De leukste Scifi Young Adult films gebaseerd op het boek

Naast het lezen van boeken zijn we ook gek op het kijken van films! En hoe leuk is het als die twee dingen nu met elkaar gecombineerd kunnen worden? Tegenwoordig worden er veel van onze favoriete boeken verfilmd, wat natuurlijk ontzettend leuk is! Met name zijn er de laatste tijd veel science fiction young adult boeken verfilmd. Hierdoor kan je de karakters en plaatsen waarover je zo veel hebt gelezen eindelijk in het echt voor je zien. En scifi is natuurlijk bij uitstek geschikt voor het witte doek! Wij hebben voor jullie dan ook de leukste scifi young adult films gebaseerd op het boek voor jullie op een rijtje gezet!

1. The Hunger Games

We beginnen deze lijst uiteraard met The Hunger Games. Dit is toch wel een van de eerste scifi young adult boeken die verfilmd werd én die meteen een groot succes was! In The Hunger Games vinden jaarlijks de Hunger Games plaats waarin kinderen uit twaalf districten tegen elkaar vechten tot de dood. De twaalf dictricten leveren elk één jongen en één meisje voor de Hunger Games. Wanneer het zusje van de zestienjarige Katniss Everdeen wordt geselecteerd voor The Hunger Games twijfelt ze geen moment en neemt Katniss haar plaats in. Vanaf dat moment heeft ze nog maar één doel: overleven tegen elke prijs.

Scifi Young Adult filmsBron: Murray Close/Lions Gate Films Inc.

2. Divergent

De tweede verfilming in deze lijst is Divergent. Het verhaal speelt zich af in de toekomst waarin de maatschappij is opgedeeld in vijf groepen. Alle 16-jarigen moeten kiezen bij welke groep zij voor de rest van hun leven willen horen. Tris Prior breekt met haar familie en kiest voor de groep Onverschrokkenheid, waar moed de meest gewaardeerde eigenschap is. Tijdens de zware en gevaarlijke inwijding moet ze haar grootste angsten onder ogen komen en leert ze om te vechten. Daarnaast ontmoet ze nieuwe vrienden en valt ze voor haar leider Four. Ondertussen draagt Tris een groot geheim met zich mee, haar persoonlijkheidstest gaf aan dat ze ‘afwijkend’ is en bij meerdere groepen zou passen. Deze uitslag moet ze geheim houden – maar waarom is dit zo levensbedreigend?

Scifi Young Adult filmsBron: Jaap Buitendijk/Summit Entertainment, LLC.

3. The Maze Runner

Wanneer Thomas wakker wordt, is hij met een groep andere jongens gevangen in een gigantisch labyrint. Van de buitenwereld weet hij niets meer, behalve vreemde dromen over een mysterieuze organisatie genaamd W.C.K.D. Alleen door fragmenten van zijn verleden te verzamelen met aanwijzingen die hij in het labyrint vindt, kan Thomas zijn ware doel en een manier om te ontsnappen zien te vinden.

Scifi Young Adult filmsBron: Twentieth Century Fox Film Corporation

4. The 5th Wave

In The 5th Wave is door een buitenaardse invasie het grootste deel van de aarde en de wereldbevolking weggevaagd. De eerste golf: duisternis, De tweede golf: verwoesting, De derde golf: infectie, De vierde golf: invasie, De vijfde golf... De zestienjarige Cassie is op de vlucht en probeert wanhopig haar jongere broertje Sam te redden die is meegenomen door een groep militairen. Wanneer ze zich voorbereidt op de onvermijdelijke en dodelijke vijfde golf besluit Cassie samen te werken met een geheimzinnige jonge man - ook al weet ze dat ze niemand meer kan vertrouwen...

Scifi Young Adult filmsBron: Columbia Pictures Corporation

5. I am number four

Drie personen zijn vermoord. Wie is de vierde? John Smith is een uitzonderlijke tiener die zijn ware identiteit verbergt om te ontsnappen aan een dodelijke vijand die gestuurd is om hem te vernietigen. John woont samen met zijn beschermer in een klein plaatsje in Ohio dat nu zijn thuis is. Hier krijgt hij te maken met onverwachte gebeurtenissen die zijn leven veranderen: zijn eerste liefde, indrukwekkende nieuwe krachten en een geheime connectie met de anderen die zijn ongelofelijke lot delen. 

Scifi Young Adult filmsBron: John Bramley/DreamWorks II Distribution Co

6. The Darkest Minds

We sluiten deze lijst af met de meeste recenste scifi young adult verfilming, namelijk The darkest minds! Wanneer tieners op een mysterieuze wijze nieuwe, sterke krachten ontwikkelen, worden ze door de regering tot een bedreiging verklaard en opgesloten. De zestienjarige Ruby, één van de meest krachtige tieners ooit, ontsnapt uit haar kamp en sluit zich aan bij een groep weggelopen jongeren die op zoek zijn naar een veilig toevluchtsoord. Al snel beseft deze nieuwgevormde familie dat in een wereld met volwassenen aan de macht die hen hebben verraden, rennen niet meer genoeg is. Ze zullen weerstand moeten bieden door hun collectieve macht te gebruiken om op deze manier de controle over hun toekomst terug te nemen.

Scifi Young Adult filmsBron: Daniel McFadden/Twentieth Century Fox Film Corporation

Welke scifi young adult verfilming vind jij het leukst?

Lees ook: Romantische Young Adult films

GERELATEERDE ARTIKELEN

  • De top 10 beste boekverfilmingen

  • Er komen misschien meer films van The Hunger Games!

  • Interview met James Dashner van The Maze Runner!

  • 6x de spannendste dystopische boekenseries

  • Recensie: Divergent 3 - Samensmelting

Aanbevolen voor jou:

Zoek in artikelen