Romantische Young Adult films

De laatste tijd verschijnen er steeds meer romantische Young Adult films en dat vinden we helemaal niet erg. Sinds kort kunnen we namelijk genieten van bijvoorbeeld  The Kissing Booth en To All The Boys I've Loved Before op Netflix. En wat is het toch heerlijk om even lekker mee te zwijmelen bij deze films! Speciaal daarvoor hebben wij voor jullie een lijstje gemaakt met romantische Young Adult films die je echt moet zien.

1. The Fault in Our Stars

The Fault in Our Stars vertelt het aangrijpende en tragische verhaal over het leven van Hazel en Gus. Deze twee tieners beschikken beiden over een cynisch gevoel voor humor en een bijzondere kijk op het leven. Hazel is ongeneeslijk ziek en tegen alle verwachtingen in ontmoet ze Gus bij een praatgroep voor kankerpatiënten. Langzaam maar zeker bloeit er een bijzondere liefde tussen de twee op

Romantische Young Adult filmsBron: 20th Century Fox

2. The Kissing Booth

Elle Evans en Lee Flynn zijn al van jongs af aan de allerbeste vrienden. Om hun vriendschap te beschermen hebben ze een aantal regels met elkaar afgesproken, en één daarvan is dat ze niet verliefd mogen worden op elkaars familieleden. Maar Lee's broer is toch wel ontzettend knap en spannend. Tijdens 'Spring Carnaval' organiseren Elle en Lee samen een attractie: The Kissing Booth. En daar moet ze Lee's broer Noah voor zien op te trommelen aangezien hij de populairste jongen op school is. Maar dan lijkt er toch iets op te bloeien tussen Noah en Elle... Ondanks de regels die ze heeft opgesteld met Lee.

Romantische Young Adult filmsBron: Netflix

3. To All the Boys I've Loved Before

Door de jaren heen heeft Lara Jean verschillende crushes gehad. De één groter en belangrijk dan de ander. Wat ze allemaal gemeen hebben? Iedere keer als Lara Jean verliefd wordt schrijft ze een brief aan de desbetreffende jongen. Hierin beschrijft ze al haar onuitgesproken gedachten en gevoelens. Daarna vouwt ze de brief op, doet hem in een envelop, schrijft de naam en het adres van de jongen erop en stopt de brief in een doos die ze veilig opbergt onder haar bed. Dit is voor haar dé manier om haar gevoelens van zich af te schrijven en daarna vrolijk door te gaan met haar leven. Totdat ze op een dag geconfronteerd wordt door één van de jongens die blijkbaar een brief heeft ontvangen. Lara Jean's brieven blijken opeens verstuurd te zijn. Inclusief de brief die ze had geschreven aan de vriend van haar zus…

Romantische Young Adult filmsBron: Netflix

4. Warm Bodies

R is een zombie. Hij vindt het niet fijn, maar heeft geleerd om ermee te leven. Samen met honderden ondoden zwerft hij rond op een verlaten vliegveld. De weinige overlevende mensen hebben zich verschanst achter een enorme muur. Tijdens de jacht op avondeten stuit R op de stoere Julie, die hij tegen al zijn instincten in redt van de andere zombies. Julie merkt al gauw dat R anders is. En R ervaart plots wel erg menselijke gevoelens... Hoe dichter ze naar elkaar toegroeien, hoe groter het effect op de andere zombies. Maar generaal Grigio, Julie’s vader en militaire leider van de overlevenden, gelooft niet dat de zombies kunnen veranderen. Zijn missie: het uitroeien van elke zombie die zijn pad kruist..

Romatische Young Adult filmsBron: Summit Entertainment

5. Love, Simon

Iedereen verdient een geweldig liefdesverhaal. Maar voor de 17-jarige Simon Spier is het een beetje ingewikkelder. Hij valt op jongens, maar heeft dit nog aan niemand verteld. Behalve dan aan een anonieme klasgenoot, die ook op jongens valt. De e-mails die hij met deze jongen wisselt vallen in de verkeerde handen. Dit brengt Simon in erg moeilijke situaties als hij ermee wordt gechanteerd. 

Romantische Young Adult filmsBron: 20th Century Fox

6. Everything, Everything

Evrything, Everything draait om de tiener Maddie Whittier die letterlijk allergisch is voor de hele wereld. Door haar immuunziekte kan ze het huis niet verlaten. Het enige directe contact dat ze heeft is met haar moeder en haar verzorgster. Voor zover dat überhaupt kan heeft ze vrede met de situatie. Tot Ollie naast haar komt wonen en ze gevoelens voor hem ontwikkeld. 

