Top 10 films over eten

Sta jij hele avonden in de keuken om het perfecte gerecht op tafel te zetten? Of vind jij een avondje buiten de deur eten ook prima? Dan hebben wij een tip voor jou! Ga naar films over eten kijken! Hierin komen namelijk de lekkerste culinaire gerechten voorbij en de kok in jou wordt daar vast helemaal wild van. Binnen de kortste keren sta jij gewoon zelf weer in de keuken te kokkerellen! Daarom hebben wij 10 films over eten op een rijtje gezet waarbij het water in je mond loopt tijdens het kijken. 

1. The Hundred-Foot Journey

De eerste film in ons rijtje van films over eten is The Hundred-Foot Journey. Het gaat over de familie Kadam die besluit om van India naar een pittoreske dorpje in Zuid- Frankrijk te verhuizen. Zij willen daar een lekker Indiaas restaurantje openen. Alleen gaat dit niet helemaal zoals gepland. De eigenaresse van een Frans restaurant in de buurt, Madame Mallory, heeft geen zin in concurrentie en protesteert heftig tegen de opening. Hassan Kadam ontdekt dat hij een passie heeft voor de Franse keuken en wordt verliefd op souschef Marguerite. Daarom probeert hij te bemiddelen tussen zijn famillie en Madame Mallory zodat de twee uiteenlopende culturen nader tot elkaar kunnen komen.

films over etenBron: DreamWorks Studios

2. No Reservations

No Reservations is echt een film waar je honger van krijgt, de meest heerlijke gerechten passeren namelijk de revue in deze film! Kate is gek op werken en doet eigenlijk niks anders. Ze is chefkok van beroep en kan de lekkerste gerechten op tafel zetten. Maar helaas heeft ze van andere dingen dan weer niet zo heel veel verstand. Zo weet ze zichzelf geen houding te geven bij de souschef die in haar restaurant in Manhattan komt werken of hoe ze voor haar nichtje moet zorgen, die bij haar komt wonen omdat ze geen ouders meer heeft.

films over etenBron: Castle Rock Entertainment

3. Ratatouille

Remy is een klein ratje die er eigenlijk al zijn hele leven van droomt om een grote chefkok te worden. Na een heftige gebeurtenis belandt Remy toevallig bij het beroemde restaurant van Auguste Gusteaus. De jonge Linguini heeft hier pas net een baan in de keuken weten te scoren ondanks zijn gebrek aan talent voor koken. Gelukkig ontmoet hij Remy en samen proberen ze Gusteau's restaruant weer beroemd te maken. Ook in de animatiefilm Ratatouille komt er genoeg lekker eten voorbij.

films over etenBron: Walt Disney

4. Chef

Een andere film waar heel veel eten in voorkomt is Chef. Chefkok Carl Casper neemt plotseling ontslag bij een groot en bekend restaurant in Los Angeles. Hij laat alls achter en vertrekt naar Miami. Met de hulp van zijn ex-vrouw, beste vriend en zoontje knapt hij een oude foodtruck helemaal op en begint hij zijn eigen restaurantje. Maar dan op wielen. Tijdens dit prachtige culinaire avontuur herontdekt Carl zijn creativiteit en passie voor koken, leven en liefde.

films over etenBron: VVS Films

5. Julie & Julia

De vijfde film in ons rijtje met films over eten is Julie & Julia. Hierin wordt het waargebeurde verhaal van schrijfster Julie Powell verteld. Ze besluit om haar saaie leven op te geven zodat ze in één jaar tijd alle recepten uit het kookboek van Julia Child te maken. Julia is namelijk Julie's grootste voorbeeld. Al haar belevenissen houdt ze bij op een blog en op die manier kan iedereen kennis maken met de Franse keuken. Julie & Julia is een heerlijke en smakelijke film over het leven, vreugde, obsessie en heel erg veel eten...

films over etenBron: Sony Pictures

6. Sjakie en de Chocoladefabriek

Bij het zien van Sjakie en de Chocoladefabriek krijgen we spontaan zin in, jawel, chocolade! Deze film neemt je mee naar de wonderbaarlijke fabriek van Willy Wonka! Om hier binnen te komen zal je één van de gouden tickets moeten bemachtigen die Willy Wonka in zijn chocoladerepen heeft verstopt. Charlie is één van de gelukkige winnaars. Tijdens de rondleiding door de Chocoladefabriek kan hij zijn ogen niet geloven. Je kunt er velden van zacht, muntig suikergras verkennen in de Chocoladekamer, langs de Chocoladerivier varen in een boot van roze suiker, je kaken lam kauwen op Eindeloze Toverballen in de Uitvindkamer, de getalenteerde eekhoorns gadeslaan in de Notenkamer en naar de Televisiekamer reizen met de Grote Glazen Lift. Deze film kan dus zeker niet ontbreken in ons rijtje met films over eten!

films over etenBron: Warner Bros.

7. Het regent gehaktballen (Cloudy with a Chance of Meatballs)

De nieuwste uitvinding van Flint Lockwood verwoest per ongeluk het stadsplein en belandt in de wolken. Dit zorgt ervoor dat het cheeseburgers gaat regenen! En hij dacht nog wel dat zijn uitvinding niet werkte. Maar dan gebeurt er iets geks, de machine begint raar te doen en er ontstaan spaghetti-tornado’s en gehaktbal-stormen. Nu moet Flint met behulp van weermeisje Sam Sparks en Steve, zijn pratende aap, een manier vinden om de machine te stoppen voor de wereld bezwijkt onder gigantische gehaktballen! Van Het regent gehaktballen krijg je gegarandeerd trek in een lekkere cheeseburger of in spaghetti met gehaktballen!

films over etenBron: Sony Pictures

8. Chocolat

Je dacht toch niet dat wij Chocolat zouden vergeten in ons rijtje met films over eten! De tijd lijkt een beetje stil te staan in het Franse dorpje Lansquenet. De laatste eeuw is er niks veranderd, maar op een dag verhuist Vianne Rocher samen met haar dochter naar dit dorpje. Ze opent een chocolaterie en ze weet altijd voor iedere bewoner de juiste chocolade uit te kiezen. Hierdoor weet ze de harten van de bewoners te veroveren. Ze stellen zich steeds meer open voor Vianne. De conservatieve burgemeester ziet zijn macht verdwijnen en gaat de strijd aan met Vianne. En dan is daar ook ineens de knappe vreemdeling die bij Vianne zelf allerlei gevoelens losmaakt.

films over etenBron: 20th Century Fox

9. Big Night

De broers Pilaggi, Primo en Secondo, zijn samen eigenaar van restaurant The Paradise. Het restaurant loopt alleen niet zo goed en Secondo kan maar één manier bedenken om dit te veranderen.  Zij zorgt ervoor dat er een belangrijke gast komt dineren in The Paradise. Dit is Louis Prima, een jazzmuzikant. Nu moeten de broers alles op alles zetten om samen een sublieme maaltijd te bereiden voor hun eregast en een groot aantal klanten! Helaas is Louis Prima in geen velden of wegen te bekennen op de Grote Avond. Ondertussen gaan de klanten steeds meer drinken en naderen de twee broers hun kookpunt.

films over etenBron: Dutch Filmworks

10. Waitress

Deze komedie gaat niet alleen over lekker eten, maar ook over de kracht van vrienschap, moederschap en het krijgen van een tweede kans. En dat terwijl er allemaal lekkere taarten voorbij komen in Waitress. Jenna is een serveerster. Ze woont in een klein dorpje en heeft grote dromen. Ze kan de meest heerlijke taarten bakken en de recepten hiervan zijn allemaal gebaseerd op de gebeurtenissen uit haar leven. Haar grootste droom is om een taartenbakwedstrijd te winnen zodat ze haar vervelende man kan verlaten en haar leven kan veranderen. Dan ontmoet ze de nieuweling in het dorp. Zou hij het juiste ingrediënt zijn om het ultieme geluk te vinden?

films over etenBron: 20th Century Fox

Welke films over eten zijn jouw favoriet?

Lees ook: 10 dingen waar mensen die van eten houden zichzelf in kunnen vinden

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • De ergste film clichés 

  • Om deze redenen zien seks scènes in films er altijd perfect uit

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • De 10 leukste winterfilms

Zoek in artikelen