De leukste Fantasy Young Adult films gebaseerd op het boek

Eerder schreven we al een artikel over de leukste Scifi Young Adult films gebaseerd op het boek. Maar naast scifi zijn er ook een heleboel fantasyboeken die verfilmd zijn! Denk maar aan boeken als The mortal instruments en Percy Jackson. beide boeken zijn verfilmd tot bioscoopfilms. Het fijne aan fantasyboeken en films is dat je jezelf even helemaal kunt verliezen in een andere wereld, waar soms ook heel andere wezens leven. Vampiers, engelen, weerwolven.. het komt allemaal voorbij in fantasyverhalen! Wij hebben nu voor jullie de leukste fantasy young adult films gebaseerd op het boek op een rijtje gezet.

Twilight

We beginnen deze lijst met de leukste fantasy young adult films gebaseerd op het boek uiteraard met Twilight! Twilight is geschreven door Stephenie Meyer en was zowel op papier als op het witte doek een groot succes.

Bella Swan is altijd al een buitenbeentje geweest en doet alles op haar eigen manier. Wanneer ze verhuist naar het regenachtige Forks, verwacht ze geen veranderingen. Totdat ze de mysterieuze en knappe Edward Cullen ontmoet, een jongen die op dezelfde school zit als zij. Bella is meteen verliefd op Edward en het duurt niet lang voordat zij een passievolle relatie krijgen. Maar Edward is niet zoals de andere jongens. Hij kan ontzettend hard rennen, stopt rijdende auto's met zijn blote vuisten, en is sinds 1918 geen dag ouder geworden. Edward is een onsterfelijke vampier, maar niet zoals de andere vampiers: hij drinkt geen bloed. Maar hoe closer Bella en Edward worden, hoe harder ze moeten vechten om hun onmogelijke liefde in stand te houden. En wat moeten ze doen als Laurent en James, Edwards dodelijke vampiervijanden, in de stad aankomen en op zoek gaan naar Bella?

Beastly

Beastly, met Vanessa Hudgens en Alex Pettyfer, is een hertelling van het sprookje Belle en het Beest en perfect voor fantasyliefhebbers.

De film - geïnspireerd door het klassieke verhaal van ''Beauty and the Beast'' - speelt zich af in een moderne setting. Nadat de arrogante tiener Kyle Kingson zijn Gothic klasgenote heeft vernederd, spreekt zij een vloek over hem uit die hem verandert van 'lekker ding' in een afzichtelijk monster. Om de toverspreuk te verbreken moet Kyle iemand vinden die van hem houdt zoals hij nu is.

Percy Jackson

Percy Jackson van Rick Riordan hoort natuurlijk ook in dit lijstje thuis! De boeken van Riordan zijn ongekend populair. Ook de films zijn erg vermakelijk. Helaas zijn er maar twee boeken van Percy Jackson verfilmd. 

Percy Jackson is 17 jaar oud en heeft de gave om zich in de nesten te werken! Hij komt erachter dat hij geen gewone tiener is, maar een halfgod en de zoon van Poseidon. Hij wordt beschuldigd van het stelen van de bliksemschicht van Zeus: het machtigste wapen van het universum. Percy gaat op een avontuurlijke en gevaarlijke missie om zijn onschuld te bewijzen en een vernietigende oorlog tussen de goden te voorkomen.

Fallen

De verfilming van Fallen is helaas niet in de Nederlandse bioscopen geweest, maar aangezien de boeken van Fallen ontzettend leuk zijn is het zeker een aanrader om deze film een keer te kijken. 

Nadat Luce betrokken raakt bij de mysterieuze dood van een jongen wordt ze naar de tuchtschool Zwaard & Kruis gestuurd. Vanaf de allereerste schooldag trekt de mysterieuze, onweerstaanbaar aantrekkelijke en afstandelijke Daniel Grigori de aandacht van Luce Price. Hij komt haar akelig bekend voor en is haar enige afleiding op een plek waar mobieltjes verboden zijn en camera’s elke beweging waarnemen. Daniel laat heel duidelijk merken dat hij niets met Luce te maken wil hebben, maar ze kan hem niet negeren. Als een magneet wordt ze naar hem toe gezogen en ze is vastberaden om te ontdekken wat Daniel wanhopig geheim probeert te houden… ook al betekent het haar dood.

