9 films met Robert Pattinson

Kun jij ook geen genoeg krijgen van Robert Pattinson? Keer op keer kijken wij met veel plezier naar deze knappe acteur. Hij schittert in meerdere topfilms die je ongetwijfeld kent, maar ook de minder bekende films zijn zeker het kijken waard. Wij hebben daarom even een aantal films met Robert Pattinson op een rijtje gezet. Veel kijkplezier!

1. Harry Potter en de Vuurbeker

Zoals ieder jaar brengt Harry Potter de zomervakantie door bij zijn vreselijke oom en tante, waar de sfeer dit jaar extra gespannen is doordat hun verwende zoontje Dirk op dieet is. Harry kan dan ook niet wachten tot hij terug mag naar de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, om aan zijn vierde schooljaar te beginnen. Dit jaar staan ook het Toverschool Toernooi op de planning. Robert Pattinson speelt de rol van Cedric Diggory en hij is één van de deelnemers.

films met Robert PattinsonBron: Warner Bros.

2. The Bad Mother's Handbook

The Bad Mother's Handbook is gebaseerd op het gelijkamige boek van Kate Long. Karen Cooper wil haar familie domineren en gelooft dat zij de rots in de branding is. Maar eigenlijk doet ze alles verkeerd. Ze ruïneert eerder de levens en de toekomst van haar familieleden, dan ze te helpen. Robert Pattinson speelt de rol van Daniel Gale in The Bad Mother's Handbook. Hij ziet er wel echt als een nerd uit in deze film, maar is hij dat ook echt? Daarvoor zal je echt deze film moeten kijken!

films met Robert PattinsonBron: Ingenious Broadcasting

3. Water for Elephants

De 94-jarige Jacob kijkt terug op zijn leven bij een derderangs circus. Hier verzorgde hij Rosie, de olifant die het circus voor de ondergang moest behoeden. Dan leert Jacob Marlena kennen, de betoverend mooie ster van het paardennummer, en de echtgenote van August, de charismatische, maar wrede dierentrainer. Jacob komt klem te zitten tussen zijn liefde voor Marlena en zijn wens te worden opgenomen in de familie van circusartiesten, en kan alleen gered worden door een moorddadig geheim dat de circustent doet instorten. Robert Pattinson is te zien in de flashbacks, waarin hij de rol van Jacob speelt.

films met Robert PattinsonBron: Fox 2000 Pictures

4. The rover

Tien jaar na de westerse economische crisis is Australië een toevluchtsoord voor vluchtelingen, gelukzoekers en criminelen. Eric is een ex-soldaat die alles in zijn leven verloren heeft. Als een groep criminelen hem besteelt van zijn laatste bezit, een oude auto, besluit hij de achtervolging in te zetten. Hierbij wordt hij geholpen door Ray, het broertje van één van de criminelen, die gewond is achtergelaten. Robert Pattinson speelt in The Rover de rol van Ray, maar waar zijn, zijn mooie lokken nou gebleven?

films met RobertBron: Porchlight films

5. Twilight

Twilight is toch wel de film waar Robert Pattinson het bekendste door is geworden. Hij speelt hierin de rol van de onweerstaanbare vampier: Edward Cullen. Als Bella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende wending. Tot nu toe heeft Edward zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. En misschien is het al te laat…

films met Robert PattinsonBron: Lionsgate

6. Cosmopolis

In Cosmopolis speelt Robert Pattinson de rol van de 'golden boy. Eric Parker. Hij is 28 jaar en wordt rondgereden door de straten van Manhattan. Eric is op weg naar de oude kapper van zijn vader, waar hij zijn haar wil laten knippen. Hij heeft zojuist, als één van de grootste zakenmannen van Wall Street, zijn totale vermogen ingezet op de daling van de Japanse Yen. Dit blijkt een verkeerde beslissing te zijn. Terwijl de minuten wegtikken, stort zijn imperium langzaam in. Onderweg komt hij terecht in enkele bizarre situaties en verliest hij, overweldigd door de gebeurtenissen, langzaam de grip op de realiteit.

films met robert pattinsonBron: Alfama Films

7. Bel Ami

Robert Pattinson speelt de rol van Georges Duroy in Bel Ami. Hij is een jonge casanova van lagere afkomst. Met zijn intelligentie en charmes windt hij alle vrouwen van verschillende klassen met gemak om zijn vinger. Aan het einde van de negentiende eeuw reist hij door Parijs met als doel hoger op de sociale ladder te komen. Daar komt hij al snel terecht in een wereld waar seks ‘macht ‘ is. Daarnaast gaan obsessie en rijkdom hand in hand.

films met Robert PattinsonBron: Protagonist Pictures

8. Little Ashes

Robert Pattinson speelt in Little Ashes de rol van Salvador Dalí, een wereldberoemde schilder. De film speelt zich af in het Spanje van de jaren 20 en '30. Drie creatieve jonge talenten ontmoeten elkaar op de universiteit en zij zijn op zoek naar geluk. Luis Buñuel kijkt hulpeloos toe hoe de vriendschap tussen Salvador Dalí en Federico García Lorca zich ontwikkelt tot een affaire. 

films met Robert PattinsonBron:  APT Films

9. Remember me

In de ontroerende film Remember Me speelt Robert Pattinson de rol van Tyler. Jaren na de zelfmoord van zijn broer weet hij nog steeds niet waar hij met zijn verdriet en woede naartoe moet. De relatie met zijn vader loopt niet erg soepel en hij twijfelt overal aan. Tijdens een straatruzie wordt hij hardhandig aangepakt door een politieagent. Om wraak te nemen, verleidt hij diens dochter Ally. Maar het blijft niet bij verleiding, hij wordt verliefd op haar. Niet alleen Tyler heeft een moeilijk verleden, ook Ally heeft het niet altijd makkelijk gehad.

films met  Robert PattinsonBron: Underground films

Welke films met Robert Pattinson ga jij zeker weten kijken?

Bron: imdb.com, bol.com, guardianlv.com

Lees ook: 10x slechte vriendjes in films

Nieuwste artikelen

  • Als ik je morgen weer zie – Robbie Couch

  • De rivalen – Vi Keeland

  • Beers balkon - Jeroen Berkhout

  • Italopop - Vanja van der Leeden

  • Toespijs - Judith Cyrus

Gerelateerde artikelen

  • 18 x de leukste filmseries

  • De 40 beste complete Young Adult series 

  • 10 meest bizarre dingen die fans hebben gedaan voor beroemdheden

  • 12 x de beste romantische tiener films

  • YA fantasy boeken series

Zoek in artikelen