Fantasy miniseries

Vroeger werden er met regelmaat tv miniseries gemaakt. In een paar afleveringen werd een heel fantasy verhaal verteld, heerlijk als je even geen zin hebt om 10 seizoenen te moeten kijken! Helaas worden er tegenwoordig niet zo heel veel fantasy miniseries meer gemaakt en dat is toch jammer. Om jullie geheugen even op te frissen hebben wij een aantal fantasy miniseries voor jullie op een rijtje gezet.

The 10th Kingdom

De eerste uit ons rijtje met fantasy miniseries is The 10th Kingdom. Aan de rand van de menselijke wereld ligt een portal welke leidt naar de Negen koninkrijken. Een fantastisch land waar sprookjes opnieuw uitgevonden worden... en niet altijd ophouden met een 'ze leefden nog lang en gelukkig'. Prins Wendell is vervloekt door een boosaardige koningin en moet zijn dagen slijten als een hond. Zijn doel om de troon te heroveren brengt hem bij de portal van het tiende koningrijk: Central Park, New York City. 

Tin Man

Tin Man is een andere versie van het sprookje 'The Wizard of Oz'. De volwassen serveerster DG komt in de Outer Zone (OZ) terecht. Ooit was het hier erg mooi, maar nu is het een kille, koude wereld. In OZ moet Dorothy het op gaan nemen tegen de gemene koningin Azkadellia. Gelukkig staat ze er niet alleen voor! Ze krijgt namelijk hulp van Glitch, Cain en Raw.

Hercules 

Alcmene is de prinses van Thebe. Zij is aan het wachten op haar echtgenoot Amphitrion die ten strijde is getrokken. Ondertussen kan oppergod Zeus zich niet inhouden en vergrijpt zich aan het zedige bruidje. Hierdoor verwekt hij een zoon bij haar. Zijn naam is Hercules en hij wordt verstoten door zijn moeder, benijd door zijn broer Iphicles en gehaat door Hera. Zij is de vrouw van Zeus. Omdat Hercules het bewijs is van haar man's ontrouw richt zij haar goddelijke toorn op haar. 

EarthSea

Ook EarthSea staat natuurlijk in ons rijtje met fantasy miniseries. Het gaat over een onbezonnen jongen, Ged. Hij blijkt voorbestemd te zijn om de allergrootste tovenaar van het indrukwekkende land Earthsea te worden. Wanneer Ged ontdekt dat hij over onuitputbare magische krachten beschikt, doet hij er echt alles aan om deze krachten onder controle te krijgen. In zijn zoektocht naar volwassenheid ontmoet hij draken, wordt verliefd en probeert een koninkrijk te herenigen.

Voyage of the Unicorn

In Voyage of the Unicorn volgen we het verhaal van de jonge Cassie en haar iets oudere zusje Miranda. Hun moeder, een schrijfster van kinderboeken, is helaas overleden. Hun vader is professor Aisling. Hij doet ontzettend zijn best om het tweetal te troosten. Ondertussen krijgen ze bezoek van boze trollen. Hun missie is om Cassie, Miranda en hun vader uit te roeien! Maar ze worden gelukkig gered door twee aardige dwergen en voordat ze het beseffen bevinden ze zich op een schip dat de Unicorn heet en voorzien is van het blazoen 'Crendendo vides' (wie gelooft, ziet).

The Witches of Oz

De volgende in ons rijtje met fantasy minieseries is The Witches of Oz. Dorothy Gale is een succesvolle auteur van kinderboeken en woont in New York. Dorothy schrijft niet zomaar verhalen. Alle verhalen in haar kinderboeken zijn namelijk gebaseerd op gebeurtenissen uit haar eigen jeugd. Toen ze nog in Kansas woonde. Op een dag wordt Dorothy met dit verleden geconfronteerd als ze oog in oog komt te staan met de Boze Heks van het Westen.

Alice

Ook Alice mag natuurlijk niet ontbreken in ons rijtje van fantasy miniseries. Alice ontmoet Jack Chase en hij geeft haar een ring en dit blijkt een familie erfstuk te zijn. Voor ze het weet wordt Jack meegenomen door duistere wezens. En dan verschijnt plotseling een vreemdeling genaamd 'White Rabbit' in haar leven. Door hem belandt Alice via een spiegel in Wonderland. Hier is niets wat het lijkt en de moeder van Jack, beter bekend als hartenkoningin, wil haar ring terug.

Gulliver's Travels

Gulliver's Travels is een verfilming van het boek dat is geschreven door Jonathan Swift. Een Engelsman keert na acht jaar afwezigheid terug naar huis, en vertelt de meest vreemde verhalen over zijn reizen naar merkwaardige werelden. Hij heeft de gekste avonturen beleeft op zijn reis.

