De beste romcoms op Netflix

Wie houdt er nu niet van een avondje heerlijk zwijmelen op de bank met een romcom. Hoe heerlijk is het om even anderhalf uur weg te dromen in een film met een knappe man (of vrouw), waarbij je weet dat het op het einde toch allemaal goedkomt? Ons kun je altijd blij maken met een avondje romcoms kijken, maar de vraag is dan altijd welke? Gelukkig staat onze beste vriend Netflix altijd voor ons klaar die precies weet wat we nodig hebben! We hebben daarom voor jullie de beste romcoms op Netflix op een rijtje gezet.

De beste romcoms op Netflix

The Kissing Booth

De zestienjarige Elle Evans is erg populair en feest graag. Maar ondanks haar populariteit is ze nog nooit gekust. Dan komt ze tijdens carnaval terecht bij een attractie genaamd ‘kissing booth’. Hier staat ze oog in oog met de broer van haar beste vriend, Noah. Stiekem heeft ze al een tijdje een oogje op de broer van Noah. Echter heeft ze met Noah de afspraak dat ze nooit een relatie zullen aangaan met een familielid van de ander. Elle besluit de boer van Noah, Lee, toch te zoenen wat leidt tot een verboden romance die haar vriendschap met Noah op het spel zet.                   

Friends with benefits

Dylan (Justin Timberlake) heeft het helemaal gehad met relaties. En Jamie (Mila Kunis) gelooft niet meer in al die clichés over ware liefde. Maar omdat ze zich wel tot elkaar aangetrokken voelen, besluiten ze iets nieuws te proberen: Lichamelijke liefde zonder emotionele band en al die andere verwikkelingen. Klinkt simpel, toch? Niet dus. Al snel ontdekken ze dat de romantic comedy niet voor niets bestaat.

De beste romcoms op Netflix

Set it up

Harper en Charlie zijn twee assistenten in New York die zich in het zweet werken voor hun bazen en dat terwijl ze maar weinig verdienen. Beiden zijn bijna overspannen en zijn er helemaal klaar mee. Harper en Charlie besluiten om de handen ineen te slaan  en ze smeden een plan om ervoor te zorgen dat ze meer vrije dagen krijgen. Ze krijgen het idee om hun twee onuitstaanbare bazen met elkaar te koppelen. Zal het ze lukken om de twee bazen voor elkaar te laten vallen?

The Prince & me

Hij is de eigenwijze Deense Prins Edward (Luke Mably), die incognito een jaartje in Amerika wil studeren, voordat hij zijn koninklijke plichten moet vervullen. Zij is een vrijgevochten Amerikaanse studente met de naam Paige (Julia Stiles), die na eerst de nodige aanvaringen met Edward te hebben gehad, stapelverliefd op hem wordt zonder dat ze beseft dat hij een prins is. Pas wanneer zij hem achterna reist naar Denemarken komt ze achter zijn ware identiteit en wordt daarmee voor een moeilijke keuze gesteld. Moet zij haar hart volgen en kiezen voor de liefde? Haar zorgeloze en vrijgevochten leventje als anonieme studente is dan wel voorgoed voorbij...

De beste romcoms op Netflix

Notting Hill

William Thacker heeft een boekenwinkel in Notting Hill en leidt een rustig leven. Op een dag komt Anna Scott zijn boekenwinkel binnengelopen, een van Amerika’s bekendst actrices. William herkent Anna echter niet, wat Anna erg aantrekkelijk aan hem vindt. Door toeval lopen ze elkaar nog een keer tegen het lijf en hij vraagt of Anna meegaat naar een verjaardagsfeest bij de zus van William. Zal deze ontluikende liefde stand houden?

Blended

Blended is de derde samenwerking van sterren Adam Sandler en Drew Barrymore, na de comedy’s 50 First Dates en The Wedding Singer. Na een rampzalige blind date zijn de alleenstaande ouders Lauren (Barrymore) en Jim (Sandler) het over één ding eens: ze willen elkaar nooit meer zien. Maar als ze zich ieder afzonderlijk aanmelden voor een fantastische familievakantie met hun kinderen, komt het hele stel een week lang vast te zitten in een suite in een luxe Afrikaans safari resort.

De beste romcoms op Netflix

The Holiday

Iris en Amanda zijn twee totaal verschillende vrouwen, de een woont in een romantische Engels cottage, de ander woont in Hollywood. Wel hebben ze een ding met elkaar gemeen. Beiden hebben al heel veel pech ondervonden met mannen. Beiden zijn op zoek naar een vlucht uit hun leven en Iris en Amanda ontmoeten elkaar via internet. Impulsief besluiten ze om van huis te ruilen en nemen ze tijdelijk elkaars leven over.