Romantische Young Adult filmsBron: Warner Bros. Pictures

7. The Last Song

In een klein zuidelijk stadje aan het strand, krijgt een van zijn kinderen vervreemde vader (Greg Kinnear) de kans om wat tijd door te brengen met zijn opstandige tienerdochter Veronica (Miley Cyrus), die liever thuis in New York zou zijn. Hij probeert opnieuw een relatie met haar op te bouwen via het enige wat ze gemeen hebben - muziek - in een verhaal over familie, vriendschap, geheimen, vergiffenis, eerste liefdes en tweede kansen.

Romantische Young Adult filmsBron: Walt Disney

8. If I Stay

Mia Hall dacht altijd dat kiezen tussen een muziekopleiding aan Julliard of bij haar grote liefde Adam blijven, de moeilijkste beslissing van haar leven zou zijn. Alles verandert als een zorgeloos familie-uitje eindigt in een tragedie. Zwevend tussen leven en dood, is er nog maar één beslissing over voor Mia, die niet alleen haar toekomst maar ook haar lot bepaalt.

romantische Young Adult filmsBron: 20th Century Fox

9. Midnight Sun

Overdag is de 17-jarige Katie Price aan huis gebonden door een zeldzame ziekte die zelfs de kleinste hoeveelheid zonlicht dodelijk maakt. ‘s Avonds opent haar wereld wanneer ze zich naar het plaatselijke treinstation begeeft om gitaar te spelen voor de reizigers. Het lot komt tussenbeide als ze Charlie, die ze al jaren stiekem bewondert, tegen het lijf loopt. Ze verbergt haar ziekte voor hem en de twee beleven een bijna perfecte romantische zomer.

romantische young adult filmsBron: Wrigley Pictures

10. Sierra Burgess is a loser

Sierra Burgess is een slimme, maar onpopulaire tiener op de middelbare school. Wanneer Veronica, de populairste tiener van school, het nummer van Sierra aan de knappe Jamey geeft leidt dit al snel tot een online romance tussen de twee. Alleen... Jamey denkt dat Sierra Veronica is! Sierra maakt een deal met Veronica. Sierra helpt Veronica om slimmer te worden, zodat haar vriendje haar ziet staan en Veronica helpt Sierra op haar beurt met Jamey, zodat Jamey er niet achter komt met wie hij écht praat.

romantische young adult filmsBron: Netflix

11. She's all that

De stoere hunk Zack heeft een probleem. Het populairste meisje van school heeft hem gedumpt voor een ander. Hij besluit om een weddenschap aan te gaan met vriend, waarin hij beweert dat hij van elk meisje op school een koningin van het eindbal maken. Zijn vriend Dean kiest het nietsvermoedende slachtoffer. De keuze valt op het verlegen buitenbeentje Laney. Zij schildert doeken, maar niet zichzelf: make-up draagt ze niet. Uiterlijk vertoon en jongens zullen haar een zorg zijn. Een flinke klus dus voor Zack, maar hij houdt vol en ze raken bevriend. Ondertussen begint hij echt voor haar te vallen, maar hoe reageert ze als ze zijn weddenschap ontdekt?

romantische young adult filmsBron: Miramax

12. Clueless

Cher is een rijkeluisdochter en om haar cijfers te verbeteren brengt ze twee leraren bij elkaar. Als dit lukt besluiten zij en haar vriendin Dionne zich te storten op een nieuw meisje, Tai, die nog geen flauw benul heeft van de normen en waarden van de huidige tieners. Ze zullen haar net zo populair maken als zij zelf zijn. Cher is daarnaast ook op zoek naar een droomvriendje. Zal ze liefde vinden in de vorm van de sexy stijlvolle nieuwe klasgenoot of in de vorm van haar ex-stiefbroer? Als snel merkt ze dat als het om liefde gaat ze zelf nogal radeloos is. 

Romantische young adult filmsBron: Paramount Pictures

13. Say anything

De nietsnut Lloyd Dobler wil niets liever dan met de mooie en intelligente Diane uitgaan. Voor ze naar Engeland vertrekt voor haar studie probeert Lloyd haar hart te winnen. Hij krijgt hierbij te maken met haar beschermende vader.

romantische young adult

Bron: 20th Century Fox Home Entertainment

Welke romantische Young Adult film is jouw favoriet?

Lees ook: De beste romcoms op Netflix

Nieuwste artikelen

  • Eerste beelden Hocus Pocus 2 set onthuld

  • Virgin River seizoen 4 en 5 bevestigd

  • 16x de leukste musical films

  • You seizoen 3 trailer: Joe heeft een nieuwe obsessie

  • Geef je op voor de Chicklit.nl leesclub met Bloemen van steen van Ilaria Tuti

Gerelateerde artikelen

  • 10 Netflix tips die je moet weten

  • Netflix codes

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • De 10 leukste kerstfilms aller tijden!

Zoek in artikelen