Top 10 Disneyfilms met de beste liedjes

Wie is er niet groot geworden met het kijken van Disney films? Nog steeds zijn wij gek op Disney films en we (her)kijken die dan ook regelmatig! Met name de liedjes uit Disney films vinden wij geweldig en ondertussen kunnen we elk nummer woord voor woord meezingen. Wij hebben voor jullie daarom de top 10 Disneyfilms met de beste liedjes op een rijtje gezet.

1. Lion King

De Lion King is misschien wel de mooiste Disney film die er gemaakt is en één van Disney's bekendste klassiekers. In deze film volgen we Simba, de zoon van Mufasa. Nadat zijn vader vermoord is door de slechte leeuw Scar loopt Simba weg van huis. Al snel komt hij Timon en Pumbaa tegen die Simba onder hun hoede nemen.

In deze film zitten een aantal prachtige nummers, maar dit is onze top 3:

1. Circle of life

2. Hakuna Matata

3. I just can't wait to be king

'Circle of life' blijft toch wel één van de mooiste Disney nummers aller tijden en de openingscène van de film is prachtig! Dit is een nummer die je nog lang bijblijft. Uiteraard konden we 'Hakuna Matata' niet buiten beschouwing laten en staat deze op nummer 2 in de lijst! Stiekem is dit nog steeds ons levensmotto.

2. Princess and the Frog

In de film Princess and the Frog verandert prins Naveen in een kikker. Door een speling van het lot komt hij terecht op het balkon van Tiana. Tiana besluit om de gok te wagen en de kikker te zoenen, maar in plaats van dat de kikker weer een prins wordt, verandert Tiana in een kikker!

Dit is onze top 3 liedjes uit Princess and the Frog:

1. Almost There

2. Dig a little deeper

3. Friends on the Other Side

Elke Disney film heeft prachtige nummers, zo ook Princess and the Frog. Bij ons staat het mooie en swingende nummer 'Almost there' op nummer 1. Tiana die zingt over dat hard werken loont en dat ze er bijna is om haar eigen restaurant te openen is zo motiverend dat je zelf ook meteen de handen uit de mouwen wilt steken!

3. Belle en het Beest

In Belle en het Beest wordt een jonge prins vervloekt tot een beest. Alleen als een vrouw door het uiterlijk van het beest heen kan kijken en verliefd wordt op zijn ware ik, dan pas wordt de vloek verbroken. Wanneer de vader van Belle gevangen wordt genomen door het beest besluit Belle om de plaats van haar vader in te nemen. Ze moet bij het beest wonen als zijn gast. Langzaamaan lijkt het beest iets voor haar te ontdooien en ook Belle lijkt steeds meer gehecht te raken aan het beest. Maar of het ware liefde is?

Dit vinden wij de mooiste nummers uit de film:

1. Tale as old as time

2. Be our guest

3. Gaston

Wie heeft vroeger deze film niet grijs gedraaid? Belle en het Beest blijft toch wel één van de mooiste Disney films. Het nummer 'Tale as old as Time' gezongen door mrs. Potts terwijl Belle en het Beest aan het dansen zijn, blijven wij het mooiste nummer uit de film vinden.

4. Aladdin

In de film Aladdin komt Aladdin de prachtige prinses Jasmine tegen. Wanneer Aladdin een betoverde lamp vindt verandert zijn leven op slag. Hij kan wensen wat hij wilt en hij doet zich voor als de prins Ali om het hart van Jasmine te veroveren. Ondertussen probeert de gemene Jafar het koninkrijk te veroveren.

Onze top 3 liedjes uit Aladdin is als volgt:

1. A Whole new world

2. One jump ahead

3. Prince Ali

Hoe leuk we het nummer 'Prince Ali' ook vinden, 'A whole new world' staat bij ons bovenaan. Dit duet tussen Aladdin en Jasmine terwiijl ze samen op het vliegende tapijt over de stad vliegen is zo mooi! Waar kunnen wij zo'n vliegend tapijt (en man) vandaan halen?

5. De Kleine zeemeermin

In de film De kleine zeemeermin wil Ariël niets liever dan een mens zijn. Wanneer ze ook nog is verliefd wordt op een knappe prins die ze uit de zee redt weet ze het zeker: ze wil bij de mensen wonen. Ze gaat naar de zeeheks Ursula toe om haar om benen te vragen, maar hiervoor vraagt Ursula wel een ding van haar: haar stem.

Dit vinden wij de beste liedjes uit de film:

1. Under the Sea

2. Part of your world

3. Kiss the girl

De kleine zeemeermin heeft zoveel leuke nummers! En daarnaast is deze film ook nog eens pure jeugdsentiment, dus een top 3 was lastig kiezen. Uiteindelijk staat 'Under the sea' bij ons bovenaan, dit swingende nummer dat gezongen wordt door Sebastiaan kunnen wij nog steeds van A tot Z meezingen en is het vrolijkste nummer uit de film!

6. Rapunzel

Rapunzel wordt als baby gestolen door de slechte Mother Gothel omdat ze de krachten van een bloem heeft overgenomen. Hierdoor kan Mother Gothel voor eeuwig jong blijven. Rapunzel wordt opgesloten in een toren, maar ze wilt niets liever dan de lantaarns zien die elk jaar op haar verjaardag de lucht in gaan. Op een dag ontdekt Flynn Rider het kasteel van Rapunzel en hij belooft haar om samen naar de lantaarns te zoeken.

Dit vinden wij de beste liedjes uit Rapunzel:

1. I see the light 

2. I've got a dream

3. When will my life begin

De scène in de boot waarin Flynn (aka Eugene) Rapunzel een lantaarn geeft zodat die mee kan vliegen in de stroom lantaarns is zo romantisch *zucht*. Wij zwijmelen elke keer weer weg bij deze scène. De scène wordt compleet gemaakt door het nummer 'I see the light', en daarom is dit ons favoriete nummer van Rapunzel.

7. Frozen

De zusjes Anna en Elsa zijn al sinds kleins af aan onafscheidelijk. Elsa heeft sinds haar geboorte al magische ijskrachten. Maar dan raakt Elsa per ongeluk Anna met haar krachten waardoor Anna bijna doodgaat. Gelukkig kan ze op tijd worden gered, maar Elsa en Anna worden van elkaar gescheiden. Elsa probeert haar krachten zo goed en zo kwaad als het kan voor de rest van de wereld te verbergen, maar tijdens haar kroning gaat het mis en moet ze vluchten om zichzelf te beschermen.

De hele film zit vol met leuke nummers, maar na lang wikken en wegen is dit de top 3 geworden:

1. Let it go

2. For the first time in forever

3. In summer

"Let it go, let it go, can't hold it back anymore!" Wie kan deze nieuwste klassieker niet meezingen? Wij hebben dit liedje elke keer nog dagen in ons hoofd zitten als we hem weer hebben gehoord, maar we moeten het toegeven: dit nummer blijft fantastisch!

8. Moana

In de film Moana volgen we de Hawaiaanse Moana. Haar familie heeft altijd een angst voor de zee gehad, maar Vaiana werd er juist door aangetrokken. Op een dag besluit ze om toch de zee over te zeilen om de tradities van haar voorouders te herstellen. Op haar reis ontmoet ze de halfgod Maui die haar helpt op haar missie.

Ook voor Moana hebben we een top 3 liedjes samengesteld:

1. How far I'll go

2. You're welcome

3. I am Moana

Moana is een van de nieuwste Disney films die is uitgebracht, maar ook in deze film heeft Disney weer prachtige nummers gestopt! 'How far i'll go' vinden wij het mooiste liedje uit de film, dit nummer waarin ze de verleiding van het water probeert te weerstaan, maar toch besluit om haar eigen weg te kiezen vinden wij geweldig (en daarnaast is hij ook supercatchy en heerlijk om mee te zingen).

9. Pocahontas

Pocahontas ziet op een dag blanke kolonisten aan land komen. Al snel ontmoet ze de knappe John Smith, de leider van de groep kolonisten en wordt ze verliefd op hem. Haar stam is echter tegen deze vreemdelingen en de vriendschap tussen Pocahontas en John Smit zorgt voor diverse problemen.

Het nummer dat bij ons op 1 staat zal geen verassing zijn, maar de andere liedjes zijn ook prachtig:

1. Colors of the world

2. Just Around the riverbend

3. Steady as the beating drum

Het meest bekende nummer, namelijk 'Colors of the wind', vinden wij het beste lied uit de film. Dit prachtige lied laat zo mooi de verschillen tussen het volk van Pocahontas en de witte mensen waarmee John Smith is meegekomen zien. De tekst die Pocahontas zingt is helaas nog steeds aan de orde van de dag en dat maakt dat dit nummer nog steeds relevant is. Wij krijgen in ieder geval elke keer weer een brok in ons keel bij het horen van dit nummer.

10. Jungle Book

In Jungle Book volgen we het verhaal van Mowgli die opgevoed wordt door een roedel wolven. Samen met de beer Baloe en de panther Bageera beleeft Mowgli allemaal avonturen in het bos.

En als laatste hebben we een top 3 opgesteld van de liedjes uit Jungle book. Dit waren bij ons de favoriete liedjes:

1. Bare Necessities

2. I Want to Be Like You

3. My own home

"Als je van beren leren kan, van slimme beren leren kan.." Bij het zien van The Jungle Book moeten wij meteen aan dit vrolijke nummer denken dat gezongen wordt door Baloe. Daarom staat deze bij ons dan ook op nummer 1!

Welk liedje uit de top 10 Disneyfilms met de beste liedjes is jouw favoriet?

Bron: YouTube

Lees ook: De beste Disneyfilms voor boekenliefhebbers

Nieuwste artikelen

  • De beste volwassen tekenfilms

  • De 12 populairste reality series van het moment.

  • Als Disney prinsessen in therapie zouden gaan

  • Recensie: Venom: Let there be Carnage

  • Recensie: Pretty Smart - seizoen 1

Gerelateerde artikelen

  • Frozen regisseur bevestigt: Tarzan ís het broertje van Elsa en Anna 

  • De negen meest shocking onthullingen in Disney films

  • Leeftijden van Disney personages die je niet zou verwachten

  • 19 dingen die je nog niet wist over Belle en het Beest

  • 8 plot holes in Disney films

Zoek in artikelen