The Mortal Instruments

The mortal instruments is nu verfilmd als Netflix serie genaamd Shadowhunters. Maar eerder was er ook al een film gemaakt van deze populaire boekenreeks van Cassandra Clare!

Clary Fray is een doodgewoon meisje uit New York, totdat ze midden in een club getuige is van een moord die gepleegd wordt door een groep jongeren. Tot haar grote frustratie lijkt zij de enige te zijn die het ziet. De jongeren die de moord gepleegd hebben, blijken schaduwjagers te zijn; strijders die hun leven geven in de strijd tegen demonen. Clary komt er al snel achter waarom zij de enige is die de schaduwjagers kan zien; ze blijkt één van hen te zijn…

Terwijl Clary steeds meer over zichzelf en haar verleden ontdekt, stapt ze de wereld van de schaduwjagers binnen; een magische, maar gevaarlijke wereld, waarin Clary zonder het te weten, een zeer belangrijke rol blijkt te hebben. 

A Wrinkle in Time

A wrinkle in time is een van de meest recente verfilimingen van een fantasy young adult boek. 

A Wrinkle in Time is de verfilming van het gelijknamige boek van Madeleine L'Engle uit 1962. Na de plotselinge verdwijning van de wetenschapper Alex Murry beleeft zijn dochter Meg samen met haar broertje Charles Wallace en vriend Calvin O'Keefe een groots avontuur. Alex was bezig met een speciaal project voor de overheid, de tesseract, waarmee men de vijfde dimensie kan gebruiken. Een tesseract is een hyperkubus, een vierdimensioneel object. Meg en haar gezelschap gebruiken de tesseract om te reizen naar verschillende, kleurrijke planeten, om zo haar vader te vinden.

Vampire Academy

Vampiers zijn populaire wezens in fantasyfilms. Niet alleen in Twilight en The mortal instruments, ook in Vampire Academy spelen zij een grote rol.

Twee meiden die studeren aan een school voor vampiers zijn op een hele bijzondere manier met elkaar verbonden. Rose is niet alleen hartsvriendinnen met Lissa, ze wordt ook opgeleid tot haar beschermer. Niet zonder reden, want Lissa is prinses en troonopvolger van de Moroi - zoals vreedzame, sterfelijke vampiers heten. Rose traint er graag hard voor, ook omdat ze extra vechtlessen krijgt van de knappe Dimitri voor wie ze wel wat voelt. Ze zal iedere les nodig hebben, want de Strigoi - onsterfelijke, evil vampiers - zullen er alles aan doen om Lissa het leven onmogelijk maken. Alsof het leven op school nog niet ingewikkeld genoeg is...

The Host

The host is de tweede fantasy young adult boekverfilming van Stephenie Meyer die in deze lijst staat!

In The host is onze wereld overgenomen door een onzichtbare vijand: er waren zielen rond die het lichaam van hun gastheer of gastvrouw overnemen, waarbij de oorspronkelijke ziel langzaam vervaagt. Het grootste deel van de mensheid heeft inmiddels een gastziel.
Melanie, een van de laatste 'wilde mensen', wordt op een dag in bezit genomen door Wandelaar. Wandelaar wist al dat het moeilijk was om in een mensenlichaam te wonen - de overweldigende emoties, de levendige herinneringen - maar dit lichaam verzet zich hevig: de vorige bewoonster weigert haar geest te laten overnemen. Melanie vult Wandelaars gedachten met beelden van Jared, de jongen van wie ze houdt. Wandelaar kan zich niet verzetten tegen de herinneringen die Melanies lichaam haar laten zien en ze begint wanhopig te verlangen naar een man die ze nog nooit heeft ontmoet.

