Top 10 films over eten

Sta jij hele avonden in de keuken om het perfecte gerecht op tafel te zetten? Of vind jij een avondje buiten de deur eten ook prima? Dan hebben wij een tip voor jou! Ga naar films over eten kijken! Hierin komen namelijk de lekkerste culinaire gerechten voorbij en de kok in jou wordt daar vast helemaal wild van. Binnen de kortste keren sta jij gewoon zelf weer in de keuken te kokkerellen! Daarom hebben wij 10 films over eten op een rijtje gezet waarbij het water in je mond loopt tijdens het kijken. 

1. The Hundred-Foot Journey

De eerste film in ons rijtje van films over eten is The Hundred-Foot Joruney. Het gaat over de familie Kadam die besluit om van India naar het pittoreske Saint-Antonin-Noble-Val in Zuid- Frankrijk te verhuizen. Zij willen daar een lekker Indiaas restaurantje openen. Alleen gaat dit niet helemaal zoals gepland. Madame Mallory, de eigenaresse van het klassieke Franse restaurant Le Saule Pleureur, is het er niet mee eens en zij protesteert hevig tegen de opening. Wanneer de zoon, Hassan Kadam, zijn passie voor de Franse haute cuisine ontdekt en valt voor souschef Marguerite, probeert hij te bemiddelen en de twee uiteenlopende culturen nader tot elkaar te brengen.

films over etenBron: DreamWorks Studios

2. No Reservations

No Reservations is echt een film waar je honger van krijgt, de meest heerlijke gerechten passeren namelijk de revue in deze film! Kate is een echte workaholic. Zij is chef-kok en kan de lekkerste gerechten bereiden, maar van andere dingen heeft ze dan weer niet zoveel verstand. Ze weet bijvoorbeeld niet wat ze aanmoet met de vrijgevochten souschef die in haar restaurant in Manhattan komt worden of wat ze moet doen met haar ouderloze nichtje, die bij haar komt wonen.

films over etenBron: Castle Rock Entertainment

3. Ratatouille

Remy, een ratje, droomt ervan om ooit in een grote Franse keuken de chef-kok te worden! Ondanks de wensen van zijn familie en het feit dat hij een rat is probeert hij zijn droom toch te verwezenlijken. Als Remy terecht komt in het beroemde restaurant van zijn culinaire held, Auguste Gusteau, besluit hij een team te vormen met Linguini, het keukenhulpje. Hij ontdekt toevallig het grote kooktalent van Remy. De samenwerking van de twee zorgt voor heel wat opwindende en hilarische situaties en zet de hele culinaire wereld op z'n kop. Ook in de animatiefilm Ratatouille komt er genoeg lekker eten voorbij.

films over etenBron: Walt Disney

4. Chef

Een andere film waar heel veel eten in voorkomt is Chef. In deze film weigert Chef Carl Casper zijn creatieve integriteit in de keuken op te geven als het aankomt op zijn gerechten en specialiteiten. Hierdoor komt hij in een conflict met de commerciële restauranteigenaar terecht en dan besluit Carl om ontslag te nemen. Hij vertrekt meteen naar Miami en opent samen met zijn ex-vrouw, zijn beste vriend en zijn zoon een kantinewagen. Hiermee hoopt hij niet alleen zijn initiële passie voor koken terug te vinden, maar ook zijn levenslust.

films over etenBron: VVS Films

5. Julie & Julia

De vijfde film in ons rijtje met films over eten is Julie & Julia. Hierin wordt het waargebeurde verhaal van schrijfster Julie Powell verteld. Zij geeft haar saaie leventje op en besluit om in één jaar alle recepten uit het kookboek van haar grote voorbeeld Julia Child te maken. Dit alles houdt ze allemaal bij op een blog, zodat de nieuwe generatie kennis kan maken met de Franse kookkunst. De passie voor het koken verandert al snel in een passie voor het leven. Een heerlijke en smakelijke komedie over vreugde, obsessie en boter...

films over etenBron: Sony Pictures

6. Sjakie en de Chocoladefabriek

Bij het zien van Sjakie en de Chocoladefabriek krijgen we spontaan zin in, jawel, chocolade! Deze film neemt je mee naar de wonderbaarlijke fabriek van Willy Wonka! Hier kun je velden van zacht, muntig suikergras verkennen in de Chocoladekamer... langs de Chocoladerivier varen in een boot van roze suiker... je kaken lam kauwen op Eindeloze Toverballen in de Uitvindkamer... de getalenteerde eekhoorns gadeslaan in de Notenkamer en naar deTelevisiekamer reizen met de Grote Glazen Lift. Het is allemaal ontzettend grappig, maar ook een klein beetje mysterieus. Deze film kan daarom zeker niet ontbreken in ons rijtje met films over eten!

films over etenBron: Warner Bros.

7. Het regent gehaktballen (Cloudy with a Chance of Meatballs)

De nieuwste uitvinding van Flint Lockwood verwoest per ongeluk het stadsplein en belandt in de wolken. Dit zorgt ervoor dat het cheeseburgers gaat regenen! En hij dacht nog wel dat zijn uitvinding niet werkte. Maar dan gebeurt er iets geks, de machine begint raar te doen en er ontstaan spaghetti-tornado’s en gehaktbal-stormen. Nu moet Flint met behulp van weermeisje Sam Sparks en Steve, zijn pratende aap, een manier vinden om de machine te stoppen voor de wereld bezwijkt onder gigantische gehaktballen! Van Het regent gehaktballen krijg je gegarandeerd trek in een lekkere cheeseburger of in spaghetti met gehaktballen!

films over etenBron: Sony Pictures

8. Chocolat

Je dacht toch niet dat wij Chocolat zouden vergeten in ons rijtje met films over eten! Als Vianne Rocher naar Lansquenet verhuist om daar een chocolaterie te openen zet ze het dorpje op zijn kop. Vianne beschikt over de gave om voor elke bewoner van het dorpje de juiste chocolade uit te kiezen. De bewoners stellen zich steeds meer open voor Vianne en voor elkaar. De conservatieve burgemeester vindt dit niet zo heel fijn en probeert ervoor te zorgen om alles te houden zoals dat het was. Maar de dorpelingen hebben geproefd van een nieuwe vrijheid en dan is daar ook ineens de knappe vreemdeling die bij Vianne zelf allerlei gevoelens losmaakt.

films over etenBron: 20th Century Fox

9. Big Night

De broers Pilaggi, Primo en Secondo, zijn samen eigenaar van restaurant The Paradise. Het restaurant loopt alleen niet zo goed en Secondo kan maar één manier bedenken om dit te veranderen.  Zij zorgt ervoor dat er een belangrijke gast komt dineren in The Paradise. Dit is Louis Prima, een jazzmuzikant. Nu moeten de broers alles op alles zetten om samen een sublieme maaltijd te bereiden voor hun eregast en een groot aantal klanten! Helaas is Louis Prima in geen velden of wegen te bekennen op de Grote Avond. Ondertussen gaan de klanten steeds meer drinken en naderen de twee broers hun kookpunt.

films over etenBron: Dutch Filmworks

10. Waitress

Deze komedie gaat niet alleen over lekker eten, maar ook over de kracht van vrienschap, moederschap en het krijgen van een tweede kans. En dat terwijl er allemaal lekkere taarten voorbij komen in Waitress. Jenna is een serveerster. Ze woont in een klein dorpje en heeft grote dromen. Ze kan de meest heerlijke taarten bakken en de recepten hiervan zijn allemaal gebaseerd op de gebeurtenissen uit haar leven. Haar grootste droom is om een taartenbakwedstrijd te winnen zodat ze haar vervelende man kan verlaten en haar leven kan veranderen. Dan ontmoet ze de nieuweling in het dorp. Zou hij het juiste ingrediënt zijn om het ultieme geluk te vinden?

films over etenBron: 20th Century Fox

Welke films over eten zijn jouw favoriet?

Lees ook: 10 dingen waar mensen die van eten houden zichzelf in kunnen vinden

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

  • 5x Romantische zwijmel-films voor Valentijnsdag

  • De 10 leukste winterfilms

  • Deze films en series zijn vanaf januari te zien op Netflix

  • Joanne Harris over derde deel Chocolat-trilogie

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen