBron: TV Land

Timeless

Timeless zit zo goed in elkaar dat je deze serie echt niet aan jezelf voorbij mag laten gaan! Aan het begin van de serie wordt er een tijdreismachine gestolen door een mysterieuze crimineel, genaamd Garcia Flynn. Hij wil de geschiedenis veranderen en het Amerika dat wij kennen vernietigen. Lucy (docent geschiedenis), Wyatt (soldaat) en Rufus (wetenschapper) doen er alles aan om dit tegen te houden. Zodra ze weten waar Garcia naartoe reist gaan ze er ook naartoe en proberen hem tegen te houden. Dit loopt niet altijd even goed af.

onbekendere seriesBron: Sony Pictures

Preacher

Jesse Custer (Agent Carter's Dominic Cooper) komt er achter dat God de Hemel heeft verlaten en zijn taken niet langer uitvoert. Jesse is de enige die in staat is om God op te sporen en hem verantwoordelijk te houden voor zijn troonsafstand. Tulip O'Hare (Ruth Negga), Jesse's ex en een bier zuipende vampier, vergezeld hem op zijn zoektocht naar antwoorden. Maar het verhaal eindigt daar niet: The Saint of Killers, een onsterfelijke moordmachine, zetten de achtervolging in en hebben hun zinnen gezet op Jesse.

onbekendere seriesBron: AMC

The Magicans

Een serie met magie in de hoofdrol? Kom maar door! The Magicians is gebaseerd op het gelijknamige boek van Lev Grossman. The Magicians vertelt het verhaal van Quentin Coldwater. Hij gaat studeren aan de Brakebills College voor Magical Pedagogy, een geheime universiteit in New York. Hij en zijn vrienden ontdekken al snel dat de magische fantasiewereld waar ze als kinderen over lazen reëel is en een ernstig gevaar vormt voor de mensheid.

onbekendere seriesBron: Universal Pictures

Victoria

Series over het Britse koningshuis zijn altijd wel leuk om naar te kijken en daarom is het een goed idee om Victoria een keer te bingewatchen. In deze serie volgen we het leven van een jonge koningin Victoria. Van het moment waarop ze tot koningin wordt gekroond, op de prille leeftijd van achttien, tot haar innige vriendschap met Lord Melbourne die haar mentor is tijdens die belangrijke eerste jaren op de troon. Nu ze de machtigste en rijkste jongedame van Europa is, dingen er vele mannen naar haar hand. Victoria heeft echter slechts oog voor één man: de veel oudere Lord Melbourne. Het is een onmogelijke liefde. Pas wanneer ze Prins Albert ontmoet, valt ze langzaam maar zeker voor de charmes van een andere man…

onbekendere seriesBron: Dutch Filmworks

Happy Valley

In Happy Valley is Catherine Cawood het hoofd van een politiekorps in de valleien van Yorkshire: Calder Valley. Alleen zo ‘happy’ is het allemaal niet. Catherine heeft een zwaar leven. Haar dochter heeft zichzelf opgehangen door een verkrachting, ze leeft samen met haar ex-drugsverslaafde zus, ze is gescheiden, haar zoon praat niet meer met haar en ze moet voor haar kleinkind zorgen. Daarnaast komt de verkrachter van haar dochter ook nog vrij en wordt de dochter van een bekende zakenman ontvoerd. Catherine komt stap voor stap steeds dichter bij de waarheid en wordt persoonlijk deze zaak in getrokken. Mentaal takelt ze hierdoor nog verder af, zeker wanneer haar kleinzoon Ryan voor problemen zorgt en er een collega wordt vermoord.

onbekendere seriesBron: BBC One

The Sinner

Cora Tannetti gaat samen met haar man Mason en hun zoon naar het strand. Daar steekt ze onverwachts iemand neer, wat ze achteraf niet meer weet. Ze weet ook niet wat de reden is van deze gewelddadige actie. Ze wordt meegenomen naar het politiebureau. Daar krijgt ze flashbacks naar haar verleden. Desondanks is het nog steeds niet duidelijk waarom ze die man neergestoken heeft. Rechercheur Dan Leroy en inspecteur Harry Ambrose onderzoeken de zaak. Harry gelooft dat er een duidelijk motief moet zijn voor deze actie en gaat samen met Cora op onderzoek naar haar herinneringen uit het verleden. 