Merlin

In Merlin blikt Merlijn terug op een verleden vol oorlogen. In dit verleden heeft hij samen met Arthur de heks Mab, Koningin van de Duisternis, verslagen. Merlijn is in een ver verleden ooit door haar gecreërd met als doel het leger van het Kwaad te leiden, maar dit heeft hij geweigerd. Hierdoor ontstond er een heftige oorlog tussen hem en Mab. 

Neverland

Neverland is ook één van de fantasy miniseries die je gezien moet hebben! Peter en zijn vrienden groeien op in de straten van Londen en zijn echte boefjes. Jimmy Hook neemt ze mee om een schat te stelen. Dit is niet zomaar een schat, maar een schat met magie die ervoor zorgt dat ze in een andere wereld, genaamd Neverland, belanden. Dit is een rijk vol met jungles en legendarische mysteries van eeuwige jeugd. Daar worden ze geconfronteerd met een groep piraten geleid door de machtbeluste Elizabeth Bonny en een groep indianen, de Kaw Tribe.

Riverworld

Matt is een Amerikaanse journalist en hij is verloofd met Jessie. Ze worden allebei gedood door een heftige explosie en ontwaken in het hiernamaals. Dit is een hele mysterieuze planeet, iedereen die ooit heeft geleefd op aarde is tegelijkertijd herrezen in deze aparte nieuwe wereld. Matt is Jessie helaas kwijtgeraakt, maar is vastbesloten om haar terug te vinden. Samen met een onverschrokken bemanning, waaronder een 13e-eeuwse vrouwelijke strijder en kapitein Mark Twain gaat hij het avontuur aan. Ondertussen worden ze in de gaten gehouden door een buitenaardse kracht.

The Colour of Magic 

The Colour of Magic is gebaseerd op de boekenserie van Terry Pratchett. De allereerste bezoeker van de magische schijfwereld is Rincewind. Hij is een onbekwame oud-tovenaarsstudent en moet Twoflower door de straten van de stadstaat, Ankh Morpork, loodsen. Natuurlijk gaat dit niet helemaal probleemloos.Ten eerste is Rincewind een ontzettend grote angsthaas en ten tweede staat de wereld op het punt te vergaan...

The Magical Legend of the Leprechauns

Jack Woods is een echte zakenman en gaat voor zijn werk op reis naar Ierland. Op zijn eerste avond komt hij een heuse dwerg tegen. Hij denkt dat het een droom is en gelooft er helemaal niks van. Todat hij de volgende dag de kleine dwerg bijna ziet verdrinken in de rivier. Jack kan niet anders dan hem redden en al snel sluiten de twee vrienschap met elkaar. Jack komt te weten dat de elfen hun vijanden zijn, ze veroorzaken namelijk veel werk voor de dwergen. Een gevecht zal er waarschijnlijk niet komen, want dat heeft De Grote Banshee verboden...

Going Postal

De één na laatste miniserie van de fantasy miniseries is Going Postal. Deze serie is gebaseerd op het gelijknamige boek uit de Schijfwereld-serie van Terry Pratchett. Moist Von Lipwig is misschien wel de grootste bedrieger (oplichter) die er bestaat. Na een paar jaar wordt hij betrapt en krijgt hij de doodstraf.  Maar hij sterft niet. Moist von Lipwig wordt opnieuw voorgeleid en krijgt van de patriciër van Ank Morpork twee keuzes: alsnog sterven, of het verouderde postbedrijf van de stad overnemen. Hier zal hij door zijn reclasseringsambtenaar, Mr. Pump, in de gaten worden gehouden. 

Arabian Nights 

We sluiten dit artikel met fantasy miniseries af met Arabian Nights. Sultan Said is gek geworden nadat hij heeft ontdekt dat zijn vrouw een complot tegen hem smeedde. Om te voorkomen dat hij ook zijn andere harembruiden vermoordt, vermomt de geheimzinnige Scheherezade zich als zijn nieuwe bruid. In een poging om de sultan van zijn ziekte te genezen, vertelt Scheherezade hem wonderlijke verhalen, waaronder die van Aladdin en de wonderlamp en Ali Baba en de veertig rovers.

Heb jij één van deze Fantasy miniseries gezien?

Lees ook: De beste fantasie series

Nieuwste artikelen

  • Over mijn lijk - Jeffrey Archer

  • De beterweter – Marc-Uwe Kling

  • Op zoek naar Beer - Hannah Gold

  • Het onwaarschijnlijke verhaal van Baskerville Hall - Ali Standish

  • Stink tegen Danny - Jenny Mclachlan

Gerelateerde artikelen

  • De beste Young Adult sprookjes

  • De leukste vrouwen series op Netflix

  • Top 12 beste young adult fantasy series

  • De allerbeste Harry Potter behind the scenes momenten

  • 20 Harry Potter feitjes waar je niets van wist 

Zoek in artikelen