City of Ember

De bewoners van Ember leven al generaties lang in de enige nog verlichte stad op aarde. Na een lange periode zonder problemen staan de krachtige motoren, die Ember van licht voorzien, nu op het punt het te begeven. De bewoners vrezen voor hun toekomst en durven ook de stad niet uit omdat niemand ooit is teruggekomen uit het donker dat Ember omringt. Doon Harrow en Lina Mayfleet geven de hoop echter niet zo snel op. Wanneer Lina een stoffig doosje met geheime en cryptische instructies vindt, beginnen zij en Doon meteen met het ontcijferen ervan. De code vertelt hen verbazingwekkende dingen over de geschiedenis en toekomst van de stad, en over een nieuwe wereld waar de bewoners van Ember naartoe kunnen vluchten. In een race tegen de klok moeten Doon en Lina alle obstakels zien te ontwijken en een vluchtplan in gang zetten naar een wereld waarvan niemand wist dat deze bestond... voordat de lichten voor altijd uitgaan.

Aquamarine

De film Aquamarine is gebaseerd op het gelijknamige boek van Alice Hoffman.

De zomer loopt op zijn einde en Claire en Hailey hebben een groot probleem. Over vijf dagen zal Hailey’s familie naar de andere kant van de wereld verhuizen! De meiden hopen dus op een wonder en dat krijgen ze in de vorm van Aquamarine, een beeldschone zeemeermin die tijdens een nazomerstorm aan land wordt gespoeld. Aquamarine mag dan wel mooi zijn, maar zij heeft weinig kaas gegeten van de fijne kneepjes van het versieren. Zij vraagt de twee meiden dan ook om haar te helpen de man van haar dromen te vinden, in ruil voor een wens. Maar hun pogingen om de knappe plaatselijke strandwacht aan de haak te slaan leiden tot een wel heel onverwacht resultaat… en zo ontdekken ze dat je grootste hartenwens niet altijd dat hoeft te zijn wat je echt wilt.

Eragon

Christopher Paolini was pas 15 jaar toen hij begon met het schrijven van Eragon. In 2003, toen Christopher Paolini 20 was, werd het boek uitgegeven en is tot op de dag van vandaag nog steeds erg populair. In 2006 werd het boek verflmd en hoort volgens ons dan ook thuis in het rijtje met de leukste fantasy young adult films gebaseerd op het boek.

Wanneer Eragon een glimmende blauwe steen vindt, denkt hij het geluk op zijn hand te hebben; misschien kan hij hiermee eten voor zijn familie kopen. Maar wanneer de steen een draak laat verschijnen, realiseert hij zich dat hij een schat heeft gevonden, die wel eens net zo oud kan zijn als het Koninkrijk. Van de een op de andere dag is zijn leven compleet veranderd en wordt hem een eeuwenoud geheim toevertrouwd. Met een zwaard en de raadgeving van iemand die hem moet beschermen, moeten Eragon en de draak een koning met duistere krachten zien te stoppen voordat hij het Koninkrijk in gevaar brengt. Kan Eragon de kracht van de legendarische Draken Ridders op zich nemen? Het lot van het gehele koningrijk ligt in zijn handen…

Beautiful Creatures

We sluiten deze lijst af met Beautiful creatures. Beautiful Creatures is de verfilming van het eerste boek in de Beautiful creatures serie. 

Wanneer de mysterieuze Lena Duchannes Ethans school binnenstapt, is hij onmiddellijk betoverd: dit is het meisje waar hij -letterlijk- al maanden van droomt. Al snel zijn ze onafscheidelijk. Maar Lena verbergt duistere krachten en een groot geheim. Op haar zestiende verjaardag wordt ze opgeëist door de Krachten van het goede of het kwade. Ze vreest voor Ethans veiligheid en besluit alle sporen van hun liefde uit zijn geheugen te wissen...

Welk fantasy young adult film gebaseerd op het boek is jouw favoriet?

Lees ook: Romantische Young Adult films

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • Boeken top-5: De leukste series!

  • Weekend-special: GRATIS ebook Fallen downloaden

  • Boeken zoals Harry Potter

  • 18 x de leukste filmseries

  • Komen er meer Twilight films aan?

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen