Dit weten we over Captain Marvel

Pas op: Spoilers Avengers: Infinity War & Guardians of the Galaxy!

Captain Marvel is de eerste Marvel film waarin een vrouwelijke superheld centraal staat. Natuurlijk zijn er wel andere vrouwelijke superhelden in het Marvel Cinematic Universe te vinden, zoals Black Widow en Scarlet Witch, maar zij hebben nog geen stand-alone film gekregen! Maar wat kunnen wij verwachten van Captain Marvel? Wij zetten alles over deze film voor je op een rijtje!

Captain MarvelBron: Marvel Studios

Captain Marvel komt voor het allereerst voor in een scène na de aftiteling van Avengers: Infinity War. Hierin we zien dat Nicky Fury (Samuel L. Jackson) haar oproept als de helft van de wereldbevolking wordt weggevaagd door Thanos. Captain Marvel is het sterkste karakter uit de Marvel Cinametic Universe, dus zij is de enige hoop om de wereld te redden van Thanos! 

Captain MarvelBron: Marvel Studios

Maar voordat dit allemaal gebeurt krijgen we het verhaal van Captain Marvel te zien. We gaan erachter komen wie Captain Marvel is en waar ze vandaan komt. Op aarde kruist haar pad (in de jaren 90) al vrij snel met een jonge Nick Fury. Hij ziet meteen dat ze een vechter is en zegt tegen haar in de trailer: “War is a universal language, I know a renegade soldier when I see one. Never occurred to me that one might come from above.” De oorlog waar Nick Fury het over heeft is de Kree-Skrull War, een oorlog tussen twee verschillende alien rassen. 

Captain MarvelBron: Marvel Studios

Aan de ene kant heb je de Kree. Hun leider is de commandant van Starforce (een intergalactisch militair team), gespeeld door Jude law. Aan de andere kant heb je de Skrull en die staan onder leiding van Talos, gespeeld door Ben Mendelsohn. Hij is een groenachtige alien die zijn gedaante kan veranderen en op die manier infiltreren op de aarde.

In Captain Marvel zullen ook twee personages uit Guardians of the Galaxy te zien zijn. Lee Pace zal opnieuw in de huid van Ronan de aanklager kruipen. In de eerste Guardians of the Galaxy film was hij een fanatiek lid van de Kree. Hij werd echter gedwarsboomd toen hij probeerde Xandar te vernietigen met een Infinity Stone. Ook Djimon Hounsou zal weer te zien zijn als Korath, een huurling die samenwerkt met Ronan.

Captain MarvelBron: Marvel Studios, ew.com

Carol (Captain Marvel) is een lid van Starforce. Haar thuisplaneet is Hala, maar op de één of andere manier voelt ze zich aangetrokken door de aarde. Ondanks het feit dat ze zich niet kan herinneren waarom dit zo is. Af en toe zit ze wel flarden van herinneringen. Hierin is ze nog een klein meisje of traint ze voor de Air Force.

Bekijk hieronder de trailer van Captain Marvel:

Captain Marvel is vanaf 8 maart in de bioscopen te zien!

Ben jij benieuwd naar Captain Marvel?

Bron: Marvel Studios, ew.com, digitalspy.com, hollywoodreporter.com

Lees ook: Avengers 4 wordt nog schokkender dan Avengers: Infinity War

Nieuwste artikelen

  • Hamley en de draak - Sandra J. Paul

  • De Apollomoorden - Chris Hadfield

  • Mungo - Douglas Stuart

  • 12 romantische fantasy series

  • 11 Series zoals Bridgerton

Gerelateerde artikelen

  • De 48 hoogst verwachte films van 2021

  • Dit zijn de 33 films met de meeste winst ooit

  • Alle aankomende Disney films

  • Avengers 4 wordt nog schokkender dan Avengers: Infinity War

  • 25x de beste film franchises

Zoek in artikelen