onbekendere seriesBron: Universal pictures

Wynonna Earp

Ook Wynonna Earp mag niet ontbreken tussen de onbekendere series die het kijken waard zijn! Wynonna Earp (Melanie Scrofano) is de achter-achterkleindochter van de bekende Wyatt Earp, en voorbestemd om de stad te redden. Ze heeft het stadje verlaten na een dramatisch ongeluk waarin haar vader en oudere zusje zijn omgekomen, en op haar 27e verjaardag keert ze terug voor de begrafenis van haar oom. Al snel wordt ze geconfronteerd met een vloek die al jaren op haar familie rust, en als erfgenaam is zij als enige in staat om de bovennatuurlijke krachten te bestrijden. Om de demonen terug te sturen naar de onderwereld moet ze deze vermoorden met haar ironisch genoemde revolver: Peacemaker.  

onbekendere seriesBron: Syfy

The Good Place

In The Good Place gaat het over Eleanor Shellstrop (Kristen Bell), die overlijdt en wakker wordt in het leven na de dood. Ze ontmoet Michael, de burgemeester van The Good Place (Ted Danson), die haar prijst voor haar leven op aarde. Eleanor is namelijk terechtgekomen op een hemelachtige plek. Alleen realiseert ze zich dat het onterecht is dat ze daarnaartoe is gestuurd, ze heeft helemaal niet zo goed geleefd. Dit moet ze verbergen voor de andere bewoners en Eleanor probeert haar leven te beteren. In seizoen 2 komt Eleanor erachter dat The Good Place juist niet de ‘hemel’ is maar een slechte plek.

onbekendere seriesBron: NBC

Santa Clarita Diet

Misschien weet je het al, misschien nog niet. Maar de bovennatuurlijke serie Santa Clarita Diet gaat over zombies. Het zijn geen agressieve zombies, zoals bijvoorbeeld in The Walking Dead. Santa Clarita Diet gaat over het gezinnetje dat bestaat uit Joel, Sheila en hun dochter Abby. Plots gaat Sheila dood en verandert in, jawel, een zombie. Hun hele leven staat op zijn kop en ze zullen ermee om moeten gaan dat Sheila nu een zombie is en andere behoeften heeft. 

onbekendere seriesBron: Garfield Grove Productions

The Americans

The Americans speelt zich af in de jaren 80. Het uitgangspunt is dat een groep van Sovjet officieren zijn opgeleid om autochtone Amerikanen na te bootsen, zodat ze een spion kunnen worden met een cover, waardoor zelfs de partner en de familie het niet weten.

onbekendere seriesBron: FX

The Fall

De serie speelt zich af in Noord-Ierland en volgt een PSNI-onderzoek naar een reeks recente moorden. Wanneer de PSNI het onderzoek niet binnen 28 dagen weet af te ronden wordt hoofdinspecteur Stella Gibson van de Metropolitan Police Service ingeroepen om naar het onderzoek te kijken. Onder haar leiderschap moeten de lokale detectives de seriemoordenaar die Belfast terroriseert opsporen en stoppen. Een onbekende serie met Jamie Dornan? Die moet je natuurlijk zien!

onbekendere seriesBron: BBC Two

Ash vs. Evil Dead

Ash vs. Evil Dead is een vervolg op de film Evil Dead. Ash Williams is de enige die de mensheid kan redden. Hij probeert een einde te maken aan de problemen die in 1981 in het hutje in het bos zijn begonnen.

onbekendere seriesBron: Starz!

Orphan Black

Sarah is altijd alleen geweest. Ze heeft geen ouders, geen familie. Ze leeft op straat en komt aan geld door te stelen. Op een dag ziet ze een jonge vrouw op het treinperron die als twee druppels water op haar lijkt. Wanneer de vrouw zelfmoord pleegt door voor de aankomende trein te springen, is Sarah in shock. Maar vervolgens ziet ze een kans, een uitweg voor haar problemen. Sarah neemt de identiteit aan van de overleden vrouw. Ineens heeft ze een leven, een woning, geld en zelfs een vriend. Maar dan doet ze een schokkende ontdekking: zij en de overleden jonge vrouw zijn klonen. Sarah raakt verwikkeld in een dodelijke samenzwering waarbij ze niemand kan vertrouwen. Zijn er meer zoals zij?

onbekendere seriesBron: Dutch Filmworks

Welke serie ga jij bingewatchen?

Lees ook: De leukste bovennatuurlijke series op Netflix

Nieuwste artikelen

  • De 9 beste Amazon Prime Original series

  • Een wereld zonder prinsen - Soman Chainani

  • Recensie: Do Revenge

  • Elfenstof - Carrie Jones

  • Film & Serie Top 6: oktober 2022

Gerelateerde artikelen

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Nieuwe series die je dit jaar niet mag missen

  • De leukste tv-series voor Young Adult liefhebbers

  • 10 x series om samen met je vriend te kijken

  • Deze films en series zijn vanaf januari te zien op Netflix

Zoek in artikelen