Grease

John Travolta versterkte zijn positie als de meest veelzijdige en magnetische filmpersoonlijkheid van het decennium in deze filmversie van de geweldige hitmusical Grease. Olivia Newton-John maakte haar Amerikaanse filmdebuut als Sandy, het naïeve vriendinnetje van Travolta. De indrukwekkende bijrollen zijn te beschouwen als een "who's who" in deze belangrijke musical over de fantastische jaren '50. Grease is niet alleen een nostalgische kijk op een simpelere tijd, het is ook een energiek en opwindend muzikaal eerbewijs aan de tijd van de rock 'n' roll.

De beste romcoms op Netflix

Love Actually

In de film volgen we acht (liefdes)verhalen van verschillende Londenaren in de weken voor kerst. Zo wordt de premier van Engeland verliefd op het meisje dat hem thee komt brengen, Mark wordt verliefd op Juliet die op het punt staat te gaan trouwen met een andere man en een jongen wordt verliefd op het meisje dat bij hem in de klas zit.

Clueless

Het is niet makkelijk om het meest populaire meisje van Beverly Hills te zijn. Zeker niet als je het doelwit bent van de afgunst van de "Betties" (trutjes), de volhardende "Barneys" (lelijke sukkels), de losers, en leraren die overstuur raken wanneer je je huiswerk te laat inlevert. Toch weet de 15-jarige Cher (Alicia Silverstone) zich er doorheen te slaan en weet ze bovendien nog tijd vrij te maken voor een paar buitenschoolse activiteiten. Haar opgeruimde wereldje verandert in een chaos als er twee ontzettende "Baldwins" (spetters) op het toneel verschijnen; de sexy stijlvolle nieuwe klasgenoot (Justin Walker) en Cher's degelijke, maar leuke "ex-stiefbroer" (Paul Rudd). Dan merkt ze dat als het om liefde gaat, ze....euh....radeloos is.

To All The Boys I've Loved Before 

Lara Jean Covey schrijft brieven aan al haar voormalige geliefden. De brieven zijn alleen bedoeld voor haar en nooit bedoeld om gelezen te worden door iemand anders. Tot op een dag dat al haar liefdesbrieven verstuurd worden naar haar oude geliefden. Haar leven verandert al snel in een chaos als ze gedwongen is om te gaan met de sociale tegenslag en buiten dat ook de confrontatie moet aangaan met elk van hen.

A Cinderella story

Vervang een glazen muiltje door een mobieltje, een pompoenkoets door een cabriolet en een land heel ver weg door een buitenwijk van L.A. en wat is het resultaat? Een hilarische en romantische parodie op het klassieke Assepoestersprookje! Sam (Hilary Duff) schrobt vloeren in een eettent, ligt voortdurend overhoop met haar stiefmoeder en stiefzusters en droomt van een studie aan Princeton, de gedroomde plaats om een prins aan de haak te slaan. Maar misschien heeft ze haar Droomprins al ontmoet: haar anonieme chatvriendje (Chad Michael Murray), met wie ze heeft afgesproken op een Halloweenfuif. Sam slaat echter in totale paniek wanneer de geheimzinnige man de coolste kerel van de hele campus blijkt te zijn. Kan hij van een meisje houden dat niet tot de incrowd behoort? 

Crazy, Stupid, Love

Cal Weaver (Steve Carell) is een degelijke veertiger die denkt dat zijn huwelijk perfect is, totdat zijn vrouw Emily (Julianne Moore) een scheiding aanvraagt. Cal is weer vrijgezel en voelt zich verloren. Maar dan ontmoet hij Jacob Palmer (Ryan Gosling), een ware ladykiller die hem helpt de liefde en zijn mannelijkheid terug te vinden. Terwijl ongepaste verliefdheden en romantische ontmoetingen de revue passeren, ontdekken Cal en Jacob dat een player zijn zonder de juiste partner niet alleen dwaas en dom is: het is onmogelijk!

Maid In Manhattan 

De charmante Marissa (Jennifer Lopez) is een alleenstaande moeder en werkt als kamermeisje in het meest chique hotel van Manhattan. Wanneer ze stiekem de kleren van een rijke gast past, wordt ze betrapt door de rijke politicus Chris Marshall (Ralph Fiennes). Hij denkt dat zij ook een gast is en als snel springt de vonk over. Marissa doet haar best de schijn op te houden maar naarmate de gevoelens sterker worden kan zij niets anders dan hem de waarheid vertellen... Is hun liefde bestand tegen de invloeden van de zo verschillende werelden?

Always Be My maybe

15 jaar later voelen de beroemde chef-kok Sasha en de lokale muzikant Marcus zich nog steeds tot elkaar aangetrokken. Maar aanpassen aan elkaars wereld gaat moeizaam.

Legally blonde

Ze is een blonde schoonheid uit Beverly Hills die er alles aan zal doen om haar vriend te houden. Zelfs als dat betekent dat ze tot het uiterste moet gaan… rechten studeren! Reese Witherspoon (Walk the Line, Cruel Intentions, Pleasantville) speelt in deze prettig gestoorde komedie een vrouw met een gouden hart – en bijpassend haar! Elle Woods is een Californische blondine met designerskleren, geweldige vrienden en het gaafste vriendje van de campus. Dus als Warner Huntington III (Matthew Davis) haar plotseling dumpt en aan Harvard rechten gaat studeren, neemt Elle het heft in haar eigen, perfect verzorgde, handen. Ze schrijft zich ook in! Het moet nu een lachertje zijn om Walter terug te krijgen, toch? Not! Elle staat op het punt de moeilijkste strijd van haar leven te voeren – voor liefde, eer, rechtvaardigheid én respect voor blondjes, waar dan ook!

Two Weeks Notice

Advocate Lucy Kelson, met een diploma van Harvard Law op zak, wil de wereld redden. Maar tussendoor moet ze wel dassen en toekomstige vriendinnen uitzoeken voor haar wispelturige baas, de knappe miljardair George Wade. Lucy is de situatie grondig beu en dient haar ontslag in. Maar dat valt buiten de plannen van de gewiekste Wade en Cupido. Sandra Bullock en Hugh Grant vormen het 'perfect onvolmaakt' koppel in deze romantische komedie van regisseur Marc Lawrence (Miss Congeniality). Grant doet waar hij het best in is, de charmante, excentrieke Engelsman spelen. En Bullock, tevens producer van de film, komt andermaal verrassend uit de hoek als het slimme, neurotische buitenbeentje dat gaandeweg opbloeit tot de ultieme droomvrouw. 

 

Zwaar verliefd!

Een luchtige romantische komedie waarin de eeuwige strijd tegen de kilo’s en de liefde op een grappige, herkenbare manier bij elkaar komen. De jonge, succesvolle dierenarts Isa is een tikkeltje onzeker over haar lijf én de liefde. Ruben is dé perfecte man. Knap, werkt met zijn handen en houdt zielsveel van zijn labrador Bo. Als Isa op een dag Bo redt van een chocoladevergiftiging, valt ze als een blok voor zijn baasje. En hij voor haar, maar dat durft Isa niet te geloven. Na een peptalk van haar zus en vriendinnen besluit ze de Bossche bollen te laten staan en sleept ze zichzelf naar de sportschool. Haar zelfvertrouwen groeit en eindelijk besluit ze voor haar droomman te gaan. Maar is Ruben nog steeds geïnteresseerd?

First Daughter 

Samantha Mackenzie (Katie Holmes) is de dochter van de president van Amerika (Michael Keaton). Vanaf haar geboorte brengt zij haar leven door in de spotlights, op de voet gevolgd door bodyguards die haar moeten beschermen. Samantha heeft genoeg van deze levensstijl en wil, net als al haar andere leeftijdsgenoten, vrij zijn en genieten van het leven. Haar wens lijkt in vervulling te gaan wanneer zij het Witte Huis verlaat om te gaan studeren. Zonder de hulp van haar machtige vader moet Samantha nu haar eigen boontjes doppen, iets wat haar niet direct lukt. Samantha leeft echter op als zij studiegenoot James ontmoet. De twee worden verliefd en het ziet er voor Samantha een stuk rooskleuriger uit. Maar James is niet wie hij lijkt...

Welke romcom uit dit lijstje ga jij kijken?

Bron: IMDB, Netflix

Lees ook: De 15 allerbeste Netflix Original series

Nieuwste artikelen

  • Hoe ik mijn eigen moord oploste - Kristen Perrin

  • De schandalen - Herman Stevens

  • De storm van ons bestaan - Vanessa Chan

  • De omzwervingen van Boek - Melanie van de Peut

  • Familiehuis aan zee - Simone Foekens

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Netflix codes

  • Top 5 erotische must sees op Netflix

  • Pikante films op Netflix

Zoek in artikelen