9 films om te janken

Soms heb je gewoon even zin om alle frustraties eruit te gooien en keihard te huilen. Er zijn meerdere manieren om je aan het huilen te krijgen (voor mensen zoals wij tenminste), maar je moet je er natuurlijk niet slechter van gaan voelen. Daarom hebben wij een lijstje met supermooie jankfilms opgesteld. Zo kun je even wegvluchten in de problemen van een ander en al je emoties eruit gooien.

1. The Notebook

Allie en Noah brengen de beste zomer van hun leven met elkaar door. Maar dan slaat de werkelijkheid toe en worden de twee uit elkaar getrokken door de ouders van Allie. Als Allie op het punt staat om te trouwen met een andere man, die wel haar ouders goedkeuring kan wegdragen, slaat de twijfel toe. Kiest ze voor de liefde van haar leven of kiest ze voor haar ouders goedkeuring. The Notebook is bij uitstek een van de mooiste films aller tijden.

films om te jankenBron: New Line Cinema

2. Titanic

Deze klassieker mag natuurlijk niet missen. Tijdens een bootreis ontmoeten Jack en Rose elkaar en het is liefde op het eerste gezicht, maar dan slaat het noodlot toe. De Titanic raakt een rots van ijs en begint te zinken. Bij de eerste noten van 'My heart will go on' van Celine Dion, zijn de tissues niet meer aan te slepen...

films om te jankenBron: Twentieth Century Fox

3. P.S. I love you

In P.S. I Love You volgen we het verhaal van Holly wanneer de liefde van haar leven, Gerry, overlijdt. Voor zijn overlijden besluit Gerry om Holly een aantal brieven met instructies na te laten, zodat zij haar leven, zonder hem, weer kan oppakken. Romantisch, dramatisch en grappig tegelijk. 3 redenen om je tranen te laten vloeien. Deze film zul je niet snel vergeten.

films om te jankenBron: Alcon Entertainment

4. The fault in our stars

De film die in 2014 veel los heeft gemaakt bij een hoop mensen. Het bijzondere verhaal van Hazel en Gus zal je zeker niet koud laten...Deze twee tieners beschikken beiden over een cynisch gevoel voor humor en een bijzondere kijk op het leven. Hazel is ongeneeslijk ziek en tegen alle verwachtingen in ontmoet ze Gus bij een praatgroep voor kankerpatiënten. Langzaam maar zeker bloeit er een bijzondere liefde tussen de twee op.

films om te jankenBron: Fox 2000 Pictures

5. The Vow

Wat als je geliefde je niet meer herkent? En misschien nooit meer hetzelfde voor je gaat voelen? Dit overkomt Leo in The Vow. Na een vreselijk auto-ongeluk raakt Paige in een coma en als zij ontwaakt is Leo een vreemde voor haar! Dit verhaal doet werkelijk pijn van het medeleven...

films om te jankenBron: Screen Gems

6. A walk to remember

Van liefdesverhalen weten wij inmiddels; hoe onmogelijker de liefde, hoe heftiger de romance. Wees voorbereid, want A walk to remember ontbreekt in geen enkel lijstje van films om te huilen...

films om te jankenBron: Warner Bros.

7. Doctor Zhivago

De wees Yuri Zhivago en Tonya Gromeko ontmoeten elkaar op jeugdige leeftijd wanneer haar ouders hem onder hun hoede nemen. Uiteindelijk wordt Yuri arts en trouwt hij met Tonya. Tijdens de Eerste Wereldoorlog kruist de mooie Lara echter zijn pad en de twee worden heftig verliefd. Hun passionele affaire wordt verstoord door de Russische revolutie. Een romance gevangen in het vuur van een revolutie. Eigenlijk is alles in deze film is heftig, dus zelfs jouw heftigste emoties krijgen even geen aandacht tijdens het kijken van Doctor Zhivago.

films om te jankenBron: Metro-Goldwyn-Mayer (MGM)

8. Shakespeare in love

Wat is erger dan je geliefde niet kunnen zien? Juist, je geliefde helemaal niet mogen zien! De jonge schrijver William Shakespeare heeft problemen met zijn laatste werk "Romeo en Ethel de Piratendochter". De jonge en rijke Viola is een groot fan van Shakespeare, en droomt ervan om actrice te worden. Vrouwen zijn echter niet toegestaan op het toneel, dus verkleedt ze zich als jongen, en krijgt ze de rol van Romeo. Wanneer zij en William verliefd worden heeft hij eindelijk de inspiratie om zijn toneelstuk verder uit te werken. Romantiek en passie zorgen ervoor dat je diep het verhaal in wordt meegesleept.

films om te jankenBron: Universal Pictures

9. Remember me

Twee complexe levens vinden rust in de liefde die ze voor elkaar voelen. Ook jij zult rust vinden na je emoties uitgestort te hebben door het zien van deze film. Remember me is een prachtige film, maar zeker het einde zal je doen janken! Zorg er dus zeker voor dat de zakdoekjes al klaar liggen!

Bron: Summit Entertainment

Bij welke film was jij ontroostbaar?

Lees ook: 8 huilboeken waar je tissues bij nodig hebt

Nieuwste artikelen

  • Spider-Man 3 titel en eerste beelden onthuld

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met De verborgen apotheek

  • Luca trailer onthuld door Disney Pixar

  • Deze films en series verschijnen in maart op Amazon Prime Video

  • Deze films en series verschijnen in maart op Netflix

Gerelateerde artikelen

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • Deze acteurs haten de manier waarop ze beroemd zijn geworden

  • Disney-prinsessen en hun prinsen doen scènes uit The Notebook na

  • Interview met de hechte cast van Spijt!

  • Dit zijn de 10 films met de meeste Oscars

Zoek in artikelen